• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Az erő krónikája: mozi- és bővített változat (Blu-ray)
Az erő krónikája: mozi- és bővített változat Chronicle
- 72%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!

5-10 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A nagy erő először nagyszerűnek tűnik: de kiderülhet róla, hogy még nagyobb csapás. Három átlagos középiskolás srác rendkívüli felfedezést tesz, és a segítségével józan ésszel elképzelhetetlen, csodálatos képességeket szerez. A jó barátok tárgyakat mozgatnak a gondolataik erejével, autókat törnek a távolból, és rájönnek, hogyan kell repülni. De az erejükkel együtt a rossz is egyre nő bennük. A játék komolyra, fordul, az ártatlan csínyek veszélyes kalanddá válnak. Már nem ők irányítják az eseményeket – és mindez robbanásig feszült, lélegzetelállító végkifejlethez vezet.
Játékidő:
89 perc
Gyártási év:
2012
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Alternatív változat - 5 perccel hosszabb bővített változat - MAGYAR FELIRATTAL és HANGGAL
 
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Előzetes látványterv - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Kamerapróba - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2012. júl. 17. - 1:20
Sötét erők ébredése
Ilyen az, amikor a padawanok Mester nélkül maradnak, s nem tudnak mit kezdeni az Erővel. Ilyen az, mikor a Sötét oldal magába szívja a Jedi tanoncot, s Sith tanítvány válik belőle... pontosabban az sem, mert Sith Nagyúr sincsen… vagy mi is van? Ja, hogy ez nem Star Wars EP VII??? Akkor bocsi…

Igazából iszonyatosan le kellene húznom ezt az egész mozit. Borzasztóan bárgyú és izzadtságszagú, tele logikai és látványhibával. A srácok néha idegesítőek, és ésszerűtlenül cselekednek. Emelgetik a tárgyakat, mint Anakin, repülnek, mint Neo meg a Superman. Az egész egy mai környezetben, hiteles háttér előtt. Fájdalmasnak kellene lennie, ki kellett volna kapcsolnom, szenvednem kellett volna – de aztán meg legnagyobb meglepetésemre helyenként még élveztem is…

No de azért ez korántsem lesz az év mozija. Totál nyúlás az egész: a három gimis kölök képességei bántóan hajaznak a SW világára, egy ponton olyan, mint a Neo vs Smith harc a Mátrix 3-ból, de Superman légi kalandjai is eszembe jutottak közben. Ráadásul az egész az eredetinek semmiképp nem nevezhető kézikamerás filmek közé tartozik – minden ok meg lenne az elutasításra. Mégis, valahol van egy hangulata, ami vagy megérint az elején, vagy nem. Az egyik kulcs a karakterekben rejlik. Már az elején érdeklődéssel figyeltem Andrew, a főszereplő srác szenvedéseit, s bizony nagyon jól meg volt csinálva, hogy rám is rám ragadt, bennem is felgyülemlett mindaz a düh, amit ő átélt. Érzelmileg legalábbis működött az egész. A film igazából róla szól, a kicsit szerencsétlen, de alapvetően jóindulatú srác jellemének változásáról, aki a rá szakadt hatalommal nem igazán tud mi kezdeni (vártam, szemei mikor lesznek frodósak, de az szerencsére elmaradt)… S picit el is gondolkodtam, mit kezdenék én ekkora Erővel... A másik két karakter, Matt és Steve szintén jól eltalált figura, hiteles és valószerű az az érdekbarátság, szomorú sorsközösség, ami Andrewhoz köti őket. A három srác egyébként jól leképezi korunk középiskoláinak szűk keresztmetszetét is – a később képbe kerülő szerelmi vonal pedig tökéletesen illeszkedik a történetbe. Talán pont ezekért is lett a film sikeresebb, mint gondolnánk róla: illúziót és csodát adott a kamaszoknak.

Ami azonban engem teljesen levett a lábamról az a kamera. Alapban nem szeretem ezt a stílust, de itt egy zseniális húzással vágták ki, ami engem zavart volna. Ugyanis az Erővel a főszereplő körül lebegetett kamera felvételei totál kiküszöbölik a remegős-futkosós hibákat, s új perspektívákat nyitnak. Úgy lett az egész egy kézikamerás mozi, hogy közben nem az, hanem egy sima, ötletes beállításokkal megtűzdelt mezei film. És nekem ez a húzás biza’ nagyon tetszett.

Az mondjuk már kevésbé, hogy jó néhány baki van a moziban. A hófödte hegyek előtti kilehelt pára hiánya még csak hagyján, de hogy is lehetett nézi a barlangban hagyott kamera felvételeit??? S még sorolhatnám. Ezeken átlépve azonban a 27 éves elsőfilmes rendező szépen megoldotta feladatát. Készített egy érdekes ötletre épülő, a maga nemében izgalmas filmet, ami a 12 millió dolláros költségvetésének már a tízszeresét hozta. A szűk forrásokhoz képest még látványos is, az ismeretlen (eddig zömében TV sorozatban szereplő) fiatal srácok pedig kimondottan jól játsszák szerepüket. Valahogy klappol az egész – akkor is, ha bacaság. A középiskolás korosztálynak akár kultfilm is lehet belőle. Nekem azonban nem, én már túl öreg vagyok, túl sok jó filmet láttam…

A BD úgy összességében jó. Nem tudom még, mi a különbség a mozis meg a bővített változat közt, ha egyszer odáig jutok, majd megírom. Kép, hang, rendben van, az extratartalom viszont meglehetősen nyúlfarknyi. A néhány kimaradt jelenet, pár perc animációs ökörség számomra nem képvisel valódi tartalmat. Bár tény, hogy még így is több, mint a DVD. Már csak a két változat miatt is.

Nem merem teljes áron ajánlani, de legalábbis vétel előtt érdeme megnézni.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
54%

7 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (2)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (2)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: