• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Róma - 1. évad (6 DVD) (DVD)
Róma - 1. évad (6 DVD) Rome: The Complete First Season
- 63%
Szállítható: BIZONYTALAN
2.990 Ft
Eredeti ár: 7.990 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Krisztus előtt 52-őt írunk.

Négyszáz év telt el a Köztársaság megalapítása óta, és Róma a világ legtehetősebb városállama. Egy millió ember lakik e lenyűgöző metropoliszban, amely egy hatalmas birodalom epicentruma. Virágzásának titka a megosztott hatalomban és a vezető pozícióban lévők közötti vetélkedésben rejlik: egy ember kezében nem összpontosulhat az irányítás. Azonban ezeknek az időknek vége: a Köztársaságot belülről rágja szét a korrupció és a mértéktelenség. Nyolc évnyi háborúskodás után Lucius Vorenus és Titus Pullo, a két katona akaratán kívül lesz részese azoknak a történelmi eseményeknek, melyek alapjaiban változtatják meg az ősi Rómát. Szerelemről és árulásról, mesterekről és rabszolgákról, férjekről és feleségekről mesél a RÓMA, ez a lebilincselő sorozat, amely egy olyan szilaj korszak izgalmas krónikája, amely maga előtt látta egy köztársaság halálát, s egy birodalom születését.
Stúdió:
Játékidő:
620 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - Surround (DD)
- lengyel - Surround (DD)
- cseh - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, héber, horvát, lengyel, román, szerb, szlovén, török
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Egyéb - Barátok, rómaiak, földművesek – A Róma szereplőinek bemutatása - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - Nyolc tényfeltáró audiokommentár a szereplők és a stáb közreműködésével
 
Kisfilm - Jelenetről jelenetre: Gladiátor – Betekintés a 11. rész látványos ütközetének felvételébe - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Jelenetről jelenetre: Cézár diadala – A 10. epizód grandiózus győzelmi jelenetének forgatása - MAGYAR FELIRATTAL
6. LEMEZ:
Kisfilm - Róma felemelkedése – A kulisszák mögé kalauzoló kisfilm a forgatási helyszínekről, a szereplők jelmezeiről és kiképzéséről - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Ha Rómában jársz… – Kisfilm az ősi Róma kultúrájáról - MAGYAR FELIRATTAL
 
Képgaléria - Képgaléria több mint 50 eddig nem látható fotóval
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. szep. 9. - 14:20
12 napos/estés római kirándulásom után elégedetten mondhatom, hogy egy újabb remek sorozatot találtam magamnak. Ami ugyan egyáltalán nem hasonlít az általam kedvelt cliffhangerekre épülo, manapság divatos pörgos sorozatokra (24, Lost, Szökés), s részenként sem 40 perc, de egy másik vonalon, más mérce szerint kiváló alkotás. Nem hiába, a HBO logo alatt készült sorozatok eddig számomra a minoséget jelentették – s így van ez most is.

A Róma hónapok óta a polcomon figyelt, de eddig valahogy nem volt hozzá hangulatom. Ugyanis számomra a filmekhez néha hangulat is kell, hogy maximálisan tudjam élvezni oket.. Nos, nemrég elmerültem a történelemben, és most alig várom már, hogy folytassam a második évaddal. Nagyon tetszett, amit eddig láttam, s néhány apróbb üresjárattól eltekintve tulajdonképpen végigizgultam az egészet – néha mély megdöbbenéssel bámulva a TV-t.

Mert ez bizony nagyon valóságszagú lett. Kerülve minden pompát és felesleges cicomát, meg közhelyes giccset, egy hiheto és hiteles történetet készítettek az alkotók. Ez volt az elsorendu céljuk is – hát bejött. A díszletek, a háttér, az események, a karakterek, és azok mozgatórugói mind mind életszeru. Elhittem, hogy ott vagyok Rómában, Caesar diadalmenetén, a Fórumon a gladiátorharcban, a szenátusban, no meg Atia ágyában is talán… Nagyon alapos, minden részletre kiterjedo történelmi tabló, ami azonban csak annyit mutat Rómából, amennyit a történethez nagyon muszáj. Mint ahogy a külsos helyszínek is csak a szereplok cselekedeteihez feltétlenül szükséges hátteret mutatják, kevés csodás nagytotál és áll-leejto CGI van. De ez így jó.
Mert itt nem ez a lényeg. Önmagában a címe alapján a mai felhozatalban egy látványos filmeposzt lehetne várni, sok számítógépes Rómával, meg bugyuta történettel. Szerencsére nem errol van szó. Igaz, a történet is fontos, hisz a Római Köztársaság bukásának, illetve a majdani császárság születésének vagyunk szemtanúi, de ez is olyan finoman, nagyvonalúan van kezelve. A dönto csata képei is hiányoznak, mint ahogy Egyiptom/Kleopátra sincs túllihegve benne. Néha talán még bántóan nagyvonalúnak tunik is az egész, de ezzel hamar meg lehet békülni…

… Mert itt a karakterek mindent visznek. Ez egy zseniális forgatókönyv alapján íródott kapcsolatok sorozata, ahol a színészek nagyon jól megírt karaktereket formáznak meg: az o harcuk, szeretetük a történet fo mozgatórugója. Pullo/Vorenus, Atia/Servilla, Atia/lánya, Atia/Octavianus, Servilla/Brutus, Caesar/Pompeius, Caesar/Brutus… s még sorolhatnám. Szenzációs párosítások, nagyon mélyreható érzelmi töltetekkel, szívszorító és ökölbeszorító eseményekkel. S bár számomra alapban ennek a sorozatnak lehetne akár Caesar is a címe (mert hisz az o felemelkedése és bukása a fo vonal), de a többi karakterpár legalább ugyanolyan fontos az egészben. Ráadásul a két légiós katona szemszögébol látjuk elsosorban Rómát, így persze talán a legfontosabb az, amit ok tesznek… No meg a két no… Huh, nem is tudom, melyikük a gonoszabb. Én Atiára tippelnék, ezt a not már a legelején csak jól agyon kellett volna ütni.. Benne van valami féktelen hatalomvágytól futött érdekgonoszság, míg Servillát egyértelmuen a bosszú vezérli. Borzongató, mit muvelnek ketten a vásznon.
A Pullo/Vorenus páros szintén hihetetlenül jó: a se veled, se nélküled egyre inkább átcsap a mindent elsöpro barátságba és bajtársiasságba – s ez példaértéku a mai világban. Tanulságos a történetük, de egyben totál hiteles. Akár a mai világban is. Nemhiába: a díszlet változik körülöttünk, de az EMBERI természet soha.
Caesar figurája illetve a vele kapcsolatban állók szintén kiváló jellemek. A film alapján én Caesarra nem igazán tudok diktátorként tekinteni, egy nagyon okos és számító, de ugyanakkor valahol szimpatikus figura volt. Akinek a veszte tulajdonképpen az lett, hogy szembe ment a saját társadalmi rétegével , a vagyonnal, befolyással bíró társasággal: no, ilyeneket is találhatunk a mai világban, amit a bank/gyógyszer/olajlobbi ural…

Rengeteg példát lehetne még hozni a karakterek kiválóságára, hisz a közel 12 órában nagyon sok minden történt (8 év kivonata). De mindezek mellett még arra is volt gondjuk az alkotóknak, hogy egy-egy ütos jelenetet elrejtsenek a moziban. Az elso mindenképp az ókori agymutét volt.. Húúú, basszus, az kemény volt.. De ilyen még a diadalmenet, a gladiátorharc, az áldozatok az istenek felé.. Apropó vallás: a pogány Róma sokszínu istenhite remekül van megjelenítve a filmben, szerves részét képezte az ottani életnek.. Mint ahogy az a mai szemmel „erkölcstelenség” is, ami ott, akkor dívott. A szex már-már zavaróan szabados volt, szolgálók legyeztek dugás közben, stb. Ez mai szemmel nézve megbotránkoztató is lehet – s gondolom volt már ez ügyben néhány erkölcscsosz felszólalás is a sorozat ellenében. Engem speciel egyetlen egy dolog miatt zavart az egész: végre van egy hiteles, korhu film Rómáról, ami akár tananyag is lehetne.. De hogy mutassam meg ezt egy gyereknek, amikor vagy dugnak, vagy káromkodnak, vagy fejeket/kezeket vágnak le benn?? Értem én a 18-as karikát, meg a film célját, de a néha a talán túlzottan hangsúlyos erotika illetve eroszak elhagyásával egy szélesebb körben is elfogadhatóbb mu lett volna a végeredmény.

De ez azért így is zseniális. Kicsit utánajárva teljesen igaznak tunik, persze az egyes karakterek jócskán ki lehettek színezve – de mivel általuk lépett a sorozat magasabb élvezhetoségi szintre, eszembe nem jutna azon rágódni, hogy pl. Servilla ezeket csinálta-e. Ráadásul a záró epizódban, Caesar halálakor nagyon kellemes meglepetés ért: vártam, vártam azt a bizonyos mondatot Caesar szájából, de nem hangzott el. És annyira jó volt így: a nézések beszéltek így is!!

A DVD kiadás nem rossz: 6 db slimtok (még a régebbi, jobb minoségu) egy gyujtoben. A 6 lemezt mondjuk nem igazán értem, hisz az extralemezen a képgaléria mellett csupán két darab 23 perces doku van. Namármost a negyedik meg az ötödik lemezen is van egy 23 perces doku, így vagy azokat pakolhatták volna a hatodikra vagy a hatodikról a másik lemezekre.. na, mindegy. Legalább magyar feliratosak. A DVD képe egyszeruen gyönyöru. A hang, igaz, csak sztereo, de az erosíto hibátlan 5.1-et csinál belole (angolul), úgyhogy totál élvezheto volt így is.

Nem igazán családi mozi, de akit egy picit is érdekel az a kor, vágjon bele bátran! Szerintem nem fog csalódni.

Kosárba!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
berzerker8713
értékelése:
2012. aug. 1. - 14:45
Róma
Aki néz sorozatokat, és meglátja valamelyik DVD-borítóján az HBO logóját, az tudja, hogy minőségi terméket vásárolt és fog majd megnézni. Ezek egyszerűen nem tudnak hibázni. Ami az ő kezük alatt jön ki az minimum 2 Golden Globe-ot meg még egy rakás elismerést visz haza.
És akkor most a sorozatról.
2 évadot forgattak le mindössze, köszönhető ez annak, hogy leégett az olasz filmstúdió.
Én úgy gondolom, hogy egy valag szakértővel és történésszel karöltve vágtak neki a sorozatnak, ugyan is teljesen történelem hű. Iskolákban - ha nem lenne brutális és puritán- adhatnák, hogy jobban megértsék azt a kort. Szinte hibátlan. A színészek remek munkát végeznek, nem játszák túl a szerepüket és hát elég sokszor kell full pucéran megjelenni, ami megint szerintem nem nagyon idegesíti őket. "Ez van, ez a sztori."- gondolhatják.
Remek helyszíneket választottak a sorozathoz. Abszolút el tudom képzelni, hogy így néztek ki a tájak 2000 éve. A kosztümök csodálatosak, a katonai páncélokról nem is beszélve!
A részek emlékeim szerint 50-55 perc környékén vannak, amikbe így rengeteg minden belefér, nem kell elkapkodni, összecsapni a cselekményt, így ezt nem is teszik meg.
Egy dolgot tudok problémaként megemlíteni: van rész, ahol a csatajelenetet összecsapták. Illetve, inkább kihagyták. Ez azért idegesítő, mert sokáig építgetik a sztorit és mire jönne a grandiózus harc, annyit kapsz, hogy a hullákat kaparják össze a rét közepéről.
Összegzésként tehát pöpec a Róma, mind az összes részével és extráival. Mert abból van egy hátizsákra való, és nem is akármilyenek! Minden igényt kielégít és így teszi kerekké a kiadványt.

Míg meg nem jelent a Trónok harca ez vitte nálam a prímet.Így viszont vissza csúszott a 2. helyre. Ez persze semmit nem vesz el az értékéből.

Így tehát:

TÖRTÉNET: 10
LÁTVÁNY: 8 (A hiányzó csatajelenetek miatt)
ZENE: 8
EXTRÁK: 9
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
92%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

IMDb filmadatbázis

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: