• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Abraham Lincoln, a vámpírvadász (DVD)
Abraham Lincoln, a vámpírvadász Abraham Lincoln: Vampire Hunter
- 69%
Szállítható: AZONNAL
990 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

Már csak 3 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Tim Burton és Timur Bekmambetov (Wanted) összefogásából lélegzetelállító film született. Fantasztikus látvány, vad, véres csaták és merész fantázia közös terméke ez a mozi: ad egy pofont a történelemnek, és hihetetlen szórakozást ígér. A vámpírok ura elhatározza, hogy halhatatlan fajtája számára megszerzi az Egyesült Államokat. Az elnök, Abraham Lincoln (Benjamin Walker) azonban jól ismeri a vérszívókat: fiatal korában az egyik legjobb vámpírvadász volt. És ha kell, újra előveszi ezüstfejű fejszéjét…
Játékidő:
101 perc
Gyártási év:
2012
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Sötét titkok: A könyvtől a filmig - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - Seth Grahame-Smith író közreműködésével
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2013. már. 18. - 1:32
A baltás gyilkos
Ha csak önmagában Timur Bekmambetov neve szerepelt volna a szinopszisban, a büdös életben nem nézem meg ez a mozit. A legutóbbi kalandom vele a Wanted volt – amivel engem ki lehet kergetni a világból. De mivel Tim Burtonra is hivatkoztak, gondoltam, teszek egy próbát – őt szeretem, gondoltam, talán valami jótékonyat jelent a filmnek a jelenléte…

Nos, annyit mindenképp, hogy végig lehet nézni. Ez már önmagában nagy erény, de ebben bizony ki is merül az összes pozitívum. A film legalább akkora ökörség, mint az idézett Wanted, csak itt kosztümös formában kell elviselni a rendező ámokfutását. Egy OROSZ rendező ámokfutását HOLLYWOODBAN, amikor is egy USA elnök figuráját teszi vámpírok közé. Csak én érzem nonszensznek??? A sztori az egyik legnagyobb baromság, amit valaha hallottam: az USA egyik leghíresebb elnöke tulajdonképp vámpírvadász volt – amolyan polgárháborús Sam/Dean Winchester módra -, s megválasztásáig aktívan űzte is eme sportot. A negatív csúcspont e szempontból mindenképp a Gettysburgi csata volt, ahol a déliek vámpírokként volta ábrázolva (!!!!), ezért volt a csata első része siker számukra… Anyám…

Sok mindent be tudok fogadni, rengeteg idióta, hihetetlen történetet láttam már filmen, s volt olyan, ami még kifejezetten tetszett is. Általában azok, amik csak úgy lógnak a levegőben és nem próbálnak kötődni konkrét korokhoz, történelmi eseményekhez, híres karakterekhez, azokkal különösebb bajom nincs is. De ez… Szegény Lincolnt erre kipécézni nagy hibának tűnik. Egyszerűen képtelen voltam elvonatkoztatni a történelmi háttértől, a valósnak beállított karakterektől, az USA rövid múltjának szimbolikus eseményeitől. De még ha mindezt poénosan, ironikusan tálalták volna… mondjuk valami fekete humorral… de nem, itt kérem, véresen komolynak tűnik minden. Ebből kifolyólag meggyőződésem egyébként, ha a címszereplő nem a címszereplő, csak egy sima vadász, akkor ez egy szórakoztató kis bacaság, egy kosztümös, ötletes vámpír sztori lehetett volna…

… mert a megvalósítás nagyon jó lett. Az évszázadok mocska rátelepszik a vászonra, nagyon jó az egész hangulat, ami áthatja a mozit. Önmagukban a karakterekkel és a színészekkel sincs baj, a vámpírfalka, s annak vezetői is kiválóak. Tulajdonképp nagyon profin van megcsinálva az egész, még izgalmas, látványos is – néha talán túlságosan az – tud lenni, nyár esti szórakoztatásnak kiváló lehetne. Önmaga árnyékát azonban ezzel az ecebóca karakterpárosítással nem lépte át, számomra megmaradt egy egyszer nézhető, inkább bosszantó, mint szórakoztató mozinak.

„ Ez egy valósághű film” – hangzik el az extrák közt található dokumentumfilm kb. harmadik percében. És én itt ki is kapcsoltam a lejátszót. Ezek ezt tényleg komolyan gondolták???? Mert akkor nagy a baj… A lemez képével nekem nem volt bajom, a hang meg egyszerűen parádés. DVD-n rég hallottam ennyire energikus, tiszta és részletgazdag hangzást. Ha még lehetne pontozni külön a hangot, biztos öt csillagot adnék rá…

Nem úgy a filmre, ami valahol kettő és három csillag között van.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
berzerker8713
értékelése:
2013. már. 1. - 20:45
Abe Lincoln, A Hatásvadász
Kis túlzással évről évre jön egy rendező vagy producer, aki megpróbál valami értelmeset kihozni egy olyan témából, amiről bátran ki lehet jelenteni, hogy átok ül rajta. Ebből pedig egyenesen következik, hogy nagyon keveseknek sikerül csak.
Az Interjú A Vámpírral, a Daybreakers és az Underworld című filmeket leszámítva talán nem is nagyon született életképes film a vérszívókról (a sorozatokba ne menjünk most bele). A kiemelkedően elszállós Wanted rendezője, Timur Bekmambetov és a dark-témák szakavatott alkalmazója, Tim Burton összeálltak és a szakértelmük leghalványabb szikráját is nélkülöző filmet raktak össze, ami a látvány terén nem, de a történet szempontjából mindenképp bukta.

Az észrevehető, hogy nagy általánosságban az alkotók próbálják megtalálni az aranyközéputat a témában. Talán a legnagyobb probléma az az, hogy a nézők szeretnének olyan történettel szembekerülni, amit a fikció ellenére még is el tudnak hinni. Ám sokan erre nem igazán tudnak ráérezni a filmkészítők közül.
Az alapanyagok egyébként némiképp adottak voltak. Abraham Lincoln -aki az USA 16. elnöke volt- nevét és személyét előszeretettel használták filmesek, többnyire a szabadkőművességgel kapcsolatos mozikban. Ezekkel a legendákkal színesítették a karakterét, a száraz és adott esetben unalmas politikus személyét érdekessé, izgalmassá téve. A főszereplő kiválasztása után már csak egy sztorit kellett volna kreálni a személy köré, ami sajnos nem sikerült.

A mentor-tanítvány sémát az Interjú A Vámpírral című filmnél jobban szinte semmi nem tudja hozni, ám itt tettek egy próbát és az új megközelítéssel csak szerencsétlenkedés lett a a vége. Nincs baj azzal, ha történelmi eseményeket kiszeneznek vagy felhasználnak egy kitalált cselekmény érdekében, de a viszonylagos ésszerűség keretein belül. Viszont az amerikai polgárháború ilyen szintű eltorzítása több a sok(k)nál. ...és ez csak egy, a sok baromság közül. Pedig az ember azt gondolná, hogy ha neves alkotók raknak össze egy filmet, akkor tudnak egymásra figyelni, segíteni, vagy adott esetben jelezni felé, hogy ez már sok, még akkor is, ha fantasy. Ám mivel én Tim Burton filmjeit imádom, Bekmambetov pedig egyértelműen megvett a Wanted-del, közös produkciójuk gyenge kivitelezése fájó pont számomra.

A látvány, a vizuális effektek javítanak valamit az összképen, de ezt csak akkor értékeli az ember, ha külön tudja választani a sztoritól. Ám mivel ezek együtt -kiegészülve a szereplőkkel- alkotnak egy teljes egészet, sajnos ez nem sokat javít a film megítélésén.
A harcjelenetek koreográfiája izgalmas lett és legalább nem az a „kötélen rángatós” mozgás jön le, mint oly sok hasonló moziban. A kor ábrázolása egész hihető, beleértve a ruhákat és a helyenként vámpírosra átszabott fegyvereket.

Ha haladunk tovább azon a bizonyos listán, amelyre a film gyengeségei kerültek fel, akkor a következő a színészi alakítás, ami szintén sarkalatos pontja a produkciónak. Hiába a közepes nevek, egyszerűen nulla, amit hoznak. Az átélés teljes hiánya az, ami jellemző erre az egész katyvaszra.
Az Abraham Lincoln, A Vámpírvadász egy, a sok mozi közül, amivel robbantani akartak, de nem sikerült. A süllyesztőbe az elfogadható látvány miatt nem fog kerülni, de a többi vámpíros fantasy mellett elvész a homályban.

Nem tudom milyen körülményeknek kell létrejönnie, vagy hogyan kell állnia bolygóknak, hogy ezt a filmet ajánlani tudjam, de talán egy próbát megér. Egyszer nézhető, de csak is azért, hogy tudja a delikvens: ezt nem kellett volna.

10\4
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
57%

6 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (2)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: