• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Csillagkapu (DVD)
Csillagkapu Stargate
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2005. május 31. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Gíza, Egyiptom, 1928. Egy régészeti expedíció különös leletre bukkan: évezredek porából egy hatalmas gyűrű bukkan elő, kerületén titokzatos hieroglifákkal…
Napjainkban Dr. Daniel Jackson egyiptológus szokatlan elméletéről próbálja meggyőzni szkeptikus hallgatóságát. A fiatal tudós azt állítja, hogy a piramisok nem emberkéz alkotásai, hanem földönkívüli erők emelték őket! Előadása után a hadsereg egy tisztje lép oda hozzá, és arra kéri: segítsen megfejteni egy nemrég felfedezett egyiptomi lelet titkát. Mint kiderül, a hadsereg egy kulcsot talált, egy kulcsot, amely egy távoli világba nyíló csillagkaput nyit meg az emberiség előtt!
Mivel nem tudják, mire számíthatnak a kapun túl, egy sokat próbált katonát, Jack O’Neill-t és ütőképes kis csapatát küldik előre. A csillagkapun át egy sivatagos bolygóra érkezik a felderítő-osztag, ahol lassan rádöbbennek a nyomasztó valóságra: az idegen bolygón az egyiptomiak által napistenként ábrázolt Ra uralkodik, aki évezredekkel ezelőtt elvetette az élet csíráját a Földön. Alatvalói azonban fellázadtak és mielőtt visszatérhetett volna, bezárták mögötte a csillagkaput. A kapu azonban most újra nyitva áll, és Ra arra készül, hogy visszatérjen és ismét uralma alá hajtsa az emberiséget. Persze ehhez még Jacknek is lesz egy-két szava…
Stúdió:
Játékidő:
124 perc
Gyártási év:
1994
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Audiókommentár - A rendező és a producer közreműködésével
 
Egyéb - Csillagkapu bemutató
 
Filmográfiák -
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2006. jan. 3. - 20:10
Szerintem minden sci-fi rajongó számára alapmu ez a film. Még a nagy CGI korszak elott született, technikai megoldásai mai szemmel is boven megállják a helyüket (az a kevés CGI, meg ami van benn, szintén tökéletes). Ráadásul valóban nagyon jó arányban ötvözi az egyiptomi mitológiát a fantasztikus filmek világával. Egyszóval a 90-es évek egyik meghatározó filmje a mufajban.
Picit féltem a LK kiadástól, mert eddig sokat csalódtam ebben a sorozatban. Szerencsére nem cseszték el ezt is, mind sok mást..
A lemez képe valóban furcsa. Van ahol tuéles, viszont sok helyen szabályosan homályos. Nem tudom, ez valami rendezoi koncepció-e, addig , míg ezt nem tudni, nem ildomos szidni.
A szinkronpártiak is örülhetnek, mert a lemezen magyar 5.1-es hang is van. Viszont aki rendszeren nézi, az gyorsan kapcsoljon át angol DTS-re. Iszonyatosan jól szól. A két 5.1 sáv a DTS mellett olyan, mintha a hangfalakat letakartuk volna vastag pokróccal. Szóval vagy az 5.1 nagyon rossz, vagy a DTS nagyon jó. Mindenki döntse el a saját ízlése szerint.
Az extrákra sem igazán lehet panaszunk, bár mennyiségileg inkább közepes terjedelmuek. Ha jól számoltam, kb 45 perc az egész. A promóciós filmnek sok értelme nincs, egy nagyon hosszú elozetesre hasonlít. A werkfilm viszont érdekes, lehetne hoszabb. A meglepetés számomra a tiz perces Däniken dok.film volt(kedvencem). Mondjuk számomra sok újdonságot nem mondott, de valakinek kimondottan érdekes lehet. Van még fotogaléria, meg életpályák bemutatása, lapozós formában.
Összességében egy jó film, jó kiadásban. Meg gondolom majd ez is lesz LK akcióban valamikor. Kosárba!

.
5 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
Remo
értékelése:
2005. máj. 31. - 9:07
Nos, mint várható volt, a film új szinkront kapott, viszont a két főszereplő hangját (Lux illetve Dörner) megőrizték. Egyes mellékszereplők elég jellegtelen hangokat kaptak, de ezt leszámítva nincs komolyabb baj. Szerintem az eredeti szinkron is közepes volt, nagyjából ez is az, Dörner talán még több beleélést mutat, mint korábban. Szóval nekem abszolút nem hiányzott az eredeti szinkron. Ami a keverést illeti, az 5.1-es magyar hang nekem néha halknak tűnt, de többnyire rendesen teljesített. Az utazás az univerzumon pl. alaposan megdolgoztatta a hangszórokat.

A film a rendezői változatban került a lemezre a korábban ismertetett összes hátránnyal. Szerintem azért nem olyan rosszak ezek az új/kibovített jelenetek, sőt voltak részek, amelyek kimondottan tetszettek. A kép ezeknél olykor valóban feltűnoen rondább: sárgás, koszos és nyers. Ez a kivégzést követő menekülésnél a leginkább zavaró. Ami számomra ellenpontozta ezt a hiányosságot az a kép szélesvásznú mivolta. Hihetetlen mennyi információ veszett el tévéből/vhs-ről ismert 4:3-as változatban, már-már az volt az érzésem nem is ugyanazt a filmet látom. Így lényegesen jobban átjött a látványvilág illetve a mű grandiózus mivolta, nem utolsó sorban a tömegjelenetek alatt.
Mást nem is mondhatok: Aki szereti ezt a filmet annak tényleg kötelezo vétel a dvd!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
93%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: