• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Titanic (BD3D) (4 BD) (Blu-ray)
Titanic (BD3D) (4 BD) Titanic (nr)
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Titanic újra útnak indul, és James Cameron mesterműve eddig sosem látott pompájában ragyog: most először Blu-ray™ hordozza a digitálisan felújított képet. Minden idők legszebb szerelmi története, egy nagy hajó óriási katasztrófája így átélhetőbb, igazibb, mint valaha – és fantasztikus extrák kísérik: a filmesek naplója, több mint 6 órányi extra, 2 vadonatúj dokumentumfilm, több mint 60 doku-kisfilm, 29 kimaradt jelenet és egy alternatív befejezés. Rose (Kate Winslet) fiatal és jó családból való: de fuldoklik a rákényszerített élettől. Jack, (Leonardo DiCaprio) a szabad lelkű, pénztelen művész egy új élet lehetőségét mutatja meg a lánynak, és elrabolja a szívét. Amikor a luxushajó jéghegynek ütközik a fagyos óceánon, a szerelmesek kétségbeesett küzdelembe kezdenek a túlélésért… és egymásért.
Játékidő:
195 perc
Gyártási év:
1997
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
3D változat - A film 3D-s változata (1.78:1 képarányban), 1. rész (kb. 108 p.) - MAGYAR FELIRATTAL és HANGGAL
2. LEMEZ:
3D változat - A film 3D-s változata (1.78:1 képarányban), 2. rész (kb. 87 p.) - MAGYAR FELIRATTAL és HANGGAL
3. LEMEZ:
Audiókommentár - James Cameron közreműködésével
 
Audiókommentár - a szereplők és a stáb közreműködésével
 
Audiókommentár - Don Lynch és Ken Marschall történészek közreműködésével
 
Bónusz-BD a film 2D-s változatával - A film 2D-s változata (2.35:1 képarányban) (kb. 195 p.) - MAGYAR FELIRATTAL és HANGGAL
4. LEMEZ:
Dokumentumfilm - Mindent a Titanicról - A film minden titka - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Titanic: a rejtély - James Cameronnal - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Alternatív befejezés - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Werkfilm (így készült) - Több mint 60 doku-kisfilm - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Teljes áttekintés a film forradalmi vizuális effektusairól - MAGYAR FELIRATTAL
 
Képgaléria -
 
Egyéb - És még sok meglepetés!
Átlagos értékelés:
Gyulus
értékelése:
2012. szep. 23. - 18:43
Nagy hajó, nagy felbontás, nagyon ajánlott
Jól emlékszem arra, milyen élmény volt moziban látni Cameron mesterművét. Bár még csóró főiskolás voltam, nem volt kérdés, hogy ez a film kell nekem. Így hát mi sem volt természetesebb, mint hogy amint kapható volt, megvettem VHS-en. Aztán később DVD-n is. Igaz, ez utóbbi kissé borsos premier árát már sajnáltam érte, nem is nagyon tellett volna rá, de amikor már konszolidáltabb áron mérték, meglett az is. Aztán jött a szinkronos DVD változat. Dilemmáztam, négylemezes digipack legyen-e, vagy elég a kétlemezes. Végül az utóbbi lett belőle, és ebben a döntésben igen jelentős szerepe volt annak, hogy az extrák zöme nem kapott magyar feliratot. Akkor úgy gondoltam, egy életre letudtam a Titanicot. Tévedtem.

Most, hogy nagy felbontásban is hazavihetjük a filmet, újfent nem tudtam zárva tartani a bukszámat. Sőt. Bár se 3D tévém, se 3D lejátszóm nincs, oly csekély volt az árkülönbség, hogy úgy döntöttem, most bevállalom a legteljesebb hazai kiadást, hátha ezzel valóban pontot tehetek végre a történet végére.

Lássuk, mit kapunk a pénzünkért!

Először is a külcsín:

A négy, szépen szitázott korong egy egész különleges, és jó kialakítású, de egyébiránt hagyományos műanyag Blu-ray tokban kapott helyet. A tokban két lapozható szárny található, ezek két oldalán vannak a lemezek, a tok fedelére sem elől, sem hátul nem került korong. Ettől egész tisztességes súlya lett a kiadványnak, ami csak tovább növeli az érzést, hogy nem a semmiért fizettünk. A lemezek eredeti elrendezése 3D 1. lemez, 3D 2. lemez, 2D, extrák. Nekem ebben a megoldásban nem tetszett igazán, hogy a kétfelé vágott 3D változat korongjai nem láthatók egyszerre, így a következőképpen rendeztem át őket: 2D, 3D 1. lemez, 3D 2. lemez, extrák. Úgy gondolom, ez a logikusabb, meg számomra a 3D is inkább extra, mint a 2D, végtére mégiscsak ez utóbbi volt a film eredeti formája.

A borító képe egyezik a fekniével. Természetesen magyar nyelvű, és a gerincén már ott van az új korhatár jelzés, aminek a fekni megléte miatt sok értelme ugyan nincs, de ha így nézzük, a borítónak se, így hát muszáj megbarátkozni vele. Belső nyomatot sajnos nem kapott, pedig a lemez nélkül hagyott belső oldalak miatt most igazán szépen mutatna rajta valami kép.

A fekni viszont valóban szemet gyönyörködtető. Teljesen angol nyelvű, viszont igazán tetszetős, minőségi darab. Érdekesen csillog, mintha mélységei lennének. Ennek köszönhetően elmondható a kiadványról, hogy szép. Ha ez nem lenne, elég puritán lenne az összhatás. A korhatárjelzés persze erről sem maradhatott el, de azt csak a fóliára ragasztották rá, így kibontás után mehet is a kukába. A magyar nyelvű adatlapot nem a megszokott ragaccsal, hanem felülről a fekni első oldalára áthajtott ragasztócsíkkal rögzítették a hátoldalra. Az adatlap tartalmilag megegyezik a műanyag tok hátsó borítójával, de ha valaki leveszi, és meg szeretné tartani, óvatosan bánjon a ragasztócsíkkal, mert bár a fekniről könnyedén eltávolítható, a hátlapban könnyen kárt tehet.

És most lássuk, milyen a belbecs:

Szép, animált, könnyen áttekinthető menürendszer vár ránk a lemezeken, amelyen keresztül mindent gyorsan elérhetünk, amit a kiadvány tartogat számunkra. És mi mindent tartogat!

Először is ott a film. Kiváló, szemet gyönyörködtető kép és kristálytiszta hang. Nagy öröm számomra, hogy végre magyar hanggal is egy darabban láthatom. A kiadvány talán legnagyobb hibája sajnos épp a filmet érinti: a feliratozását nem tudom, hány méteres vászonhoz igazították, de az én 42 collos plazmámon kis túlzással olyan aprók a betűk, hogy ha nem figyel az ember, észre se veszi, hogy ott a felirat. Erről majd készítek egy fényképet, és beteszem a fórumba. A kisméretű felirat visszaköszön az extra lemezen is, de csak a kimaradt jeleneteknél. Az extráknál jól olvasható méretben kerültek fel a feliratok. A filmnél azért is nagyon érdekes ez, mert a film elején, ahol a képre égetett angol felirat is látható, kicsit vicces, hogy az angol felirat kb. hatszor akkora, mint a magyar.

A film mellett több kommentár is található, de sem ezeken, sem az extra lemezen lévő kommentárokon nincs magyar felirat.

Nem úgy minden máson! És ez az, amiért a film mellett minden forintját megéri a kiadvány. Van egy kb. egy órás produkciós kisfilm, van egy másfél órás dokumentumfilm, ami másról sem szól, mint arról, miként fejtették vissza Cameronék a Titanic utolsó, függőleges irányú útjának minden részletét, van egy újabb egy órás werkfilm, közel egy órányi kimaradt jelenetek, Titanic paródiák - mind magyar felirattal. Vannak előzetesek, ezek között a 3D előzetes magyar hanggal is megtekinthető, a többin nincs magyar vonatkozás. Ezen kívül töménytelen mennyiségű képanyag: forgatókönyv részletek, storyboard, produkciós vázlatok, fényképek, plakátok. Utóbbiak között élmény volt számomra, hogy a moziplakát magyar nyelvű változata is ott van a lemezen. De ha összeadjuk, a mozgóképes anyag is kitölt közel öt (!) órát. Nekem is csak két részletben sikerült átrágnom magam mindegyiken, de megérte, mert sok tartalmas, érdekes információt rejtenek.

Az extra anyagot végignézve csak azt sajnálom, hogy nem bíztam eléggé Cameronban, és nem néztem meg a filmet 3D-ben is a moziban. A konverzióról szóló kisfilm alapján a lehető legprecízebben jártak el a konvertálás során, így legalább annak örülök, hogy most nem mondtam le a BD3D korongokról. Ha lesz hozzá technikám, majd pótolom ezt a hiányosságot is.

Összességében én csak ajánlani tudom a kiadványt. Aki szereti a filmet, garantáltan nem fog csalódni benne.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Simon Peter Gruber
értékelése:
2012. okt. 11. - 18:06
Titanic BD kritika
Nálam a film örök klasszikus marad mindig is, ez már biztos! Bár egy 15 éves filmről beszélünk és azóta már számtalan filmmel gazdagodtam a Titanicnak bérelt helye van a Top 5-ben!
Kevés film van a filmtörténelemben mely ennyi embert képes volt és képes lesz megmozgatni! Örökérvényű alkotás mely az emberek emlékezetében fog maradni mindörökre!
Rengeteg benne azon jelenetek száma melyek ha eme alkotásra gondolok egyszerre beugranak, gondolok itt -A filmeleji vizalatti jelenetekre, a rozsdamarta hajóroncs és a minden pompájában
úszó hajó áttűnése, Az "Én vagyok a világ ura", a lélegzetelállító jelenettsorral az egész hajóról, minden idők egyik legszebb jelenete a hajóorrban a főszereplőkkel, a "jéghegy van elöttünk!" és az ütközés jelenete,
továbbá a süllyedés minden egyes képsora és a filmvégi össznépi ünneplés ami olyan katarzist nyújt ami feledhetetlenné teszi és megkoronázza eme mesterművet!

James Cameron aztán tudja hogy mit miért csinál és azt jól csinálja, filmje pontosan van megszerkesztve! Megalomániája és elképesztő professzionalizmusa a film minden kockáján kivehető!

az extrák rendkívül áttfogóan veszik sorra a film megszületésének minden részletét. Betekintést nyerhetünk a háttéranyagokba, a speciális effektusok készítésének részleteibe. A 4. lemezen megtekinthető a National Geographic filmje a
James Cameronnal aki felfedi a süllyedés pillanatainak minden részletét és olyan bizonyítékokat tár a nézők elé amelyeket eddig nem tudtak. Több mint 60 kisfilm van ami az egyes jelenetek megvalósításával foglakozik, rendkívül érdekes de ez már a 2 ill. a 4 lemezes DVD változaton is rajta volt,
ezen kívül még egy nagyobb dokufilm, melyben szintén rengeteg érdekesség hangzik el a filmmel kapcsolatban!
Aztán ott vannak még a paródiák a Titanicról, a Tv-spotok, az előzetesek, Celine Dion-videóklip, Előzeteseknél például a 2012-es trailernél lehet választani magyar nyelvet 5.1-es hanggal!

Remek kiadvány, minden pénzt megér,a film maga megunhatatlan, az extrák pedig színvonalasak, a nagyobbak HD minőségben találhatóak a lemezen!

A BD képe eszméletlenül gyönyörű tehát már ezért megéri lecserélni a DVD-t! Én magyar szinkronnal szoktam nézni ezt a filmet ami szerencsére az eredeti "klasszikus" magyar szinkron! Remekül szól!

Szívből ajánlom mindenkinek!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
bieta
értékelése:
2012. nov. 10. - 11:28
A 3D
Bármennyire is sok időt és pénzt költöttek a 3D elkészítésére sajnos messzemenőleg nem olyan mint, ha valós 3D kamerákkal vették volna fel.Az etalon Avartól, ahol mindvégig tátva marad a szánk, itt a Titanicnál csak kétszer, háromszor ocsudunk fel, hogy na ez szép volt. Természetesen vannak benne remekül sikreült átkonvertálások. Amikor Jack (Dicaprio) a hajó eléjén "világ urazik" felülnézetből láthatjuk mikép a hajó orra szeli a vizet Jack meg a kép tetején. Itt bizony kapunk egy jó adag mélységérzetet. A film persze mind végig 3D-s a mélységérzet mindig megvan ugyan, de a szemünk (agyunk?) annyira hozzászokik a 3D kép befogadásához, hogy már szinte észre sem vesszük. Persze ez számos 3D filmnél így van. Ha valaki ezt a filmet szemelte volna ki, hogy megmutassa a haveroknak az új 3D-s tévéjét akkor csalódni fognak erre bármely IMAX dokufilm sokkal-sokkal jobban megfelel. Ezt a filmet továbbra is saját maga miatt fogjuk szeretni nem a 3D végett, mert az harsány gyenge. Az 5.1-es magyar hang jól szól, de az eredeti hangsáv az eszméletlenül jobb, főleg az ütközéskor hallani a külömbséget, ill. amikor Rose bandukol a baltával a vízben. Azok nagyon jó hangefektek.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
89%

18 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (14)
61-80%
 (2)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Vásárlók által feltöltött külső linkek:

YouTube videó (Gyulus)

YouTube videó (Spunkmeyer86)

YouTube videó (Simon Peter Gruber)

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: