• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Amerika Kapitány: Az első bosszúálló - LIMITÁLT, fémdobozos változat (BD + DVD) (Blu-ray)
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló - LIMITÁLT, fémdobozos változat (BD + DVD) Captain America: The First Avenger
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Amerika Kapitány a szabadságért küzd ebben az akciókban bővelkedő, nagyszabású moziban, melyben Chris Evans ölti magára a szuperkatona szerepét, akit a gonosz legyűrésére teremtettek. Mikor világunkat belengi egy megsemmisítő erő gonosz árnya, a földkerekség legnagyszerűbb harcosa hadat üzen az azt irányító HIDRA szervezetének, melyet az ördögi Vörös Koponya (Hugo Weaving, Mátrix) vezet. A kritikusok és a nézők egyaránt tapsolva ünnepelték Amerika Kapitány: az Első bosszúálló kalandjait, amely „színtiszta akció, izgalom és szórakozás!”
Stúdió:
Játékidő:
125 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Marvel kisfilm: Útban Thor pörölyéért
 
Kisfilm - Kezdődik a gyülekező
 
Kisfilm -
 
Kimaradt jelenetek -
 
Audiókommentár - Joe Johnson rendező, Shelly Johnson operatőr és Jeffrey Ford vágó közreműködésével
 
Egyéb - És még sok minden más!
2. LEMEZ:
Bónusz-korong a film DVD-változatával - (kb. 119 p.) - MAGYAR FELIRATTAL és HANGGAL
Átlagos értékelés:
Gyulus
értékelése:
2012. júl. 4. - 17:51
Amerika Kapitány: DVD vs Blu-ray
Nézzünk egy rendhagyó összehasonlító elemzést, miért is érdemes a Blu-ray változatot választani! Nézzétek el nekem, hogy némileg újrahasznosítottam a DVD változathoz írt kritikámat.

A filmet még tavaly karácsony előtt vettem meg DVD-n, amit akkor azonnal meg is néztem. Kíváncsian, várakozással telve ültem le elé. Szerencsére nem csalódtam benne, bár azt kell mondanom, számomra a Vasembert eddig még egyik képregényfilm sem tudta felülmúlni. Írom ezt úgy, hogy tinédzser korom óta nagy rajongója voltam Pókembernek, és így nem kérdéses, hogy a Pókember-filmekre voltam a leginkább vevő. Bár lehet, hogy éppen ezért láttam jobban azon filmek hibáit. A Vasemberről szinte semmit sem tudtam, mint ahogyan Amerika Kapitányról sem. Előbbi teljesen elvarázsolt, utóbbi csak szimplán elszórakoztatott. És így maradt ez most is, hogy immár Blu-ray-ről nézhettem nagy felbontásban.

A DVD-nél tapasztalt képélesség probléma szerencsére a Blu-ray változatot nem érinti. Kifogástalan HD képet csodálhatunk mindvégig. Szépen visszaadja a film vizualitásának minden apró részletét. A szinkron véleményem szerint kiválóan sikeredett.

A képminőségbeli ugrás várható volt a formátum korlátait nem igazán feszegető DVD változat után. Ami viszont újdonság volt, az az extra felhozatal.

Ez pedig a DVD-nél olyan sovány, mint Amerika Kapitány a film első perceiben. Szeretem az extrákat, de tény, többnyire nincs időm végignézni őket. Egy-egy érdekesebb filmnél azonban mindenképpen időt szakítok rájuk, és tavaly is kíváncsian nyúltam a távvezérlő után, hogy megtudjam, pontosan hogy is hozták össze a filmben látható fantasztikus átalakulás varázslatát. Na, ez speciel nem derült ki a DVD-n lévő bónusz matériából. Ott kapunk egy közepesen érdekes, kb. 10 perces kisfilmet a jelmez kifejlesztéséről, és slussz-passz. Ami ezen kívül a lemezen van, az szóra sem érdemes: van egy The Avengers beharangozó a filmhez meg a rajzfilmhez, egy Sega játék előzetes, és semmi egyéb. Kb. ezt takarja a borítóra írt "És még sok minden más!". Ez elég nagy csalódás volt. Persze a mostanság oly divatos fapados lemezekhez képest ez még talán maga a kánaán. Jó, nem lenne igazságos megfeledkeznem a kommentárról, ahhoz angol felirat választható.

Ezzel szemben a Blu-ray változat e téren is kitesz magáért. Több érdekes kisfilm is található a korongon, mégpedig HD-ben. És nemcsak a jelmezekről, de a szereplőkről, a történet, a hős eredetéről, mitöbb, még a címszereplő átváltozásáról szóló - általam korábban oly nagyon hiányolt - kisfilm is megtalálható a lemezen. Az Útban Thor pörölyéért című kisfilm pedig különösen szórakoztató. Élmény volt végignézni őket, pláne, hogy a kommentárok kivételével mindhez van magyar felirat is.

Mindamellett a véleményem az, hogy nagyon nem szép dolog így lebutítani a DVD-ket. A szebb napokat is látott formátum sokkal többre hivatott annál, hogy életlen képpel és alaposan lecsökkentett extra tartalommal szúrják ki a vásárlók szemét. A szabvány simán lehetővé tenné, hogy részletgazdag SD képpel, kétlemezes, extrákkal megpakolt, minőségi kiadvány formájában juthasson el a film a DVD szerelmeseihez. Az olcsóság meg ne legyen már kizárólagos szempont! Biztosítsanak alternatívát azok számára, akiket nem érdekelnek az extrák, és árulják olcsóbban egylemezes változatban is! A Vasember DVD még mai szemmel nézve is szemet gyönyörködtető. Ennek ellenére bizonyára szívesen megvenném Blu-ray-en is. Akinek van igénye a HD képre, és tud is áldozni rá, az úgyis megveszi. Alattomos dolog ilyen eszközökhöz nyúlni azért, hogy kierőszakolják a Blu-ray melletti voksot. Ha nem adja el a HD kép és HD hang, akkor régen rossz. Persze értem én, hogy másképp is lehet nézni: érezzék a Blu-ray vásárlói, hogy még többet kapnak a pénzükért. Én azért szeretném azt hinni, hogy akiknek telik a drága Blu-ray lemezekre, azok azt is megértik, hogy a minőségnek ára van. És az ötszörös képfelbontás nem éppen nüansznyi különbség.

Visszatérve a filmhez, akinek bejött a Marvel többi képregényfilmje, ebben sem igen fog csalódni. Annak, aki már áttért a kék oldalra, mindenképpen érdemes eleve Blu-ray-en megvenni, bár a DVD sem rossz vétel. Külsőségekben azonban mindenképpen a Blu-ray gyönyörű, dombornyomott fémdoboza az ász. Csak kár, hogy az ára ilyen horribilis. Aki nem fémbolond, jobban jár a sima változattal, főképp, hogy a DVD a Blu-ray mellett elég karcsúra sikeredett.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
97%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: