Valóban csak 2.5/5-öt kapott az UHD, bár azért én elolvasnék még pár tesztet, hogy pontosabb képet lehessen kapni.
0
2018. június 2., szombat 22:17
8851
Kerestem, de úgy látom, a bd.com-nak semmi köze a filmekhez.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. június 2., szombat 21:27
520
Ma került ki a film 4K változata a BD.com oldalra és meglepődve nézem, hogy nagyon nem jó osztályzatot kapott a képre a BD-hez képest. Számszerűsítve BD: 4.5/5 UHD: 2.5/5 Szerintetek mi kerülhetett a gépezetbe, hogy ilyen alacsony pontszámot sikerült produkálnia? A Ryan közlegénynek sikerült a maximális pontszámot megkapnia, a Forrest Gump-nak meg 2.5/5. Miért? Nagyon szeretném megvenni, mert lehet soha többé nem jön felénk, de ez az adat most erősen elbizonytalanított.
0
2018. május 28., hétfő 20:01
71
Dehogy kérdéses. A második HDMI kimenet többnyire audio(fil) célokat szolgál.
Arra vigyázzatok, hogy valóban HDMI 2.0a/b -s kábel (18Gbps/s) legyen majd a 4K-s megjelenítőhöz csatlakoztatva, és nem lesz baj single-HDMI esetében sem.
0
2018. május 28., hétfő 19:33
14593
Pont ezért került a drágább és többet tudó játékos a rendszerbe. Ha már így alakult, akkor nem akarom később megszívni. Jó lett volna a DMP-UB300 is, feleannyiba került volna, de mivel az nem twin-HDMI kimenetes, kérdéses a rendes 4K-megjelenítése.
0
2018. május 28., hétfő 13:16
52684
Haladó ez így is, mivel a Paramunt korábban már kiadta a filmet BD-n, így most a technikai fejlődésnek megfelelően UHD-n adja ki. Az a dolog, hogy a BD-megjelenés idején az akkori magyar partner nem volt tárgyalóképes, már nem a stúdió hibája. Az a hajó elúszott, új hajót építésére nincs keret, erre a modernebbre sikerült felkapaszkodni. Jelenleg ekkora a mozgásterünk, sajnos.
most posts by TM
0
2018. május 28., hétfő 13:06
58
Haladó üzletpolitika akkor lenne, ha - ahogyan írod - legyártottak volna egy magyar mastert, vagy pedig az UHD-s változat tartalmazná a hagyományos BD-t is. Utóbbinál talán még el is gondolkoznék a felár kifizetésén, hiszen csak a filmet venném meg, s semmi mást nem kellene vásárolnom azért, hogy a lemez használható legyen.
0
2018. május 28., hétfő 12:36
52684
Sőt, úgy tudom, ez a cím most nem is jön DVD-n, minek is jönne, mikor már többször többféleképpen kiadták nálunk.
most posts by TM
0
2018. május 28., hétfő 12:33
52684
Én biztos nem védem, sőt, nem is veszem. :)
most posts by TM
0
2018. május 28., hétfő 12:12
3088
De ha ennyire kiállunk a haladó üzletpolitika mellett, akkor miért is védjük még mindig annyira a DVD-t? Most vagy jöjjön mindig minden az összes formátumban, vagy csak előre tekintsünk, de döntsük már el végre:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. május 28., hétfő 11:53
52684
Ez nem undorító, hanem haladó üzletpolitika. Ha magyar mastert gyártattak volna csak a mi kedvünkért, akkor a sima BD-t kellett volna ennyiért adni, hogy rentábilis legyen a mutatvány. Itt végül is csak arról lehetett dönteni, hogy legalább UHD-n legyünk vagy sem. Még mindig jobb, hogy igen, minthogy nem. Aztán majd mindenki eldöntheti - ahogy Te is, hogy akarja, vagy nem. Remélhetőleg az ige ek lesznek többen, mert különben legközelebb már ez sem lesz.
most posts by TM
0
2018. május 28., hétfő 8:56
3534
Minden igényt kielégítő lejátszód nincs, különben lejátszaná a 4K-s lemezeket is.😊😊
Viccet félretéve, egy új lejátszó egy hosszútávú befektetés lenne, mivel a jövőben valószínűleg lesz még példa ilyen megjelenesekre, hogy UHD-n jön az adott film, de BD-n már nem....
0
2018. május 28., hétfő 4:12
58
Úgy látom nem ment át, amit írtam.
Teljesen mindegy kié ez a fajta üzletpolitika. Hagyományos BD formátumban saccolva 4-6 ezer körül lett volna az ára. Helyette jön a 4K-s változat majdnem 11 ezerért. Ha magyar kiadást akarod eredetiben a sajátodnak, akkor fizess 50-60%-os felárat, valamint ruházz be egy lejátszóba is, különben felteheted a polcra és nézegetheted a lemezt, s a tokot, amit nem tudsz használni.
Én nem sz*rom le, hogy 10 ezerbe kerül a film, ha közben a vonzata, hogy 50-60 ezret kellene kicsengetnem lejátszóra úgy, hogy közben van egy mindent kielégítő lejátszóm, amit 16 ezerért vettem, s nem tervezem a cseréjét, mert nekem a Full HD pont elég.
0
2018. május 28., hétfő 0:14
71
Én azon csodálkozom, hogy még mindíg kitart - új megjelenéseknél is. (Nem vagyok ellene, sőt, most is van félretéve a rendelésemben DVD-lemez.)
0
2018. május 27., vasárnap 23:59
10
Fura hogy DVD-n viszont nem jelenik meg újra. Lehet lassan el akarják engedni a formátumot?
0
2018. május 27., vasárnap 21:56
3534
Mint írtam, egyelőre én is.
0
2018. május 27., vasárnap 21:54
7074
Az a baj, hogy én CSAK a polcra tehetném.
0
2018. május 27., vasárnap 21:00
3534
Ez az üzletpolitika nem a kiadóé, hanem a filmet gyártó Paramount stúdióé.
A Bontonfilm kiadná a filmet BD-n is, de egyelőre nem tehetik meg, míg engedélyt nem kapnak rá, márpedig erre nem túl sok esély van, mivel a mi régiónkban már mindenhol megjelent BD-n...
Kizárólag a 4K-s felújítás apropóján jelenik meg újra, és gondolom a Bontonfilm így is vért izzadt a stúdióval, míg sikerült felkerülnünk magyar vonatkozással.
Én marhára örülök neki, hogy a polcra tehetem, és ennél a filmnél pont le@arom, hogy 10 ropiba kerül, mert az egyik legnagyobb kedvencem és az egyik legnagyobb klasszikus a filmtörténelemben. Megérdemli a maximális pompázatot.
TV-t se muszáj venni ha nem akarsz, elég egy lejátszót. Nekem sincs, de majd szép lassan beruházok rá, nem kell elkapkodni. 4K-s filmeket se tervezek venni a jövőben, bőven elég a BD, de ha valami csak ezen a formátumon fog megjelenni, immáron nem lesz akadály.
A Forrest Gump viszont MOST jelenik meg, MOST az egyszer és valószínűleg soha többet, így a nagy kérdést, hogy kell-e így vagy sem, neked kell meghoznod.
0
2018. május 27., vasárnap 18:24
58
Én pedig ki fogom hagyni, mert undorítónak tartom, hogy ezt a fajta üzletpolitikát. Minden eszköz (TV, Blu-ray lejátszó) megvan a BD lemezek használására, s nem tervezek lejátszót cserélni. Főleg nem 45-60 ezrekért. Arról nem is beszélve, hogy hagyományos BD formátumban 4-5 ezer forint lenne ez a film. 4K-ban meg majdnem 11 ezer. Akkor inkább veszek 2-3 filmet BD-n, mint egyet 4K-ban.
0
2018. május 27., vasárnap 16:30
19951
En meg arra ertettem h nem kell hozza azonnal tv 😁😎
0
2018. május 27., vasárnap 14:05
8977
Nem is azt írtam, hogy kell hozzá TV, csak nyilván ha valaki lejátszót meg lemezeket vesz, az egy idő után szeretné is élvezni a különbséget, na ehhez meg már bizony kell a TV is.
0
2018. május 26., szombat 20:04
19951
Ez igy van sajnos. En is csak azt veszek meg 4k-ban amit "muszaj".
0
2018. május 26., szombat 19:43
8851
Igaza van andrewnak: aki beéri a HD-vel, ne legyen már UHD-re kényszerítve! Mert lássuk be, nem "csak" egy cirka 80-100eFt-os lejátszóba kerül a buli, de lemezenként 50-60% felárba is.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. május 26., szombat 15:30
19951
Nem kell hozza tv. En most vettem egy Sony 800as lejatszot es tokeletesen meg lehet nezni rajta a 4k filmeket lekinvertalva. Tv-t meg raerek ev vegen vagy jovore venni. :)
0
2018. május 26., szombat 13:48
8977
Az, hogy szépen rávegyenek arra, vedd meg az új-csilivili-szuper-sokmillió K-s lemezeket, lejátszót, meg TV-t hozzá! Nekem speciel hányingerem van ettől. A DVD-nél ez úgy kezdődött, hogy elkezdtek trágya kinézetű transzfereket gyártani, hogy jobban "kijöjjön" a különbség a HD tv-ken a BD javára.