• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Délutáni puskalövések (DVD)
Délutáni puskalövések Ride the High Country
- 70%
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Sam Peckinpah (Vad banda) ezen kitűnő és megható filmjében a westernek bálványai, Randolph Scott és Joel McCrea legendás múltjukhoz illő szerepet játszanak: a törvény idősödő szolgáit, akiket felfogadnak egy aranyszállítmány védelmére. Nincs sok mindenük: egy-egy lovuk és néhány dollárjuk. Mégis mindenük megvan: függetlenek. A határ azonban eltűnőben, akárcsak a tér, amely elég tágas a független férfiak számára.
Némi szerencsével az oldalukon a páros sikerrel teljesíti az utolsó megbízást. Közben a legkülönfélébb kalandok várnak rájuk: megmentenek egy menyasszonyt (Mariette Hartley), lövöldözésekbe keverednek, és egész életüket befolyásoló árulás áldozatai lesznek. A Délutáni puskalövések egyszerre izgalmas western és szívet melengető műfaji tisztelgés.
Stúdió:
Játékidő:
120 perc
Gyártási év:
1962
Hangok:
- angol - mono (DD)
- német - mono (DD)
- spanyol - mono (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, dán, finn, görög, héber, horvát, lengyel, norvég, spanyol, svéd
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Kisfilm - Vadonatúj kisfilm: Egy következetes élet: Sam Peckinpah - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - Nick Redman, Paul Seydor, Garner Simmons és David Weddle Peckinpah-életrajzírók/dokumentumfilmesek közreműködésével
 
Előzetes - Peckinpah-filmek előzetesgalériája
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. jún. 1. - 21:42
Azt hiszem, akit egy picit is érdekelnek a westernfilmek, azoknak valóban meg kell tekinteni Peckinpah filmjeit. Jobb késon, mint soha. Sokáig én sem voltam tisztában életmuvével, ezt igyekszem mostanság pótolni. Megéri..

A kiszámíthatalan és sok tekinteben problémás rendezo (bár ekkor még csak jelek mutattak erre) második filmjével csöppentem a vadnyugat elmúlásának világába. A Délutáni puskalövések szerintem nem Peckinpah legjobbja, de kezdetnek, ismerkedésnek kituno darab. Adva van két öregedo foszereplo, akik egyben az öregedo, elmúló klasszikus vadnyugat részei. Két barát, akik karaktere egyben hordozza a jót és a rosszat -ami egyébként Peckinpah késobbi filmjeiben is élesen megjelenik. Nincs csak jó és csak rossz, akár csak az életben. A karakterek változása a filmvásznon nagyon jól meg van csinálva, a film története pedig kiváló alap ehhez.
Ami történet egyébként nem egy agyonbonyolított sztori, mégis minden benne van, ami ahhoz kell, hogy a két öreg (és a fiatal) revolverhos a saját útján a saját értékrendje szerint döntéseit meghozza. Mindez a kello feszültség és az elmaradhatatlan lövöldözések ábrázolása mellett.
A befejezés pedig szintén Peckinpah-os.. Az áldozat egy ügyért -mindegy, mi az, csak higgyen benne a képviseloje-, visszatéro motívum lesz a rendezonél.

Nekem nagyon tetszett. Vérbeli western, igaz, a kicsit lassabb, lightosabb fajtából.

A DVDt a gyujtodoboz részeként is csak dícsérni lehet- márha a film korát is tekintebe vesszük, természetesen. Nézheto kép, és bár csak mono-de turheto hang. Tekintsük ezeket a 45 éve készült film természetes velejárójának. Mindent nem lehet felújítani..
Extraként van egy dok.film Peckinpah életérol. Érdekes, de magyar felirat nem jár hozzá.. Angol, német spanyol viszont igen.

Kosárba!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Dalmát
értékelése:
2011. dec. 4. - 12:29
Eddig kimaradt az életemből Peckinpah korai zsengéje, de most pótoltam, és nem bántam meg. Már csak a két öreg westernsztár, Randolph Scott és Joel McCrea miatt is érdemes megnézni.
Lassított felvételekre és fröcsögő vérre senki ne számítson. A film lassú, de cseppet sem unalmas. Az első felében a két öreg évődése és a humor teszi élvezetessé a Délutáni puskalövéseket, aztán a második felében jönnek a drámai fordulatok, némi bunyó, és a fegyverek is többször előkerülnek.
Ez egy klasszikus western az átlagosnál jobb színészi alakításokkal, rendezéssel, és kidolgozottabb jellemekkel.
Érdemes még megemlíteni, hogy Peckinpah kedvelt színésze, Warren Oates is felbukkan mellékszereplőként.
A kép a film korához képest jó, a hanggal sincs semmi probléma. Nekem különösebben nem hiányzott a szinkron. Azt viszont sajnálom, hogy a rendezőről szóló kisfilmre a tokon és az itteni adatlapon feltüntetettel ellentétben nem került magyar felirat.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: