• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Jó nap ez a halálra (Könyvek)
Harrison Fawcett
Jó nap ez a halálra nem ismert
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
15 évvel anyja rejtélyes eltűnését követően Anne Rutherfurd olyan dokumentumokra bukkan, amelyek új megvilágításba helyezik a történteket; a lánynak azzal kell szembesülnie, hogy Sophia Rutherfurd egy titokzatos halálszekta nyomába eredve utazott át a fél galaxison. A Sophia titkos feljegyzéseiből kiolvasható információk alapján a dúsgazdag Rutherfurd família újult erővel lát a kutatáshoz. Anne apja expedíciót szervez, a leghíresebb parafenomén kutatókat szedi össze, a legjobb zsoldosokat béreli fel. Már csak egyetlen megválaszolandó kérdés marad hátra: Sophia egykori munkatársa, James W. Shackleton mellett ki legyen a kutatócsapat biztonságáért felelős zsoldosok parancsnoka?
Kiadó:
Inomi Kft.
Oldalszám:
212 oldal
Gyártási év:
2003
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2012. okt. 9. - 16:37
A hazai sc-fi koronázatlan királya
Harrison Fawcett művei, a HAZAI sci-fi elit rétegbe tartoznak. Így van! Ugyan is ő egy magyar író, eredeti nevén Fonyódi Tibor. Közel 15 éve ír regényeket, köztük rengeteg science fiction mű található.
Maga a Jó Nap Ez A Halálra a "Brett Shaw-könyvek" egyik kiemelkedő darabja. Én speciel ezt olvastam először az író tollából származó művek közül, de ez is tetszett a legjobban.
A cselekmény nagyon fel van építve. Élvezet volt olvasni és alig bírtam letenni. 2 nap alatt végeztem is vele. A 27. századi dolgokat szerintem nagyon jól képzeli el az író, mármint úgy értem, hogy tényleg láttam magam előtt azokat az eseményeket, történeteket, amiket főhőseink megéltek. Az eszközök, amiket Fawcett elképzel, kicsit viccesek, mármint, ami a nevüket illeti, de így legalább tudom, hogy miről van szó.
Keménység, agresszió és erotika sok van benne, néha olyan pokoli részletességgel van leírva, hogy az ember teljesen beleborzong.
Ezért szép a magyar nyelv, mert olyan aprólékosan ki lehet dolgozni eseményeket, karakterek és helyszíneket, hogy öröm olvasni. Az angollal szemben pont ez az, amiért jobb. Részletesebben kijönnek a stilisztikai különbségek.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki legalább egy kicsit is érdeklődik a hazai vagy egyáltalán bármilyen sci-fi után.
Ja és kimondottan örülök, hogy a hazai tudományos-fantasztikus műfaj, nem merül ki az Űrgammáknál.

Ha bejött a könyv, akkor a Feketecsuklyásokat és a Birodalmi Osztagot (ami további magyar írok novelláiból tevődik össze) szintén ajánlom.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

Könyvek
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: