• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > A szabadság mítosza (Könyvek)
Ballai László
A szabadság mítosza nem ismert
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
Az 1848–49 telén minden irányból támadó császári seregek gyűrűjéből kicsúszó, vitéz harcokban edződő magyar honvédsereg a visszavágásra, az ország függetlenségének kivívására készül, és a diadalmas tavaszon – Európában már csak egyedül küzdve a reakcióval – felejthetetlen győzelmekkel szárnyaltatja a szabadság mítoszát. Az elbeszélő, a Miklós-huszárok főhadnagya, a polgárháború legendás hőse megindulva mondhatja Buda bevételekor: „És ki akkor közülünk sérüléseibe belehalt, abban a boldog tudatban hunyta le a szemét, hogy Magyarországnak kivívta a függetlenséget, áldozata, a legnagyobb, amit csak ember adhat, nem volt hiábavaló. Én, szabadidőm legjavát sebesült bajtársaim mellett töltve, oly sok tekintetben láthattam a halálfélelem páráját eloszlató végső, örömteli fellobbanást, miközben a távozó utolsó leheletével elrebegte: – Győztünk!”
Kiadó:
Hungarovox Kiadó
Oldalszám:
216 oldal
Gyártási év:
2010

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: