Keresés

Thor: Ragnarök (DVD)

2018. március 2., péntek 1:35
Pontosan. Ha már kétféle van, akkor a drágább tuti bukó, mert kivárásrs játszanak a vevők. Így meg van egyféle, mert a fém a menő, ennyi darabszámban ennyiért. Majd kiderül, hogy ki bírja tovább. Amúgy nem kizárt, hogy ennek a terméknek a sikertelensége miatt nem lett Thor 3.
most posts by TM
0
2018. március 1., csütörtök 23:55
Én sem, ennyiért pláne nem...

Egyébként ezt pont nem értem. Addig oké, hogy vélhetően egy steelből nem kellett nagyobb mennyiséget bevállalni, elég mondjuk 100 darab és az is logikus, hogy a 100 darab magyarítása egységenként felnyomta az árát 9-re... de ha már megcsinálták, miért nem vágtak bele abba a plusz 1000-1500 darab sima tokosba? Vagy pont azért nem, mert inkább 9-ért 100 darab, ami talán elfogy, mint biztosan nem elfogyóban 1500 mondjuk 6-ért?
0
2018. március 1., csütörtök 22:52
Lehet, de ezt meg nem merik bevallani.

Akkor a Star Wars megint MM "rajongói kiadás" lesz BD-n? Vagy az már több éve? A Solo még egész jó is lehet...

Ja, és ezek után richtig ne számítsanak rá, hogy megveszem A galaxis őrzői 2-t fémben 9k-ért:-P
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. március 1., csütörtök 22:40
Én várom a világ pusztulását, de végig akarom nézni. Utána majd megígérem, öngyi leszek, mert minek is maradni?? :)

Amúgy - ha már ez a Thor/Disney topik - nagy parasztság ez az egész mondvacsinált embargó: mert milyen embargó az, amibe mondjuk néhány cím mégiscsak belefér?? Komolyan higgyem el azt, hogy életképes az a modell, amiben hol jön cím kéken, hol nem...

Szerintem sokkal prózaibb a dolog: a Disney olyan eladási mennyisége(ke)t kér, amit a hazai forgalamzó(k) nem mer(nek) bevállalni.
0
2018. március 1., csütörtök 22:30
Igen, azt én is látom, hogy a világ civilizáltabb része sem annyira civilizált. De ha már így van, akkor az egészet be kellene hinteni sóval, nem csak ezt a qrva országot:-P
0
2018. március 1., csütörtök 22:25
Igen. Szerintem igen.

De miután a világ civilizáltabb része sem annyira civilizált, mint feltételezed, ott sem tudják/fogják megcsinálni. Ld. pár bejegyzéssel később az osztrák példámat.
0
2018. március 1., csütörtök 22:22
Szóval ha minden nagy stúdió hirtelen úgy döntene, hogy fizikai adathordozók tekintetében mától kezdve nem jelentetnek meg semmit DVD-n, csak BD-n és UHD-n, akkor a világ civilizáltabb részén akár végbe is mehetne az általam leírt átmenet, csak nálunk nem, sőt akkor aztán végleg seggbeqr6nánk magunkat?

Amúgy előbb-utóbb úgyis vagy az lesz, hogy teljesen elhagyják a DVD-t, vagy pedig a teljes fizikai adathordozós mulatságot...
0
2018. március 1., csütörtök 22:14
Ez szép és jó... ha lenne mit megvenni. De miután a jelenlegi kereslet nem elégséges  a kínálat további bővítéséhez - és ez nem is lesz jobb - így esélytelen, hogy valaha válogatni lehessen BD és UHD között. Sőt, BD és DVD között sem.

Szomorú, de tudomásul kell venni, hogy nálunk eddig jutott a fizikai adathordozó, innen már csak lefelé vezet az út. De mint írtam korábban, ez egy teljesen logikus és előre látható ok-okozati eseménylánc következménye, ami kb öt-hat (tíz?)éve előre látható...
0
2018. március 1., csütörtök 21:59
Az rendben van, de ugyanezt a játékot lehetne DVD és BD helyett akár BD és UHD viszonylatban is játszani. Az új megjelenések tekintetében a BD átvenné a DVD helyét, az UHD pedig a normál BD-ét. És közben a BD, illetve UHD BD lejátszók ugyanúgy vinnék a régi DVD-ket, mint eddig, tehát azokat sem kellene kidobni.

Világ home video gyűjtői, egyesüljetek? Mármint amíg még egyáltalán vagytok, mivel egy idő után alighanem minden csak fizikai atadhordozó nélkül, letölthető digitális adatcsomagok formájában lesz elérhető...
0
2018. március 1., csütörtök 20:58
Jah, én is emellett a megoldás mellett kötötem ki. Barátnőm végett fontos a szinkron, de legalább a felirat. Gondoltam én is mikor neki kezdtem gyűjteni az MCU-s filmeket, lehet dVD-n kéne, sokból van legalább díszdoboz, hisz úgyse lesz  14 után már Marvel film kéken. De azért, ami van az legyen mégis HD-ban. A Vasember 1. így megvan dVD-n a szinkron végett, meg HD-ban is.

A DVD és/vagy BD-n mizéria pedig változó. Nálam az ár és a film tetszése befolyásolja milyen formátumban kerül a polcra. Marvel filmnél pl. egyértelmű, ha van HD, meg guye nálam kult filmeknél szintúgy Terminator, Star Wars, Star Trek, Majmok bolygója, stb. Meg persze klasszikusoknál szintúgy.
De pl. vígjátékok, akciófilmek, TV-sorozatok,  80-as  90-es kultfilmek estén marad a DVD, kivéve ha az árrés minimális pl. DVD 990 a BD meg 1990. Egy személyes példa-ellenpélda: a John Wicket nagyon bírtam, jó film, de az 5000-esre BD-t soknak találom ,főleg hogy fapados és nincs magyar felirat se, így maradt a 990-es DVD. Ha lesz trilógia szett kéken, majd lehet a polcra kerül. De az első Logan filmnél nem restelltem megvenn ia spéci steelbook kiadást se, mert bírom és a látvány inkább elbír egy HD transzfert.
0
2018. március 1., csütörtök 19:57
Azért hülye nem vagy, de nem lenne jobb legalább azokat a részeket BD-n nézni, amik elérhetők úgy is? Szerintem inkább a váltogatás, mint hogy mindent DVD-ről nézzek.
0
2018. március 1., csütörtök 19:51
Ígyvan, anyagi szempontok is közrejátszanak.
És az egységesség. Maradjunk az mcu-nál, ami ahogy írtam dvd-n gyűlik nálam.
Pedig ezek látványfilmek. Szóval megvenném őket Bd-n ha lenne mindből hazai. De nincs. Ha maratont tartanék, milyen lenne, ha bd után Be kellene tennem egy dvd-t. Így azonos és azért jónak mondható egységes minőségben élvezhetem őket.
A másik szívfájdalmam a lotr. bővített. Komoly összeget letettem volna érte, ha minden rész szinkronos lenne. De így gyalázat. És az mcu példáján a Hobbit trilógia bővítettje is így van meg. Hobbit bd után hogy nézne ki a Gyűrű szövetsége.. Na most lehet, hogy páran lehülyéztek, állok elébe! ;)
0
2018. március 1., csütörtök 19:48
Tényleg nem vagyunk egyformák, de ez nem számít. Legalább mi néhányan még eredeti lemezeket veszünk, ez a lényeg. Hogy azon belül ki hogy csinálja, azon nem veszünk össze.
0
2018. március 1., csütörtök 19:20
Ott a pont. Anyagiak. Egy Az, vagy egy Life értelemszerűen bd-n kell, mert szívesen előveszi az ember többször is. Az ismeretlen Drakula meg max pár évente egyszer, arra meg jó a dvd is, és akkor mégiscsak megvan a gyűjteményemben néhány száz forintért, mégse az van, hogy basszus ötezret adtam ezért a szarért :) Ennyi, megválogatja az ember, ha szegény az eklézsia, de azért mégis szeretné gyarapítani a gyűjteményt.
0
2018. március 1., csütörtök 18:04
Hogy az olyan prózai okokról ne is beszéljünk, hogy pl. valakinek nincs elegendő erre a célra fordítható pénze, így megválogatja, hogy mit vesz meg egyik illetve másik formátumon...
0
2018. március 1., csütörtök 17:52
Pedig ez sem bonyolult. Megvette korábban DVD-n, de annyira nem létkérdés a BD, mert annyira nem tetszik neki. De most emiatt dobja is ki a DVD-t? Nen szabad ennyire végletekben gondolkodni.
most posts by TM
0
2018. március 1., csütörtök 17:42
Nálam dettó, ha valami elérhető bd-n akkor a dvd ingyen se kéne. Kifejezetten szar képe van a full hd mellett. Ettől függetlenül néha én is megnézem, mert van sok filmem amit nem tudtam lecserélni bd-re.
0
2018. március 1., csütörtök 15:35
Én se értettem soha, hogy aki eleve rendelkezik BD játékossal, miért elégszik meg sok esetben a DVD-vel, de ez van.
Nem vagyunk egyformák.
0
2018. március 1., csütörtök 15:32
Pedig az utóbbiak is szebbek ám nagy felbontásban. Szerintem érdemes fokozatosan lecserélgetni.
0
2018. március 1., csütörtök 15:28
Ó, pedig számomra is létezik ez az elv. Sőt műfaji szintre emeltem.
Bd-csak látványfilmek, (komoly címek)vannak. Vígjáték, romantikus, krimi mind dvd eddig.
0
2018. március 1., csütörtök 15:11
Az utolsó gondolattal nem értek egyet. Egy film nekem vagy tetszik, szívesen megnézem később is, akkor legyen meg a legjobb (elérhető) minőségben. Ha nem fogom többet megnézni, akkor sehogy sem kell. Nálam legalábbis nincs olyan, hogy gyengébb a film, akkor elég lesz időnként rosszabb minőségben megnézni.
0
2018. március 1., csütörtök 14:47
Nálam a Panasonic lcd és az Lg blu-ray játékos elég jól kommunikál egymással, így ha van mit kihozni a dvd-ből, azt megteszik. Legutóbb a Victor Frankenstein okozott meglepetést, gyakorlatilag egy 720p szintjét hozta (kis túlzással persze, mert azért van különbség), ellenben az Ismeretlen Drakula életlen, homályos transzferjéből nem lett vár építve, de annyira meg nem olyan jó film, hogy feltétlenül nagy felbontásban kelljen...
0
2018. március 1., csütörtök 13:38
Persze hogy élvezhetők a DVD-k. Pont ez a lényeg, hogy a jó tévé felkonvertálja a tartalmat, így aztán, mivel nem mindenki pixel-matyi, elég neki a DVD is. Nincs ezzel semmi gond, emiatt nem "paraszt" senki. Nem mindenkinek az 1080p körül forog a világ, ezt be kell látni. A gond nem ott van, hogy a DVD-sek nem akarnak átszokni, hanem ott, hogy már közülük is alig vannak a régi létszámukhoz képest. Még az a jó, hogy vannak. A BD hozzánk akkor ért el, amikor már a DVD hanyatlásba kezdett, leharcolták, tönkretették. Nem lehet csodálkozni, hogy ebbe a miliőbe nem sztártermékként robbant be a BD úgy, mint máshol. Rétegtermék volt, az is marad. S ez nem a letöltés meg a másolt/letöltött kontra gyári-téma, mivel aki nem akar eredeti BD-t vásárolni, az korábban DVD-t se vett, tehát nem számítandó be a képletbe.
Summa summárum, ma nálunk ennyi embert érdekel a BD, kész, ezen felesleges is többet polémiázni, ez az igényszint, ennyi emberrel, és ilyen forgalmazók vannak, meg velük ilyen stúdiók állnak kapcsolatban. Ebből a leosztásból próbálja meg mindenki kihozni azt, amit lehet. Lehetne itt még politikát is behozni, meg hogy a benzin-cigi-okostelefon-pia stb. persze mindig meg van véve csak a lemez nem, meg torrent és egyebek, de 10 év után ez már csak újszülötteknek fáj. Így ésszerűbb inkább afelé mozgósítani az energiákat, hogy mit lehet tenni a kialakult helyzetben emellett, (merthogy ellene semmit) vagy legbölcsebb esetben, hogy mit lehet tenni ehelyett.
most posts by TM
0
2018. március 1., csütörtök 13:23
Köszi!

Talán annyiból szerencsésebb (igazából szerencsétlen) a mostani helyzet mint a 10 évvel ezelőtti, hogy manapság nincs annyi jó film. Tehát nem annyira megterhelő megvásárolni azt az egy-két filmet havi lebontásban, mint régebben, mint amikor jöttek szakadatlan a jobbnál jobb alkotások.
Úgy vagyok vele, hogy annak a 10-20EFt-nak jobb helye van a polcon, mint pl. a kocsmában, vagy a dohányboltban.

Kevesen vagyunk, de legalább még vagyunk! Ki tudja pár év múlva mi lesz. Egy biztos, amíg jönnek nálunk a jó filmek, addig én is biztos vevő leszek rájuk, lehetőleg BD-n vagy UHD-n!
0
2018. március 1., csütörtök 13:08
Gyönyörű történet. Mármint szomorú, de nagyon szépen leírtad. Nekem az egyik közvetlen barátom még gyűjtő, tehát szerencsés vagyok, ő megért, de az összes többi rokon barát csak néz, hogy miért költök erre, mikor ott a neten minden.

Kevesen maradtunk, de én mai napig veszek BD-t, dvd-t is.
0