• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Ivo Dzsima díszdoboz (A dicsőség zászlaja / Levelek Ivo Dzsimáról) (3 DVD) (DVD)
Ivo Dzsima díszdoboz (A dicsőség zászlaja / Levelek Ivo Dzsimáról) (3 DVD) Flags of Our Fathers / Letters from Iwo Jima
- 63%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
1.990 Ft
Eredeti ár: 5.390 Ft

  • Csomag tartalma
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

 

Stúdió:
Játékidő:
261 perc
Gyártási év:
2006
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Perselus
értékelése:
2015. feb. 23. - 15:02
Ivo Dzsima két oldalról ábrázolva
Mivel ma van a dicsőség zászlajában is említett zászló állítás kerek 70. évfordulója, amiről ugye a filmben is kiderült hogy mi is volt az igazi háttere konkrétan gondoltam megnézem újra mind a 2 filmet, a dicsőség zászlaja és a levelek ivo dzsimáról című filmet is, hogy hosszú idő után egyben is lássam ezt a két Eastwood produkciót, mert hogy többet láttam a dicsőség zászlaját mint a levelek ivo dzsimáról-t. És most hogy így félig meddig frissiben újra néztem mind a 2 oldalról való bemutatását, erről a véres és eléggé durva harcnak ami egy olyan nem túl méretes szigetért ment amit az amerikai haderő csak odakozmált disznócombnak titulált a formája miatt is, viszont a japán haderőnek ez a sziget maga volt a büszkeség szimbóluma és védték minden erejükkel és vérükkel, nem is olyan érthetetlen ez a történet. Mert ugye ott az amerikai oldal a 6 zászló állítóval akik közül 3 ment haza miután a 6-ból 3 meghalt a fronton, és mutogatták ott az országban őket mint a bazári majmokat mert hogy az állam kincstáros szakember is megmondta, vagy összekaparnak 14 milliárd dollárt hadikötvény turné címszó alatt, vagy oda a nagy háborús győzelem illúziója mert olyan rosszul állt az ország minden értelemben. És ahogy láttuk ez a turné minden volt csak nem éppen az aminek el lett adva a jó nép felé, tele sok álszent dologgal hazugsággal és sok mással is sajnos. Aztán ott van a levelek ivo dzsimáról ez egy teljesen más stílusú film, itt a japán szellemiség harcmodor és eszmeiség került előtérbe és bemutatja azt hogy a japán katona is ember, és hogy nem egy kegyetlen embertelen vadállat amilyennek sok esetben a nyugatiak látták őket, persze ők se hibátlanok de ők is emberek mint minden más nemzet polgárai és katonái. Szóval érdekes és jó ötlet volt ez eastwood-tól, hogy fogta és filmre vitte ilyen igazságos és mind a 2 felet bemutató módon ezt a híres II. világháborús csatát, ami kinek ilyen kinek olyan szinten él az emlékezetében de mindenképpen hallottunk róla. Úgy hogy csak azt mondom jó filmek ezek mind a 2 egyformám megfogott, az amerikai oldal is mert megmutatta miféle helyzet volt akkor az országban, és milyen sokszor gyomorforgató helyzetekbe kellett belemenniük embereknek , a haza szolgálata jelszó végett és megmutatták a japán oldalt is amiben láthattunk egy sok szinten más kultúrát, amiben, az amerikai vircsaft és patrióta zászlólengetés nem fért volna bele soha mert ez tőlük gyökeresen távol áll, úgy hogy csak azt mondom le a kalapot eastwood előtt hogy ezt meglépte, mert jó munkát végzett vele szerintem simán.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2007. júl. 29. - 1:24
Igazán érdekes és eredeti ötlet volt Eastwoodtól és Spielbergtol, hogy egy téma köré két filmet fonjanak -ráadásul úgy, hogy mindkét film háborús film ugyan, de egyiknek sem az a fo mondanivalója, motívuma, amit az ember várna tole.
A Levelek Ivo Dzsimáról, ahogy címe is sugallja, a japán katonák életét, érzéseit, szenvedését mutatja, háborús környezetben ábrázolva. Nagyon mély, többrétegu mozi, eros érzelmi töltéssel. A dicsoség zászlaja viszont, ahogy a címe is sugallja, a szigeten felálított zászló illetve a zászlót felállító emberek sorsait követi nyomon, háborús környezetben is ábrázolva.

A két film tökéletes szimbiózisban van egymással. S bár egyetlen közös szereplojük sincs, mégis az egymás után való megtekintése borzongató élmény. Sok az átfedés ketto között a hadszíntéren, valahogy úgy vagyok vele, hogyha a kettot összeolvasztjuk és filmek igazi céljait elhagyjuk, kibontakozik elottünk az általam is oly várt igazi háborús film. Ami a maga nemében külön egy brutális, igazi háborús dráma..

SPOILER


A legemlékezetesebb átfedések talán mikor a partraszállás van és az amerikaiak nem tudják, miért nem lonek. A másik filmbol tudjuk meg, hogy a tábornok tartja vissza a felajzott katonáit, miszerint várják meg, míg tele a part..
Meg mikor a hegyre felfelé tompa puffanások hangzanak a barlangokból. Az is a japán filmben van, hogy a katonák kézigránátokkal vetettek véget önnön életüknek. No meg aztán ismét váltás-és megnézhejük ezek végeredményét..


SPOILER VÉGE

Szóval ha valamiknek, ezeknek a filmeknek valóban együtt, gyujtoben a helye. És a legjobb, ha vagy szünet nélkül, vagy kis idoeltolódással nézed oket egymás után. Élmény!

Engem egyetlen dolog bánt. Megint mi kaptuk a legegyszerubb gyujtodobozt. Koreában, Hollandiában digi, majdnem mindenhol fémdoboz. Ne haragudjon meg senki, de nem tudok maradéktalanul örülni a kartontoknak. Igaz, hogy szép, meg minden, de ezek a filmek is még szebb külsot érdemelnének..

Kosárba!
6 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Pár száz Ft-os DVD-k
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: