• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Mata Hari (1985) (DVD)
Mata Hari (1985) Mata Hari
- 50%
Szállítható: BIZONYTALAN
499 Ft
Eredeti ár: 999 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
1909-ben Jáva szigetén egy különleges szépségű nő (Sylvia Kristel) varázslatos táncot mutat be a templomban. Pár évvel később erotikus táncosnőként látják őt viszont Párizsban, katonatisztek társaságában. Az I. világháború idején a érzéki táncosnő – akinek a neve indonéz nyelven Napot jelent – feltűnik Hollandiában, de megcsodálják Németországban és Spanyolországban is. Szerelmével mindenütt tekintélyes katonai vezetőket tüntet ki. Így, bár befolyásos körökben sokan ismerik őt, senki sincs pontosan tisztában azzal, hogy miért utazgat keresztül-kasul a háború dúlta Európán és kinek az oldalán áll valójában. Veszélyes kettős játszmába bonyolódik a szemben álló erőkkel és végül e játszmának ő maga lesz az áldozata.
Stúdió:
Játékidő:
108 perc
Gyártási év:
1985
Hangok:
- angol - Surround (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
marokkó
értékelése:
2012. jún. 28. - 19:30
A kémnő (olykor) meztelen...
Ezt a filmet igencsak divat szidni szerte a világon, pedig kitűnő és méltatlanul ócsárolt remekmű. Természetesen minden elégedetlenkedő a Garbo-féle verzióval veti össze, aminek nincs sok értelme, mert két különböző stílusú filmről van szó, és a legtöbb ember vagy egyiket, vagy másikat kedveli jobban. Véleményem szerint a maga műfajában mindkettő maradandó értékű klasszikus. Az 1985-ös Mata Hari jellemzői: gyönyörű fényképezés, kellően fülledt, mégsem túlerőltetett erotikus hangulat, míves forgatókönyv, szép zene. Mivel a filmet nálunk forgatták (nyúlfarknyi szerepekben ismert magyar színészek is feltűnnek benne), ráadásul sok-sok évvel ezelőtt az M1-en fel-feltűnt néha késő este régi magyar szinkronnal, eléggé érthetetlen, hogy nem került hazai hang a lemezre. Ettől függetlenül az Emannuelle-saga és Sylvia Kristel rajongóinak, valamint úgy általában az igényes szórakozást kedvelőknek mindenképp ajánlom megvételre a DVD-t. Ráadásul az sem utolsó szempont, hogy Curtis Harrington rendezésével van dolgunk, aki igen érdekes alakja az igényesen kivitelezett amerikai B-filmek világának: A Mata Hari mellett ő "felőlős" például minden idők egyik legszebb romantikus drámájáért is, az igéző szépségű és tehetségű Linda Lawson és az 1961-ben még pályája elején tartó Dennis Hopper főszereplésével készült Night Tide-ért.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Mozizz
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: