• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Jégtörő Mátyás (Könyvek)
Tamási Áron
Jégtörő Mátyás Jégtörő Mátyás
- 25%
Szállítható: KB. 13-16 NAP
1.500 Ft
Eredeti ár: 2.000 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
Lélekvándorlás. Az ember mint a természeti lényeknél, akár egy bolhánál sem több, sem kevesebb teremtmény. Szellem és az átszellemített dolgok egysége. E témák különösen foglalkoztatják a mai olvasót, aki meglepetve ismer rájuk Tamási Áron 1936-ban írt regényében. Az író a mese filozófusa, a mítoszok, népmesék nyelvén beszél a végső kérdésekről, valóban úgy, ahogy a mesékben megszokhattuk: a legfantasztikusabb fordulatok is az erdélyi valóság jelenségeiként kerülnek elénk. Tamásit idézve: „a emberi létezés örömének zászlója alatt, vagyis abban a világban, melyet tudatunk alatt hordozunk”. A Jó és a Rossz örök küzdelmében a növényeknek varázserejük van, az állatok emberi nyelven szólalnak meg.
A Palatinus Kiadó - a Tamási Áron Alapítvánnyal karöltve - rövid időn belül három, Babits szerint is egymás folytatásaként olvasható Tamási-regénnyel jelentkezik, azonos formátumban: az Ábel a rengetegben az Ábel-trilógiától külön szemlélhető és évezhető mű, amely egyenesen a Jégtörő Mátyás lapjaihoz vezet, s ezt követi a közvetlen folytatás, a Ragyog egy csillag, amely majd Jégtörő Mátyás fölcseperedését meséli el.
Kiadó:
Tamási Áron Alapitvány
Oldalszám:
196 oldal
Gyártási év:
2012

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: