• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Rio Bravo (DVD)
Rio Bravo Rio Bravo
- 81%
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
Eredeti ár: 5.390 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

   Rio Bravo, egy kis Texashoz közeli vadnyugati városka majdnem teljhatalmú ura a gazdag, befolyásos és gátlástalan Nathan Burdette. Amikor Nathan öccse, Joe gyilkosságot követ el, kiderül, hogy van legalább egy ember a városban, aki nem hiszi, hogy a Burdette család a törvény felett állhat: ez az ember nem más, mint Rio Bravo elszánt seriffje, John T. Chance, aki gondolkodás nélkül rács mögé dugja Joe-t.

   Chance seriff ugyanakkor eléggé tapasztalt ahhoz, hogy tudja: Nathan Burdette nem hagyja annyiban a dolgot és megpróbálja erőszakkal kiszabadítani öccsét, mielőtt halálra ítélhetnék. Számítva a városka és a börtön várható ostromára, Chance kicsi, de annál ütőképesebb csapatot toboroz magának, akik felkészülve várják Burdette embereit…

   A klasszikus western történetét egy másik, korábbi klasszikus, a Délidő ihlette, de a Rio Bravo hatásossága sok szempontból túlnőtt a nagy elődön!

   A sztorit később többször is újra megfilmesítették, és szintén a Rio Bravo alapötletét használta John Carpenter, amikor elkészítette A 13-as körzet ostroma című filmjét.

Stúdió:
Játékidő:
136 perc
Gyártási év:
1959
Hangok:
- angol - mono (DD)
- német - mono (DD)
- spanyol - mono (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, dán, finn, francia, görög, horvát, izlandi, lengyel, német, norvég, olasz, portugál, spanyol, svéd, török
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Átlagos értékelés:
Szurov Zoltán
értékelése:
2012. okt. 31. - 11:53
A lepukkant serifförs ostroma
Ha a forgatókönyv jó, a karakterek érdekesek és alaposan kidolgozottak, akkor teljesen mindegy, hogy a múltban, jövőben, világűrben vagy csak egy bezárt pincében játszódik a történet ahol a főszereplők rovarok, macskák vagy csak széklábak, a film akkor is leköt és szórakoztat.
A Rio bravo helyszíne egy vadnyugati poros kisváros, ahol a John Wayne alakította seriff a túlerővel levő banditákkal szemben próbálja fenttartani a rendet mindössze egy habókos öreg nyomorék valamint legjobb barátja, egy lecsúszott, alkoholproblémákkal küzdő helyettese (Dean Martin-nagyon jó) segítségével. Az 1956-ban készült film idejében még nem volt annyira kifinomult a látványos kameramozgás és vágás technika, de mindezeknek hiánya egyáltalán nem válik a film hátrányára mert feszültséggel és jól időzítően adagolt humorral, pergő riposztú vicces dialógusokkal egyáltalán nem fukarkodik sem Howard Hawks legendás rendező sem a színészek. John Wayne a maga viisszafogott módján még egy adag romantikáról is gondoskodik egy rosszhírű de jó útra térni kívánó, talpraesett hölgy(Angie Dickinson) segítségével. A film mára már legendássá vált zenéjével pedig biztosan sokan találkoztak valamelyik western válogatás cd-jén.

Korához képest meglepően éles és részletes a kép amin persze azért vannak szennyeződések de a technicolor színvilágot idéző színeket akkor is nagyon élvezetes nézni.
Bár csak mono a hangsáv mégis metszően éles dinamizmussal szólnak a gellert kapó lövéshangok és kiválóan érthetőek az elmés párbeszédek is. A még a televíziózás hőskorában készült jó minőségű szinkront viszont sajnos meg biztos elvitte a cica. Extraként csak egy nagyon eredeti korabeli előzetest kapunk.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: