• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Reggeli a Plútón (GHE kiadás) (DVD)
Reggeli a Plútón (GHE kiadás) Breakfast on Pluto
- 70%
Szállítható: AZONNAL
299 Ft
Eredeti ár: 990 Ft

Már csak 3 db. van raktáron


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A film az 1970-es évektől követi Patrick „Cicus” Braden kalandos életét. A kis Patricket egy kisváros templomának lépcsőjén hagyják, ám Bernard atya nem tűnik túl meglepettnek, amikor a kis árvát megtalálja ajtajában. A csecsemőt a város egyik asszonyánál helyezi el, aki felneveli a gyereket.

Patrick időközben ráébred, hogy ő egy fiú testbe született lány, és ezt nem szándékozik titkolni. A katolikus iskola viszontagságai után az IRA-val kerül tudtán kívül kapcsolatba, majd maga mögött hagyva a kisvárosi életet Londonba megy, ahol transzvesztita táncosként születik újjá a hatvanas-hetvenes években.

Neil Jordan varázslatosan szellemes és könnyfakasztóan megható filmje egy csodálatos fiatalemberről mesél, aki az élet csapásaival és megpróbáltatásaival mosolyogva szembesül, szívében azzal a megrendíthetetlen hittel, hogy minden embertársában ott rejtőzik a jóság.

Játékidő:
114 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- angol - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Előzetes -
 
Werkfilm (így készült) -
 
Kimaradt jelenetek -
Átlagos értékelés:
mdm
értékelése:
2007. okt. 31. - 16:03
Bár nem tartom magam sem homoszexuálisnak, sem "hülye filmzene" fannak, ez a film mégis tetszett. Cillian Murphy tökéletesen hozza a Kitten karakterét, és mellékszerepekben is olyan kiválóságok tunnek fel, mint a korábban már említett Liam Neeson, Stephen Rea, vagy éppen Gavin Friday. Neil Jordan filmjeiben megszokott a sablonoktól elrugaszkodó karakterek jelenléte. Gondoljunk csak a Síró Játék Dil-jére, ki hangos, de sosem ordenáré. A Reggeli A Plútón legnagyobb erénye mégsem tragikomikus fohos(no)je, hanem az a csípos, koromfekete önirónia, mellyel a mu saját magához viszonyul. Ennek köszönhetoen számos drámainak induló szituáció végén törhetünk ki hangos röhögésben. A felszín bohókás dallamai mögött persze egészen mély húrok sem maradnak megpengetetlenül. A film kerettörténetében nagy szerep jut az IRA-nak és az akkoriban Írországban dúló Ír-Britt ellentéteknek, ami csak tovább növeli a film amúgy is magas értékét, élvezeti szintjét. Kitten így egy olyan világ számkivetettje, melyben gyakran robban gránát, dördül pisztoly, s áztatja vér az utcákat.

A mu másik nagy erossége, hogy egy percig sem igyekszik hollywoodiasan szélsoséges érzelmi skálákat taposni. Így a happy end kissé keserédes, és még a legmegrázóbb pillnatokban is visszagergeti a zsebkendot eredeti helyére a fanyar önironikus humor. Mégis megkedbeljük a játékido végére ezt a különc, sipítozó dumagépet, mert egy humoros, életre való karakter.

10/9
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
r0t0
értékelése:
2007. okt. 31. - 13:52
Liam miatt kezdtem nézni a filmet igazából és benne nem is csalódtam. Zseni, itt is. Csak az a baj, hogy nem foszereplo, csupán epizód...
Bajság van még sok. A zene eloször is. A 80as évekbol csupa olyan track, amibol a homoszexuálisok gyönyöru rózsaszín világára asszociálhatunk ? Hááát ez nem igazán jött össze, foleg, hogy abszolút rosszul idozítve és tök hangosan szólalnak meg. Zenével egy tragédia is eladható vígjátéknak és viszont és itt egészen zavarba jöhetünk néha, hogy akkor ez a film akkor most melyik is ?
Fo bajság még a film hossza. Az elso 15 perc után simán ki kellett volna hagyni a következo 45öt. A foszereplo lelki félre(?)fejlodését illusztráló fejezetek nagyon idegesítettek egy ido múlva. Meg minek is? Az utolsó félórának van igazán létjogosultsága.
A foszereplo arc nagyon jól adja a karaktert, el sem hiszem, hogy nem saját magát játssza. ;) Ha toled nem áll messze a homoszexualitás és a hülye filmzene sem fog idegesíteni, akkor talán jobban átérzed szegény Cicus kalandjait, de tolem igen messze áll, tehát csak mint sima filmet tudom értékelni. Ez pedig így a túlzott hossz miatt eros közepes sajna. Egyszer elég volt végigszenvedni.
3 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Téli filmmaraton
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: