• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Ha eljön Joe Black (DVD)
Ha eljön Joe Black Meet Joe Black
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

William Parrish, a gazdag médiamogul a szerencsés csillagzat alatt születettek fényűző életét éli, mígnem a Halál fel nem keresi egy elképesztő ajánlattal - késlelteti Bill azonnali halálát, ha cserébe kóstolót kap az életből.

Az ártatlan, rejtélyes és gyakran nagyon mulatságos Joe a feje tetejére állítja Bill kiváltságokkal és üzleti ármányokkal átszőtt világát. De mikor Joe beleszeret Bill gyönyörű lányába, az a megállapodás szabályait fenyegeti. Billnek többé már nem a jövőjéért kell küzdenie, hanem azokért, akiket szeret - ebben a keserédes mesében, mely életről és halálról szól.

Stúdió:
Játékidő:
173 perc
Gyártási év:
1998
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
 
Előzetes -
 
Kisfilm - Megvilágításban a film készítése
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2012. dec. 3. - 16:18
Ha megmaradna a drámai hatás még jobb lehetne, ám így is alapmű!
Nagyon nehezen szántam rá magam a filmre, pedig két nagy kedvencem játssza a főszerepet, de valahogy ez közel 180 perc játékidő egy picit visszataszít. Nem csak ennél a filmnél, hanem úgy általában. Ki tudja, hogy emiatt hány remek alkotásról maradok le?

Egy alapvetően drámáról beszélünk a Ha Eljön Joe Black-el kapcsolatban, ám bosszúságomra a közepe\vége fele kezd átmenni romantikus mizériába, amitől borsódzik a hátam. Én úgy vagyok vele, hogy ha valami szerelmes szál megjelenik, akkor legyen bármilyen produkció, az kikapcsolásra ítéltetett. Itt viszont adtam egy esélyt.

Nagy előnye, hogy nincs agyonbonyolítva a cselekmény a hosszúsága ellenére. Egy remek prológussal indítunk, ami szépen megalapozza a film egy részét és egy lendületes kezdést ad neki. A történetbe azért nem akarok jobban belemászni, mert nem tudnék kétértelműen fogalmazni, olyan sok spoilert meg nem akarok beletenni.
Jó végre olyan mozival is találkozni, ahol a kőgazdagok vannak a főbb szerepekben. Megmutatja a film, hogy ők is lehetnek betegek, ők sem mindenhatóak és a Halál úgy játszadozhat velük is mint macska a gombolyaggal. A pénz nem minden. De! Ha nem veszi el az eszed és maradsz az, aki voltál korábban csóróként, akkor a körülmények meg az a bizonyos "Felsőbbrendű" is talán a te pártodat fogja, mind életben, mind halálban.
Nem is nagyon tesz kitérőt a produkció más anyagi háttérrel rendelkezők irányába. Csak a kékvérűek, az aranyevőeszközök, a dór eredetű márványoszlopok meg a k*rva nagy villák, amik magát a környezetet adják és biztosítják számunkra a lehetőséget, hogy csorgassuk a nyálunkat.

Nézzük a szereplőket. Anthony Hopkins a legjobb, a legnagyobb. Filmjeit mindig ámulattal nézem, mert valamiért a színjátszás a vérében van és ha már hoztam görög példát, akkor úgy is fogalmazhatok, hogy Dionüszosz saját fiának fogadta az öreget. Piszkosul nagyot alakít! Brad Pitt ezzel a durván szőke hajjal egy kicsit irritál, pedig ő szintén nagy kedvencem. Főleg azok a filmjei, amiket régen, még dráma\karakter színészként hozott (Interjú A Vámpírral, Hetedik). Ez is ide tartozik, de ez a fej... Nehezen, de túl tettem magam rajta. Az ő alakítását a rezignáltság, a fogalmatlanság a világgal szemben, és a kezdetben még érzelem mentesség jellemzi. Nem túl hálás szerep, de jól hozta.
Claire Frolani-ról - aki a gazdag papa kislánya- annyit tudok elmondani, hogy sírni azt nagyon jól tud. Gyakorlatilag nem csinál mást a filmben, pint pityereg, sír könnyezik és ezeknek a végtelen számú permutációja. Ettől függetlenül a köztes részekben ő is teszi a dolgát rendesen és nem vágja tönkre a többiek munkáját.

Így hát azt kell, hogy mondjam ez a film jó, talán annál egy kicsit több, de szerintem nem lesz a Hetedikkel vagy a Remény Rabjaival egy lapon említve.
Megtekintése erősen ajánlott!

10/7

Ja igen! Kép elmegy, a hangnál a zene sokszor elnyomja a beszédet, ami egy kicsit zavaró. Egyébként ez egy standard kiadvány. Elmegy...
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
8
értékelése:
2008. már. 19. - 12:29
Kb. 3 éve láttam, és megmondom oszintén, nagyon kíváncsi voltam rá, mert elotte sok jó kritikát hallottam róla.
Az elso fél óra után még csak ideges voltam tole, egy óra után már ki akartam kapcsolni a tv-t, kicsit késobb már a széket akartam a képcsobe vágni.
A film alapötlete tény, hogy nem új, viszont szerintem vitathatatlanul zseniális. A Halál eljön egy újabb áldozatáért, azonban köt vele egy megállapodást, hogy amennyiben körbevezeti az Életben, és ameddig jól érzi magát, nem viszi el. Számtalan hasonló gondolatot tükrözo elodje van, hisz ugye az ember Mennyországban, vagy a Pokolban tett utazása (Dante, Goethe), a Halállal, a túlvilággal való szembesülés vallástól függetlenül mindenkit foglalkoztató kérdés.
A film azonban megmaradt annyinál, hogy feldobta a témát, azaz talált egy alibisztorit, majd egy ócska, amerikai giccsparédét tárt elénk.
Az elso. és legfontosabb, hogy semmi nem érzodött a Halállal való szembesülés félelmébol, a Halál jelenlétének méltóságából, a jelenség jelentoségteljességének súlyából. Nem érzodött, hogy hirtelen a fohossel együtt szembesülünk a Lét végével, hogy eljött a pillanat, hogy (elsosorban magunkban) el kell számolnunk az életünket illetoen. Brad Pitt nem mondom, hogy feltétlenül rossz választás volt a Halál szerepére, szokatlanul érdekes elgondolás, de mivel egyáltalán nem az a megjelenésu ember, akitol ránézésre borsózni kezd az ember háta, verejtékezni kezd, és a többi, így rendkívül gondos rendezoi koncepcióval, alapos elokészítéssel lehetett volna csak elhitetni a nézovel, hogy valóban a Nagy Kaszással állunk szemben. Ehelyett egy kis szoke szépfiú próbálta abszolút hiteltelenül, a drámai játék képességének legcsekélyebb mértékével sem rendelkezve elhitetni velünk, hogy O a HALÁL. És a rendezo erre még rásegít az eroltetett Nutellás marhasággal. (Egyébként Brad Pitt szerintem nagyon jó színész).
Anthony Hopkins jóformán jelét sem mutatta a film folyamán, hogy o most mivel is szembesült, mintha csak a rakoncátlan kisöccsére kellene vigyáznia.
Az, hogy a történet helyszínét a felso tízezer köreibe helyezi, önmagában kivonja a középso és alsó többmilliót az Anthony Hopkins által megformált karakter problémájának körébol. Kit érdekel, hogy mi lesz a milliárdjaival, ennél azért ezerszer súlyosabb terhet jelent a vég, és különösen, hogy megadatott neki a lehetoség, hogy elrendezze az életét, mielott eltávozik.
A film utolsó fél órájában (persze a hányingerkeltoen giccses, tüzijátékkal a hátuk mögött való elsétálás, és Brad utolsó jelenete nélküli részt értem ezalatt) kezdtem azt érezni, hogy a színészekben (elsosorban Brad Pittre és Anthony Hopkinsra gondolok) benne van az a magas szintu drámai játékra való képesség, hogy lélegzetelállító alakítással elo tudják adni ezt a cseppet sem könnyu, de nagyon komoly történetet, amit egy vérprofi rendezo ki is tudott volna hozni belolük (persze egy jó forgatókönyvíró által kidolgozott történetben). Ha azt a szintet tekintették volna alapnak, és arra építették volna fel a filmet, minden idok egyik legjobb filmje lehetett volna. Így azonban olyan, mintha egy Stradivari hegedut adnánk egy Parkinson-kóros süketnek, hogy "játsszon valami szépet".
Aki valaha is megpróbált csak egy iciripicirit is belegondolni abba, hogy mit jelent meghalni, az valószínuleg ugyanúgy szét akarja majd verni dühében a képernyot ettol a filmtol, mint én.
Egy szó, mint száz, csak annak a fanatikusnak tudom a filmet ajánlani, aki nem képes kibírni, hogy ne lássa Brad Pitt valamennyi filmjét.
16 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
BedeKrisz
értékelése:
2008. már. 3. - 8:46
Ez a film a legmélyebb érzelmeinket és félelmeinket is képes felszínre hozni méghozzá olyan adagolásban hogy egy percre sem enged el,és ha eljön az idö magával visz a katarzis és a megkönnyebbülés felé. A romantika és az elmúlás csodálatos egyvelege mely minden szerelmespár, házaspár és érzö szívü ember számára kihagyhatatlan alkotás. Röviden igy lehetne leirni azt amit nyújtott számomra ez a mestermü kétségtelen hogy nem egy könnyen emészthetö történet de épp ezért nem is egy átlagos hétköznapi könnyen felejthetö alkotás föként a kiváló magyar szinkronnal hiszen ebben a filmben hallhattuk utoljára szinkronizálni a csodálatos Sinkovits Imrét már csak ö miatta is érdemes magyar szinkronnal megtekinteni, viszont kár volt az 5.1 hangzást eröltetni mert nem sikerült túl jól a hangkeverés és amúgy sincs semmi értelme ezesetben, böven elég lett volna egy stereo hangzás is. A hosszú játékidö egyáltalán ne riasszon el senkit hisz ahogy a filmben is elhangzik: "65 év... elmúlt egy pillanat alatt" nagyjából igy telik el ez a közel 3 óra is.
8 látogatóból 7 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: