• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Otthon, biztonságban (DVD)
Otthon, biztonságban Right at Your Door
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
 
 
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A történet egy szép napsütötte reggelen kezdődik Los Angelesben. Brad (Rory Cochrane) elbúcsúzik munkába induló feleségétől, Lexitől (Mary McCormack), és éppen hozzáfog napi tennivalóihoz, amikor a rádióban azt hallja, hogy a városban bomba robbant. Később további robbanásokról érkezik hír, és kiderül, hogy veszélyes kinézetű, valószínűleg mérgező porfelhő került a levegőbe a Los Angeles-i medence fölött. A rádió bemondja, hogy a robbanások túlélőit karanténba zárták, és a hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy maradjanak otthon, és gyorsan zárkózzanak be, mielőtt a szennyezett porfelhő eléri őket. Az utakat azonnal lezárják, és a telefonkapcsolat is akadozik, így Brad úgy dönt, hogy bezárkózik a házába és elszigeteli magát, szomszédja, Alvaro (Tony Perez) segítségével.

Úgy gondolják, hogy Lexi nem tud majd hazajönni, ezért Brad hagy számára némi ruhát, vizet és élelmet kint a ház mögött. De Lexi, aki közben autóbalesetet szenvedett, még él, és sikerül hazajutnia, testét azonban még mindig a robbanásból származó törmelék és por borítja. Ha Brad beengedi a házba, az asszony megfertőzheti őt és Alvarót, így Lexi a házon kívül reked.

A városban hatalmas a felfordulás, rendkívüli állapotot hirdetnek. Lexi és Brad a kevés tartalékával próbálja kihúzni, miközben ajtók és falak választják el őket egymástól. A külvilágból szinte semmi információt nem kapnak. Végül megérkezik a hivatalos „segítség” is, azonban nincs sok köszönet benne…
Az Otthon, biztonságban tökéletesen ábrázolja, hogy mi történik egy terrortámadás által előidézett krízishelyzetben, ha magunkra maradunk az eluralkodó pánik, frusztráció és a médiából érkező torz és hamis információáradat közepette.

Stúdió:
Játékidő:
92 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
 
Audiókommentár - a rendező közreműködésével
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2008. júl. 30. - 8:59
Kifejezetten kellemes film az Otthon, biztonságban, még akkor is, ha morbid dolog ilyet mondani egy katasztrófafilmre. Ez nem az a pörgös-menekülos fajta, hanem a csendesen és drámaian lassú, ahol az embernek van ideje elmélázni, vajon o hasonló helyzetben mit tenne? Mi lenne, ha valamelyik szerettével történne valami, ha valaki veszélybe kerülne, és nem csak a gyilkos hamufelhokre kell itt szukíteni a dolgot. Tudna-e, akarna-e, merne-e racionális lenni, és akár sorsára hagyni egy embert, vagy ösztönbol cselekedne? A csekély számú, olykor láthatatlan (pl.: Lexi családja, akiket csak a telefonon keresztül ismerünk meg) mellékszereplo által keretezve ez ugyanis Lexi és Brad harca. Harc egymással, egymásért, az ismeretlen vírussal, a paranoiával, a kételyekkel, a szerelmükkel, a tehetetlenséggel. Ez eddig jó, de több feszültséget és több drámaiságot elviselt volna a film: nagyon keveset tudunk meg Brad és Lexi hátterérol, családjáról, max említés szintjén, és az embereken eluralkodó pánik érzékeltetése is eléggé lapos, nincsenek rohangáló tömegek, hisztérikus bemondók, a foszereplok is viszonylag higgadtak. Ráadásul bármifajta érzelmi és fizikai feszültséget képes agyonütni az, hogy a snittek között olykor négy-öt másodperces feketeség van, ami ugyan az elmélyülést és a téma feldolgozását segíti, csak a filmet teszik darabossá és vontatottá.
A képpel nem, de a hanggal volt bajom, számítógéppel nézve ütközoig kellett tekernem a hangerot, hogy egyáltalán értsem, mit mondanak. Szívem szerint 3,5 pontot adnék, mert a téma felvetése és a befejezés érdekes, a színészek is jobban teljesítenek az átlagnál, de az üresjáratok és a kis költségvetés miatt nem "jár" a négyes.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: