• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Vérző olaj (DVD)
Vérző olaj There Will Be Blood
- 65%
Szállítható: AZONNAL
1.490 Ft
Eredeti ár: 4.290 Ft

Már csak 1 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A Vérző olaj a család, a végzet, a hatalom és nem utolsósorban az olaj története. A helyszín: Kalifornia tűzveszélyes határvidéke a századforduló idején, amikor minden a petróleumról szólt. A főszereplő: Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis), az egykori ezüstbányász, aki saját erejéből vált nagyhatalmú olajmágnássá.

Mikor Plainview kap egy titokzatos tippet, hogy van egy kis városka nyugaton, ahol egy egész olajóceán szökell ki a földből, úgy dönt, hogy fiával együtt nekivág, és szerencsét próbál a poros Little Bostonban. Ebben az apró koszfészekben, ahol az egyetlen szórakozás a helyi templom karizmatikus fiatal papja, Eli Sunday (Paul Dano) miséin való részvétel, Plainview és fia valóban megcsinálják a szerencséjüket. Ám akármekkora is az öröm, és bármilyen tetőfokra hág is a gazdagság, semmi sem marad a régi. A kitermelt olaj mennyiségével együtt nőnek a konfliktusok is, és az emberi értékek - a szeretet, a remény, a közösség, a hit, az ambíció, valamint az apa és fia közti kötelék - is veszélybe kerülnek a korrupció, a csalás és az olaj kimeríthetetlen áramlása miatt.

Játékidő:
152 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, héber, szlovák
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Kisfilm - A petróleum története (kb. 25 p.)
 
Kisfilm - Vérző olaj: a kutatás (kb. 15 p.)
 
Kimaradt jelenetek - (kb. 9 p.)
 
Előzetes -
 
Bakiparádé -
Átlagos értékelés:
gMAN
értékelése:
2008. jún. 19. - 15:03
A Vérzö olaj Paul Thomas Anderson 5. egészestés filmje. Kimagaslik az életmuvébol, pedig nem akàrmilyen mozik vannak a hàtamögött. A Magnólia és a Boogie Nights széleskörben elismertté tették a rendezo nevét. A Kótyagos szerelem -el (Adam Sandler-rel a foszerepben) megmutatta egy ùj arcàt, melyet sokan nem tudtak hova tenni. (Cannes-ban azért egy rendezoi díj kijàrt neki érte.)
A There Will Be Blood eddigi csùcsteljesítménye. Epikus hosszùsàgù mu. Sokan hasonlítjàk Orson Welles Aranypolgàràhoz . Ha akkora pàlyàt nem is fog befutni, mint az a film, szinvonalàban nem marad el tole.
Daniel Day-Lewis szerepeltetése màr garancia az igényességre. Ràadàsul egy ilyen komplex, bríllirozàsra kivàlóan alkalmas, roppant jól megírt karakter mint Daniel Plainview hàlàs feladat a sokoldalù, tehetséges színésznek. El is viszi a hàtàn a filmet Paul Dano-val egyetemben. Kettejük küzdelme a filmben szemkàpràztató. A két figura közti feszültséget Anderson mindenféle erölködés nélkül érzélkelteti a közönséggel. A zenevàlasztàs révén màr-màr szürrealissa teszi a történetet, nehezen felejthetö tablót allit a 20. szazadról, az emberi gyarlosàgról. Robert Elswit oscar-dijas képei felejthetetlenek. Amolyan pre-apokaliptikus jövöt vizionàlnak a nézönek. Föleg az olajkut langolàsàval. A rendezésnek, a fényképezésnek, a zenének, a hangkeverésnek hàla szinte minden vàgàsnak hangsùlya van. Nem elég, hogy a film különbözö szegmensei tökéletesek legyenek, kell egy egyedi latasmodù rendezö, aki sutba dobva a sablonokat képes akar az elsö 15 percben meg a dialogust is elhagyni.
Kinek mit jelent a korszakalkotó, vagy a filmtörtenelmi jelzö döntse el magaban, én sem hasznàlom ezeket szavakat. De annak idején az Aranypolgàrt is tàmadtàk, el kellett telnie jó pàr évnek mire piedesztàra emelték, jogosan. Szerintem ennek a filmnek is idö kell. A Vérzö olaj -at szidjàk lassùsàga és hossza miatt. Nem làtjàk a tökéletesen àtgondolt minden részében kivàló és eredeti filmet egy emberröl akit csak a pénz és a hatalom foglalkoztatott. Sokak szerint épp ez a hibàja - egy negativ figuràt mutatni ilyen hosszan - pedig pont ezzel lesz a történet hihetö, realisztikus es csontig hatoló.
13 látogatóból 12 értett egyet ezzel a hozzászólással
Lynchfan
értékelése:
2009. jan. 26. - 12:46
A "Vérzo olajat" (vajon ki találta ki ezt a szörnyu magyarítást a "There Will Be Blood"-ra?) a tavalyi Oscar versenyben vele szemben gyoztes "Nem vénnek való vidék" után néztem meg, méghozzá olyan várakozással, hogy na most azután kiderül, hogy az Amerikai Filmakadémia ítészei megint mekkora bakot löttek. Az elojelek alapján tehát azt vártam, hogy Anderson filmje majd kenterbe veri az enyhén szólva sem hibamentes, bár kétségkívül eredeti Coen-mozit. Nos be kell látnom tévedtem, és ezúttal a sokat szapult filmakadémikusoknak volt igazuk, ugyanis a "Vérzo olaj" sajnos nem egy átüto film. A színészekkel, a rendezéssel, valamint az operatori munkával nincs különösebb baj, a mesterségbeli tudás érzodik minden képkockán, ám a vágóolló túl ritka használata már-már végzetesnek hat. A film legnagyobb hibája, hogy a történetben egyáltalán nincs benne egy jó 2 és fél órás mozi, ugyanis nincs annyi érdemi cselekvés és mondanivaló. Más szóval a "Vérzo olaj" vontatott, nem kicsit, nagyon... A forgatókönyv nem különösebben egyedi és az üzenete is meglehetosen közhelyes. Azt, hogy a pénz és hatalom önmagában nem boldogít, hanem inkább romlottá tesz, már sokan sokféleképpen elmondták, bemutatták ennél meggyozobben is. Valahogy nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy e mu elkészítésének a legfobb motívuma az volt, hogy kitaláljanak valami olyan szerepet Daniel Day-Lewisnak, amiben ez a zseniális színész tényleg meg tudja villantani kívételes képességeit. Nos el kell ismernem, hogy ez tulajdonképpen sikerült, mivel alakításáért tényleg megérdemelte az Oscart, csak valahogy mi nézok érdemeltünk volna többet egy átlagos és kicsit szájbarágós tanmesénél...
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 2. - 15:04
Az olajozott történet
Az eredeti cím : There will be blood, ami lefordítva azt jelenti, Ott lesz vér.
Az olajat a Föld vérének is szokták nevezni és az eredeti cím jobban is szemléltetné a film mondanivalóját hogy ahol olajat találnak, ott vér is fog folyni.

Az 1890-es években kezdődik a cselekmény.
Már a legelső kép kietlen tájat mutat, miközben hátborzongató hegedű szólamot hallhatunk ami leginkább az emberi sikolyhoz hasonlatos.Vajon mire akar figyelmeztetni ez a vészjósló hang ?

Ezen a kietlen kopár, barátságtalan tájon, még a barom is nehezen él meg, nem hogy az ember.
Egy magányos ezüst bányász mégis sziszifuszi munkát végez, hogy 20 méter mélyen értéket találjon. Egy baleset során eltöri a lábát és egész életére lenyomorodik. De fáradozását siker koronázza, csak hogy ló nélkül igen nehéz számára, törött lábbal, a mérföldekkel távolabbi lakott településhez a hátán vonszolnia magát, hogy a meglelt ezüstöt értékesíthesse.
Ekkor megint húsunkba mar a figyelmeztető hegedű sikoly.

A férfi nyereségéből olajvállalkozásba fog a feltérképezetlen amerikai vidéken és sikert sikerre halmoz, ám munkája során egyre több fogadott alkalmazottját éri halálos baleset, és ennek hatására fokozatosan érlelődik benne , hogy ha Isten létezik, vajon miért engedte meg ezeknek a keményen dolgozó szerencsétleneknek kegyetlen halálát ?
Egyik ilyen halálos baleset után szeretetből és üzleti megfontolásból örökbe fogadja szörnyethalt munkása árván maradt gyermekét.

Kútfúrásai útján találkozik egy egyszerű farmerfiúval, aki a község prédikátora is egyben, ám az olajfúró üzletember kemény alku partnerre lel benne ami erős ellenszenvet is ébreszt iránta.
Mikor egy fúrás közben földgázba ütköznek, a berobbanó gáz lökés hullámától, légnyomást kap közelben tartózkodó örökbefogadott fia és végleg megsüketül. Erősen kattogó zenei ritmus segít megérteni a nézővel, hogy az olaj vállalkozó ettől a pillanattól,végleg bekattan, és egyre jobban gyűlöli Istent és a körülötte élő emberiséget.

Daniel Plainview nem született gonosz embernek, és egy olyan ember hiteles portréja a film,aki nem született gonosznak, de az idők folyamán ért veszteségek hatására, lelke megkeseredik és már csak az üzleti sikerek érdeklik, amik végül elvezetnek személyes tragédiájához.
A film két legeredetibb előnye a korhű ábrázolás pontossága és a főszereplő hiteles alakítása legkisebb arcjátékáig is. Daniel Day-Lewis ezért a szerepéért Oscar díjat is kapott.

A mai akció orientált témákhoz szokott generáció unalmasnak fogja találni a filmet, de a kép és hang tökéletes szinkronja a legjobb alkotások közé emeli a történetet.

A dvd kiadás stílusosan fekete színű és régiesen kellemes tapintású papírtokban ágyazott. A kép és hang referencia szintű tesztlemeznek is beillik. Extrák tekintetében viszont nagyon nazális, de nincs is szükség sokra, mert egy 15 perces korabeli archív felvételekből álló fénykép gyűjtemény, mindenért kárpótol.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Aktilus
értékelése:
2010. szep. 1. - 15:34
Én most néztem meg. Nekem tetszett. Nem egy gyors folyású film, az egyszer biztos. :D
Szerintem minden filmben lehet találni közös pontokat, ami nagy általánosságban témaként és fo mondanivalóként szolgál minden ember -a nézok- számára. Például, közhely ugyan, de ez simán a fösvénység, az irigység, a pénzhajhászás tipikus példája. Hihetetlen, de sajnos biztos hogy így volt és van is. Nem éltem volna abban a korban sem. De a miénk sem jó. Az ember kapzsi. Mindig többet és többet akar. Ezzel a világgal egy gond van, az ember.
Számomra elborzasztó volt. Nagyon megragadta a lényeget. Ez a film egyszeruen jó.
Daniel Day-Lewis a kisujjából hozza a szerepet (?). Mondhatjuk így is. Meg úgy is, hogy a fickó egy zseni. Reméljük nem betegszik bele a szerepeibe. Lehet azért is tart ennyi szünetet egy-egy húzósabb játék után.
De most az extrákhoz nincs türelmem. :D Elég volt. Most berakok valami vidámabb filmet.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
s.high.hopes
értékelése:
2008. dec. 16. - 15:21
Ez a film játszik a nézo idegeivel, elidegenít és összezavar; a kínosan hosszúra elnyújtott beállítások, jelenetek, a disszonáns, idegörlo zene Kubrickot idézoen megnehezítik a látottak befogadását. Ha azonban képesek vagyunk túltenni magunkat ezen és felismerjük a rendezo szándékait; akkor szerintem egy kituno, aprólékos jellem- és korrajzot láthatunk.

Aki Eli ábrázolását sértonek, vagy tendenciózusnak véli vegye figyelembe, hogy Amerikában nem a számunkra ismeros (relatíve a józan ész pártján álló) történelmi keresztény egyházak a dominánsak, hanem a fundamentalista, literalista szekták, melyeknek iskolapéldáját látni a filmben, is rendkívüli befolyással bírnak a közéletre. A pedofil katolikus papokon, meg a Vatikánon való örökös élcelodés szerintem (ateistaként) is unalmas és kicsinyes; de a sok hittel "gyógyító", kreacionista televangelizátor, álszent erkölcscsosz, meg gyulölködo, félelemkelto hamis próféta aki arrafelé tevékenykedik megérdemli, hogy valódi énjüket is bemutassák néha.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
pink floyd
értékelése:
2008. aug. 1. - 19:25
Annyi jó kritikát olvastam a filmrol, hogy nagyon kívácsi voltam rá. És rettenetesen csalódtam. Kimondom kereken: szerintem ezt a filmet egy napon sem lehet említeni az Aranypolgárral. Egyrészt a történet tanulságai közhelyesek, laposak, érdektelenek, számtalan ennél sokkal jobb filmbol visszaköszönnek. Bizony ezt a történetet már megcsinálták sokszor sokkal jobban mások. Másrészt: legalább egy bo fél órával hosszabb a film, mint amennyi kéne, hogy legyen. Unalmas párbeszédek hosszú percei "színesítik" az egyébként nem csak nem vonzó, de még csak nem is érdekes foszereplo(k) lelki világát.
Számomra az is unalmas már, hogy az ultra-liberális Hollywood ha vallásos személyt szerepeltet egy filmben, akkor az (a nagy amerikai kultúrharc jegyében) tuti hogy képmutató csaló, vagy legalábbis szuklátóköru eloítéletes szemétláda. Foleg a kereszténységet mutatják így be, ha keleti világvallásról van szó, azt többnyire ajnározzák. Én nem vagyok vallásos, de ezt egy kicsit rafináltan szándékos féltevezetésnek tartom, azt gondolom, hogy vallásos emberekbol is van ilyen is, meg olyan is. És nem mindegyikük sajnálatra méltó félrevezetett ostoba, vagy az aljasság fanatikus bajnoka, ahogy ez a film is láttatja. Végtelenül suta és ostoba a filmben a lelkész karaktere, annyira kilóg a lóláb, hogy jobban nem is lehetne.
Ami még hitelesebbnek, sikerültebbnek nevezheto a filmben, az a fohos és a fia kapcsolatának a bemutatása, de valami rendkívül eredetire itt se számítsunk. Összességében a szinészi munkával is elégedettek lehetünk, de a Ballábam-hoz hasonló színészi bravúrra ne számítsunk.
7 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
69%

7 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: