• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Terminátor - A halálosztó (szinkronizált változat) (2 DVD) (DVD)
Terminátor - A halálosztó (szinkronizált változat) (2 DVD) The Terminator
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

2029-et írunk. A világot többé már nem az emberiség uralja, hanem saját "gyermeke", egy önállósodott, alkotóival szembeszálló, fellázadt szuperszámítógép, a SKYNET!

A SKYNET sorozatban gyártott gyilkológépeivel pusztítja a még lázadó maroknyi emberi csapatokat, akik a végsőkig harcolnak a szabadságukért. A szuperszámítógép tudja, hogy csak egyetlen igazi ellenfele van: John Connor, a lázadók vezére, aki kivételes taktikai képességeivel akár még győzelemre is vezetheti az emberiséget.

1984. Különös villámlások kíséretében egy elpusztíthatatlan halálosztó kiborg, egy Terminator érkezik a jövőből, hogy a SKYNET parancsát végrehajtsa. Egyetlen feladata: felkutatni és megölni Sarah Connort, a még meg sem született John Connor édesanyját.

A mit sem sejtő Sarahnak csak egyetlen esélye van a túlélésre. Kyle Reese, az ellenállás egyik katonája, akit a lázadók küldtek vissza a múltba azzal a feladattal, hogy akár élete árán is mentse meg Sarah Connor-t...

Stúdió:
Játékidő:
103 perc
Gyártási év:
1984
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - stereo (DD)
- cseh - stereo (DD)
- török - stereo (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, horvát, izlandi, román, szlovén, török
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
2. LEMEZ:
Szöveges információ - James Cameron eredeti, 1982-es forgatókönyv-vázlata
 
Képgaléria - Cameron vázlatai
 
Képgaléria - Fotók a forgatásról
 
Képgaléria - Stan Winston Terminátor és smink-effektek
 
Képgaléria - Fotók a trükkökről
 
Képgaléria - Reklámanyagok, plakátok
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a Terminátor (kb. 18 p.)
 
Interjú - Más hangok - Alkotók és szereplők beszélnek a film készítéséről (kb. 59 p.)
 
Kimaradt jelenetek - 7 jelenet
 
Előzetes -
 
Tévészpot (televíziós előzetes) -
Átlagos értékelés:
Haga
értékelése:
2006. feb. 14. - 16:36
Hol is kezdjem. Talán ott,hogy a filmet még gyrekkoromban (80-as évek vége) táján láttam utoljára egy amúgy komoly narrátoros VHS-en. (szülok szerint is profi munka volt, mert ok már akkor sem néztek meg akármilyen filmet, csak, mert az video volt és nem TV)
Akkor egy meglehetosen kemény és félelmetes élményt jelentett, sokáig paráztam attól a jelenettol, amikor Arnold a szemét kiszedi.
Szóval, hogy-hogy nem, bevallom, most láttam eloször a T1-et azóta.
Mivel a film velem pont egyidos, ezért némely jelenet kifejezettem gagyinak tunt benne(pl. a végén a fémvázas T, illetve a már említett szemkiszedos jeleneten is erosen látszik a trükk).
Ezzel együtt az évek során sokmindent látott szemünknek már a brutális gyilkolászós jelenetek sem tunnek olyan brutálisnak. A hangulat és a filmélmény-ha a látványtól sikerül elvonatkozottan értékelnünk-azonban még mindig elso osztályú.
A képminoségen sajnos nagyon látszik a 22 év, nálam csak 3-as alá.
A hangokkal viszont semmi gond, a korához viszonyítva az angol 5.1 meglehetosen kihasználja a surround sugárzók adta lehetoségeket.
Ó és a zene!
Feledhetetlen és a T2-nek köszönhetoen már jól ismert dallamok a 80-as évek fullmodern szintihangjaival. Nekem spec. a Nintendos játékok scorejai juttak róla eszembe,és a T2 hangulatát sokban javítja ugyanezen dallamok komolyabb hangzásvilága, de azért nem olyan szörnyu ez sem.

Összegzésül: kihagyhatatlan film, ami az ido múlásával sajnos sokat vesztett az erejébol, ettol azonban senkinek nem szabad kihagynia.
Az extrák a T2 kiadás mellett nagyon eltörpülnek, így azokról nem sok szót vesztegetnék, de itt sem feledjük,h. 22éve mások voltak az elvárások egy filmmel kapcsolatban. Ma már sajnos nem egy olyan kiadvánnyal találkotam, ami így,meg úgy tele van extrákkal, szuper csillogós doboz, zsír kép, zsír hang, a filmen meg elalszok.

Ez esetben a film boven kárpótol a többi hiányosságért.
6 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
aschwarzi
értékelése:
2005. feb. 23. - 20:43
Sziasztok!

Ma megvettem és meg is néztem. Néhány tapasztalatot megosztok veletek:

eloször is megnyugtatok mindenkit, hogy rajta van az eredeti (HBO-s) magyar mono szinkron is, tehát nem teljes az Xpress.hu adatbázisa, mert abban ez nem szerepel! Kéretik kijavítani! A surround szinkron 1 újraszinkronizált szinkron, de mivel szövege szinte majdnem 100 %-ban megegyezik a mono-éval, egészen jónak mondható. (Bár én ki nem állhatom az újraszinkronizálást!) Érdekesség, hogy a 3 foszereplo szinkronhangja ugyanaz maradt (Schwarzenegger - Gáti Oszkár; Hamilton - Fehér Anna; Biehn - Haás Vander Péter), csak a mellékszereploké lett más. Én azért maradok a mononál, az az igazi! A szinkronokról általánosságban még annyit, hogy szerintem ez a kidás példaértéku, mert mindenki igénye kielégülne, ha 1 adott DVD-re rákerülne az eredeti és az újraszinkronizált magyar szinkron egyaránt. Nem lenne vita, mindenki azzal hallgathatná a filmet, amelyikkel megszokta. A kép minosége szerintem nagyon jó, nem látszik rajta az eltelt 21 év. (Persze digitálisan fel van javítva.) A kiadáshoz igazán mellékelhettek volna 1 díszdobozt, de a hiánya túlélheto. :o) Az extra lemez érdekes és tartalmas, de arról nagyon hiányolom a magyar feliratot! Csak ajánlani tudom, jó vétel mindenkinek!

Az extra lemez nagyjából ugyanazt tartalmazza, mint az angol kiadás, bár erre most nem esküszöm meg. Ha valakit nagyon érdekel, összehasonlítom majd. Az 1. lemez (amin a film van) menüje viszont a többi Metro Goldwyn Mayer kiadású lemezhez hasonlóan, kicsit igénytelen. Az extra lemez menüje sokkal jobb, "terminátorosabb", hasonlóan a Terminátor 2.-höz. Jobban örültem volna, ha az 1. lemez menüje is olyan lett volna, de hát ne legyünk maximalisták, ez van!
49 látogatóból 46 értett egyet ezzel a hozzászólással
Perselus
értékelése:
2013. júl. 9. - 10:47
Terminátor 1. rész
Hát erről a filmről sok újat nem lehet írni, klasszikus máig én jól ismerem szinte az összes részt egészen a christian bale féle 4.-ik részig, de csak ez meg a második az ami említésre méltóan jó igazán. És ahogy informálódtam ezen a kiadáson van rajta az a bizonyos 2004-es új szinkron, amibe én csak bele hallgattam de kiábrándító lett szerintem, nem az a hú de pocsék de messze van a jótól nagyon sajnos. Szóval ez a film maga egy film történeti mítosz ez tény, de csak az eredeti angol szinkronnal mert az se rossz, vagy az eredeti első szinkronjával a klasszikus elsővel mert az máig a régi szinkronok egyik legjobb darabja. Úgy hogy aki még nem látta az mindenképpen nézze meg, de magyar szinkron esetében csak az eredetit merem ajánlani, mert az egy klasszis ellenben az újjal, aminek nem is tudom miféle haszna volt hogy megcsinálták, mert sok értelme sajnos nem volt megcsinálni.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: