Keresés

Thor: Ragnarök (DVD)

2018. március 1., csütörtök 12:56
Azt hiszem, ezt a hozzászólást bármelyikünk írhatta volna.
0
2018. március 1., csütörtök 12:48
Az én közvetlen környezetemben, ami legalább 100 főt tesz ki, egyiküknél sincs meg a hajlandóság legkisebb szikrája sem, hogy eredeti kiadványokat birtokoljanak. Engem is záporoznak néha, hogy milyen hülye vagyok, mert minek adok pénzt azért, amit ingyen is meg lehet szerezni "innen-onnan".
A múltkor volt a lakásunkban egy kisebb szülinapi összejövetel, ahol több olyan vendég is megjelent akik már hosszú évek óta nem voltak nálunk. Amikor beléptek a szobába és rápillantottak a gyűjteményre (350db BD), nem is tudom, mintha ufót láttak volna. Egyből az jött le az arcukról, hogy ebből a pénzből mennyi buli, pia, cigi, okos telefon, vagy akár néhány zúzni való kocsi is kijöhetett volna.
Sajnos tényleg itt tart a mai home video társadalom, hogy minden más fontosabb számukra annál, hogy eredeti kiadványokat vásároljanak.
Leszögezem, hogy nekem se egy év alatt gyűlt össze a gyűjteményem, hanem közel 10 éves kitartó munka eredménye. Amikor több pénzem maradt a hó végén, akkor több filmet szeretem be, amikor kevesebb akkor kevesebbet. Volt, hogy egyet sem...

Minden tiszteletem a gyűjtőknek, akiknek köszönhetően még tudok hazai vonatkozású filmeket vásárolni!
0
2018. március 1., csütörtök 12:03
Én például azt csinálom, hogy megvásárolom azokat a kiadványokat kintről, amik nálunk nem jelennek meg, majd házilag hozzáillesztem a már meglévő feliratot, vagy gyártok hozzá sajátot, ha nem fellelhető, ezután kiírom BD-re és beteszem az eredeti mellé egy duplalemezes tokba. Ugyan elég időigényes, de így bármikor élvezhetem akár magyar vonatkozással is ezeket a filmeket.
0
2018. március 1., csütörtök 11:08
A gyűjteményem elavult részét is nagyon hasznosnak tartom. Én egy 106 centis Panasonic plazmán filmezek, a BD lejátszóm is Pana. Elvileg kicsit fel is konvertál, na mindegy. Tök élvezhetők a gyári dvd-k is, 90%-uknak nem látom értelmét lecserélni. A lényeg, hogy míg a birka kollégáim mondják, hogy "Úh este lesz a -példának okáért- Thor a tv-ben, csak kár, hogy a  megasztár 20  és a  celeb vagyok, mit főztem  után, de fent maradok azért megnézem."
(Na az ilyenekből van egyébként, hogy "ugye leszeded nekem holnapra?")
Ilyenkor én valahol röhögök rajtuk, mert hazamegyek, a gépet sem kapcsolom be, odalépek a szekrényhez, kiveszem a tokot belököm, és reklám nélkül megnézem 8-tól 10-ig. pont. Még az sincs, hogy gép bekapcs, enkór bejelntkez, keres, válszt, leszed, kivár, pendrive-ra másol, eltávolít, odavisz, bedug.. Ez a kényelem megfizethetetlen! Éljenek soká az eredeti kiadványok(mindkét formátumon), éljenek az igényes filmnézők! Ámen!
0
2018. február 28., szerda 23:52
Végre sikerült elolvasni az összes hozzászólást és gondoltam leírom én is a gondolataimat (bár kicsit OFF, mert én sem a filmről írok alapvetően, de majd érintem azért).

DVD / BD / UHD témakör

Sajnos az ismerőseim között kevés olyan található, aki tudja, pontosan milyen különbségek vannak a formátumok között. Annak idején, sosem felejtem el, mindig kérdezték tőlem, miért olyan "fos" az adott felvétel, ami az online tékából érkezett... Mondtam, kézi kamerától ne várjon sokat az ember. Poénból elvittem az eredeti - akkor még - DVD-t és megmutattam milyen az, amikor eredeti forrást néz az ember, 5.1-es hanggal és normális képpel. El sem hitték... Annyit sikerült többeknél elérnem, hogy a DVD-t meg tudják különböztetni a BD-től. Bevallom, ha az UHD és BD tartalmat nem egyszerre látom, nekem annyira nem tűnik fel a változás (igen, a színek előbbinél szebbek, de ha nincs előttem mindkét kép, akkor nem biztos, hogy észre fogom venni...).
Ami pedig az eredeti tartalmak megvásárlását illeti. Rám is mindig furán néznek, mikor megmutatom a gyűjteményt, és mindig megkapom a "De hát le lehet tölteni!" mondatot... Ezzel már megtanultam élni és nem is izgat. Magamnak gyűjtöm, nem másnak.
A váltásról - a korábban leírt indokok miatt - nem gondolkozom még, ahhoz túl sok mindent kellene lecserélni és a mostani rendszeremmel teljesen meg vagyok elégedve.

Filmek megjelenése itthon témakör

Amit lehet, azt igyekszem itthon megvenni. Az újabb filmek esetében - mint a Thor 3, hogy egy kicsit kapcsolódjak a témához - nem fogok DVD változatokat megvásárolni. Mivel az angol filmes szinten azért megy, marad a külföld. A közös filmezés élményéért pedig maradt az internet - és ha CSAK angolul töltöm le - akkor még nem is szólhat senki, mert az eredeti változat ott van a polcon, a feliratot pedig rajongók csinálják. Jobb ötletem sajnos nincs.
Azt én is látom, hogy lassan vége lesz az itthoni vásárlásnak, mert egyre kisebb a kínálat, de úgy gondolom, néhány ezer (?) tízezer (??) vásárló ezen nem fog/tud változtatni.
Én amellett lennék, hogy valamilyen angol borítós területhez kerüljön, a németet nem szeretem :) De ha nincs más, akkor marad a magyar vonatkozás nélküli vásárlás az olyan filmek esetében, amiket a polcra szeretnék tenni.
0
2018. február 28., szerda 17:20
Nálam már 2009 elején eljött az idő, hogy a DVD-t hanyagoljam, mint formátumot, a legutolsó teljes áron vásárolt kiadványom a Valentin-nap volt. Annak a képminőségéről is el lehet mondani, hogy úgy fest, mintha lehányták volna a kijelzőt. Tipikus akkori Warner-cím, ahol tudatosan butították a minőséget, amolyan HD-re átszoktatásként. Csak nálunk nem működött ez az eljárás.

Azóta csak nagyon nyomott áron vettem DVD-t, vagy olyan régi / réteg-filmeket, amik még külföldön sincsenek nagyfelbontásban. Ha egy alkotás létezik HD-képpel, akkor nem fizetek a gyengébb kivitelért.
0
2018. február 28., szerda 17:00
Emiatt nem állok rá az UHD-ra, mert már most tisztán látszik, hogy film nem nagyon lesz magyarul a formátumra. Akad már Warner és Sony-cím, de ennyi. A Fox mindenkit felrak a 4K-korongokra, cska minket nem. Akkor miról is beszélünk? A másik dolog, hogy a mai alkotások java részét nem is 4K-ban forgatják / utómunkázzák.
0
2018. február 28., szerda 16:56
Reklámújságokat nézve tényleg ömlesztve vana piaca UHD, 4K TV-kkel. PErsze konrkét infó arról mit is takar tényleg nincs, áruházakban se. Mi több, sok helyen vacak SD adást vagy promó videót futattnak rajtuk. Csak néhány spéci LG vagy Samsung TV-hez van korrekt és a készülék képességeit kihasználó demó videó kapcsolva.

Egyébként a HD-t szerintem nem kell úgy promózni. Hisz valahol, valamikép egy laikus látja egy filmet hD-ben azért szemet kell szúrjon. Ez majdnem olyan, mintha a 30fps vs 60fps vita a játékoknál.
0
2018. február 28., szerda 16:30
Unokaöcsém kapott karácsonyra egy UHD tv-t, persze nem tudják mi az, én magyaráztam el. Tv adásokhoz, dvd-hez és ps3-hoz. Bőven elég lett volna egy HD Ready de olyat szerintem már nem kapni. Nézegetem én is a kínálatot és nem találtam 160as full HD-t se a Panasonic-tól se a Sony-tól. Mind UHD, de engem az nem érdekel. Szóval a gyártók ráálltak a minél nagyobb felbontásra inkább, ugyanakkor ahogy ti is írtátok a fotmatum megrekedt a dvd szintjén, mármint az új technológia nem lett népszerűsítve. Hiába lesz kapható csak UHD tv ha lemezből meg csak dvd lesz majd, mert kipusztul a bd és uhd formátum.
0
2018. február 28., szerda 15:50
Ja, a "régi szép idők". Az Eredet után döntöttem el, hogy itt és most ennek a pénzkidobásnak vége. Ami nagyon kell, az bd-n jön a polcra, a többi meg alternatív. Kivétel pár horror, ami csak dvd-n szerezhető be, de minden más hd.
0
2018. február 28., szerda 15:22
Ja az komoly volt. Én kaptam cserét, és a poén, hogy a figyelmet felhívva is el tudtam adni csak a lemezt az első nyomásból 990-ért annó! :)

0
2018. február 28., szerda 15:05
Státusz-szimbólum ide vagy oda, nekem nincs (és remélem, hogy nem is lesz) okostelefonom. Bőven elvagyok egy késői butával, arra használom, amire feltalálták egykoron.

Ami meg a full HD vs. agyontömörített tartalmat illeti, pár éve már megemlékeztem róla, hogy átkódoltam eredeti lemezről DVD5-re az A Sólyom végveszélyben-t. Azt a pixelhalmazt soha nem fogom elfelejteni. Nem láttam DVD-n az Eredet-et, de el tudom képzelni, hogy kb. hasonlóan nézhetett ki, mint Nolan filmjének a hírhedt első nyomása.
0
2018. február 28., szerda 14:58
Már ha valaki tudja, hogy léteznek olyanok is...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. február 28., szerda 14:52
UHD filmeket is le lehet ám tölteni.
0
2018. február 28., szerda 14:48
Ezen én is gondolkodtam hogy az UHD tv-ken mennek a divx-ek és a dvd-k és nem tűnik fel hogy fos a kép. :D
Egyik kollégám büszkélkedett a 140 valahány centis tv-jel, és megkért töltsek le a pen drive-ra minél több filmet.
Ilyen 1,3 GB-s divx filmek biztos jól néztek ki azon a tv-n, de neki megfelelt el volt velük mondom ok. :D
0
2018. február 28., szerda 14:42
Csak tudnám, hogy az emberek mi a fenét néznek - most és majd - az UHD tévéjükön. Bár lehet, hogy az okostelefon-használók jelentős részének ugyanúgy bőven elég lenne a "butatelefon", ha nem volna státuszszimbólum...
0
2018. február 28., szerda 14:35
Én csak ismételni tudom magam, még az is csoda hogy egyáltalán még megjelenik valami BD-n itt nálunk.
Túl szép lett volna hogy újra lesznek Disney BD-k.
Olvasva a hozzászólásokat most így belegondoltam én is hogy soha semmilyen reklám nem volt a Bluray lemezeknek, én is csak onnan tudtam hogy utána olvastam mikor először megjelentek hogy mit tudnak stb, mert mint azt a pár film gyűjtőt engem is érdekel.
Ismerőseim közül is mindenki tölti le pendrive-ra és nézik a filmeket, már dvd-t se nagyon használ senki a BD-ről meg fogalmuk sincsen.
Rám is furán néznek hogy van eredeti BD filmem :D
Az UHD filmeknek is nagy jövőjük lesz szerintem... :D
0
2018. február 28., szerda 14:31
Így van, szerintem is az lenne a megoldás, ha a DVD-t mint formátumot globálisan hanyagolni kezdenék, illetve megszüntetnék végre, a sima DVD lejátszók forgalmazásával egyetemben. Végső soron abszolút természetes evolúciós lépés lenne, ha akár már most is csak BD-n és UHD-n jönnének az új filmek, a DVD-t meg egyszerűen hagynák a πcsába. Ha nem lenne más, akkor még a "parasztok" is kénytelenk lennének megtudni, hogy hogy mi a fene az a Blu-ray... Azt meg ne mondja nekem senki, hogy ha valaki néhány éve vagy akár manapság be tud ruházni egy DVD-lejátszóba, annak egy alap Blu-ray lejátszóra már nem telik.
0
2018. február 28., szerda 14:22
Kattints az x-re a jobb fölső sarokban! :)
0
2018. február 28., szerda 14:12
Azért az nem csoda hogy sokan nem tudják mi az a blu-ray. Honnan is tudnák?
Soha  nem láttam tv-ben, újságban, vagy épp moziban BD-t népszerűsítő reklámot.
Az embereket rá kellett volna vezetni a váltásra. PL. a komplett asztali gépekbe, laptopokba kötelezően bele kellett volna tenni a blu-ray meghajtókat. És akkor a PC játékokat is mind adhatnák ki blu-ray-en, helyette már dvd-t se raknak a tokokba, akinek meg rossz a nete az szív a letöltéssel. Az dvd lejátszók gyártását meg alapból be kellett volna szüntetni, hisz fölösleges ha a blu-ray lejátszó is viszi a dvd-t. Aztán szép lassan egyre kevesebb filmet kellene kiadni dvd-n, a blu-ray árát meg lehetne egyre közelebb vinni a dvd árához.
Azt meg nem értem, hogy pl az Ncore-t miért nem lehet lelőni?
0
2018. február 28., szerda 14:03
Ez igaz, leglaábbis az utóbbirról szmeélyesen mondhatom hogy így van. A minap a munkatársamnak hogy én megveszem a filmeket, DVD-n és BD-n. Mintha azt mondtam volna, hogy én öltem meg Kennedyt. :)
0
2018. február 28., szerda 13:21
Az én példám éppen egy MM alkalmazottól származik, amikor megkérdeztem egy nagyobb áruház átpakolás alkalmával, hogy a Blu-ray filmeket merre cuccolták át? "Ööööööö az micsoda?"
0
2018. február 28., szerda 13:16
"De mi lesz ha nem lesz többé forrás? Megvárják majd a tv-ben?"

Másik forrás mindig van/volt s lesz is. Sorzatot már ma sem tudsz máshogy követni, de nagyjából európai, nem mainstream filmeket sem. Sőt, nem Pesten mást se nagyon.

Amúgy, erre a jelenlegi hazai piacra, ilyen formájában szerintem az égvilágon semmi szükség nincs. Sóval behinteni az egészet, tegyenek rá minket fixen a német piacra felirattal és kész. De ezt mondom már 5-6 éve... :(
0
2018. február 28., szerda 13:12
A poén az, hogy karácsony előtt voltam kinn a Müllerben, és a fülem hallatára  egy osztrák, negyvenes fickónak fogalma sem volt róla, mi az a BD, min lehet lejátszani, stb... egy sororzatot keresett jándékba, de a DVD-n nem volt, BD-t meg nem mert venni, úgyhogy nem vett semmit.

Én ezen lepődtem meg: ha ez itthon van, akkor oké, na de Ausztiában??? Oké, Burgenland, parasztok, de akkor is...
0
2018. február 28., szerda 13:10
Pontosan! :)
0