• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Turandot (DVD)
Turandot Turandot at the Forbidden City of Beijing
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2003. március 27. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek

   Giacomo Puccini utolsó operája a Turandot, amely egy kínai császárlány és kérője, Kalaf herceg legendáját dolgozza fel.

   Turandot - a császárlány - csak ahhoz az ifjúhoz hajlandó feleségül menni, aki három kérdésére megfelel. Ha a kérő nem tudja a válaszokat, a vérpadon végzi... Ifjú hercegek tucatjai veszítették már el (szó szerint) a fejüket Turandot miatt.

   Kalaf tatár herceg Pekingbe érkezik meglátogatni száműzött apját, Timurt, akinek Liu, a rabszolgalány viseli gondját. Amikor Kalaf megpillantja a szépséges Turandot császárlányt, elhatározza, hogy ő is beáll a kérők közé, hiába óvja ettől apja és Liu is, aki titokban szerelmes Kalafba.

   A tatár herceg mindhárom kérdésre megadja a választ, de Turandot arra kéri apját, ennek ellenére ne adja őt hozzá, egy idegenhez. Kalaf megszánja a császárnőt és most ő áll elő egy ajánlattal: ha Turandot másnap reggelig megtudja kérője nevét, Kalaf hajlandó önként a vérpadra menni. Ha nem, az esküvő útjába semmi nem állhat.

   Turandot kideríti, hogy a herceget ismeri a pekingi Liu, ezért a rabszolgalányt elfogatja, és kínzásnak veti alá. De Liu nem árulja el szerelmét még akkor sem, ha halálra kínozzák...

   Puccini a Turandot harmadik felnonásának komponálása közben halt meg, s így barátja, Franco Alfano fejezte be helyette a művet. A most DVD-n megjelenő előadás minden idők egyik legambiciózusabb vállalkozása volt az opera-műfajban. A Turandot-ot ugyanis ezúttal az eredeti helyszínen, Kínában, a "Tiltott városban" vitték színre, Zubin Mehta vezényletével. A "díszlet" a Ming dinasztia egy pazar palotája volt, ezernyi kínai statiszta, közel 1500 korhűen elkészített kosztüm, az opera bevezetőjében használt eredeti kínai, klasszikus dobok, arany és bíborszín - a császári ház színei mindenütt - ezek tették felejthetetlenné azt a nyolc pazar előadást, amelynek felvételét ez a ragyogó kiadvány tartalmazza!

Extrák:

  • Az opera történetének összefoglalója, az előadásból vett képek és narrátor segítségével, 6 különböző nyelven (kb. 7 p.)
  • Így készült a Turandot kínai előadása (kb. 29 p.)
  • Az előadás hanganyaga PCM-formátumban, az előadásról készült mintegy 100 képpel illusztrálva. A hanganyag megegyezik az előadásról kereskedelmi forgalomba került CD-felvétellel!
  • Egyes jeleneteknél választható alternatív kameraállás!
Stúdió:
Játékidő:
118 perc
Gyártási év:
1998
Hangok:
- olasz - Surround (DD)
Feliratok:
angol, francia, japán, kínai, német, olasz
Képformátum:
1.78:1 (16:9)

DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Filmek, sorozatok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: