• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Majdnem híres (Blu-ray)
Majdnem híres Almost Famous
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2008. február 20. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

    A hetvenes években néha még valóra váltak a lehetetlen álmok. Egy 15 éves rockrajongó srácot, aki egy helyi zenei újság számára írogat, felkéri a nagytekintélyű Rolling Stone magazin, hogy csatlakozzon a Stillwater együtteshez, és írja meg a koncertturné részleteit. A srác szerencséjére, a szerkesztő sosem találkozott vele: telefonon adta a megbízást.

   Ő tehát egy időre eltűnik édesanyja féltő szeme elől, és fejest ugrik a nagybetűs életbe. Ettől kezdve csak az utazás, a koncertek és az együttes mellől elmaradhatatlan rajongó lányok érdeklik. Figyel, csodálkozik és tanul. Meg nagyon élvezi az egészet. Meg nagyon szerelmes lesz az egyik lányba, a szólógitáros barátnőjébe.

   A turné véget ér, a Rolling Stone szerkesztői pedig leleplezik az újságírót: rájönnek, hogy egy kiskamaszt bíztak meg a feladattal. A cikk végül mégis megjelenik, a rock-nagycirkusz pedig megy tovább...

   A Jerry Maguire – A nagy hátraarc rendezője ezúttal saját kamaszkorát vitte filmre – és nagyszerű zenékkel valamint látványos koncertrészletekkel tette még érdekesebbé.

   A film a 2001. évi Oscar-díjkiosztáson a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó díjat kapta, ezen kívül pedig két Arany Glóbusz díjjal is büszkélkedhet, köztük az év legjobb vígjátéka díjjal is!

Játékidő:
161 perc
Gyártási év:
2000
Hangok:
- angol - Dolby True HD
- lengyel - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, héber, hindi, horvát, izlandi, kínai, koreai, lengyel, portugál, román, spanyol, szlovák, szlovén, török
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Kisfilm - A szerelem jön és megy
 
Interjú - Lester Bangs-szel
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2011. okt. 19. - 8:51
A Majdnem hírest egészen mostanáig nem tartottam többre, mint Cameron Crowe saját magának szóló nosztalgiafilmjét, pedig mennyivel több rejtőzik benne! Sok év után újranézve ezúttal hihetetlenül közel éreztem magamhoz a sztorit, mely épp annyira szól a felnőtté válásról, mint az újságírásról és a zenének egy különösen ragyogó korszakáról. A film tökéletesen adja át, hogy milyen kívülállóként bekerülni egy káprázatos világba, amivel azért nem árt vigyázni, nehogy túlzottan megszédítsen. A karakterek és az őket megformáló színészek annyira jók, hogy dühítő belegondolni, hogy Kate Hudson miképp váltotta aprópénzre a hírnevét vagy, hogy Billy Crudupot mennyire elkerülték a hasonlóan erős szerepek.

A kiadásra a rendezői változat került, melyet most láttam először, és fura mód míg a mozisat túl hosszúnak éreztem, ezt a 40 perccel kitoldottt vágást egyáltalán nem. Igaz már kétszer láttam korábban az eredeti verziót, mégse tudnám megmondani, hogy mik voltak az új jelenetek, annyira minden a helyén volt. A menüt nagyon eltalálták, olyan mint egy koncertfilmmé. A kép néhol picit zajos és a színtelítettség se egységes, de a részletgazdagság és az élesség terén láthatóak a HD előnyei. A hang a koncertek alatt kiváló, a magasak és a mélyek egyaránt csodásak, egyébként feltűnésmentesen teszik a dolgukat a csatornák. A feliratozásból ezúttal se hiányoznak a félrefordítások és az elütések, ám összességében van annyira jó, hogy ne hiányozzon a szinkron. Az extrákra (bár ránézésre nincs sok belőlük) még nem kerítettem sort.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: