Végre sikerült elolvasni az összes hozzászólást és gondoltam leírom én is a gondolataimat (bár kicsit OFF, mert én sem a filmről írok alapvetően, de majd érintem azért).
DVD / BD / UHD témakör
Sajnos az ismerőseim között kevés olyan található, aki tudja, pontosan milyen különbségek vannak a formátumok között. Annak idején, sosem felejtem el, mindig kérdezték tőlem, miért olyan "fos" az adott felvétel, ami az online tékából érkezett... Mondtam, kézi kamerától ne várjon sokat az ember. Poénból elvittem az eredeti - akkor még - DVD-t és megmutattam milyen az, amikor eredeti forrást néz az ember, 5.1-es hanggal és normális képpel. El sem hitték... Annyit sikerült többeknél elérnem, hogy a DVD-t meg tudják különböztetni a BD-től. Bevallom, ha az UHD és BD tartalmat nem egyszerre látom, nekem annyira nem tűnik fel a változás (igen, a színek előbbinél szebbek, de ha nincs előttem mindkét kép, akkor nem biztos, hogy észre fogom venni...).
Ami pedig az eredeti tartalmak megvásárlását illeti. Rám is mindig furán néznek, mikor megmutatom a gyűjteményt, és mindig megkapom a "De hát le lehet tölteni!" mondatot... Ezzel már megtanultam élni és nem is izgat. Magamnak gyűjtöm, nem másnak.
A váltásról - a korábban leírt indokok miatt - nem gondolkozom még, ahhoz túl sok mindent kellene lecserélni és a mostani rendszeremmel teljesen meg vagyok elégedve.
Filmek megjelenése itthon témakör
Amit lehet, azt igyekszem itthon megvenni. Az újabb filmek esetében - mint a Thor 3, hogy egy kicsit kapcsolódjak a témához - nem fogok DVD változatokat megvásárolni. Mivel az angol filmes szinten azért megy, marad a külföld. A közös filmezés élményéért pedig maradt az internet - és ha CSAK angolul töltöm le - akkor még nem is szólhat senki, mert az eredeti változat ott van a polcon, a feliratot pedig rajongók csinálják. Jobb ötletem sajnos nincs.
Azt én is látom, hogy lassan vége lesz az itthoni vásárlásnak, mert egyre kisebb a kínálat, de úgy gondolom, néhány ezer (?) tízezer (??) vásárló ezen nem fog/tud változtatni.
Én amellett lennék, hogy valamilyen angol borítós területhez kerüljön, a németet nem szeretem :) De ha nincs más, akkor marad a magyar vonatkozás nélküli vásárlás az olyan filmek esetében, amiket a polcra szeretnék tenni.