• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A leggyorsabb Indian (DVD)
A leggyorsabb Indian The Worlds Fastest Indian
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2007. február 16. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Rendező:
Szereplők:
A film igaz történetet dolgoz fel, melynek főhőse az új-zélandi legendás hírű Burt Munro, aki az Isten háta mögött 42 évet tölt egy 1920-as Indian márkájú motorbicikli újjáépítésével és tökéletesítésével, hogy azután 1962-ben kevés pénzzel a zsebében nekivágjon a világnak, és megvalósítsa ifjúkori álmát: részt vegyen a Utah állam sivatagában évente megrendezett gyorsulási versenyen. 1967-ben megdönti az addigi gyorsulási világrekordot, melyet azóta sem múlt felül senki.
Stúdió:
Játékidő:
127 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. máj. 20. - 21:46
Kedves JW! Elso osztályú a kritikád, már-már saját magam véleményét is megváltoztattad vele... Csaknem.

De aztán minél többet agyaltam a filmen, annál inkább érlelodött bennem a gondolat, hogy ez a film nekem nem jött be. Próbálom megindokolni is, miért.. Az, hogy ez egy road mozi, még nem is lenne baj. Láttunk már sok jót ebbol a stílusból. Burt útja a film alapja Ausztráliából az USA-ba és az igazi esemény, a verseny csak egy nagyon kicsi hányada a filmnek. No nekem ezzel volt a bajom. Talán az arányok nem voltak jók, de én úgy éreztem, hogy túl hosszú az út(a film) és ehhez az úthoz túl kicsi a katarzis. A verseny, a gyozelem/siker eltörpül az út végén. Ez így inkább egy életrajzi film, film a kitartásról és az emberségrol. Ráadásul alaposan megkenve közönégnevelo célzatú jelenetekkel. Burt karakterét Hopkins zseniálisan játsza el-bár szerintem neki teljesen mindegy, mit játszik. Én jobban kíváncsi lettem volna a versenyre, más gépekre, a sebesség orültjeire. Tudom, ez az én bajom. De engem egy zseniális öregúr poénos beszólásai, talált szerelmei nem igazán kötöttek le. Sajna.
Másrészt nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy magam is két keréken is szelem az utat. Így külön figyeltem a motor felkészítésére, a technikai részekre. NEM tudom, mi az igazi és mi a film adta szabadság, de nekem néhány dolog igencsak meghökkentonek tunt. Most nem igazán akarok ebbe belemenni, mert hátha valaki, aki mérnök az olvasók közül, helyretesz, elég legyen csak annyi, hogy slick gumit csinálni egy öreg gumiból úgy, hogy lefaragni a bordákat? Hát...
Másrészt jártam hasonló sebesség közelében két keréken. Még sisakban sem egyszeru kinézni a plexi mögül 300 körül, nem sisak nélkül. Folyik a könnyed, és nincs levego...

De ettol még bátran ajánlhatom mindenkinek a filmet. Kicsit lassú mozi ugyan, de Hopkins zseniális alakítása miatt valóban érdemes megnézni. Engem össszességében nem fogott meg, de lehet másnak szerencséje lesz..

A tékás borító jobb, mint ami itt van fenn. A lemez képére én nem panaszkodom, mint ahogy a hangra sem. A szinkron egész évezheto.

Bár én nem veszem meg, de ha valakinek bejött, 2000 ft nem pénz érte.
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: