• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Róma - 2. évad (5 DVD) (DVD)
Róma - 2. évad (5 DVD) Rome - Season 2
- 63%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
2.990 Ft
Eredeti ár: 7.990 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

I.E. 44-et írunk.

Julius Caesart meggyilkolták, és polgárháború fenyegeti a köztársaságot. Megindul a versengés a diktátor megüresedett székéért. A törtető Marcus Antonius Atia támogatásával hatalma megszilárdítására törekszik, ám hajba kap az asszony fiával, az eszes Octavianusszal, akit Caesar végakaratában egyetlen törvényes örökösének jelölt ki.

Az összeesküvésben vezető szerepet játszó Brutus szeretné maga mellé állítani a köznépet, amely gyilkosnak tartja, míg édesanyja, Servilia sötét terveket sző. Közben Titus Pullo mindent megtesz, hogy visszahozza barátja, Lucius Vorenus életkedvét, aki szörnyű tragédia miatt emészti magát. A két katona sorsa ismét szorosan összefonódik Róma végzetével.

Stúdió:
Játékidő:
568 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, héber, horvát, román, szerb, szlovén, török
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Audiókommentár - Bruno Heller és Jonathan Stamp közreműködésével
 
Egyéb - Minden út Rómába vezet: A sorozat történész szakértője/társproducere, Jonathan Stamp közreműködésével készült interaktív útikalauz
 
Dokumentumfilm - Két Róma meséje: Az ősi Róma a két társadalmi osztály számára két külön város volt. Dokumentumfilm a patríciusok és a plebejusok mindennapjainak különbözőségéről
2. LEMEZ:
Egyéb - Minden út Rómába vezet: A sorozat történész szakértője/társproducere, Jonathan Stamp közreműködésével készült interaktív útikalauz
3. LEMEZ:
Egyéb - Minden út Rómába vezet: A sorozat történész szakértője/társproducere, Jonathan Stamp közreműködésével készült interaktív útikalauz
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a Róma 2. évada: Betekintés a nagyszabású sorozat forgatásába a kosztümöktől a díszleteken át a különleges effektusokig, továbbá a philippi csata részletes bemutatása.
4. LEMEZ:
Audiókommentár - John Maybury és Lindsay Duncan közreműködésével
 
Audiókommentár - John Melfi és Carl Franklin közreműködésével
 
Dokumentumfilm - Róma első császára, Octavianus felemelkedése: Lenyűgöző történet egy dörzsölt fiúról, aki Róma leghatalmasabb emberévé vált.
 
Egyéb - Minden út Rómába vezet: A sorozat történész szakértője/társproducere, Jonathan Stamp közreműködésével készült interaktív útikalauz
5. LEMEZ:
Audiókommentár - James Purefoy közreműködésével
 
Audiókommentár - Bruno Heller és Jonathan Stamp közreműködésével
 
Dokumentumfilm - Antonius és Kleopátra: Minden idők egyik leghíresebb románcának leleplezése.
 
Egyéb - Minden út Rómába vezet: A sorozat történész szakértője/társproducere, Jonathan Stamp közreműködésével készült interaktív útikalauz
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. szep. 20. - 0:57

Római utazásom sajnos véget ért.. Sajnos, mert e remek sorozat lezárása igaz önmagában megfelelo, mégis az embernek hiányérzete támad – szívesen néztem volna még, mi minden történik újdonsült kedvenc karaktereimmel..

Az újabb 10 részes törióra ott kezdodik, ahol az elsonek vége lett. A Caesar halála utáni káosz visszaadása remekül sikerült az alkotóknak. Alapos háttérmunkának tunik, nagyon jól érzékeltetve a korabeli Rómában kialakult viszonyokat. S bár személyes drámákból következett események egy része biztosan fikció (Vorenus, Pullo, stb), mégis a fo vonal, a történelmi/politikai fo vonal ismét csak teljesen életszagú lett. Ugyanolyan minoségi munka, mint az elso évad, ugyanúgy a karakterpárokra építve, ugyanolyan eroszakkal és bujasággal. Ugyanúgy nem családi mozi. Tulajdonképpen nem is igazán lehetett mást várni. Ez így, a ketto együtt egy kerek egész. Kis szelet Róma történelmébol, érezhetoen két részre bontva. Az elso a Köztársaság bukásáról, Caesarról szól ez pedig a Császárság születésérol, Octavianusról. A mint ahogy az elso évad címe nyugodtan lehetett volna Caesar, a másodiké pedig Octavianus/Augustus.

Róma elso császárának karaktere szerintem szenzációsra sikeredett. Jól megformált jellem, nagyszeru színészi alakítással. Ot is sikerült úgy ábrázolni, hogy én egy percig sem tartottam zsarnoknak – mint ahogy politikai ellenfelei próbálták beállítani. Kemény, végtelenül okos, de szimpatikus figura, aki könyörtelen az ellenségeihez, de próbál kegyes lenni a néphez, aki mindig egy lépéssel a másikak elott jár. Az o figurája a sorozat alapja, még akkor is, ha a két légionárius képernyon eltöltött játékideje talán több is...
A korábban megismert ellentétek a szereplok között még tovább mélyednek, néhány tragédiába torkollik, de aki eddig utálnivaló volt, az most sem javul meg. Sot. Amikor Vorenus saját magát okolva átáll a sötét oldalra – nos az nekem már-már visszataszító volt. De Atia és Servilla párharca sem piskóta, a noi gonoszság minden határt képes átlépni. Antonius és Octavianus küzdelme érdekes volt, az ösztönlény Antonius bukása pedig törvényszeru. Érdekes színfolt Kleopátra szereplése, az egyiptomi részeknek megvolt a maga hangulata – meg a maga drámája. A kedvencem azonban Augustus mellett egyértelmuen Titus Pullo: egy kicsit jobban odafigyeltek szerepére, több jelenetet kapott, igazi vezéregyénisége lett a sorozatnak. Oszinteségével és egyszeruségével belopta magát a szívembe, s átéltem drámáját és bosszúját is.

Sajnálom, hogy ezt a korhatár miatt nem lehet tanítani. A történelem mellett egy kicsit az emberi természetbe is bepillantást nyerhetünk, felettébb tanulságos módon. Árulás, cselszövés, huség és bajtársiasság, no meg mindenekelott a mocskos politika. A világ semmit nem változott 2000 év alatt – csak most már nem lehet elintézni mindent egy torszúrással. De a játékok ugyanúgy megvannak. Akár a mai kor leképzéseként is értelmezhetjük az egészet, de ha nem akarunk ilyen mélyen belemenni, szimplán csak egy nagyon jó idoutazásban vehetünk részt.
A sorozat helyenként már felcsillant némi cliffhangert is, amúgy sok megdöbbento jelenet tarkítja az amúgy sem unalmas történetfolyamot. Ha minden este nézel egy részt, a két évad három hétig garantáltan leköt. Nem is jó ezt úgy darálni, mint pl. a 24-et. Ennek íze, zamata van, érlelni kell magadban (én pl. valamelyik rész után Vorenussal meg Rómával álmodtam), úgy hat igazán. Mestermunka.

A DVD kiadás hasonlóan igényes, mint az elso. Nekem a régebbi megjelenés van meg, jó minoségu slimtokok egy szép gyujtoben. No, nem olyan szép, mint a kinti digik, de megteszi. Az angol hang 5.1-é fejlodött, kimondottan jól szól. A lemezek szisztémája, menüje teljesen hasonlít az elsohöz, mindegyiken rajt van a Minden út Rómába vezet opció, amivel a film nézése közben juthatsz plusz infókhoz.. Extra tartalomban semmiben nem marad el az elsotol, csak itt a dokufilmek lemezenként elosztva szerepelnek (ahogy lehetett volna csinálni az elsonél is) Azonban valamit meg kell jegyeznem: A DOKUFILMEKET CSAK A SOROZAT VÉGE UTÁN NÉZZÉTEK, mert rengeteg spoilert tartalmaznak. Én elkövetem azt a hibát, hogy lemezenként néztem, és sok mindent megtudtam elore, amit nem kellett volna. Amúgy minden magyar feliratos.

Kár, hogy nem folytatták.

Kosárba!


1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
97%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

IMDb filmadatbázis

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: