• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > A szomszéd (Blu-ray)
A szomszéd Arlington Road
A termék elfogyott
 
 
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Michael Faraday professzornak minden oka megvan arra, hogy folyamatosan gyanakodjon, félelemben éljen és mindenben összeesküvést, fenyegetést sejtsen. Bár ő civil foglalkozást űz, felesége FBI ügynöknő volt, akit néhány éve szolgálat közben lőttek le, miközben társaival rajtaütött egy szélsőjobboldali társaság tagjain. Faraday felesége halála óta egyedül neveli közös gyermeküket, és egészséges felelősségérzete egyre inkább beteges paranoiává, üldözési mániává kezd válni. Számára mindenki gyanús, minden felpillantó járókelőben, minden taxisofőrben, minden díjbeszedőben a szélsőjobboldali szervezet boszszúra szomjas tagját gyanítja.

A gyanúsítottak listáján egyedül talán a nemrég beköltöző új szomszédok nem szerepelnek, akikkel felettébb különös módon hozza össze a sors. Amikor egy nap hazafelé tart a kocsijával, meglát az út közepén egy félájultan baktató, szétroncsolódott kezű fiút, akit azonnal kórházba szállít. Csak ott tudja meg, hogy a srác az új szomszéd egyik gyermeke, akit állítólag rakétafabrikálás közben ért baleset. Az esettől eltekintve az áruháztervezéssel foglalkozó építész, Oliver Lang, bűbájos felesége Cheryl és három eleven gyermekük együtt olyan tökéletes család benyomását keltik, amiről sokan csak álmodnak.

Faraday-nek egy idő után azonban ez a tökéletesség még gyanúsabbá válik, mint egy idegen sanda pillantása. Nyomozni kezd a szomszéd mintacsalád után, ellopja leveleiket, kutatni kezd a múltjukban, és egyre inkább biztos abban, hogy ezúttal nem képzelődik: Langék valódi veszélyt jelentenek! Megtudja, hogy Oliver korábban nevet változtatott, tizenéves korában csőbombákat gyártott, a lakásukban pedig olyan tervrajzokra bukkan, amelyek kevéssé hasonlítanak egy készülő áruház vázlataira, annál inkább viszont régóta álló helyi kormányépületek titkos tervdokumentációira...

Játékidő:
118 perc
Gyártási év:
1999
Hangok:
- angol - PCM 5.1
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, cseh, görög, héber, hindi, lengyel, portugál, török
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
 
Audiókommentár - A rendező és Jeff Bridges közreműködésével
 
Werkfilm (így készült) - Így készült A szomszéd
 
Alternatív befejezés -
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2011. dec. 14. - 10:25
Amikor az Arlington Road a mozikat kikerülve befutott videón a magam részéről csalódással fogadtam, ám mikor az HBO vetítette mindig megnéztem. Van a filmnek egy hangulata, mely még a csonkolt képen és a vacak szinkronon is átsütött. Most, hogy ezek nem csorbították az élményt, már sokkal jobban élveztem. A forgatókönyv bár jól felépített, de távolról se a film legfőbb erőssége. Inkább a remek színészek (pl. Joan Cusack, aki valami hátborzongató) és a dinamikus rendezés adják el. A film erősen stilizált képi világgal rendelkezik, mellyel rendkívül hatásosan érzékeltetik a főszereplő lelki világát, leginkább persze a paranoiáját. A végső csavar ütni tud akár sokadik nézésre is, mert olyan fantasztikusan van felvezetve az egész jelenet, hogy simán bele tudjuk újra élni magunkat érzelmileg.

Mázli, hogy az Arlington Road a Sony első katalóguscímei között szerepelt, különben aligha jelent volna meg nálunk BD-n! A ronda borítóhoz szoktatnom kellett a szemem, ezúttal is csak sajnálni tudnom, hogy nem a jól sikerült mozis plakátot használták. A menü már tetszetősebb, illik a filmhez. A képminőség a világosabb jelenetekben kimondottan szép és tiszta, egyébként hajlamos beszemcsésedni és enyhe fátyolosság is érzékelhető. Ami abszolút közepes, az a hang. Az elején zeng, mint az istennyila, aztán elszunyókál és alig-alig használja ki a házimozi adta lehetőségeket, még a drámaibb pillanatokban is. A magyar felirat szövegén még lehetett volna csiszolni, de annyira azért nem vészes. Az extrák egyenesen a DVD kiadásról lettek átemelve, így 4:3-as képarányúak és csupán SD felbontásúak. A nagyjából 18 perces doksi leginkább a rendező nyilatkozatai folytán válik informatívvá, aki az eredeti befejezéshez is részletes kommentárt fűz. A kis bővítés bár nem változtatta volna meg alapjaiban a filmet és nem is hiányzik belőle, de így külön jó volt megnézni. A főszereplővel közös audiokommentár végighallgatása még várat magára, annál is inkább, mivel a többi extrához hasonlóan semmiféle felirat nem választható hozzá!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: