• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Vámpír-klasszikusok koporsóban (Nosferatu, A vámpír árnyéka) (2 DVD) (DVD)
Vámpír-klasszikusok koporsóban (Nosferatu, A vámpír árnyéka) (2 DVD) Nosferatu / Shadow of the Vampire
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2008. december 18. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
A koporsót formáló kiadvány csak limitált mennyiségben kapható. A kiadványban található filmek külön nem vásárolhatók meg!
Játékidő:
185 perc
Gyártási év:
2000
Átlagos értékelés:
gerbence
értékelése:
2009. feb. 24. - 14:19
A vámpír árnyékát még nem láttam, így csak a klasszikus Nosferaturól fogok írni.
A film tökéletes, és bár a téma elso filmfeldolgozásaként tartják számon, azt kell mondanom, túlélte a késobb jövoket. Aki porosnak, anakronisztikusnak érzi a romantikusan arisztokratikus, felsobbrendu, ám titokzatosan kettos életu vámpír-grófok kosztümös meséit, az is máig frissnek találhatja Murnau eme sokkal ösztönszerubb, a legbelsobb, általános félelmeknek testet adó rémrol készített filmjét. Ennek a filmnek egyszeruen nem sikerült megöregednie. Ellentétben Herzog huen, ám mégis a rendezo határozott értelmezésében lemásolt feldolgozásával (ahol az örök magánytól legörbült ajakkal szenvedo vámpír kicsit a szeretethiány miatt dacból gonoszkodásba menekülo rosszgyerekre emlékeztethet), ebben a filmben nem kapunk Orlok alakjához használati utasítást, és így sokkal többrétu marad a film rémalakja, tágabb értelmezést, ellentmondásosabb érzelmi viszonyulási lehetoségeket hagyva a befogadónak; talán ez a titka annak, h ez az alkotás nem laposodott el a a téma százszori feldolgozása után sem. Nem csak az elsoség jogán, hanem saját értékén is a Nosferatu maradt minden idok legjobb vámpírfilmje.

A kiadás: minden dícséretem a közremuködoké: a doboz gyönyöru, visszafogott (igen, a koporsó alakú, vérfoltos, aranyozott betus dvd-tokról beszélek:), igényes darab. A filmek közül eddig csak a Nosferatu-t néztem meg, de az az elvárásaim fölött teljesített: a kép néhol meglepoen szép és tiszta, néhol pedig pont olyan, amilyet egy nyolcvanakárhány éves filmtol elvárhatunk. A színezés nem zavart annyira, mint gondoltam volna, sot, egyáltalán nem: valójában tényleg jól fokozza a hangulatot. Egyedül a szöveges részek színezése (vajon miért kell egy levelezolapnak v egy könyvoldalnak halványkéknek vagy épp levendulazöldnek lennie?), illetve a párbeszéd-inzertek tipográfiája nem tetszett (bár állítólag a karaktertípust az eredeti kópia inzertjei alapján újították fel, így fogadjuk el ezt autentikusnak, viszont itt sem értem az égszínkék betuszínt).
Az újra felvett zene fantasztikusan jó, gyönyöruen szól és hátborzongató pontossággal illik a képsorokhoz. Nekem úgy tunik, szerencsém volt, de nem volt különösebb problémám a lemezek kipattintásával sem. Stabilan fogják oket a pöckök, de nem kellett összetörnöm oket ahhoz, h kijöjjenek. A film pedig a minden ízében tökéletes mozgókép-alkotások egyike.
Nagyon ajánlom a kiadást, mert valóban gazdagítja a gyujteményt, és nem csak darabszámban.
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Zabhegyezo
értékelése:
2009. jan. 9. - 18:52

Megvan! Végre!

Pöpec darab annyi szent, -bár egy kis eksztrát én is el tudtam volna viselni, ha már a két korong egyike a legismertebb horror filmek egyike, amirol egy plusz korongon sok érdekeset megtudhatna az olyan fan, aki nem sajnál majd tíz ezer forintot kicsengetni két dévédéért.

Igaz: nekem minden, illetve majdnem minden pénzt megért volna.

Érdekességet írtam, mert újdonsággal nem hiszem hogy szolgálnának az 1922-es klasszikussal kapcsolatban.

Bár ki tudja?...

A korongok amúgy ha nehezen is, de engedtek.

De biztos bejáratódnak majd, hiszen a büszke tulajdonosok valószínuleg nem egyszer, és nem is kétszer nézik meg egyik vagy másik remeket.

Megj.: Az 1931-es Drakula is elfért volna ebben a koporsóban. De remélem hogy a Lugosi féle vámpír-eposz sem várat már sokat magára.

Hálás köszönet ezért a kiadványért (is).

1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Tenebra
értékelése:
2008. szep. 10. - 12:46
Nagyszeru kiadvány lesz, remélem, elegen elorendelik majd, hogy megszerezhessem 8D. Nagyon igényes, egyedi. Kár, hogy a Herzog-féle Nosferatu nincs benne, hiszen ezek szerintem így alkotnak egységet. A fakoporsó miatt már megéri 8D.

Mindkét film tetszett, de kedvencnek igazából a Nosferatut mondom csak, mert a Shadow of the Vampire-t csak egyszer láttam, de akkor bejött.

Én magam nagy vámpírrajongó vagyok, minden ilyen igényesebb filmet megnézek - na meg persze az alapmuveket: Nosferatu (1922, 1979), Dracula (1931, 1992). A Nosferatu ugye Murnau muve, az elsok között levo "továbbgondolás" (bár igazából szerzoi jogi problémák miatt nem Dracula lett a címe, szerintem nem feltétlenül akarta továbbgondolni o). Rendkívül félelmetes, horrorisztikus film, annak ellenére, hogy nagyon régi, s így kezdetleges technika állt rendelkezésre (még sötétben sem forgathattak, mivel akkoriban a világítástechnika még gyerekcipoben járt). Nagyon komor, és félelmetes az egész, s mindezt expresszionista jegyeinek köszönheti (pl. az árnyékokkal való kiváló játék, díszletek, jelmez, smink markánssága). Ráadásul még némafilm is, ugye, tehát horrorból jellemzo feszültségkelto hangok is hiányoznak innen. De mégis leírhatatlanul jól hozza a borzalmat és a rém mindenhatóságát, amit tényleg csak a szerelem képes megállítani.

A Shadow of the Vampire meg egy nagy tisztelgés az elobbi mu elott, érdekes húzásokkal, nekem bejött.
3 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Throle
értékelése:
2008. dec. 26. - 21:19
Nagyön ötletes megoldás, és szépen is lett kivitelezve. A klasszikus Nosferatu-t szinte kötelezo, a forgatásról vizionált filmet, A vámpír árnyékát pedig ajánlott :) A lentebb említett probléma (a dvdket tartó "izék") mellett nekem az a furcsa elképzelésem is volt még, mikor megrendeltem a dobozt, hogy tényleg fából készül(t), de szerintem ez egy darab muanyag lett, faborítású papírral bevonva :( ezért nem adok magas pontszámot, illetve tényleg hiányzik bármiféle információ a filmekrol. de azért örülök h végül is bevállalták a dolgot!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
md
értékelése:
2008. dec. 24. - 0:58
A filmek naná, tetszettek, a doboz is színvonalas, nagyon stabil és szép, guszta.
Hiányolom: némi papírocskát betehettek volna még a filmekrol, hiszen gyakorlatilag csak a film címe szerepel rajta. Ilyen klassz dobozban még helye volna egy hasonló fantáziájú ötletes infó-extrának is.
Egy darab IGGGAZÁN NAGY gondom volt az egésszel...
Vigyázat: ez a dvd-doboz EGY VÁMPÍRCSAPDA!!! Vagy megint egy muszaki/technológiai zseni adta ki az utasítást a gyárban, hogy mi tartsa a dvd-ket, vagy maga Van Helsing tervezte, még nem nyomoztam ki. Szóval most nem a megszokott "ócska", benyomós lemez-lyuk töltelékkel van dolgunk, amivel csak úgy kiugrasztjuk a lemezt, oszt ugráltatjuk kedvünk szerint! Nem, ez vámpírélethosszan, azaz örökéletben akarja tartani a lemezt, háborítatlanul !!! :((( Mindenesetre se földi, se alvilági életében nem vette kezébe a kész kiadványt az az álllat, aki ezt a részét kitervelte, mert ha tette volna, visszahívta volna az akárhányezer példányt (ha VÉR volna a pucájában...) Az elso dvd-vel úgy csak 10-12 percet piszmogtam, míg le tudtam tekerni (gyakorlottabbak tudják, hogy azért az a bizonyos réteg is megnyúlhat, kello hajlítgatás hatására...). szóval, így még nem féltem, hogy oda a többezer forintom egy rossz mozdulatra, mert a Sátánnak se akart lejönni, ragaszkodtak egymáshoz a dobozzal. Skacok, csak óvatosan, de azért 15-20 perces türelmes munkával hozzájutunk a vérhez ... bocs, a filmekhez :) Utána kénytelen voltam a dobozszépség harmóniáját megbontani, a dvd-ket egy-egy belsopapirzacsiba tenni, és keresztet vetni az eredeti vámpírágyacskára ... :( Amúgy nincs mással baj, szépséges téllleg, és Noszi is vonzó és férfias, foleg éjjel, mikor nincs lámpa a közelben :)))) Na, na, jó, de a körmei az enyémhez képest télleg szépek, enyémek nyakig törva a vérvitamin hiánya által :(((( De jegyzeteltem a film alatt, tanulni most sem késo ... :)
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: