• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A 73-as winchester (DVD)
A 73-as winchester Winchester 73
A termék elfogyott
 
 
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A legendás James Stewart egyik legjobb alakítását nyújtja ebben az időtlen western-ben, mely az ezt követő filmek színvonalát meghatározta. Lin McAdam egyszerre próbálja megtalálni apja gyilkosát és egyedülálló 73-as Winchester-ét, ahogy az különböző elszánt személyek között jár körbe.

A birtoklók között van egy őrült útonálló, egy erkölcstelen fegyvercsempész, egy fiatal, barbár indiánfőnök, és McAdam saját gyilkos testvére. A filmben megjelenik Shelley Winters, mint a fegyver egyetlen ellenfele McAdam érdeklődési körében és Tony Curtis az egyik első szerepében.

A vadnyugatot leigázó férfiak (és a pisztoly) megragadó története James Stewart egyik legemlékezetesebb filmje, és a műfaj egyik időtálló klasszikusa.

Stúdió:
Játékidő:
89 perc
Gyártási év:
1950
Hangok:
- angol - mono (DD)
- német - mono (DD)
- francia - mono (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, francia, holland, lengyel, német
Képformátum:
4:3
 
Interjú - James Stewart-tal
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
sundance helyettese
értékelése:
2011. szep. 25. - 12:39
Minden idők egyik legjobb westernfilmje. Jimmy Stewart a háborúból visszatérve már nem az azelőtt megszokott komikus figurát hozta a filmjeiben, hanem - legalábbis Anthony Mann westernjeiben - a múltjával egyszer s mindenkorra leszámolni akaró vadnyugati hősöket. A 73-as winchester-ben bár nem a saját múltjával akar leszámolni Lin McAdam - Stewart karaktere, hanem a - SPOILER - fivérével akar leszámolni, aki megölte az apjukat - SPOILER vége. McAdam tökéletes ellentéte testvérének, hisz míg a gonosz testvér valószínűleg emberek megölésére használná, addig Lin dísztárgyként kezelné a címben szereplő winchestert.

Anthony Mann hihetetlen szép képeivel tökéletesíti a filmet. Mann képi világa egyébként - bár itt is zseniálisak fekete-fehér képei - a Technicolor alkalmazásával fog kiteljesedni.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: