• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > 300 (Blu-ray)
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Mire képes 300 katona? Bármire. Leonidasz, spártai király háromszáz harcosával bebizonyítja, hogy nincs az a túlerő, ami biztos győzelmet jelent. Hiába özönli el a hatalmas perzsa sereg Görögországot, ő és emberei szembe mernek szállni velük.

Kevesen vannak, de bátrak, mindenre elszántak és még többre képesek. Nem akarnak életben maradni: ha annyi időre sikerül feltartaniuk a hódítókat, míg a görögök sereget gyűjtenek, máris győztesnek érezhetik magukat. Öngyilkosságra készülnek, de az ellenség emberei közül nagyon sokat magukkal visznek a túlvilágra.

A Frank Miller (Sin City) képregénye alapján készülő film a Thermopülei csata látványos és vad filmes feldolgozása. A történetben Leonidas király és 300 spártai katona harcolt halálukig a Xerxes vezette több ezres perzsa hadsereg ellen.

Stúdió:
Játékidő:
115 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - Dolby True HD
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
- portugál - 5.1 (DD)
- thai - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, görög, héber, horvát, izlandi, kínai, koreai, lengyel, lett, litván, orosz, portugál, román, szerb, szlovén, thai, török, ukrán
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Rejtett extra -
 
Audiókommentár - Zack Snyder közreműködésével
 
Képgaléria - Így készült a 300
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a 300 - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kimaradt jelenetek - az áruló púpossal és soha nem látott óriási harcosokkal - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Frank Miller képi világának filmre vitele - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - 300 spártai - Valóság, vagy fikció?: A spártaiak megdöbbentő élete - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Kik voltak a spártaiak? - A spártai katonai társadalom - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Webizódok: A kulisszák mögött a stábbal és a szereplőkkel - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Stanley Ipkiss
értékelése:
2012. máj. 26. - 14:24
Az a baj, hogy sosem vásárlás előtt olvasom el a többi fórumozó kritikáját, hanem vásárlás után. Így sajnos már önmagam is szembesülök jó néhány dologgal, de legalább bátrabban írom ki mindezt magamból.

A film nekem mindig is tetszett. Sokan vannak, akiknek ez a képregény-stílus nem jön be, de nekem annál inkább. A történet ugye adott volt, ehhez kellett ez furcsa ábrázolás, Zack Snyder részéről, és szerintem maximálisan azt adta, amit vártunk. A lassítások-gyorsítások és az egyes jelenetek több kameraállásból való megmutatása kifejezetten tetszett, és tényleg ez a sötét színekkel teli világ lenyűgözött az első perctől, az utolsóig. Odaszögezett a képernyőhöz, nem tudtam felállni.

A kiadásról már nincs annyira túl jó véleményem. Ahogyan azt fentebb írtam, sajnos a kritikákat a film után olvastam el, így mások is megerősítik azt, amit most írok. Nekem, a kép minősége egyáltalán nem tetszett. A szemcsésség szerintem túlságosan sok volt, nem találtam élesnek a képet, és visszavetett abból a képi világból, amit a film nyújtott. Olvastam, hogy ez a szemcsésség direkt lett így, a film, és a képregény mivolta miatt, de ha ez tényleg így van, még akkor se volt jó választás. Sokkal jobb lett volna, ha inkább egy tűéles és maximálisan tiszta képet kapunk, szerintem mások is sokkal inkább örültek volna neki. Szóval nekem ez így csalódás, többet vártam. Nem is többet, mást. A hang már azért mérföldekkel jobb, a TrueHD hang szól is rendesen, habár bevallom, hogy a csatajelenetek és a zene lehetett volna kicsit erőteljesebb, mert a párbeszédek ugyan hangosak, de így nem kaptak semmi pluszt a csaták. Olyan sok jó zene van a filmben, örültem volna, ha kiemelik egy kicsit. Na de sebaj, nekem így is tetszett. Az extrákról nem tudok nyilatkozni, mert nem néztem meg őket, de vegyesen vannak szerintem a 3 lemezes DVD kiadásról felpakolva.

Összességében, a kép milyenségétől eltekintve, vagy a jóindulatomból kiindulva, a kiadvány megéri az árát. Így is sokkal többet kapunk Blu-Rayen, mint DVD-n. Az élmény pedig megfizethetetlen.
5 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Jonesy
értékelése:
2011. jún. 5. - 15:57
A szemcsézettséget kifejezetten a fekete szín vonatkozásában említette korábban Gyikkk kolléga. Azaz a sötét részek zajosak, részlettelenek, ami nem valószínu, hogy rendezoi koncepció, sokkal inkább képtömörítési (technikai) hiba, slendrián munka eredménye.

Ezen túlmutatóan: sosem értettem, hogy mi motiválja a rendezőket arra, hogy szemcsézetté tegyék művüket. Ugyan milyen "koncepció"-ról beszélünk? Mit akar elérni egy alkotó ezzel az egyértelműen minőségrontó beavatkozással? Szerintem semmilyet nem tud. Merthogy ettől nem lesz úgymond mozisabb a kép, az hétszentség. Hiszen a mozivásznon sem szemcsézett a kép, hanem tiszta! Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy a master készítői utólag ezzel akarják magyarázni a slendrián munkájuk eredményét - vagyis azt, hogy költségmegtakarítás miatt nem akartak dolgozni a nyersanyaggal annyit, hogy hibátlan, a formátum adottságait és lehetőségeit messzemenően kihasználó (azaz pengeéles, dinamikus szín- és kontrasztvilágú, részletgazdag, tiszta video) munka kerüljön ki a kezeik alól. Véleményem szerint ez a rög valóság, nem pedig holmi "rendezőikoncepció". Nevetséges.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
79%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (3)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: