• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A Sas (DVD)
A Sas The Eagle
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
140-ben, húsz évvel a kilencedik légió megmagyarázhatatlan eltűnését követően, egy fiatal centurio: Marcus Aquila (Channing Tatum – G. I. Joe: A kobra árnyéka, Bunyó) érkezik Rómába. Itt megkapja élete legnehezebb feladatát: neki kell megoldania a légióhoz kapcsolódó rejtélyt, amely egyben apja, a kilencedik légió parancsnokának becsületét is visszaadná. Számos élet-halálra szóló harc után, rengeteg veszélyt kikerülve végül Marcus eljut a megoldásig, mely apja és a légió emlékét is egészen megváltoztatja...
Stúdió:
Játékidő:
114 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kimaradt jelenetek -
 
Alternatív befejezés -
 
Werkfilm (így készült) -
 
Kisfilm - A Sas: Így készült egy római eposz
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. nov. 15. - 17:59
A kilencedik légió történelemben betöltött szerepe az utóbbi idők megfilmesítési rátája alapján minimum valamelyik világháborúval kellene, hogy vetekedjen, a szomorú azonban az, hogy vagy a valóság volt túl sivár, vagy az ötletek túl szerények – mindenesetre én jó filmet e témában nem igen láttam. Kihasználatlan lehetőséget annál többet, legutóbb pl. A kilencedik légióban.

Persze a Sas sem nézhetetlen mozi, mint ahogy egyik társa sem az. Kellemesen elmerülünk a filmben, visz magával a kutatás, a szereplők két lába, a ló – aztán elérünk a végére és semmire nem emlékszünk. A történelmi hűséget egy percig sem keresem, lassan megszokom, hogy ahány film, annyi elgondolás a háttérről. Még szerencse, hogy a rómaiakról elég sok emlék maradt fenn, azok nagyjából mindenhol egyformán vannak ábrázolva, de a barbárok sokszínűségén mosolyognom kell… A csimbókostól a festetten át itt most épp sárosak. Na mindegy, ezen nem múlik semmi. Elsősorban a sztorin lenne a hangsúly, no meg a karaktereken.

SPOILERES lehet

Egy fiatal római parancsnok apja tisztességét is keresve – amiben nem is igazán hisz – a Római Birodalom északnyugati végeire kerül. Kicsit lassan ugyan, de kibontakozik egy jó kis csata – hogy utána egy sötét vágóképpel visszaessünk az „érdeklődéssel figyelem, mi is fog történni valamikor” állapotába. Lassú, érdektelen a lábadozás, értem, hogy próbálják szegény Marcus Aquila jellemét kibontani, de számomra így is semleges maradt. Annál jobban érdekelt viszont a rabszolga, Esca karaktere. Sokkal izgalmasabb volt, mint a római. Nos, miután elmennek megkeresni az apa által elhagyott jelképet – onnantól aztán számomra végképp leül a mozi. Egy lassú road movie, amit csak néha pörget fel néhány csatajelenet, hogy aztán az út végén elérjenek oda, ahova. Tán a sivár háttér, az ingerszegény környezet tette, de nem tetszett az út. Rengetegszer jutott eszembe közben a nemrég látott, és kifejezetten művészieskedő Valhalla Rising, ami nem igazán jó jel... A barbár falu eseményei egyaránt megidézik egy indián film beszívott tábortüzes képsorait, és egy elfuserált szöktetős mozi jeleneteit: ugyanakkor a Sas megszerzése túlontúl egyszerű és hiteltelen. Utána meg a rohanás haza, sablonos nem „hagylak el” dumával, meg egy klisészerű ütközettel a vízben. Ilyet is láttunk már… Egyébként megnéztem, az al-ternatív befejezés még giccsesebb lett volna, mint ez.

SPOILEREK vége

Nekem hiányzik belőle az, amibe kapaszkodni tudnék. Sem karakter, sem jelenet nem igazán fogott meg. Jól ismert jelenetek és érzések, ezerszer arcunkba tolt tanulságok és kapcsolatok. Ezeket ugyan elnézegeti az ember, de nagy durranást nem képesek adni. Akkor sem, ha a díszlet/háttér egész jó hozzá, a színészek (beleértve a magyarokat is) szintén jók, a végére egy vállrándítás marad: ezt is láttam.

A DVD éppoly semleges, mint a film. Jó kép, jó hang, némi extra – bár ezek közül csak a másik befejezést néztem meg. Nem rossz kiadvány, de teljes árat nekem nem ér.


3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2011. szep. 28. - 19:49
Nem kimagasló film ugyan, de kellemesen hozza egy "hős-film" és egy "bajtárs-film" alapvető motívumait, úgyhogy történelmi mesének éppen megtette.

Eszem ágában sincs elvárni Hollywoodtól, hogy a valós események, az ún. "történelmi hitelesség" érdekében akár egy centet is feláldozzon a profitjából, csak feleslegesen hergelném magam, úgyhogy ez a része nem is érdekelt. Sőt, tulajdonképpen bármilyen hitelességre kiterjeszthető ez, hiszen a karaktereket nézve szinte érezni a hőre lágyuló műanyag szagát, a történet pedig annyira egyszerű és kiszámítható, mint a tízes szorzótábla. Ehhez jönnek a párbeszédek, amik vagy patetikus ömlengések vagy aktuálpolitikai kikacsintások; ebből a szempontból mondjuk jobban tetszett az itteni "a hódító birodalmak nyomában ott jár a pusztulás", mint a gyakoribb "mi hozzuk el a demokráciát"-szöveg. Aki már látott legalább tízet a futószalagon gyártott amerikai háborús filmekből, az tisztában van a fentiekkel, őszintén nem lepődhet meg a látottakon.

Én magam nem tettem, hiszen az A Sast eleve a színészek és a film magyar vonatkozásai miatt néztem meg. Channing Tatumnak ugyan nálam nem sikerült még lemosnia magáról a Bunyót, de nem reménytelen a srác, Jamie Bellt és Mark Strongot kifejezetten kedvelem, az ismerős magyar arcokról -mint pl.: Faragó András- már nem is beszélve. A helyszínekben és a díszletekben nem láttam kivetnivalót, azok legalább a lehetőségét hordozzák a kor megidézésének, és van mit nézni a főszereplők görcsbe merevedett, elkínzott arcán kívül is két akciójelenet között. Utóbbiak rövidek (újabb szokatlan vonás), viszont látványosak, csak hát engem régóta zavar Hollywood egyre súlyosbodó vérfóbiája, itt kb. egy decinyi művérre futotta tőlük.

A történet pozitív vonása (ami miatt végül négyest adtam) pedig annak bemutatása volt, milyen veszélyes is lehet az, ha az ember burokban nő fel, legyen az fizikai vagy szellemi. Ha nem is túl egyediek, de a szereplőknek van jellemük, legtöbbet az változott a film alatt, ezért speciel inkább tekintem road-movie-nak, mint történelmi kalandfilmnek.

Röviden: Jó film, abban az értelemben, amennyire jó volt gyerekként kiskatonákkal játszani, ezer veszélybe sodorni, majd azokból kimenekíteni őket, és eköré egy mesét kreálni, némi tanulsággal. Ezt a nosztalgiát és a pozitívumokat még a fináléra rekordsebességgel fagypont alá csökkenő hihetőség sem tudta elvenni; tulajdonképpen csak vagy az utolsó tíz percet kellett volna máshogy megírni, vagy egy jelenet kellett volna még a végére, de az nagyon.
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
tchabee
értékelése:
2011. nov. 28. - 10:12
Nem írok sokat erről a filmről, mivel nem is sokat vártam tőle. Előzmény, utózmány vagy mi a szösz.
Ami kiakasztott az a fókák népe.:D
A másik ami miatt legszivesebben 0-át adnék rá, az az utolsó 10 másodperc, amikor kijönnek a politikusoktól. Mintha az eddig látott barbárok, rómaiak ókorából átcseppennénk egy amerikai rendőrörse és két vagány rendőrünk éppen felmond és összemosolyogva hip-hop szlenggel, félrefordított bézból sapkával kikacsintanak, hogy milyen fasza csávók is ők. Majd elhánytam magam.
A film hiteltelen, unalmas.
Ja, a magyar druidánknak, Bicskey Lukács, tök jól állt a szerep, neki grat.
A leigázók, meghódítottak szemszögéből vizsgálni az emberi kapcsolatokon át a témát, na ahhoz nem túl mély.
Egyszer bőven elég volt.
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
73%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (2)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: