• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Grindhouse - Terrorbolygó (limitált extra DIGIPACK változat) (2 DVD) (DVD)
Grindhouse - Terrorbolygó (limitált extra DIGIPACK változat) (2 DVD) Grindhouse - Planet Terror
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2008. február 4. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

William és Dakota Block orvos házaspár éjjeli ügyeletét szinte elárasztják a város lakói. Testüket üszkös fekélyek borítják, üres tekintetük hátborzongató. A sebesültek között van Cherry (Rose McGowan), a go-go girl, aki egy támadásban elvesztette egyik lábát. Ex-barátja, Wray (Freddy Rodriguez) kíséri el és próbálja oltalmazni. Cherry talán nincs a legjobb formájában, de a táncrendjében még van egy előjegyzés, amit teljesítenie kell.

A megrokkant sebesültek hamarosan felbőszült támadókká változnak, Cherry és Wray pedig egy alkalmi harcosokból verbuválódott csapat élén száguld a végzet felé. Van-e még biztonságos hely a Terror bolygóján?

A B-kategóriás filmjek iránt érzett határtalan tiszteletük jeléül Quentin Tarantino és Robert Rodriguez elkészítette a Grindhouse-t, mely két egészestés filmből áll. A Terrorbolygó vérbeli zombifilm, veszett humorral. A történet sokat merített a hetvenes évek független forgalmazásban megjelent klasszikus horrorfilmjeiből.
Stúdió:
Játékidő:
101 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- magyar - Surround (DD)
- magyar - DTS
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Előzetes -
 
Audiókommentár - Robert Rodriguez író/rendező közreműködésével - MAGYAR FELIRATTAL
 
Szöveges kommentár - - MAGYAR FELIRATTAL
2. LEMEZ:
Interjú - Quentin Tarantino, Kurt Russell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Jordan Ladd, Sydney Poitier, Tracie Thorns, Zoe Bell, Mary Elizabeth Winstead, Robert Rodriguez, Rose McGowan, Freddy Rodríguez, Naveen Andrews, Josh Brolin, Marley Shelton - MAGYAR FELIRATTAL
 
Képgaléria - Posztergaléria
 
Előzetes -
 
Kisfilm - 10 perc filmiskola Robert Rodriguezzel (kb. 10 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Csajok a Terrorbolygón - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Pasik a Terrorbolygón - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Rebel Rodriguez első szerepe - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A Terrorbolygó kaszkadőrei - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A haver, a doki és az ingatlanügynök - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2008. feb. 8. - 10:43
DVD: A Grindhouse kettos szvsz jobban sikerült fele a Halálbiztoshoz hasonlóan pofás, de szintén hibáktól nem mentes extra kiadásban jelent meg. A fekni masszív, a fogása is kellemes, a külseje pedig kifejezi a tartalmának lényegét. A hátsó borító érdekes designjáról elsore nehéz megmondani, hogy egy gyártási malor vagy tudatos koncepció eredménye, de valószínuleg az utóbbi. A digipack kihajtható része a maga nemében gyönyöru, nagyon eltalálták a hozzá válogatott képeket. A lemezekhez ezúttal is kétféle menüt készítettek, azonban valamivel kevesebb odafigyeléssel, mint korábban. A filmet tartalmazó korong Rodriguez neve helyett Tarantinoéval hírdeti a Terrorbolygót, az extra lemez Machetés másodmenüje pedig kimondottan vacak és még csak nem is stílusosan az. Apró bosszúság, hogy a gerincen ezúttal nem szerepel "A Grindhouse bemutatja" felirat, csak a film címe, ezért a két kiadvány nem teljesen passzol egymás mellett a polcra helyezve.

KÉP: Karcos-kopott és nyers akár egy agyonhasznált mozikópia. Pont ahogy a rendezo akarta. Az éjszaka sötétjében feltuno pixelesedés viszont aligha Grindhouse-effekt.

HANG: A magyar 5.1-es rendesen szól, de semmi feltuno. A szinkronhoz igényesen választották ki a hangokat: Naveen Andrews-t és Freddy Rodriguez-t a Lostban illetve a Sírhant muvekben megszokott színész szólaltatja meg. Bruce Willis kis szerepéhez is a vele összenott Dörner Györgyöt kapta, aki pedig feltunt a Halálbiztosban (pl. Rose McGowan), az szintén ugyanazt a hangot kapta. A fordításról sajna már nem mondható el ennyi jó, rengeteg a pontatlanság és a félrefordítás. Többek közt a Jungle Juliás poént is sikerült elszúrni Rómeó és Júliára. A felirat szerencsére megegyezik a moziban futottal, ami sokkal kifejezobb és találékonyabb lett a szinkronnál (Egy példa. Felirat: Ez go-go. Nem zokogó! Szinkron: Ez go-go. Nem rívás! - jaj), amely egyébként se képes visszaadni több szereplo jellegzetes akcentusát. Röviden, én feltétlenül az eredeti hangot ajánlom.

EXTRÁK: A 2-es lemez sok extrát kínál, az Interjúk szekcióban a Halálbiztosról lemaradt egy-két beszélgetést is elcsíphetünk. A doksikban kicsit túl sokat dicsérik egymást a stábtagok, de mivel ez nagyrészt oszíntének hat, meg lehet bocsátani. A legtöbb hasznos információt a 10 perces filmsuli tartalmazza, de a szereplokrol szóló anyagokba is érdemes belekukkantani. Ha ezek után kezdjük el a filmet audiokommentárral nézni akkor több átfedést tapasztalhatunk, foleg a színészek kiválasztását illetoen. Robert Rodriguez eros rutinnal kommentálja végig a filmet, ritka az ha elhallgat, a közlendoje pedig felér egy alapos werkfilmmel. Ha csak ez az egy extra lenne, már megérdemelné a kiadvány a 4 csillagot. A szövegbuborékokból ezúttal mintha kevesebb lenne és egy-két soha nem hallott alkotásra tett utalás megvilágításán kívül viszonylag kevés olyan infót tartalmaznak, ami érdemessé tenné, hogy velük is végignézzük a filmet.
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Butters
értékelése:
2008. feb. 8. - 10:42
Néha annyira jó a régi idokre emlékezni! Ami az amerikai tiniknek a mellmarkolászós mozibajárást jelentette, az volt nekünk a robohangú alámondásos VHS-ek korszaka. A Terrorbolygónak sikerült visszaidéznie nekem ezt a hangulatot, ugyanis a TB sikeresen felidézi a korai (foleg 80 -as évek kisvárosi horrorjait) trash filmek hangulatát, és elemeit. És itt most nem a képminoség rontásáról beszélek, mert az amúgy nem is annyira fontos eleme ennek a hangulatvadászatnak (Lásd (gy.k.): Slither - no kópia rontás, mégis max feeling). Inkább a karakterek, na meg a mesterkélt mészárlások... nem is ragozom mert úgy is mindenki tudja mirol van szó. Lássuk a kiadást!

Külso: Szemrevaló! A digipack minosége elsoosztályú. Keményebb kartonpapírból, ötletes design kellemes színezés, a korongoknak biztonságos helye van. Ehhez a filmhez tökéletes: 5/5

Kép: És tényleg hallottam valakit panaszkodni arról, hogy ez mennyire ratyi képminoség, ilyen olcsó lett volna a film... hmmpf. Na a kép amúgy remek minoségu, a direkt karcok is remekül mutatnak.

Hang: Nagyon jól szól, szerintem a lényeg itt úgy s Rodriguez zenéjén van nem a lövések hangján. Amúgy ha már Grindhouse akkor már inkább a tökig felcsavart mono lenne az igazi:). A szinkron is kellemes meglepetés bár vannak benne elcs*szett fordítások.

Extrák: Egymást kiegészíto extrák, könnyen végig lehet nézni, minimális "olyan öröm volt vele dolgozni...". A 10 perces filmes iskola zseniális, kár, hogy csak ahogy a neve is mutatja - 10 perc az egész.

Konklúzió: szeretni való trancsír, szeretni való karaterek, szeretni való alkotóktól. Na meg a csomagolás is szép: Polcon a helye!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
L.M.
értékelése:
2008. jan. 18. - 8:24
Szerintem az igazi film rajongókat, mint az Xpress közönségének nagy része, már nagyon nehéz meglepni. Mégis a Planet Terror-nak szerintem sikerül(het). Ez a film olyan agyament és zseniális, hogy valóban a közelébe sem ér semmi más - noha egyébként volt már egy szerintem nagyon hasonló próbálkozás a közelmúltban, mégpedig Kitamura Versus-a. Csak ott a zombifilmeket az ázsiai "akció mestereivel" hozták össze egy majdnem ennyire morbid stílusgyakorlatban.
A PT viszont az igazi jenki szubkultúrát állítja pellengérre. Noha nem olvastam végig a Grindhouse könyvet, csak belelapozgattam, de már így is nyilvánvaló számomra, hogy mi (mármint európaiak) valójában el se tudjuk képzelni milyen is az igazi Grindhouse. Nem csak arról van szó, hogy filmek rosszak (?), mert a különbözo C, D...ZS kategóriás filmekbol bármelyik tévécsatornán kaphatunk kielégíto adagokat, hanem magáról a "mozi" hangulatáról. Fillérekért válthattak jegyeket, akár több filmre is, gyakran összecserélték a tekercseket vagy kimaradtak hosszú percek a filmekbol, elcsúszott a hang, a teremben térdig ért a mocsok, de persze ez a legkevésbé sem érdekelte a nem feltétlenül a filmmuvészet csodáiért érdeklodo nézoközönséget... És Rodriguez filmjében - a koszos termen kívül (bár egyénileg azt is mindenki megoldhatja magának) - mindez megvan. Rettenetes kép és hangminoség, borzasztó történet, vér és belek minden mennyiségben, két jelenet között kimarad vagy tíz perc a filmbol, és egyszer még a vászon is kigyullad, noha mondhatom, pont a legrosszabkor...
És mégis, Rodriguez olyan minoséget teremtett a "szemétbol", amely: "Remekmu? Hívhatnánk annak. De nem az. Ez már valami más." idézet a Filmvilág 2007/9.-bol.
Sokan mondják, hogy messze lehagyja Tarantino "változatát", noha én ezzel nem feltétlen értek egyet, de az biztos hogy a Grindhouse élményt jobban visszadja. Tarantino filmje egyértelmuen a párbeszédekre épül, amik zseniálisak, azonban valahogy túl "intellektuális" lett a film a rengeteg szóbeli geg által. A PT ellenben teljesen ostoba dialógusokkal és két dimenziós figurákkal dolgozik, a legjobb példája ennek Bruce "apa" karaktere, azon még egy héttel a film megnézése után is röhögtem mikor eszembe jutott. A másik amiben nagyon veri QT filmjét az a zene. Tarantino zseniálisan válogatja filmzenéket (pl. Pulp Fiction Urge overkill-je és a Kill Bill nagy vivójelenetének az aláfestése a Malaguena salerosa a kedvenceim), és ez így van a DP-ben is, de ezekre a filmekre éppen megint csak nem az igényes zeneválasztás volt a jellemzo, Rodriguez saját kézuleg írt "reszelései" sokkal jobban visszaadják a feelinget. Ezt a filmet tényleg látni kell mielott meghalsz.
6 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással
2008. feb. 16. - 9:18
FILM

Zseniálisan jó kis zombifilm a hentelos fajtából :) Agyatlan mészárlás, egy egész jó sztorival, kellemes szereplokkel.
Sokszor tudott is meglepetést okozni a film, mert egész más, mint amit a trailerben kapunk. Szóval valóban egy kicsit jobban sikerült, mint a Halálbiztos, de a két film együtt egy igazi kis Grindhouse estet tud összehozni a nappalinkban :)
A Machete-s elozetes is jópofa, bár én biztos nem csinálnék belole filmet, de ki tudja? Jól is elsülhet, így azt is bevárom DVD-n és teljes lesz az élmény :)

A KÉP

Rendezoi koncepció: van akinek tetszik, van akinek nem. Nekem bejött ez a szemcsés-megszakadós-vonalas kép, ezen felül azt hiszem gyönyöru képi megoldásai vannak a filmet. Végre egy modern tavalyi hentelos film, ahol nincs kamerarángatás :)

A HANG

Meglepodtem, mert mind a magyar szinkron, mint az eredeti hang maximálisan tökéletes. Minden úgy van, ahogy lennie kell. Nekem nagy élmény volt hallgatni a filmet.

EXTRÁK

Nem értem még a végére az extrák listájának, de amit eddig láttam az mind informatív volt és érdekes. Kíváncsi vagyok a többi extrára is.

Összességében...

...nem bántam meg, hogy megvettem látatlanba a két Grindhouse filmet. Hatalmas élménytol fosztottam volna meg magam.

A digipackról:
Ötletes, csodálatos, ízléses. Kell ennél több?
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Gorgoroth
értékelése:
2008. már. 25. - 17:22
Mindenre ötöst adtam, bár én nem Grindhouse filmként tartom számon. Annyi bajom van a filmmel, hogy próbálja visszaadni a régi 70-80-as évek horrorjainak hangulatát, csak annyi különbséggel, hogy túlságosan érezteti, hogy ezt nem szabad komolyan venni, míg a régi idok horrorjai, halál komolyan vették magukat. A kép szemcsésedése jó megoldás, de szerintem a homályosítás jobban állt volna. Ezek persze csak harmadik megnézésre szúrtak szemet nekem, hogy basszus, mégsem olyan ez mint anno az X-Tro volt, hogy egy példát hozzak a régi horrorkínálatból. Szóval a humort szerintem elég lett volna az extra lemezen mellékelni.
De mint Rodriguez film, úgy kiválló és 100%-os élményt nyújt. Külön tetszett Dr. Block karaktere, kár, hogy kevés szerepet kapott... viszonylag. A karakterek tényleg iszonyúan egyszeruek, a történet sem túl csavaros, pont olyan ami egy agyatlan hentelésnek megfelel.

A digipack pedig csodálatos, öröm ránézni és kézbevenni és kinyitni. Kevés ilyen szépség van a polcomon.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
aakkooss2
értékelése:
2011. jún. 13. - 9:25
Bár az alaptörténet meglehetôsen együgyü, a megvalósítás, ötletek,humor annyira cool, hogy elviszi a hátán ezt a baromságot. Egyedül a mexikói vonal nem nyert nálam... De ez már a szerzôpáros stílusjegyeihez tartozik,tôlük elviselem. A holtak hajnala remake számomra az egyik legjobb, legemészthetöbb zombifilm - persze másik kedvenc a Tom Savini által újradolgozott élôhalottak éjszakája - hangulata verhetetlen. Mégis belegondolva Tarantino-Rodrigez által megvalósítva ezek a zombi filmek nem az egyik,hanem a legjobbak lettek volna. A terrorbolygó sajnos komolytalan produkció, s bár meglehetôsen véres, temérdek gore tarkítja, a mûfaj paródiája. Ami nem is baj, hiszen nem a tipikus seggreesôs poénok dominálnak, inkább az irónia, öncélú marháskodás ill. a feketehumor. Nekem ez a horror P.Jackson korai filmjeit juttatta eszembe - persze itt elsôsorbanaz akción van a hangsúly. Szerencsére egy akciót elcsíptem,a digipack változatot sikerült 1 rugóért megszereznem. Igényes,szép kiadás. A filmet ajánlom minden zombifilm rajongónak.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
98%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (7)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Téli filmmaraton
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: