• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Looper - A jövő gyilkosa (DVD)
Looper - A jövő gyilkosa Looper
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 




  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Ebben a páratlanul izgalmas futurisztikus akcióthrillerben az időutazás már valóság – ám illegális, és kizárólag a feketepiacon kínálják. Ha a maffia meg akar szabadulni valakitől, az illetőt harminc évvel visszaküldik a múltba, ahol aztán egy bezáró, mint Joe (Joseph Gordon-Levitt – Eredet), szépen elintézi. Joe egyre gazdagabb, aranyéletet él. Egészen addig, amíg a maffia el nem dönti: Joe-nak saját jövőbeli énjével (Bruce Willis – Die Hard-sorozat) kell végeznie... A jelentős kritikai és közönségsikert arató filmet Rian Johnson (The Brothers Bloom – Szélhámos fivérek) írta és rendezte, további szereplői pedig Emily Blunt (Sorsügynökség), Paul Dano (Vérző olaj) és Jeff Daniels (A Kulcsfigura).
Stúdió:
Játékidő:
114 perc
Gyártási év:
2012
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2013. jan. 23. - 20:16
A 2012-es évek egyik legnagyobb csalódása
Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Amikor ismerőseimmel, barátaimmal előkerül a filmes téma, akkor 2012 produkciói között ez sokaknál a TOP 3-ban benne volt. Véleményüket tiszteletben tartom, de szinte semmiben sem értek egyet. A Looper - A Jövő Gyilkosa, az egyik legnagyobb csalódás a tavalyi évből a Ház, Az Erdő Mélyén után.

Adott egy nagyon jó alapgondolat, egy remekül kivitelezhető történet, ehhez képest szerintem olyan szinten lett lélektelen és akkora baromságok vannak benne, hogy az döbbenet. Az első óra után kiraktam az időt, hogy mennyi van még belőle hátra. Alig vártam a végét...

Megpróbálom objektívan megközelíteni a filmet. Nagy jól indult a sztori, teljes mértékben felkeltette az érdeklődésemet. Főszereplőnk Joe, (Joseph Gordon-Levitt) foglalkozását tekintve bérgyilkos, egy olyan világban, ahol az időutazás lehetséges (ám illegális). Csak a gengszterek használják, akik ha elakarnak valakit intézni, visszaküldik 30 évvel egy adott helyre. Ott persze már várja a "kaszás" egy töltött fegyverrel. A prológusban erről a világról kapunk némi információt és azonnal betekintést is nyerhetünk főhősünk életébe és munkájába. Ám innentől kezdve megindul az egész lefele a lejtőn. Az egész -időutazás és az egyéb spirituális, természetfeletti képességekkel rendelkező emberek révén- egy fiktív világ, egy alternatív valóság. Ezt még nem is lenne nehéz elviselni, de a folytatásban megdöglik az egész történet. Utalást kapunk arra, hogy mi van, ha ez a bérgyilkos hibát követ el? Persze főhősünk Joe is hibázik, így szó szerint szembe kell néznie 30 évvel idősebb önmagával (Bruce Willis). Feladata ugyan is az lesz, hogy saját magát ölje meg. Persze ez egy tényleg érdekes lélektani kérdést vet fel, hisz milyen érzés lehet, ha mondjuk 2012. január 23-án azzal szembesülsz, hogy az aznapi feladat saját magad kinyírása? Így már is tudod, hogy 2042 januárjában ezen a napon neked meszeltek. Ez azért elég nyomasztó lehet... Bár a nyugdíjas évekre már legalább nem nagyon kell gondolnod.
És pontosan ez a baj, hogy meg-megvillan egy pillanatra a film, aztán ugyan azzal a lendülettel (vagy talán még gyorsabban) le is lohad a cselekmény. Az idősebb és a fiatalabb joe első beszélgetős találkozás, a teljesen felesleges párbeszédek meg a kettőjük közti konfliktus kimondottan irritáló volt számomra. Nem nagyon értem, hogy miért nem lehetett normálisan megbeszélni a dolgokat, mint pl. a szintén tavalyi M.I.B. III-ban. Ott is rákényszerültek az időutazásra, még is remekül megoldották a problémát és ha jobban belegondolok, egész hasonló a koncepció, természetesen nem feltételezek semmiféle plagizálást.
Aztán, ahogy halad a film és még pár szereplő feltűnik, csak még cifrább lesz az egész. Megismerhetünk 7-8 éves forma kis srácot, aki alapvetően egész szimpatikus volt. De amikor a feje átváltott a Sikoly című film jól ismert karakterére, illetve a Dragon Ball Goku-jához hasonlóan megmozdulnak a környezetében lévő tárgyak, valamint por, fű minden elkezd lebegni, akkor mondtam azt, hogy ennél már nincs lejjebb...

A látványról. Az nagyon ott van. A komorra vett hangulat, a nem túl élénk színkezelés, a fegyverek mind-mind sokat dobnának a történeten, ha nem lenne olyan, amilyen. Van egy enyhe poszt-apokaliptikus hangulata, kiegészítve egy kevés Equilibrium-os után érzettel. Nem mondanám, de semmiképpen sem feltételezném, hogy keveset foglalkoztak volna a Looper-rel, mindösszesen azt állítom, hogy nagyon rossz nyomon jártak, emiatt vált számomra nézhetetlen (Természetesen én még ilyet se tudtam volna csinálni).

Joseph Gordon-Levitt az Eredetben sokkal hatásosabb alakítást nyújtott, mint itt. Ebben a moziban felvette egy meggyötört, kilátástalan ember fapofáját, Bruce Willis-ről nem is beszélve. Előbbinek esetleg, utóbbinak cseppet sem állt jól ez a film. És szerintem nem is hasonlítanak egymásra...

Összességében nagyon látványos, de ez sajnos a borzasztó történet mellet teljesen elhalványodik. Természetesen ez az én véleményem és semmiképp se mondom, hogy sz*r. De az idei (a tavalyi évre vonatkozó) Bottom TOP 10 listán elég előkelő helyen fog szerepelni. Sajnálom, mert kár érte, de többet ne kelljen megnéznem...

10\4,5
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2013. jan. 7. - 19:37
Fojtóhurok
Ami kapásból eszembe jutott a Looper kapcsán, az a Lopott idő. Nekem majdnem ugyanott van elrontva mindkettő: van egy remek alapötlet, amivel aztán nem sikerült a rendezőnek kitöltenie a tervezett játékidőt, ezért innen-onnan nekiállt nyúlni meg húzni a rétestésztát.

Az biztos, hogy az eleje jobb, mint azé. Ez a narrálós, kicsit futurisztikus, kicsit gengszteres, kicsit noir hangulat nagyon jó felütés. Ugyanilyen jó az a pár utalás, ami a környező világ még a mainál is jobban kibillent egyensúlyát mutatja; a Lopott időben vitán felül az egy kaptafára készült, mattfekete autókat utáltam a legjobban, itt viszont a mai kocsik megbütykölt, napelemes változatai hangulatos kellékek voltak (igaz, sokaknak lehetett gondja az erkölcsi bizonyítvánnyal... mert majd mindenkinek Prius-a volt... én kérek elnézést:)). Tetszett az áthallás a "generációk" közti vitában (Willis és Levitt beszélgetése a kávézóban), tetszettek általában az érzelmi dolgok, tetszett a jövő-Seth "elfogyása", és úgy egyáltalán az első órával minden rendben volt.

Aztán a cukornádas résznél döbbenhetett rá a rendező, hogy hát van itt még egy óra, amit ki kéne tölteni. Hogy, hogy nem, de a közelébe keveredhetett egy Terminátor meg egy Tűzgyújtó (vagy tetszés szerint az X-Men:)) DVD, és úgy gondolta, hogy a nagy finálét előkészítő érzelmeskedést, "Levitt" gyökeres megváltozását ezekkel habosítja fel... ami így legjobb esetben is unalmas és összecsapott. Azt meg törvénybe kéne iktatni már a legalapabb filmes kézikönyv első oldalán, hogy "Soha, soha, de tényleg soha nem szabad azzal kifejezni a női szereplő nemi vágyát, hogy megnyom egy ledszájú műanyag békát!"! A "b*szniakarok-békával" nekem meg is volt az év filmes mélypontja, onnantól egy percét nem tudtam komolyan venni a Loopernek, köztük természetesen a finálét sem!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
59%

11 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (2)
0-20%
 (3)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: