• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Tökéletlenek (FIBIT kiadás) (DVD)
Tökéletlenek (FIBIT kiadás) Suicide Kings
Szállítható: AZONNAL
990 Ft
 
 
 
 

Már csak 4 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

Carlo Bartolucci (Christopher Walken) a környék ura, akitől mindenki tart. Ezért vall nagy merészségre, amikor néhány férfi elrabolja őt törzshelyéről, ráadásul a nyomaték kedvéért meg is csonkítják. Az emberrablók egy számukra fontos lányt akarnak túszukért cserébe, és hogy a várakozás unalmas óráit megtörjék, kártyázni kezdenek. A játékba bevonják Bartoluccit is, azonban a férfi nemcsak a póker, hanem az emberi lélek sötét oldalának is jó ismerője. A csapat tagjai így rövidesen megtapasztalják, hogy milyen az, amikor nem a megfelelő emberrel kezdenek ki, aki ráadásul ezt nem is hagyja szó nélkül…
   A Tökéletlenek izgalmas, de a fekete humort sem nélkülöző film, amelyben a most is nagy élvezettel gonoszkodó Christopher Walken (Tiszta románc, Ponyvaregény, Az Amazonas kincse, Batman visszatér) szokás szerint remek alakítást nyújt, de partnerei (Jay Mohr – Az utca királyai, Nyomás!; Denis Leary – A pusztító, Fenegyerekek, Egy híján túsz; Henry Thomas – Szenvedélyek viharában, New York bandái) is felnőnek hozzá.

Játékidő:
106 perc
Gyártási év:
1997
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2012. szep. 10. - 18:31
A lekötözött vad és a töketlenek
Valahányszor ránéztem az elmúlt fél évben a polcon pihenő DVD borítójára, szinte kivétel nélkül Töketleneket olvastam címnek… Most, hogy végeztem a mozival – amit baráti ajánlásra szereztem be -, megállapíthatom, nem is álltam olyan messze a valóságtól a félreolvasással.

Szellemes cím a Tökéletlenek, de nagyon erőltetett is egyben, a direkt fordítás, az öngyilkos királyok valahogy mégiscsak jobban kifejeznék a lényeget. Igaz, az meg hülyén hangzik… Ráadásul a szinopszis is iszonyat nagyvonalú a valós sztorihoz, főbb elemeiben igaz ugyan, de messze nem a póker a lényeg. A lényeg az, hogy 4+1 kölök elrabol egy „nyugdíjas” maffiafőnököt, egyikük testvérének életéért és kétmillió dollárért cserébe engednék el. Bár állítólag tudják, mit csinálnak, a fogva tartás közben jönnek rá, hogy talán nagyobb a falat, mint amit le bírnak nyelni: a Barrettet (Christopher Walken) sem fizikailag, sem lelkileg nem tudják megtörni... Sőt, öngyilkos módon a túszuk oktalan bosszantásával a saját halálos ítéletüket írják alá. Ráadásul Barrett még székhez kötözve is veszélyes ellenfél, s a nevezett pókerjátszmán kívül is úgy játszik a srácokkal, mint macska az egérrel. A nagyon kellemes meglepetés azonban az, hogy a készítők nem álltak meg a „kiről mi derül ki”- féle thrillernél, hanem egy jó kis csavart biggyesztettek a film végére. Nem földbe gyökereztetőt, de jót…

Ezáltal nagyon kellemesen éreztem magam a film alatt. Ha hangulatban, stílusban kellene hozzá hasonlót keresnem, akkor a Közönséges bűnözők, valamelyik Tarantino-film illetve az Alkonyattól pirkadatig első fele ugrik be. Mindegyiknek megvan az oka, de a Tarantino vonalat külön ki kell emelnem: Barett testőre, és egyben sofőrje, Lono (Dennis Leary) valami zseniális figura. Mintha csak a Ponyvaregényből szállt volna ki, kemény, tökös legény egy eszméletlen jó dumával. Társa a kocsiban pedig tökéletes kiegészítője az egész figurának. Amit a csizmájából kihoznak az kész röhej. Ő a film komikai motorja, nélküle egyértelműen kevesebb lenne a mozi. A srácok, akik ezt az esztelenséget végigcsinálják, szintén jók, legjobban talán az ifjú Indy, Sean Patrick Flanery (Max) és a Cilian Murpyre emlékeztető Jeremy Sisto (T.K.) tetszett. A fődíj azonban egyértelműen C. Walkené. Gyakorlatilag végig leszíjazva, csupán szem és arcjátékkal is hibátlan, izzik a levegő körülötte: abszolút jutalomjáték ez neki. Miatta is, de amúgy is egy sikeres alkotásnak kellene ennek lennie… Igazából én egyedül a flashbackeket éreztem néha felesleges időhúzásnak, de ez messze nem befolyásolhatja a pozitív megítélést é a sikert.

Hogy aztán az egész promót ki rontotta el, azt nem tudom. Az 5 millás készítési költség fele sem jött vissza, pedig ez a film bőven megérdemelte volna a nagyobb figyelmet. Igaz, nagy látvány, robbantás, üldözés nincs benne, ezek szerint pedig a néhány lelőtt figura, egy kenyérpirítóval agyonvert pedofil meg a nappaliban kikötött C.Walken nem volt elég vonzó. Mint ahogy a fuckin’ fuck sem… Én is csak mostanában hallottam róla, de rögtön ajánlom is mindenkinek.

Nekem még a korábbi, Navigátor filmes kiadás jutott, de ahogy elnézem, ez az új gyakorlatilag megegyezik azzal. Igaz, az újon nincsenek előzetesek, de sose bánjátok. A kép egész jó, a hang szintén: az 5.1 angol szépen, tisztán szól, minimális effektre is jut hely. A magyar 2.0 nem vall szégyent, erőteljes és élvezhető.

Rájacsizma… :)


Kosárba!!!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2009. szep. 30. - 0:27
Ha a karaktereket és a színészeket kellene értékelnem, akkor az ötös. A történet két szálát remekül uralja Christopher Walken és Denis Leary, elobbi olyan sebességgel osztja az észt és a cinikus poénokat, mint utóbbi a pofonokat és a golyókat. A történet esetében már nem ilyen rózsás a helyzet. Ha ilyen könnyu lenne maffiafonököket elrabolni és kifosztani, mint ahogy ezek a balf....k csinálják, minden unatkozó tizenéves ezzel keresné a kenyerét. A pszichológiai játék és hadviselés pedig, amit az ajánló belengetett, lapos és összecsapott. Elhiszem, hogy ez egy könnyedebb darab, de attól még egy ilyen sztori megkövetelne magának némi feszültséget, és nem feltétlenül kéne ezt ötpercenként megszakítani a cápabor cipokrol, a padló tisztaságáról és a tenyérbemászó vegasi krupiékról szóló eszmecserékkel. Ráadásul a készítok valami okból úgy csavargatták a film végét, mint más a mosott ruhát, csak éppen ez céltalan, gyengén elokészített, így a harmadik ilyentol kezdve már csak közönyre talált nálam.

Az biztos, hogy a gengszter-vígjátékok között az Oscar elso helye nincs veszélyben, és ebbol is boven lehetett volna nagyobb Dzsemborit csapni. Lehet, hogy sokat vártam tole, de sem az agyam, sem a rekeszizmaim nem eroltettem meg közben.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
82%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: