• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Magánbeszélgetés (DVD)
Magánbeszélgetés The Conversation
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
 
 
 
 

Már csak 1 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Harry Caul lehallgató-szakember, akinek mindegy, kinek a megbízásából végzi titkos munkáját. Az ismeretlen megbízó és a gyanús fizetési körülmények következtében a lehallgatás mestereként számon tartott Harry ismét meghallgatja a felvételt, aminek egy részén számtalan visszajátszást és finomítást követően kiderül, hogy a két lehallgatott személy egy hamarosan bekövetkező gyilkosságról beszél. Harry ekkor egy korábbi eset miatt érzett bűntudatától sújtva, megpróbál tenni valamit, hogy megakadályozza a tragédiát. Ezzel olyan lavinát indít el, amely őt is maga alá temetheti.
Stúdió:
Játékidő:
109 perc
Gyártási év:
1974
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - mono (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2012. ápr. 21. - 18:16
A Magánbeszélgetés tökéletesen illeszkedik a 70-es évek paranoia thrillerei közé, azonban az író-rendező Francis Ford Coppola egy ember személyes drámáján/kudarcán keresztül mutatja meg, hogy a privát szféránk megvédésére esélyünk sincs. A főszereplő a lehallgatások szaktekintélye, aki hiába védi betegesen alig létező magánéletét, a rendszer ellen tehetetlennek bizonyul. A film komplett lélekrajzot ad Harry-ről, akit a visszafogottan is kiváló Gene Hackman alakít. Nagyszerű jeleneteken keresztül ismerjük meg magányát és személyes kapcsolatait is megfertőző bizalmatlanságát, közben pedig egy átlagosnak tűnő beszélgetésből Coppola szövevényes összeesküvést farag. A kép lassan áll össze, de az egésze annál hatásosabb. A történet végére még egy szájeltátó csavar is jutott, a lezárást betetőző utolsó felvétel pedig amilyen egyszerű, éppoly briliáns.

A Mirax kivételesen kitett magáért. A menü alatt ugyan a zene véleményem szerint túl hangos, de külsőre eltalálták. A képminőség is jobb a vártnál: éles, részletgazdag, és a színek is kellően teltek. Némi pixel azért helyenként bejátszik. A kiadó rá nem jellemző módon felkutatott egy régi, a színészek részéről igen nívós szinkront a filmhez. Hackman magyar hangja Haumann Péter, aki fantasztikusan hozza a karaktert, de a mellékszereplőkre se lehet panasz. Sajnálatos módon ez a szinkron egy vágott változathoz készült, melyben teljesen törölték Hackman barátnőjét (Teri Garr), sőt még a rá vonatkozó utalásokat is. A visszakerült, kb. 6-7 percnyi jelenethez bekapcsolható egy kiegészítő feliratozás, amiben akadnak hibák, de azért élvezhető. A szinkron hangminősége se a legjobb, az erősség pl. rendszeresen ingadozik, viszont hiányosságaival együtt is jó vele nézni a filmet.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
filmrajongó
értékelése:
2012. máj. 9. - 1:12
Francis Ford Coppola filmjét már régóta meg akartam nézni. Most, hogy végre sikerült, hatalmas csalódás ért. Gene Hackman remekül játszik a filmben, akárcsak Cindy Williams, de a film mégiscsak egyszer nézhető átlagos alkotás. A téma választás rendkívüli, bár inkább a drámára helyezi a hangsúlyt, mintsem a krimire. Túl sok az üresjárat, sokszor veszít a lendületéből a film. Egyszer azért érdemes megnézni. A DVD kép,-és hangminősége rendben van, extrák viszont nincsenek rajta. Elsősorban Coppola rajongóinak tudom ajánlani a filmet!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
film
értékelése:
2012. már. 24. - 0:10
A kép tökéletes, ugyanaz a minőség, mint az amerikai kiadáson. A hang az eredeti szikron, Haumann Péter...
Ez a kiadás manapság a csoda kategóriába tartozik. Rengeteg helyen látszik, hogy az átkosban össze-vissza vagdosták a filmeket. Eszméletlen sok helyen van magyar felirat az angol hang alá tolva, ide ugyebár nem készült szinkron, mert kivágták a magyar cenzorok a jeleneteket.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
78%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (1)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: