• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Elah völgyében (DVD)
Elah völgyében In the Valley of Elah
- 54%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Mike Deerfield (Jonathan Tucker) alig tért meg Irakból, mikor nyomtalanul eltűnik. Amikor a fiú apja, Hank Deerfield (Tommy Lee Jones) – aki nem mellesleg a hadsereg volt rendésze –, valamint felesége, Joan (Susan Sarandon) értesülnek a nyugtalanító hírről, a férfi felkerekedik, hogy megtalálja elveszett fiát. Mike-ot valahol Új Mexikóban látták utoljára, ahol a helyi rendőri erők egyik nyomozója, Emily Sanders (Charlize Theron) vonakodva bár, de segít a keresésben. Ahogy a bizonyítékok gyűlnek, úgy válik az eset egyre gyanúsabbá, és Sanders hamarosan feltűnő ellenállásba ütközik a hadsereg részéről, amely megpróbálja átvenni tőle és Hanktől a nyomozást. Mikor végre fény derül Mike Irakban töltött éveire, Hank teljes világképe felborul, és ha meg akarja tudni, hogy mi az igazság a fia eltűnésével kapcsolatban, gyökeresen át kell értékelnie a rendszerbe vetett hitét.

Valóságos események inspirálták ezt az elgondolkodtató drámát, melyet az Oscar-díjas Paul Haggis (Ütközések) írt és rendezett, a főbb szerepekben pedig olyan Oscar-díjas színészek láthatók, mint Tommy Lee Jones, Charlize Theron és Susan Sarandon.

A film a 2008-as Oscaron is jelölést kapott: Tommy Lee Jones – Legjobb férfi főszereplő.

Stúdió:
Játékidő:
117 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
 
Előzetes -
 
Interjú - Tommy Lee Jones, Charlize Theron
 
Kimaradt jelenetek -
 
Ajánló - Paris, Sötét anyag, Fay Grim, A sziklatanács titka
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2008. okt. 31. - 9:28
Nagyszeru politikai és katonai krimi az Elah völgyében. A cím eredetét én sem tudtam pontosan, a lényeg, hogy az utalás bibliai eredetu, Dávid és Góliát harcára utal. Ami aztán pontosan le is írja, hogy milyen, amikor egy, pusztán saját szakismeretével és elszántságával "felvértezett" apa száll szembe a Nagy Amerikai Hadsereg titkokkal, hazugságokkal boséggel ellátott masszájával. Egyetlen segítsége a kollégái által indokolatlanul körberöhögött nyomozóno, akit tyúkperekkel aláznak meg mindaddig, amíg egy ilyen nagyon rosszul el nem sül. Az amúgy is érdekes nyomozást csak tovább javítják a szokatlanul jól megalkotott, összetett karakterek, saját belso drámáik ábrázolása és a társadalom szinte minden területére kiterjedo kritikák nyílt kimondása. A záró jelenet a zászlóval pedig az idei év egyik legjobbja.
11 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
73%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
Filmek téli estékre
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: