• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A halál 50 órája - bővített változat (DVD)
A halál 50 órája - bővített változat Battle of the Bulge
- 70%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Öt hónap telt el a normandiai partraszállás óta. Az amerikai erők biztosra veszik, hogy a német hadsereg megtört. Az ellenség azonban nem hajlandó beletörődni a vereségbe. Hogy időt nyerjenek legyőzhetetlen, új bombázóik bevetéséhez, egy utolsó, mindent elsöprő offenzívába fognak. Kezdetét veszi a halál 50 órája.

Ken Annakin rendező (A leghosszabb nap) a második világháború egyik legfontosabb összecsapását örökítette meg: a monumentális csatákat és az egyén leleményességét, amely nélkül a megfáradt katonák nem élték volna túl az embert próbáló európai telet. A filmben olyan sztárok tűnnek fel, mint Henry Fonda, Robert Shaw, Robert Ryan, Charles Bronson, Telly Savalas. A halál 50 órája lehengerlő mestermű a háború borzalmairól és az önfeláldozó hősiességről.

Stúdió:
Játékidő:
163 perc
Gyártási év:
1965
Hangok:
- magyar - mono (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.76:1
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - A halál 50 órájának forgatása
 
Kisfilm - Életre kel a történelem
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2006. nov. 1. - 21:15
Csak kósza emlékeim voltak e filmrol, valamikor a nyolcvanas években láttam utoljára. Most újranézve viszont értem, miért is volt akkora hatással rám. A tankcsata akkor nagyon belém égetodött...

A halál 50 órája egy kiváló háborús film. Valóban nem a brutalitás a célja, s talán itt sincs a dráma annyira kihegyezve, mint a késobbi mozikban. Ennek a filmnek az ereje részben a történet izgalmasságában, részben annak valósághunek tuno, nagyszabású ábrázolásában, részben a kiváló színészekben van. Még napjainkban is komoly költségvetésu filmnek tunik, minden elismerésem, hogy ezt 1965-ben így össze tudták hozni. Baromi nagy meló lehetett..
Azóta persze az ember már sokmindent látott a világháborúról, de valamennyi produkció mellett megállja a helyét. Néhány vetített háttértol eltekintve abszolút nem érezni a film korát, minden jelenete teljesen átélheto, nem zavar a harminc év technikai lemaradása. Mellesleg jó volt tudni, mi is volt Bastogne-nál, amit az Elit alakulatból is ismerhet az ember...

A DVD kiadás képe egyszeruen hibátlan. Hasonlóan a Kellyhez, itt sem észleltem semmi szemcsét vagy foltot a kópián. Tökéletes felújítás. A hangról. Nos. Aki vágyott az eredeti szinkronra, valóban örülhet. Igaz, csak egy tök átlagos mono hangzás, ami mondjuk egy háborús filmnél nem épp elony, de hát legalább van. Piros pont. Az angol 5.1 valós 5.1, igazi térhangzással. Igaz, a dinamika nem túl jellemzi, és eléggé tompa is, de hát mégiscsak jó, mikor a tank meg a vonat a fejed fölött megy át..
Extra valóban kevés, kicsit propagandaízu, de pozitívum, hogy a korai felvételeket tették rá a DVD-re, magyar felirattal. Legalább van.

Mint filmklasszikust, természetesen ezt is Kosárba!
5 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Téli filmmaraton
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: