Keresés

XPRESS - átalakulóban

2001. szeptember 26., szerda 0:28
Egyetértek Jeeves-el. Én is 6 filmet szeretnék rendelni, de azt nem lehet választani, hogy a 6 filmet csak egyszerre küldjétek.
0
2001. szeptember 26., szerda 0:18
Már is visszakoznom kell :)

A 2. és az 5. pont törölve, most már nálam is minden ok. bocs.

Jeeves
0
2001. szeptember 26., szerda 0:13
Hali.

Szóval azért mielőtt eufórikus hangulatba kerülnénk lenne néhány észrevételem (amellett, hogy én is üdvözlöm a változásokat).

1./ Az első - és legidegesítőbb - problémám a már feladott rendelésemmel kapcsolatos. Megrendeltem 6 filmet, beállítottam, hogy egyszerre jöjjenek. Erre ma kapok egy levelet, hogy úton a megrendelés. Persze csak 5 film jön, hiszen a Napok romjai - amit a legjobban vártam - késik. Tudom a megjelenésekért más felel, de akkor miért jön a többi film?
Talán nekem is van szerepem abban, hogy annak idején ez a feature egyáltalán létrejött, bár most is azt mondom, az akkor általam javasolt megoldás jobb lett volna: ne darabszám, hanem címek alapján állíthassam össze a küldendő csomagot.
Végül is nem nagy baj, hogy külditek az 5 filmet, de ez így nem korrekt.

2./ Bejelentkezem, aztán rákattintok az adminisztrációra és újból be kell jelentkeznem. Megteszem, de ha kritikát akarok írni, akkor ismét jön a login ablak. Miért??

3./ Apróság, de a fölső menüsoron a fókusz teljesen el van csúszva.

4./ Eddig ha a kosárra kattintottam, rögtön eljuthattam az előrendeléseimhez is. Ez - ha üres a kosaram - most sem probléma, legfeljebb máshova kell kattintanom, de mi van akkor, ha még meg nem jelent filmekre is adtam le rendelést? Csak külön menüpont alatt láthatom az előrendeléseimet?

5./ Csatlakozom Simon-hoz. Előzmények, ill. Temp. Internet files kézi törlése után is a "Hirek" jelenik meg a menüben. Ez végül is annyira nem lényeges, bár nem tudom mit csinálok rosszul.

Összességében nekem tetszenek a változások, eddig is ez volt magasan a legszínvonalasabb oldal a témában, némi módosítás után pedig az új design tovább erősíti majd ezt a véleményemet.

Azért jó lenne, ha utánanéznétek ezeknek a dolgoknak, különös tekintettel az 1. pontra...
Minden jót,

Jeeves
0
2001. szeptember 25., kedd 23:51
Jó a fórum, jó a design, csak a kritikánál folyik nagyon egybe az egész.
0
2001. szeptember 25., kedd 21:42
A fene egye meg, így még több időt fogok itt tölteni.
Szerintem minden idevonatkozó igény ki lett elégítve, ***** ennyi jár a programózóknak is és az Xpress csapatnak is.
0
2001. szeptember 25., kedd 13:04
Mivel másnál tökéletesen megy biztos nálam van a hiba. Chello rulez!

Bocsi: Simon Templar
0
2001. szeptember 25., kedd 9:08
Xpress: persze próbáltam. Sőt kitöröltem a History-t és kézzel töröltem a Temporary Internet files-t is. De így is ugyanaz.
A Fórum gomb képe: http://www.xpress.hu/dvd/kepek/menu/9.gif
Ha rámegyek az egérrel akkor:
http://www.xpress.hu/dvd/kepek/menu/9on.gif

Az egyik Fórum a másik Hírek.
0
2001. szeptember 25., kedd 0:38
Simon: próbáltad a frissítés gombot? A géped valószínűleg a cache-ből tölti be a régi képet.
0
2001. szeptember 24., hétfő 23:58
Már megint kötözködöm (de csak jószándékkal): most már jó a bal oldali menü szöveg, de az egérrel rámutatva a változó kép a régi (Fórum-Hírek). Ugyanez vonatkozik a Megvásárolom ikonra is a filmeknél.
0
2001. szeptember 24., hétfő 21:47
Nagyon jó az új desing.
Csak így tovább Xpress.hu

0
2001. szeptember 24., hétfő 19:40
Esküszöm nem a kötekedés miatt (és már szemészetre is elmentem), de nekem még mindig "Hírek" van Fórum helyett. Engem nem zavar csak talán akiknek új azok könnyebben találnák meg. A Hírekre kattintva egyébként a Fórum jön be.
0
2001. szeptember 24., hétfő 14:14
most már tök jól belejöttem :)
0
2001. szeptember 24., hétfő 13:43
hu, ez bizza fasza lett. nekem tetcik. gratula Xpress!
hírek meg már át is irodott forumra -> szuper és végre a filmet és a dvd-ket is lehet külön értékelni.
na mégegyszer gratula!
0
2001. szeptember 24., hétfő 13:42
Nekem nagyon bejön a fórumosdi. Már indítottam is legalább 5-6 darabot. Minden tetszik. Csak így tovább XPRESS.
0
2001. szeptember 24., hétfő 13:37
akkor esetleg át lehetne írni a hírek feliratot fórumra, nem? :] nekem is kész adventure volt, mire másodszor ide találtam - de csak sikerült.
0
2001. szeptember 24., hétfő 12:03
Valóban egy kicsit nehezen megtalálható, de erre jó a fórum, hogy felhívjátok a figyelmünket a hibákra.
Jelenleg az ideiglenesen szünetelő HÍREK gomb helyén, balra, a keresőmező alatti menüsor első gombján keresztül érheted el közvetlenül a fórumot.
0
2001. szeptember 24., hétfő 9:27
Egyébként tetszik a dolog, kinézetre mindenképp ötös, a gyakorlati működés meg majd kiderül. Egy dolgot nem találtam: hogyan lehet eljutni a fórumokhoz. Mert nekem csak a filmeken keresztül sikerült.
0
2001. szeptember 24., hétfő 9:04
Csak csak én is ideérkeztem.
0
2001. szeptember 24., hétfő 8:55
hű, némi tortúrán végig kell rohanni ahhoz, hogy az ember végre ki tudjon nyögni két szót, emiatt szerintem rendesen meg fogunk fogyatkozni [lásd, a terminal.hu esete], de bízom benne, a kemény mag továbbra is kitart a xpress mellett, s nem csak azért mert ők a legjobb magyar dvd-s csomagküldő szolgálat...

lr, minden elismerésemet már most postázom az átalakított oldal köszöntéseként - ha nem is omlik össze, akkor akár át is veheted. :]
0
2001. szeptember 24., hétfő 2:50
Kedves vásárlóink!
Külsőre talán nem tűnik soknak a változás, de a háttérben mégis komoly átalakuláson ment át oldalunk.
Teljesen átprogramoztuk rendelési rendszerünket és kicseréltük az oldalunkat eddig kiszolgáló adatbázis-kezelőt egy sokkal megbízhatóbb, nagyobb kapacitású rendszerre.
A vásárlók számára reményeink szerint az átállás problémamentes lesz, de mivel teljesen új rendszerről van szó, előre elnézést kell kérnünk a következő napokban esetleg felmerülő problémák miatt.
Sokat változott rendelési rendszerünk. Ezentúl nem csak egyenként lehet a kosárba pakolni a filmeket, hanem az egyes listákon (például az újdonságok oldalán) kijelölheted a megvásárolni kívánt termékeket, majd egyetlen gombnyomással megrendelheted az összeset (CSOPORTOS RENDELÉS).
A rendelési folyamat során csak az első alkalommal kell megadnod a szállítási paramétereket (posta, vagy futár, számla, szállítási időpont, filmlimit, egyéb megjegyzés), a rendszer a következő alkalommal már emlékezni fog a beállításaidra!
Látszólag megszűnt az a lehetőség, hogy egy jelenleg raktáron lévő filmet félretegyél, és egy később megjelenő lemezzel együttes szállítást kérj. Ez azonban csak a rendelési folyamat további egyszerűsítése miatt tűnik így. Az új rendszerben a jobban áttekinthető filmlimit használatával érheted el ugyanezt a hatást. A megrendelés során beállíthatod, mennyi filmet várjunk be, mielőtt útnak indítanánk egy csomagot. Ha megérkezik egy előrendelt film, de a beállított limitet még nem értük el, a rendszer automatikusan értesítést küld arról, milyen félretett filmek várnak postázásra, illetve mennyi az a limit, amit el kell még érnünk. Ha a limit ellenére egyes félretett filmeket mégis azonnal szeretnél megkapni, ezt a kérésedet egyetlen gombnyomással jelezheted felénk az ADMINISZTRÁCIÓS oldalon, ahol folyamatosan nyomon követheted rendeléseid státuszát.
Az ADMINISZTRÁCIÓS oldalon arra is lehetőséged van, hogy módosítsd személyes adataidat, illetve a már leadott, de még fel nem dolgozott rendelésed paramétereit (számlázás, szállítás, stb.)
Szintén megváltozott a filmkritika funkció. Ezentúl csak regisztrált vásárlóink írhatnak kritikát a filmekhez és szólhatnak hozzá a fórumhoz (ami szintén új). Ezzel a változtatással nem az volt a célunk, hogy korlátozzuk a hozzászólás-szabadságot, sokkal inkább, hogy biztonságosabbá, áttekinthetőbbé tegyük a rendszert. Ezentúl is lehetőség van "álnéven" kritikát írni, arra azonban nincs mód, hogy valaki a másik nevét használja. Az általános osztályzaton és a szöveges kritikai részen túl mostantól a film, a DVD-változat kép- és hangminősége, valamint a DVD extrái is külön értékelhetők lesznek. Reményeink szerint ezek a változások hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a filmek oldalán valóban az adott filmekről és a DVD-változatról szülessenek valódi kritikák. Nem szerettük volna azonban elfojtani a néha igencsak érdekes, egy-egy film kapcsán megszületett vitákat, ezért hoztuk létre a fórumot, ahol önálló topicok indítása mellett az egyes filmek honlapjától is indítható a filmhez kapcsolódó téma, amelyben a nem kifejezetten kritika kategóriába tartozó témákat beszélhetitek meg.
Természetesen egyéb apró változások is történtek az oldalon, és a következő hetekben szeretnénk tovább tökéletesíteni, bővíteni oldalunkat.
Ha bármilyen komoly hibára bukkantok, írjatok nekünk!
Köszönettel, az Xpress.hu stáb nevében: Lobenwein Róbert
0