• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Apocalypto (Blu-ray)
Apocalypto Apocalypto
A termék már nem kapható
 
 
 
 


MEGJELENÉS: 2007. november 8. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A maja birodalom több mint 1000 évig uralkodott Amerikában, létrehozott egy hihetetlenül fejlett társadalmi, kulturális és tudományos eredményeket elérő lenyűgöző civilizációt, mely végül szinte egyik pillanatról a másikra összeomlott.

Mel Gibson, Oscar-díjas rendező ebben, a mai szemmel rejtélyes és gyakran félelmetes világban kelt életre egy féktelen tempójú, szuggesztív képekben és érzelmekben gazdag akció-thrillert.

A film hőse egy fiatal férfi, akit egyik pillanatról a másikra tépnek ki addigi idillikus világából. Egy olyan út áll előtte, amit a kegyetlen zsarnokság és a félelem kövezett ki, és ami a biztos halálba vezet. Amikor szembesül azzal, hogy társaival együtt a legkegyetlenebb módon fogják az isteneknek feláldozni, mindenre elszántan próbál megmenekülni, és hazajutni a családjához, szerelméhez.

Mint az űzött vad, minden pillanatban az életéért menekül.

Gibson a Passió című film forgatását követően úgy érezte, hogy a közönség egyre inkább igényli azokat az alkotásokat, melyek többet nyújtanak a puszta borzongásnál vagy szórakoztatásnál, az ősi maja kultúra bukása pedig pont ilyen. Először is Gibson tudta hogy olyan semmihez sem fogható hajtóvadászatot akar filmre vinni, melyben a főszereplőnek mindent kockára kell tennie.

A film, mely igazi tanúbizonysága Gibson ambiciózus és kreatív képzelőerejének, egy olyan ősi világot hivatott bemutatni, melyet a filmvásznon még soha nem láthattunk és mely a jelenkor számára is erőteljes üzenetet hordoz. A forgatás helyszínéül a mexikói Catemaco, (az egyik utolsó érintetlen esőerdő az országban), és Veracruz szolgált, kizárólag őslakos szereplőgárda felvonultatása mellett.

Stúdió:
Játékidő:
138 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- többnyelvű - 5.1 (DD)
- többnyelvű - DTS-HD
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) -
 
Interjú - az alkotókkal
 
Egyéb - Összefoglaló a filmről
 
B-roll (felvételek a forgatásról) -
 
Előzetes -
 
Tévészpot (televíziós előzetes) -
 
Kimaradt jelenetek -
 
Képgaléria -
 
Filmográfiák - Mel Gibson filmográfiája
 
Egyéb - Animált sajtókönyv
Átlagos értékelés:
fade
értékelése:
2011. már. 2. - 9:51
Rendkívüli film, minden komolyabb gyűjteményben ott van a helye.
Kézzelfogható közelségbe hozza az évszázadokkal ezelőtt élt maják világát. Brutális, erőszakos helyenként film, csak óvatosan vele :)

A kép tökéletes, ilyen szép sötét jeleneteket máshol nem nagyon látni. A dzsungel zöldje gyönyörű, az egész film részletgazdag és pengeéles.

Extrákra 1 pontot adtam, mert csupán egy werkfilm van a korongon, az is kissé elnagyolt. Egy ilyen film megérdemelt volna egy komolyabb kiadást, tonnányi extrával - hogy kicsit jobban elmerülhessünk az Apocalypto világában.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: