• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Grindhouse - Terrorbolygó (egylemezes változat) (DVD)
Grindhouse - Terrorbolygó (egylemezes változat) Grindhouse - Planet Terror
- 82%
Szállítható: BIZONYTALAN
399 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

William és Dakota Block orvos házaspár éjjeli ügyeletét szinte elárasztják a város lakói. Testüket üszkös fekélyek borítják, üres tekintetük hátborzongató. A sebesültek között van Cherry (Rose McGowan), a go-go girl, aki egy támadásban elvesztette egyik lábát. Ex-barátja, Wray (Freddy Rodriguez) kíséri el és próbálja oltalmazni. Cherry talán nincs a legjobb formájában, de a táncrendjében még van egy előjegyzés, amit teljesítenie kell.

A megrokkant sebesültek hamarosan felbőszült támadókká változnak, Cherry és Wray pedig egy alkalmi harcosokból verbuválódott csapat élén száguld a végzet felé. Van-e még biztonságos hely a Terror bolygóján?

A B-kategóriás filmjek iránt érzett határtalan tiszteletük jeléül Quentin Tarantino és Robert Rodriguez elkészítette a Grindhouse-t, mely két egészestés filmből áll. A Terrorbolygó vérbeli zombifilm, veszett humorral. A történet sokat merített a hetvenes évek független forgalmazásban megjelent klasszikus horrorfilmjeiből.
Stúdió:
Játékidő:
101 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2013. jan. 3. - 17:15
Grindhouse? Igen. B-film? Nem. Ritka, ma már nem létező stílus egy darabja.
Ezt a filmet elég nehéz a helyén kezelni, mert ugye hát Grindhouse meg B-mozi és fel kell tennem a kérdést: van egyáltalán bármelyikhez is köze? Talán... Nekem azért van egy álláspontom, amit most megosztanék.
Miután frankón kikupáltam magam a témából, új szemszögből közelítem meg a 2 film (a másik a Halálbiztos) első darabját.

Maga a Grindhouse, ugye azokat a mozikat vagy termeket jelenti, ahol az úgynevezett "exploitation" filmeket vetítették. Ezek az alkotások többnyire drogokról, kőkemény erőszakról és nyílt szexualitásról szóltak, amik korának ( 60-as, 70-es évek) nem éppen elismert darabjai voltak, pont a lázadó felfogásuk miatt. Ez a része még úgy, ahogy ráillik a Terrorbolygóra, de a B-mozit már nem írom alá.
Mert mi is volt a lényege a ezeknek a filmeknek? 1930 és 1940 környékén a válság idején nem igazán mentek a mozik. Valahogy fel kellett lendíteni, így elkezdtek olcsó filmeket gyártani (más filmekből megmaradt cuccokkal, olcsó színészekkel, stb.) és ezeket egy nagy produkció előtt levetítették. Ez annyit jelentett, hogy 1 jegy áráért több műsoridőt és 2 filmet kaptál. Na, de ott akarok kilyukadni, hogy ezek a Rodriguez-filmek túl grandiózusak egy B-filmhez. Szóval ezzel nem értek egyet. Kategóriája szerintem bőven "A". És itt nem a minőségét értem.

Hogy miről szól a film? Gyakorlatilag semmiről. Zombik, belek, k*rva sok művér, pár hosszú comb meg fegyverek. De, ami a lényeg, hogy nagyon jó arányban!
A lényeg, hogy egy fertőzés elszabadul és elkezdi áldozatait szedni, ám ezek az áldozatok inkább élő-halottak, mint sem korrekt, ízig-vérig hullák. Persze összegyűlik egy kis csapat, akik megpróbálják leküzdeni a problémát, több-kevesebb sikerrel.

A látvány az, ami számít. Helyenként borzalmasan undorító, amit a képernyőn látsz, de a geil színhasználat egy elég érdekes élményt nyújt a néző részére. Tudatósan vagy sem, a kép minősége nem a legjobb. Mármint inkább nem a megszokott, mert ez máshogyan nyújt nagy élményt.
Az az igazság, hogy a mai nyílt társadalmi felfogásba ezek bőven beleférnek. Senki nem fog lázadozni egy kis erőszak meg vér miatt. Inkább kuriózum értéke van, hisz ezt a stílust már nem lehet visszahozni. Mások az igények és sz*r filmért már senki nem fizet. Vagy jót csinálsz vagy megbuksz. Több Ed Wood-ot már nem kér a világ.

A színészekről sem feltétlen mondható el, hogy "B". Ott van, ugye Bruce Willis, akinek túl sok szerepe nem volt, de akkor is ott van. Vendégszerepel Quetin Tarantino producer, ami nem nagy szó, de akkor is feltűnik. Rose McGowan még csak-csak másodosztályú, de Josh Brolin ismét inkább Premier League. Feltűnnek más színészek is, akár komolyabb pozícióban, de ők ismeretlenek számomra. Bár a lényeg, hogy jól játszanak. Freddy Rodriguez, ki Wray-t alakítja időnként ugyan nagyon színpadias, de hát ez van... Beleférős még.

Amire még kitérnék, hogy tele van abszurd megoldásokkal, amit lehet baromságként és korrekt poénként is felfogni. Példákat nem hozok, mert nem akarom lelőni a lényeget, de ezek olyan jellegű húzások a rendezőtől, ami mellett nem tudsz csak úgy elsiklani, révén, hogy beletolják az arcodba.

Hangulata leginkább az Alkonyattól Pirkadatig című filmhez hasonlít. Talán még néhány technikai, kivitelezési átfedés is van a kettő között.
Nehéz behatárolni, azt a réteget, akinek ajánlanám ezt a filmet. A Rodriguez rajongóknak nyilvánvalóan kötelező, de aki szereti Tarantino-t és a zombis filmeket, az is örömét lelheti benne.

Ez ugyan egylemezes, de beszerezhető dupla verziójú is, ha kicsit nehezen is. A kép és hang nem a mai elvárásoknak felel meg, de ez a film tudatosan készült ilyenre. Bármilyen módon be tudod szerezni szerintem tett meg. Ritka filmkülönlegesség.

10/7,5
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (3)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Téli filmmaraton
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: