• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A pingvinek vándorlása (DVD)
A pingvinek vándorlása La marche de l empereur
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2006. május 12. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Rendező:
Szereplők:
A Föld egyik legzordabb vidékén, a könyörtelen antarktiszi jégsivatagban minden télen egy igazán figyelemre méltó utazás veszi kezdetét: császárpingvinek ezrei hagyják el biztonságos óceáni otthonukat, és felmásznak a megfagyott jégre, hogy elinduljanak a szélsőségesen sivár, teljesen élettelen vidéken át. Hóvihartól elvakultan, erős szélvágásokkal kísérve egy egyszerű sorban haladnak, eltökélten, hajthatatlanul, egy felsőbb kényszernek engedelmeskedve...
Stúdió:
Játékidő:
85 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- francia - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, cseh, francia
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Előzetes -
 
Werkfilm (így készült) - (kb. 45 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Interjú - a zeneszerző/előadóval és a rendezővel a film zenéjéről (kb. 9 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Lacka
értékelése:
2006. júl. 19. - 14:43
Nos, mielott megvettem ezt a filmet, elolvastam minden eddig írt észrevételt, aztán nemrég, ahogy a lejátszóba került a lemez, megpróbáltam bebeszélni magamnak, hogy nem hallottam, nem láttam semmi pozitív vagy negatív kritikát róla (utóbbiról hajlamos vagyok azt gondolni, hogy néhányan túlságosan vájtszemuek). Sajnos a végére teljes mértékben beigazolódni láttam a negatív vélemények jogosságát. Odáig stimmel, hogy aranyosak, viccesek a pingvinek (foleg a kicsik), s a fényképezés, beállítás sem rossz (valamiért csak megkapta az Oscar-díjat, nem?). De itt vége minden dicséretemnek. A képnek néha furcsák a színei, pl. zöldes, pirosas, kékes vagy sárgás (nem pingvinpisis!) a hó, a jéghegy, s összességében rettenetesen koszos a kép. Tényleg: mintha egy kosztól elhomályosult ablakon keresztül vették volna fel az egészet. S ez a kosz (szúnyogfelhoként) mozog is, ahogy pásztázik a kamera. Áttunések, lekeverések alkalmával pixelesedést, kockásodást (nem lejátszási hiba!) lehet észrevenni, szerintem az alacsony bitráta miatt (Power DVD-n is megnéztem, s ott 3,7 Mbps és 5,7 Mbps közötti értékeket láttam). Néha egy valójában részletes, gazdag színátmenetet lehetett gyenge felbontásban, lépcsosen megfigyelni. És mindezt egy hagyományos, képcsöves tévén, amely technológia kicsit el is mossa a hibákat. Milyen lehet ez LCD-n, ami oszintén megmutat mindent? A hanggal nem volt különösebb bajom, elmegy. Ami szintén nem jött be nekem (bár elozetesen ennél is úgy gondoltam, hogy néhányan mindenáron bántani akarják ezt a filmet), az a kíséroszöveg milyensége. Nagyon felbosszantott, hogy a sok költoi szöveg végighallgatása után „kevesebbet” tudtam a császárpingvinekrol, mint elotte. Másfél óra alatt nem lettem okosabb tole. Szóval, ha én végignézek egy ilyen pingvines (vagy akármilyen) természetfilmet, akkor a végén nem úgy akarok felkelni a tévé elol, hogy egy halom kérdésem van a témában. Csatlakozom Dylanhez: David Attenborough ezt a luxust nem engedi meg magának. (Igenis, védem Attenborough-t! Végül is mihez viszonyítsunk, ha nem az etalonhoz?) Az extrákat még nem láttam, de jelen állapotban leginkább az zavar, hogy egy ilyen minoségu filmmel bovült a gyujteményem. Ugye, nem csináltam hozzá nagy kedvet? Bocs!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Dylan
értékelése:
2006. jún. 16. - 22:18
Látatlanban vettem meg ezt a filmet, mert nagyon kíváncsi voltam rá. Szeretem a természetfilmeket, és nagyon érdekesnek tuntek a pingvinek...

De ma megnéztem, és sajnos azt kell hogy mondjam: Csalódás volt. Nem erre számítottam... Gyönyöruek a képek, szépek a beállítások, és hangulatosak a zenék. A pozitívumok felsorolása itt most véget is ér, ugyanis szimplán ezzel nem válik értékessé egy természetfilm... A végtelenül giccses és idegesíto narrációban rengeteg költoi marhaságot hordanak össze... Baromira zavart hogy megpróbálták tolmácsolni a pingvinek gondolatait... Ez olyan óvodás... És még viccesnek sem nevezheto... Szép képekkel próbál hatni, hosszú beállításokkal, de ettol meg unalmassá válik... Valójában egy csomó kérdés merült fel bennem a pingvinekrol, amikre nem kaptam választ... Mert nem is igazi ismeretterjeszto jellegu a film... Valami olyasmit vártam mint az Attenborough filmektol... Hogy szórakoztatva mutatja be a természet megdöbbento érdekességeit, esetleg egy kis humorral vegyítve... De helyette egy költoien giccses, szépen fényképezett jelenetek sorát kaptam, a pingvinek életérol, unalmasan bemutatva... Attenborough madaras sorozatának egyik epizódjában kb.: 10 percet foglalkozik a császárpingvinekkel... Komolyan mondom abból a 10 percbol többet megtudtam ezekrol az élelolényekrol, mint ebbol a filmbol... Mígy Attenborough filmjei mély filozófiai kérdéseket szülnke bennem a természet mibenlétérol, ebbol a filmbol az jött le, hogy a természet bizony néha logikátlan is tud lenni... Vajon miért nem találnak költohelyet a pingvinek közelebb az élelemhez, ha ezen múlik az életbenmaradásuk... ?

A kép és hangminoség jó, és az az érzésem hogy az extrák között található 45 perces werkfilm érdekesebb lesz, mint maga a film, hisz mindig marhára érdekelt hogy hogyan forgatnak egy ilyen természetfilmet...
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
purga
értékelése:
2012. aug. 8. - 22:46
Pingvinek
Kissé kétkedve le ültem megnézni, elvégre ha az ember pingvineket akar látni, akkor néz egy ezzel kapcsolatos tévéműsort. Azonban hamar rá kellett eszmélnem, hogy ez sokkal inkább egy meseszerű, csodás történet, mint dokumentumfilm.

Hirtelen azon kaptam magam, hogy izgulok értük, hogy hogyan vészelik át a megpróbáltatásokat. Hogy együtt örülök és együtt bánkódok velük. Nagyon megindító egy FILM. Ezen a szón van a hangsúly. Köröket ver több tucat drámának hazudott trágyára. Végtelenül megható, kedves mű. Képtelenség belekötni.

A fényképezés tökéletes, nagyon szép tájképeket csodálhatunk. A szinkron kellemes, ami még rátesz egy lapáttal a mesehangulatra.

Csak ajánlani tudom!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
"L"
értékelése:
2006. jún. 13. - 21:09
Furcsa, mert közvetlen a film után teljesen el voltam ragadtatva a filmtol, de mostmár(pár nap távlatában) csak egy kedves szösszenetként, természetfilmként gondolok rá vissza. Pedig hatalmas munka volt, úgy emléxem a werkfilmben említették is 13 hónapig tartottak a felvételek.
Gönyöru képek, gyönyöru tájak, s egy borzasztó inteligens állatot ismerhetünk meg a film által.
Természetfilm rajongóknak kötelezo darab, de bátran ajánlható bárkinek, akik nyitott a jóra.
A lemez minosége kiválló, s ami egyre inkább jellemzo az Interosnicra (lsd:Repülo torök), hogy hiába a kissé igénytelen külso-"fénymásolt borító"-a belbecsre odafigyelnek, hisz kiválló 5.1 hangzást kapunk ezért a kevés pénzért, valamint magyar feliratos extrákat.
Az angol szinkront hiányolókat pedig nem tudom megérteni. Hisz Morgan Freeman ide-vagy oda, mégsem tudom elképzelni, hogy épeszu ember feliratosan nézne egy természetfilmet.
70%
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
75%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: