• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Terminátor 2. - Az ítélet napja (2 DVD) (DVD)
Terminátor 2. - Az ítélet napja (2 DVD) Terminator 2: Judgment Day
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2004. július 6. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A Terminator trilógia legnépszerűbb része, a T2 mindezidáig nem jelenhetett meg idehaza DVD-n! Most milliónyi rajongó legnagyobb örömére úgy élhetjük át újra az akció/sci-fi műfaj talán legnagyobb klasszikusát, ahogyan még soha: a felújított képpel és 5.1-es hangzásra felkevert hanggal megjelenő filmben számos eddig még soha nem látott új jelenet gazdagítja az egyébként is intenzív élményt!

1997 augusztus 29-én kitört a harmadik világháború amelynek 3 milliárd áldozata volt. Ami az emberiségből megmaradt, hamarosan újabb iszonyattal néz szembe: a gépek elleni háborúval.

A Skynet gépei most egy új Terminátort terveztek, melynek egyetlen feladata van: elpusztítani John Connor-t, a gépek elleni harc vezetőjét.

Mivel a tervezés időpontjában a tudomány már képes az időutazásra, a Terminátort visszaküldik az időben, hogy John-t még gyerekkorában likvidálja.

Az emberek azonban szintén felkészültek az eseményre, így ők is visszaküldtek egy Terminátort az időben: az ifjú John Connor védelmére...

Stúdió:
Játékidő:
147 perc
Gyártási év:
1991
Hangok:
- magyar - 5.1 EX (DD)
- angol - 5.1 EX (DD)
- angol - DTS-ES
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Audiókommentár - A film 26 alkotója és szereplője közreműködésével - MAGYAR FELIRATTAL
2. LEMEZ:
Előzetes - 4 előzetes
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a T2 (kb. 31 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - a T2 bővített változatának új jeleneteiről (kb. 22 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a T2 3D (kb. 23 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Szöveges információ - A film teljes forgatókönyve (574 oldal)
 
Werkfilm (így készült) - Video archívum - 50 kisfilm és interjú a filmkészítés különböző fázisairól, a forgatókönyvtől a forgatáson keresztül a trükkök készítéséig. - MAGYAR FELIRATTAL
 
Sztoribord - 700 sztoribord kép
Átlagos értékelés:
gerbence
értékelése:
2006. máj. 20. - 16:14
Pár negatív észrevétel:
A lemezen ugyebár a rendezoi bovített verzió található.
Sajnos ezzel több problémám is van.
A legidegesítobb, hogy - az egyébként kiváló - moziszinkron ugyebár ezeket az plusz jeleneteket nem tartalmazta, ezért ezeket a részeket újonnan szinkronizálták hozzá a filmhez. Ez foleg a kissrác hangjánál eszméletlenül idegesíto, ugyanis a film közben, teljesen váratlan helyeken egészen más hangon szólal meg a gyerek! Lehet, hogy ugyanaz a figura szinkronizálta, csak azóta túl van a mutáláson (hát nem ma volt, hogy bemutatták a filmet), de mintha egy teljesen más ember hangja lenne ezekben a jelenetekben.
A többi szereplot az eredeti szinkronszínész nyomja, de ezeknél is észreveheto (és így zavaró) a szinkronok közti különbség.
A probléma az, hogy ráadásul - szerintem - ezek a jelenetek teljesen feleslegesek is: én a moziverziót láttam a bemutatókor, és azóta rengetegszer, és annak a ritmusa, a cselekmény dinamikája, meg úgy az egész ssokkal ütosebb volt. Az új jelenetek tipikusan az a kategória, amit egyszer szívesen megnéznék az extrák között, de ha a filmet akarom látni, akkor az eredeti változatot pörgetném inkább.
Egyébként nem mondom, hogy kifejezetten rosszak lennének: egyszer tényleg érdekesek, de nem tesznek semmit hozzá a filmhez, az érthetoséget sem befolyásolják (szerintem eddig sem volt vele gond), viszont picit talán leültetik néhol az eredeti film pergését. Angol verzióban nem gáz amúgy (Svarci hangja amúgy is csillagos ötös), de ez a variálás a szinkronnál arcba baszott eloször. Amikor eloször néztem, párszor visszapörgettem az elso kissrácos új jelenetnél, hogy jól hallom-e.. :)
Viszont az valóban dícséretes, hogy meghagyták az eredeti szinkront, és nem mondták fel újra az egészet! Szóval végülis még így is ez a legjobb lehetoség, amit választhattak - üdv a magyar kiadás döntéshozóinak!!
Kár, hogy nem lehet a mozis verziót választani opcióként, mint pl. az Alien-filmeknél (vagy akár a Leon, a profinál).
Vagy mehettek volna az extrákba a kimaradt jelenetek - ha jól emlékszem, a T1-nél úgy van, pedig ott mintha informatívabbak és érdekesebbek lennének a bovített részek. Ja, igen: a film elején végighömpölygo 4 logó-effekttel együtt...
(Ha már úgyis itt nyafogok, akkor még egy pofont azért lecsavarnék annak, aki a belso borítót összehozta, kritikán aluli darab, egyszeruen arcon köpném a tükröt minden reggel, ha az én kezem alól került volna ki egy ilyen; cserébe a papírdoboz tényleg szép, csak az meg nagyon kényes darab.)
Ettol még a zsozsót boven megéri, szerintem állítsátok angolra, aztán volumét fofele!
7 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
96%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: