• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A gyerekek jól vannak (DVD)
A gyerekek jól vannak The Kids Are All Right
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
A leszbikus pár, Nic és Jules (Annette Bening: Amerikai szépség; Julianne Moore: Vakság, Nagy Lebowski) együtt nevelik két tinédzser gyereküket, Jonit és Lasert (Mia Wasikowska, Josh Hutcherson). A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni éppen betöltötte a tizennyolcat, és főiskolára készül, öccse megkéri egy nagy szívességre: derítse ki, ki kettejük biológiai apja. Paul, az életművész étteremtulajdonos (Mark Ruffalo: Vakság) elsőre nagyon meglepődik, amikor kiderül, van két gyereke. Már az első találkozás elindít valamit, ám hamarosan váratlan fordulatok egész sorozatát hozza mindannyiuk életébe. Lisa Chodolenko érzékeny és humoros drámáját négy Oscar-díjra jelölték a legjobb film, a legjobb forgatókönyv valamint a legjobb férfi (Mark Ruffalo) és női (Annette Bening) mellékszereplő kategóriákban.
Stúdió:
Játékidő:
106 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2012. okt. 16. - 20:00
Papa, mamák, gyerekek... csupa szív, szeretet?
Általában azt szoktam mondani, hogy nálam egy film megítélése független attól, hogy a bemutatott szereplők, helyzetek esetleg negatívak. Legyen a film jól megcsinálva, a színészek játsszák el jól, amit kell, tegye bele mindenki az energiát, ami tőle elvárható; ez a lényeg. Egy ponton bicsaklik ez meg: a képmutatáson, és azon is akkor, ha nem (csak) a szereplők képmutatóak, hanem a film (is).

Nyomokban SPOILER!-t tartalmaz!

Én elhiszem, hogy a készítők A gyerekek jól vannak esetében azzal akarták emberivé, hétköznapivá tenni a szereplőket a kellően... khmm, "különleges" alaphelyzet ellenére (leszbikusok együtt nevelik a mesterséges megtermékenyítéssel, ugyanattól a donortól fogant, lassan nagykorúvá váló gyerekeiket), hogy nem idealizálja a kapcsolataikat, amikben élnek. Aztán meg mégis, csak éppen fordítva... Ugyanis hogy ennyire ne legyen olyan kapcsolat, amiben a felek legalább elégedetten, félelmek és görcsök nélkül tudnának létezni, az irritált! Utáltam például, hogy a két gyerek haverja ill. havernője két kis frusztrált gennygombóc, ahol az egyik agresszióval és műkeménykedéssel, a másik meg túljátszott szexuális gerjedelemmel próbálja levezetni az elcseszett élete iránt érzett feszültséget. Na, ehhez képest a gyerekek tényleg "jól vannak", hiszen a szerepük ebben, a címben és némi tinédzser dacoskodásban ki is merült.

A lényeg itt inkább a gyerekektől kicsit elvonatkoztatva a szülőknél van, vagyis hogy az "anyuk" hogyan birkóznak meg azzal a helyzettel, hogy a családi életében felbukkan az "apu". Ebben meg az nem tetszett, hogy totál sablonos élethelyzetek váltogatják egymást totál abszurdakkal. Már a (férfi) melegpornó látványára szexelő anyuknál is szinte éreztem, ahogy kinő a fejemből egy nagy, világító kérdőjel, de kínomban ott robbant ki belőlem a röhögés, amikor anyuk nekiállnak faggatni a srácot, hogy vajon nem azért tölt-e a haverjával feltűnően sok időt, mert vonzódnak egymáshoz, és nyomatékosan, többször elmondják, hogy nincs ezzel semmi baj, és hogy ők ezt mennyire megértenék. Az egy dolog, hogy magukból indulnak ki, de hát leszbikről van szó, az ég szerelmére! Naná, hogy "megértik"! Az lenne a szép, ha még ők sem értenék meg, de akkor meg minek ennyiszer elmondani!? Ilyen szituból meg van vagy tucatnyi, és mind tulajdonképpen arról próbálna szólni, hogy ez milyen állatira természetes és hétköznapi, ami talán még lehetne is az, de pont nem így, hogy ennyire egománok a szereplői, miközben folyamatosan nyájaskodnak.

Pedig a színészeken nem múlt, még akkor sem, ha a jelöléseket túlzásnak éreztem... persze, ha Anette Bening és Julianne Moore leszbikust játszik, akkor az mágnesként vonzza az Oscar-jelöléseket:). Előbbinél az Amerikai szépség Mrs. Burnhamjének önhittsége, kontrollmániája és szarkazmusa köszönt vissza, utóbbinak pedig általában jól áll a gyámoltalan naíva karaktere. Mark Ruffalo jól hozza a magának való, laza étteremtulajdonost, de semmi extra, és ahogy mondtam, Mia Washikowska és Josh Hutcherson színészi kibontakozására kevés tér van a filmben. Mindentől függetlenül jó volt látni mindannyiukat.

A DVD képével elégedett voltam, bár közelről úgy tűnt, a felbontás nem az igazi, az eredeti hangnál viszont zavart, hogy a zajok, zörejek torzak; biztos van rá szakszó, én csak annyit tudok rá mondani, hogy olyan, mintha a pincéből visszhangoznának. Extra nincs.

Röviden: Egy őszinte filmet képmutató szereplőkkel sokkal többre becsülök, mint egy képmutató filmet képmutató szereplőkkel... ez meg sajnos az utóbbi. A remek színészek kiváló játéka minden természetessége is mesterkéltnek hat ilyen helyzetben; mintha élő emberek lennének a próbababák egy kirakatban.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Filmek téli estékre
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: