• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A határozat / A válogatás (Balázs Béla Stúdió) (DVD)
A határozat / A válogatás (Balázs Béla Stúdió) A határozat / A válogatás (Balázs Béla Stúdió) (xpkbar)
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
1, A HATÁROZAT 1972 100 perc fekete-fehér ( Rendezte Gazdag Gyula és Ember Judit ) A felcsúti termelőszövetkezet elnökének lemondatása körüli izgalmas viták fontos társadalmi kérdéseket érintenek, és tanulságul szolgálnak arra, hogy még sokat kell tenni a közéleti demokrácia, az egyszemélyi vezetés felelőssége és a nyereséges gazdálkodás lényeges szempontjainak összehangolása érdekében. ( A film 1972-ben készült, 1983-ban mutatták be.)(MNFA) A film a tsz-demokrácia kérdéseivel foglalkozik egy olyan esetet vizsgálva, amikor a tagság véleménye ellenszegül az elnök leváltására hozott határozatnak. A határozat végrehajtására irányuló kísérlet eseménysorában, az érintettek viselkedésében egy rendkívül kiélezett helyzetben kerülünk szembe a demokrácia kérdéseivel. (BBS Katalógus 1961-91) 2, A VÁLOGATÁS 1970 40 perc fekete-fehér ( Rendezte Gazdag Gyula ) Egy ipari nagyüzem KISZ-szervezete rádióközlemény útján beat-zenekart keres azzal a céllal, hogy sikerüljön együtt tartania fiataljait. A riportfilm tény- és folyamatrögzítő objektivitással voltaképpen egy köznapi jelenség megörökítéseként indul. Az események alakulása azonban a jelenség bonyolultabb ellentmondásosságának föltárását tette szükségessé: a megfelelő zenekar kiválasztásának folyamata, cél- és szempontrendszere átrendeződött, az eredeti törekvés helyét a formális és funkciótlan követelmények halmaza foglalta el. Ezek szubjektív és szervezeti hátterét teszik szemléletessé a válogatás lebonyolítóinak megnyilatkozásai.
Játékidő:
140 perc
Gyártási év:
1972
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
Feliratok:
angol
Képformátum:
4:3
Korhatár:


Hat éven aluliak számára nem ajánlott

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
Sorozatok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: