• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény (2 DVD) (DVD)
Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény (2 DVD) The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2006. április 25. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Pevensie testvérek: Lucy, Edmund, Susan és Peter a második világháború alatt a bombázások elől Londonból vidékre menekülnek, ahol egy furcsa professzor kastélyában kapnak átmeneti szállást.
A kastély egy félreeső szobájában egy öreg szekrényre bukkannak, ami egyenesen egy másik világba röpíti őket. A Narnia nevű csodaországot különféle beszélő lények: törpök, faunok, kentaurok és óriások népesítik be, de a békés földet örök télre kárhoztatta a gonosz jégtündér, Jadis átka. Narnia nemes lelkű és titokzatos uralkodója, a hatalmas oroszlán, Aslan oldalán a gyerekek felveszik a harcot Jadis ellen, hogy kiszabadítsák Narniát a jég és fagy fogságából…
Játékidő:
137 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- szlovák - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, cseh, horvát, szerb, szlovén
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Egyéb - Narnai felfedezése – 3D térkép - MAGYAR FELIRATTAL
1. LEMEZ:
Szöveges kommentár - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - a rendező és a színészek audiókommentárja - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - az alkotók audiókommentárja - MAGYAR FELIRATTAL
 
Bakiparádé - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Rejtett extra - - MAGYAR FELIRATTAL
2. LEMEZ:
Kisfilm - Egy rendező krónikája (kb. 38 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A gyerekek varázslatos utazása (kb. 26 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Werkfilm (így készült) - Egy eposz fejlődése: Egy elme szüleménye (kb. 4 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Werkfilm (így készült) - Egy eposz fejlődése: Filmes mesélők – A film alkotói (kb. 26 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Werkfilm (így készült) - Egy eposz fejlődése: A lények megalkotása (kb. 53 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Egy jelenet anatómiája: Az olvadó folyó (kb. 11 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A világ teremtményei (kb. 36 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Legenda az időben – A Narnia Krónikák idővonala - MAGYAR FELIRATTAL
 
Rejtett extra - - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2006. ápr. 30. - 18:46
Kerülve a személyeskedo vitákat, azért néhány dolgot szerintem tisztázni kellene a Narniával kapcsolatban. Ellentétben a hozzá hasonlított HP-rel és GYU-val ez teljes egészében gyerekeknek szóló mesefilm. A maga szükséges minden kellékével együtt. Varázslatok, beszélo állatok, mitológiai alakok, stb. Így hát vegyünk már annyi fáradtságot, hogy ezt a filmet is a helyén kezeljük. Az meg, hogy egy felnottnek is tetszik, az a felnottben lakozó gyerek hatása. Kiben több, kiben kevesebb. Bennem több...
Szóval nekem a Narnia baromira tetszett, mint film. Hihetelenül hangulatos és látványos, a maga módján izgalmas és tanulságos. Egy olyan mesefilm, ami valóban megmutatható a gyerekeidnek, nincs tele értelmetlen és értelmezhetetlen filmes utalással. A története viszonylag egyszeru, amit egy hat év fölötti kisgyerek is megérthet már.
Néha egy egész picit talán ijeszto is lehet, de a félelmetes alakok oly rövid ideig kerülnek a képernyore, hogy nem hagynak mély nyomot a gyerekekben. Nem úgy, mint a troll a Potter 1-ben...
A nagy csata is a végén teljesen vérmentes, ez nagyon jó így.
A csodálatos környezet és az aranyos mesebeli figurák egyszeruen elvarázsolják az ilyenekre fogékony nézot. Amit a hódokkal és Aslannal CGI terén végeztek, az egyszeruen zseniális. Sajna néha a háttérre úgy néz ki, kevesebb ido jutott, találhatunk bántóan gyenge effektet is. Egyébként ez pont úgy van, mint az új King Kongban, ahol a majom zseniális, de becsúsztak nagyon gagyi trükkök is.
Pár szó a gyerekekrol-mert oket is szidták elottem szólók: A rendezo az extrák között nyilvánvalóvá tette, hogy o nem gyerekszínészeket keresett, hanem gyerekeket, akikbol színész is lehet majd. Olyanokat, akiknek egyénisége legjobban illett a filmbeli szereplok karakteréhez. Ezek tükrében viszont szerintem teljesen korrekten játszák elso filmes szerepüket..

A DVD nagyszeru kiadás, esztétikailag és tartalmilag is az átlag fölött van. A sok hangsáv nem ment a kép rovására, nagyon jó a lemez képe. A hang valóban nagyon szép teres, minden egyes mozdulatnak megvan a helye a szobában. Viszont ami zavart engem, hogy baromi halk a film. Az igazi hatást az átlagnál kb 30%-al nagyobb hangeron éri el. Ott viszont szól rendesen. Amúgy családbarát hangzás:) Én spec jobban szeretem a "túlvezérelt" filmeket.

Még valami, ami mindenkébb a gyujteménybe kerülést erosíti: A lemeznek hihetetlenül boséges és informatív extratartalma van, minden magyarul. Sok "nagy" filmet is illene így megjelenteni.

Szóval ez egy csodálatos MESE egy igényes kiadványon. Kosárba!!
12 látogatóból 10 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: