Keresés

XPRESS - átalakulóban

2001. október 8., hétfő 12:17
Erasure:
A zenei DVD-kínálat bővülése várható, de nem igérek időpontot. Igyekszünk.
A bankkártyás fizetés nem véletlenül nem működik a legtöbb hazai oldalon. Már nyitáskor megpróbáltuk bevezetni, de sajnos a bankok olyan feltételeket szabtak, amelyek teljességgel elfogadhatatlanok voltak. Elsősorban az jelentett problémát, hogy tranzakciónként nem egy meghatározott összeget kértek volna, hanem százalékot az átutalt összegből, méghozzá olyan magas százalékot, amely a legtöbb esetben elérte, vagy meghaladta volna a haszonkulcsunkat - vagyis minden hitelkártyás fizetéssel rendelt csomagra ráfizettünk volna.
Természetesen nem adjuk fel a dolgot és amint találunk olyan banki partnert, amelyik kalkulálható és kigazdálkodható feltételeket szab, állunk a hitelkártyás fizetés elébe.
0
2001. október 8., hétfő 12:05
Úgy gondolom, hogy a változások jót tettek az oldalnak, és a hazai dvd-s oldalak közül messze ez a legjobb. Két aprócska megjegyzésem azért lenne:
Még mindig hiányolom az egyébként széles listából a zenei dvd-ket. Vajon miért nincsenek? A postai utánvételes fizetés helyett én szívesebben fizetnék kártyával. Nem tudom, hogy vannak e ilyen terveitek, de néhányszor rendeltem ezt+azt külföldről és a rendszer tökéletesen bevált. Egyébként csak így tovább!!!!!!!
0
2001. október 8., hétfő 1:11
Az se lenne rossz, ha a gyártókra is lehetne keresni. Például az összes Kinowelt fimet akarom látni. stb.
0
2001. október 7., vasárnap 17:30
Zsozé!
A levelet megkaptuk, de még valóban nem válaszoltunk rá.
Lesz ilyen keresési lehetőség is, dolgozunk rajta.
Nagyon kicsi a stáb, és nagyon sok teendőnk van, úgyhogy nem igérem, hogy 1-2 napon belül elkészül az 5.1-es szűrő, de arra igéretet tehetek, hogy még a hónap folyamán elkészülünk a fontosabb további módosításokkal.
0
2001. október 7., vasárnap 16:01
Már egyszer írtam egy az Xpress stábjának mégpedig azt, hogy az oldalt még ki lehetne bővíteni egy ikonnal, választ nem kaptam (nem baj).  Ügyebár a filmeket sok fajta szempotból lehet kiválasztani pl.: cenzúrázott filmek, akíós filmek, szinkronizált filmek stb. Nekem ez utlosóval van egy kis problémám, szinkronos filmek. A DVD esetében létezik két fajta szinkron Dolby surround és Dolby Digital (esetleg DTS) hangzású, szinkronnal ellátott filmek. E két hangrendszer között ég és föld a külömbség és ha én megszeretném tekinteni csak az 5.1 hangrendszerű magyar szinkronos filmeket végig kellene böngésznem a majd 200 szinkronos filmeket (ami rengeteg időbe tellik) és kiválasztani a csak 5.1-es magyar szinkronos filmeket. Na, már pedig engem csakis ezek a DVD-k érdekelnek és nem tudom megtekinteni mert ilyan ikon nincs, pl. valami olyasmi, hogy 5.1-es magyar szinkronos filmek. Ügye milyen jó volna, ha...
0
2001. október 3., szerda 21:39
Magoo!
Abszolút semmi közünk egymáshoz, azon kívül, hogy mindketten DVD-t árusítunk. A változás időzítése is teljesen véletlen. Hónapok óta programozzuk át a rendszert és eredetileg már a nyáron át akartunk térni az új háttérre, de nagyobb falatnak bizonyult, mint hittük.
Hasonlóság tekintetében szerintem vannak más boltok, amelyekre (kezelés szempontjából) jobban hasonlítunk. De ez szubjektív megítélés kérdése.
0
2001. október 3., szerda 21:11
Figyu Xpress!
Megkerestem az Xpress.hu-nak az amerikai változatát (www.express.com)! Pontosabban szerintem az amerikai változata! Ugyanis nagyon hasonlít a 2 page! És az is pont most frissült! Arra lennék kíváncsi hogy valami kapcsolatban vagytok azzal a honlappal?
0
2001. október 3., szerda 8:32
errőla  kedvezmény rendszerről lehet valahol részletesebben olvasni?
0
2001. október 3., szerda 3:21
Jonci: az 1-es pontban leírtakat légyszives egy info@xpress.hu-nak címzett levélben részletezd! ha lehet, írd meg nekünk a rendelési számokat is. Furcsának találjuk a hibát. Egyszerre rendelted a 4+1 filmet, és ennek ellenére nem szerepelt mindegyik cím a visszaigazoló levélen?
A 2. kérdésedre a válasz: a kedvezményt értékhatártól függően általában 10-15 megrendelt és kiszállított film után adtuk, de mostantól a rendszer 10 film rendelése után automatikusan (a heti frissítéskor) adja meg a kedvezményt.
0
2001. október 2., kedd 18:23
Xpress.hu:
1, tisztaban vagyok vele, hogy nem kaptatok meg, a hirlevelben is leirtatok, hogy mostanaban adodott egy-ket dolog, de ujra roviden: jott rendeleskor a level, hogy megrendeltem a 2 DVD-t (1 raktaron, 1 elorendelve) mikozben 5 felet rendeltem (4 rakt. 1 elo), irtam, semmi valasz, aztan megjott a az elorendelt DVD hozzatok, jott is a level, hogy akkor hamarosan postazzatok a 2 DVD-t, persze az oldal 5-ot irt, es vegulis ide talalt mind az 5, de ettol meg a levelek ramhoztak a frazt. A szamlan viszont minden rendben.

2, a kerdesem masik felet meg mindig homaly ovezi. Mennyi az a DVD db szam? Nem azon az 1%on akarok elvezkedni:) Puszta kivancsisagbol kerdezem.
0
2001. október 2., kedd 18:22
Xpress.hu:
1, tisztaban vagyok vele, hogy nem kaptatok meg, a hirlevelben is leirtatok, hogy mostanaban adodott egy-ket dolog, de ujra roviden: jott rendeleskor a level, hogy megrendeltem a 2 DVD-t (1 raktaron, 1 elorendelve) mikozben 5 felet rendeltem (4 rakt. 1 elo), irtam, semmi valasz, aztan megjott a az elorendelt DVD hozzatok, jott is a level, hogy akkor hamarosan postazzatok a 2 DVD-t, persze az oldal 5-ot irt, es vegulis ide talalt mind az 5, de ettol meg a levelek ramhoztak a frazt. A szamlan viszont minden rendben.

2, a kerdesem masik felet meg mindig homaly ovezi. Mennyi az a DVD db szam? Nem azon az 1%on akarok elvezkedni:) Puszta kivancsisagbol kerdezem.
0
2001. október 2., kedd 16:42
Zolka: Köszönjük az egyszemélyes programodó/designer nevében. Megváltoztatjuk a színeket, mi is gondoltunk már rá.
Egy korábbi hozzászólásban említették, hogy a fórum-reakcióknál jó lenne, ha megjelenne a szöveg, amelyre reagálni szeretnénk. Ezen is ügyködünk.
Simon: bocs, ha nem válaszoltunk. Néha a technika ördöge játszik velünk, néha pedig valóban kicsit besokalunk. Kicsi a csapat, de a változás nem csak az oldalon történik, hanem a háttér is alakulóban, bővülőben van. A CHELLO-s probléma ügyében egyébként ma is futottunk néhány kört, de eddig még eredménytelenül.
0
2001. október 2., kedd 16:16
Üdv XPressz.

Én is szeretném kéz- és lábnyomom itthagyni, a frissen "betonozott" XPressz adatbázison, és leborulni a designerek és programozók előtt. Szerintem is elképesztően jó munkát végeztetek, csak gratulálni tudok!
Kérdés: Miért olyan melegárnyalatúak a "Megrendelem", meg "Előrendemel" és a "Megvásárolom" gombok? Figyelnem kell rá, hogy most mi is a szöveg rajtuk, nem pillanthatok  csak úgy rá... Nagy kérés lenne, ha ami raktáron is van az megint zöld, vagy kék lenne? Jobban kiválna a többi közül!

Zolka
0
2001. október 2., kedd 13:33
Én is írtam már vagy 2-3 levelet hónapokkal ezelőtt a bizonyos "más oldal letöltődése az www.xpress.hu behívásakor" témakört érintve. Választ nem kaptam. Úgy általában megszoktam.
0
2001. október 2., kedd 12:42
Szia Jonci!
Egyéni kedvezményt a törzsvásárlóknak szoktunk adni. Sajnos az alacsony (és folyamatosan csökkenő) árrés miatt ez az egyéni kedvezmény egyelőre +1%. A rendszert most programozzuk át, hogy egy megadott darabszámú rendelés felett ezt a kedvezményt automatikusan adja meg mindenkinek.
Egyéb "hűség-akciókkal" is készülünk a következő hónapokban. Ezek programozása folyamatban van.
Kérlek írd meg, mikor, melyik címünkre írtál, mert az elmúlt időszakban volt egy kis keveredés a mail-szerverrel.
Alapvetően igyekszünk minden levélre válaszolni, így ha valaki 1-2 nap elteltével nem kap választ, kérjük ismételje meg a levelet!
Hamarosan nyilvános ügyfél-telefonszámunk is lesz, addig türelmeteket kérjük.
0
2001. október 2., kedd 12:22
Sziasztok!

"(A fent megadott kedvezményen felül az egyéni kedvezmények is beszámításra kerülnek a rendelésnél!)"

Hogy lehet elerni egyeni kedvezmeny? Mennyi ez a kedvezmeny? stb stb en mar irtam vagy harom levelet is ez ugyben, de sosem erkezett valasz, remelem itt mar kapok valaszt!

Udv,
Jonci
0
2001. szeptember 30., vasárnap 8:44
igen, simon kérését én is támogatom: néha kénytelen vagyok bemásolni ebbe a mezőbe egész hozzászólás hegyeket, hogy aztán tudjak rájuk reagálni...
0
2001. szeptember 30., vasárnap 4:25
Azt nem lehetne megoldani, hogy mikor válaszolok valakinek akkor a szövegablak alatt megjelenjen az a szöveg is amire válaszolni akarok? Sokkal egyszerűbb lenne, főleg ha pontokba szedve kell válaszolni valakinek, de amúgy is néha elfelejtem a válaszolandó szöveg egyes részeit.
0
2001. szeptember 28., péntek 13:54
Egyetlen kérdés:

Hogyan lehet egyszerûen módosítani a már meglevô elôrendelések darabszámát ? Teszem azt elôrendelek egy filmet, de késôbb rámszól egy kollega, hogy neki is kéne egy példány.

Köszi
0
2001. szeptember 28., péntek 13:53
Egyetlen kérdés:

Hogyan lehet egyszerûen módosítani a már meglevô elôrendelések darabszámát ? Teszem azt elôrendelek egy filmet, de késôbb rámszól egy kollega, hogy neki is kéne egy példány.

Köszi
0
2001. szeptember 27., csütörtök 22:11
Ami azt illeti ezt tényleg nem gondoltam így végig. Részemről ez teljesen elfogadható indoklás, bár nem örülök neki. Persze annyira nem nagy baj, úgysem bírnék várni féléveket 1-2 film késése miatt :)

Köszi a válaszokat.

Jeeves
0
2001. szeptember 27., csütörtök 11:30
Jeeves: technikailag megoldható lenne, hogy mindenki úgy csoportosíthassa a filmeket, ahogyan szeretné, de sajnos a jelenlegi filmellátottság mellett ez komoly problémákat jelentene. Így is vannak olyan filmjeink félretéve vásárlóknak, amelyeket még tavaly (!) rendeltek meg, és azt kérték, hogy az első megérkező előrendeléssel küldjük őket - ami esetleg a hivatalosan azóta sem kapható Ryan közlegény.
Vagy ott volt az Ötödik elem, a maga több mint egy éves késésével, esetleg a január óta nem kapható Erin Brockovich, vagy a Monty Python, amit a megjelenése óta nem lehet kapni.
Ha nem filmlimithez, hanem egyes filmekhez kötődne a csomagok küldhetősége, valószínűleg egy nagyobb raktárépületbe kellene költöznünk, hogy a félretett filmeket tárolhassuk. Nem beszélve arról, hogy a vásárló egy idő után elfelejti, melyik filmeket csoportosította, és csak azt veszi észre, hogy nem jön az Xpress-től a régóta megrendelt film - pedig csak a csomag egyik filmje nem jelent meg.
Ha konszolidálódik a helyzet - vagyis megszűnnek a kiszámíthatatlan csúszászok és a hónapokig tartó várakozások az utánrendelésekre - természetesen bevezethetjük a csomagonkénti összeállítás lehetőségét is.
A fejlécen nem állítottunk semmit, valószínűleg ott is hasonló hiba lehetett, mint a Hírek-Fórum gombnál.
0
2001. szeptember 27., csütörtök 0:42
Hali.

Szívesen elmondanám hogy oldódtak meg a problémák, de magam sem tudom. Valószínűleg nálam volt a hiba. Ami a bejelentkezési problémákat illeti, biztosan. Egyszerre 2 böngésző volt megnyitva - és csak az egyikben jelentkeztem be, miközben folyamatosan váltottam köztük.
Hogy a "Hírek"-ből hogyan lett "Fórum" most sem tudom. A felső menüsor problémája is megoldódott, de úgy látom ezen vátoztattatok :)

Ami a megrendelt filmek mennyiségét illeti, ok nincs harag. Más kérdés, hogy a ti hibátok nekem pénzbe kerül majd (lsd. postaköltség)...

Ami azt illeti 3 nap "barangolása" után nekem egyre jobban tetszik az új rend, összességében csak gratulálni tudok.

Tényleg nem kötekedés, de még egyszer sem kaptam rá érdemi választ:
miért nem lehet az, hogy úgy rendeljem meg a filmeket, hogy én válasszam ki melyik filmek kerüljenek egy csomagba? Ismerve a magyar DVD-piac morálját a megjelenési határidőket illetően, szerintem ez egy nagyon hasznos lehetőség lenne...
Ja és még egy:
"(Természetesen, ha nagyobb limitre van igény, azt ezentúl is lehet jelezni a megjegyzés rovatban, de ekkor nem automatikusan történik a küldés/nem küldés elbírálása, hanem munkatársaink odafigyelésén múlik)."
Hogy is mondjam, ez nem hangzik túl jól, szerintem ez visszalépés.

Minden jót:

Jeeves
0
2001. szeptember 26., szerda 0:57
Ja és konkretizálni kéne, hogy a belső kerületek az pontosan melyikek is, mert ez így elég szubjektív. Azt hiszem belvárosi vagyok, aztán a fizetésnél derül ki, hogy vidéki vagyok. De lehet, hogy amúgy is.
0
2001. szeptember 26., szerda 0:46
Jeeves: Mindenek előtt köszönjük, hogy felhívtad a figyelmünket a hibákra.
Arra kérnénk, áruld el nekünk, hogyan oldódtak meg a gondok, hátha mások is hasonló cipőben járnak, mint te.
A rendelési limitről. Sajnos az átállás nem volt teljesen zökkenőmentes, ugyanis az új rendszer más logikával dolgozik, mint a régi. A rendelési paraméterek most személyre szabottak, nem pedig rendeléshez kötődnek, így elkerülhető, hogy egy csomagban küldendő filmeknél egyszerre legyen 3 és 5 a limit, egyszerre jelezze a rendszer, hogy postával kérték és azt, hogy futárral. Most a vevő bármikor átállíthatja a szállítási módot, a limitet, a számla-igényét, és ez a módosítás kihat minden még nem teljesített rendelésre.
Mivel az új rendszerben a beállítható limit maximuma 5, az átkonvertálás során valószínűleg hibásan ez az adat került az adatbázisba, és a korábbi limit átíródott. (Természetesen, ha nagyobb limitre van igény, azt ezentúl is lehet jelezni a megjegyzés rovatban, de ekkor nem automatikusan történik a küldés/nem küldés elbírálása, hanem munkatársaink odafigyelésén múlik).
A hibáért elnézést kérünk.
A felső menüsor fókuszáról: valószínűleg itt is az új menükép hiánya okozza a fókusztorzulás látszatát. Elméletileg ott is új képet kellene láthod, amelynél valószínűleg nem lenne torzulás. Elképzelhető, hogy a Proxy beállítás miatt jönnek még mindig a régi képek?
A kosárba visszatehetjük az előrendelt filmek közvetlen elérését, de az adminisztráció gombon keresztül ugyanúgy elérhető most is a lista, az AKTÍV RENDELÉSEK pontnál. Őszintén bevalljuk, hogy szerettük volna jobban felhívni a figyelmet az ADMINISZTRÁCIÓ funkcióra, mert naponta keresnek meg minket e-mailben amiatt, hogy nem tudják, miképpen lehet cím szállítási, vagy számlázási címet változtatni, előrendelést lemondani, vagy szállítási paramétert módosítani.
Továbbra is várjuk kritikáitokat. Csodákra nem vagyunk képesek, de mindent elkövetünk. :)
0