• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Amerikai gengszter (2 DVD) (DVD)
Amerikai gengszter (2 DVD) American Gangster
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Frank Lucasra nem figyelt fel senki, míg a belváros egyik fekete főgengszterének hallgatag sofőrje volt. Ám amikor főnöke váratlanul meghal, Frank kihasználja a hatalmi struktúrában keletkezett rést, és felépíti saját birodalmát, megteremti az Amerikai Álom saját személyére szabott verzióját. Zsenialitásának és szigorú üzleti etikájának köszönhetően ő lesz a belvárosi drogkereskedelem ura, tisztább és olcsóbb anyaggal árasztja el az utcákat. Lucas kijátssza a vezető szindikátusokat, és nem csak a megvesztegetések jól kiépített hálózatán keresztül uralja a várost, de ő lesz a legális társasági élet egyik szupersztárja is.

Richie Roberts a becsületes zsaru, akit a társai kinéznek maguk közül. Elég közel van az utcákhoz, hogy érezze a hatalmi viszonyok elmozdulását a kábítószeres alvilágban. Roberts meggyőződése, hogy valaki az ismert maffiacsaládok fölé került, és gyanítani kezdi, hogy egy fekete játékos bukkant fel a semmiből, és egyenesen a csúcsra tör.

Stúdió:
Játékidő:
169 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, dán, finn, izlandi, norvég, svéd
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Audiókommentár - a rendező, Ridley Scott és az író, Steve Zaillian közreműködésével
 
Alternatív változat - A film bővített változata
2. LEMEZ:
Kimaradt jelenetek - 2 kimaradt jelenet
 
Werkfilm (így készült) - Bukott birodalom: Így készült az Amerikai gengszter (kb. 78 p.)
Átlagos értékelés:
Perselus
értékelése:
2015. jún. 21. - 13:57
Amerikai Gengszter-Egy dorgkirály története
Nos ez a kiadás nekem már megvan évek óta, de sokáig nem volt teljes az élmény, mert volt egy technikai gondom, mégpedig az, hogy évekig nem találtam a film bővebb verzióját, hogy hol is kell azt lehívni és megnézni, de végül tegnap este utolért a szerencse, és meglett az a menüpont, ahol megtalálható a film bővebb és mozis verziója is egy helyen és tegnap este meg is néztem a bővebb változatot, amihez hozzátennék egy kósza észrevételt, mégpedig a következőt: nekem nagyon úgy tűnt, hogy hiába hivatalos anyag a dvd kiadás, mintha siettek volna a dolgokkal, mert sok résznél ahol lenne szinkron, ott is angol szinkront hallok nem csak a sima rendezői bővítéseknél, mert ma reggel újra néztem a mozis verziót is és több olyan rész volt ahol feltűnt hogy mozis szakasz megvan a szinkron, de pl. ennél a szakasznál vagy annál a jelenetnél, ami magyar szinkronos és mozis ott is angol szinkront hallok mert ennél a bővebb verziónál tudni kell hogy, csak részleges magyar szinkron van csak a mozis részeknél de ott is mintha, több helyen nem lenne rendesen megoldva a visszapótlás sem. Szóval tegnap este megnéztem a bővebb verziót az angol-magyar párhuzamos szinkronnal, aztán ma délelőtt jött részben a nosztalgia miatt a mozis verzió és ma délután jöttek az extrák amik feliratosak, és majdnem 2 óra hosszúak összesítve és mondhatom hogy jó kis kiadás lett minden szinten eléggé, csak ez a szinkron dolog a bővebbnél ami nekem magas kicsit, mert azért ezt a rendezői jelleget simán fel tudták volna venni, mert ha pl. a szupercsapat ami 2010-es film kapott kiegészített rendezői szinkront, akkor nem igaz hogy pont ez nem kaphatta volna meg ugyanezt. Mindenesetre a kiadvány alapjában véve jó lett, csak ajánlani tudom de a rendezői esetében, aki úgy gondolja hogy zavarná a hézagosan és hiányosan visszarakott magyar mozis szinkron, az hallgassa a filmet eredeti angolban mert az se rossz kicsit sem, és így talán egységesebb az élmény sokaknak úgy hogy számomra ez a film simán 10 pontos és csak ajánlani tudom.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
gerbence
értékelése:
2010. aug. 5. - 0:45
Ridley Scott gengszter-eposza az eredetiségnek ugyan híján van, hiszen minden elemét láttuk már nem egyszer: a felemelkedo, majd szükségszeruen elbukó gengszter figuráját (Scarface, Nagymenok, Casino), a munkája megszállottjaként családi életét is feláldozó, és kötelékével szemben is magával maradó nyomozót (Serpico, Donnie Brasco), kettejük párhuzamos, majd egymásba éro és egymásnak feszülo karriertörténetét (Szemtol szemben, Tégla, Közellenségek), illetve a gengszterélet és a családi értékek párhuzamát (Keresztapa, Bronxi mese) már mind-mind jól ismerjük, mégis kiérdemli a helyét az említett nagyok között. Scott a tole régebben megszokott (és újabb munkái tükrében üdítoen ható) magabiztossággal, finomsággal, letisztultsággal nyúlt a történethez, aminek sablonszerusége okán éppen nem a fordulataiban, hanem a részleteiben, hangulatában, az elmesélés módjában bújik meg a lényege. Márpedig Scottnak kiemelkedo tetopontok és eroltetett dramatizálás nélkül is sikerül olyan atmoszférát és feszültséget teremtenie, aminek köszönhetoen a film több, mint két és fél órás játékidejét is inkább rövidnek érezzük, mintsem túl hosszúnak. Ebben óriási segítségére vannak színészei, akik remek alakításokat tesznek le az asztalra. Denzel Washington azt a formáját hozza, ami miatt Hollywood nagy színészei között is emlegetheto (habár néhol átütnek Pacino manírjai a Sebhelyesarcúból, a hangjátéka viszont félelmetesen jó); Russel Crowe pedig a szokásosan magas színvonalat nyújtja életszeru, ösztönös játékával. Ezen a ponton emelem ki, hogy a magyar szinkron nagyságrendeket ront le a filmbol, ugyanis igen gyatra mind a hangok kiválasztása, mind a színészek teljesítménye szempontjából, ráadásul a felirat fordítása is sokkal jobb, mint a szinkronszöveg. A film szigorúan eredeti hanggal nézendo! Egyébként már csak azért is, mert a szinkron a moziverzióhoz készült, a rendezoi változat viszont sok plusz jelenetet tartalmaz, amikkel a film sokkal összeszedettebb, részletesebb és érthetobb, egyszóval kerekebb.
Ami nagy erénye még a filmnek, az a részletekig menoen hiteles korrajz, a tárgyakkal, ruhákkal, díszletekkel és zenével együtt (a lakótelepi toronyház pl. annyira lehangoló, hogy szinte fojtogat), illetve ehhez társulva a divatot sutba dobó, a hagyományos történethez illo hagyományos kamerakezelés.
Összességében tehát egy minden tekintetben tradicionális, megszokott elemekbol, de profi módon építkezo, klasszikus gengszterfilmet kapunk. Nálam ez pedig mindenképpen jó pont, bár sokan biztosan számon kérik rajta az újdonságot - nekem nem hiányzik, nekem éppen ez hiányzott. Tetszett, szeretem.

A dvd-vel kapcsolatban minden rendben van, egy dolgot leszámítva: a magyar felirat nekem többször megakadt, vagy csak egyszeruen eltunt: ilyenkor kicsit vissza kellett tekernem, és ettol újra elindult. Ilyen hibát még nem tapasztaltam máskor, szerencsére könnyen megoldható, de azért bosszantó probléma.
Ezen kívül viszont rendben van a tartalom: kép- és hangminoség rendben, a mozis és rendezoi verzió szerepeltetése kiemelendo jó pont (mindenképpen a rendezoit ajánlom), az extralemezt még nem túrtam fel, de korrektnek tunik.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Sorozatok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: