Keresés

Ki mit néz most?

2011. október 20., csütörtök 1:42
Na a kép nem jött össze de most nincs lelkierőm bajlódni vele. :)
0
2011. október 20., csütörtök 1:41
Grave Encounters (2011)

Az úgy történt,hogy horror filmeket kerestem és a többség kapásból a Paranormal Activity-t ajánlotta. Mivel ismerem mindkét részt tudom,hogy ezek a filmek (az érzékeny leányzókat leszámítva) csak egy nagyobb ásítást képesek kicsalni az emberből. Gondoltam szétnézek ezen kategórián belül,hogy hátha találok jobbat.
Találtam. Ugyan ez a film sem váltja meg a világot de a Paranormal Activity-nál mérföldekkel jobb. A nyertes film címe: "Grave Encounters"
Itt is egy kézi kamerás áldokumentum filmről lenne szó, amit 1-2 szellemmel is megspékeltek.

Rövid történet:

Egy szellemvadász csapat elbarikádozza magát egy lepukkant elmegyógyintézetben mert állítólag ott elég nagy a szellemtevékenység. Kezdetben nem találnak semmit de ahogy halad a történet rájönnek,hogy baromira nincsenek egyedül.

Összhatás:

Nálam a film 10/7, amolyan egyszer nézhetős de ha sötétben nézed max hangerőn és egyedül akkor garantáltan meglesz a hatása. Sajnos a történet nem csak annyiból áll, amit fentebb leírtam. Az írók keményen továbbgondolták az egészet és szerintem ezért lett gyengébb a film. Sőt! Ha nem kézi kamerával forgatják akkor simán azt mondanám rá,hogy tucathorror.

0
2011. október 19., szerda 23:48
Triangle, avagy milyen az, amikor a Szellemhajón követik el az Időbűnöket?

Előre is elnézést kérek azoktól, akiket ez émelyíteni fog, de most dicshimnusz következik!
Ugyan azzal a szándékkal tettem be a lemezt, hogy egy kellemes horrort fogok látni, de efölötti csalódásomat kb. a felénél írta felül az az öröm, hogy számomra az utóbbi évek egyik legokosabb és legélvezetesebb thrillerével hozott össze a jó sors! Több filmet is említhetnék, amiknek a motívumaira ráismertem (kettőt "kijelölősen" elrejtettem a cím mellett), egyedi ötletekkel, apró meglepetésekkel mégis sikerült annyira feldobni, hogy voltak jelenetek, amikor csak annyira futotta tőlem, hogy "Ez k*rvajó!". Ügyesen vált a stílusok között, és ezzel eléri azt, hogy még a végére sem fulladt ki (épp csak egy árnyalatnyival "fáradtabb", ott már pár szálat elvarratlanul hagy). Annyira szívesen írnám le, hogy mik is történnek benne és hogyan, de senkitől nem szeretném elvenni az első felfedezés lehetőségét, sőt, kifejezetten örülök, hogy ezúttal sem a hátsó borítóra, sem előzetesekre nem vesztegettem az időt.
Ha már hátsó borító: a DVD se semmi; közel 40 perces werk, kivágott jelenetek (kettő, nem is hiányoztak), storyboardok; korábban kicsit keserűen tapasztaltam, hogy külföldön sem mindig van kolbászból a DVD, de ez igazán kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik (én spec turikosár-árban vettem).

Szóval bárkinek, aki egy kis borzongásra vágyik, miközben a szürkeállományt is megtornáztathatja, és nem ódzkodik a külföldön vásárlástól, legőszintébb szívvel tudom ajánlani. A többieknek pedig kívánom, hogy legalább a BuFi lásson benne fantáziát itthon, mondjuk vezeklésképpen a Mezsgye 2.-ért:).

96%
0
2011. október 17., hétfő 1:30
Equilibrium
Természetesen csak a Houston Texans - Baltimore Ravens meccs után.
0
2011. október 17., hétfő 1:02
Mostanra sikerült kihevernem ezt a mentalista maratont.(ez nem a sorozat minőségére vonatkozó megjegyzés, én tehetek arról, hogy egyben próbáltam lezavarni...)
Rögtön bele is vágtam egy új szériába, de finomabban adagolva a részeket.

Chuck (első lemez):Először is végigolvastam az epizódok rövid leírását és meglepődve tapasztaltam, hogy csak egyetlen barátnő jelölttel próbálják megtámogatni a lúzer csávó-szuper ügynök romantikus szálat.Mert nyilván csak katalizátorként használják ezt a "Lou nevű csinos barna" lányt.
Remélem így is ki lehet húzni egy teljes évadot...most egyelőre még nem látom át annyira ezt a se veled, se nélküled kapcsolatot a két főszereplő között.Biztos fenntartható így is az érdeklődésem.
De jó lenne, ha folyamatosan adagolnák mindkét főszereplőnek a szebbnél-szebb játszótársakat, mert sajnos itt sem elég érdekes az alaphelyzet.Azt várni lélegzetvisszafojtva, hogy egy adott részben Chuck mikor találja meg a golyóit nem tűnik hasznos elfoglaltságnak.Egy idő után megunom bármennyire szimpatikus a srác, és dögös ez a csaj.(Érdekes, hogy pusztán a szinkronhangja alapján sokkal bénábbnak tűnik a karakter, az eredeti hang lényegesen "normálisabb".)

Annyiból jobb ez a történet, hogy +4-5 szerethető figura van állandóan szem előtt.
Érdekel a hátterük is, nem tekintem annyira időhúzásnak a velük való foglalkozást.Mondjuk ebben segít az is, hogy a kommandós csávón kívül senkit nem ismertem korábbról.Nincsenek elvárásaim.
Szóval eddig jópofa dolgokat láttam, de már most azon aggódom, hogy meddig lehet ezt elhúzni.(Valamiért folyton a zsenikém jut eszembe a sorozatról).

Örülök, hogy végül megvettem a dvd-t, pedig már lemondtam róla.(Az agymenőket választottam helyette a megjelenés idején.)
0
2011. október 16., vasárnap 19:16
Ghostwatch

A BBC remek áldokumentum-horrorja 1992-ből. Képzelem, mekkora para lehetett, mikor 92 október 31-én, a mit sem sejtő nézők egy profin elkészített, valódinak tűnő, hidegrázásos poltergeist-horrort kaptak az arcukba, ráadásul a BBC nagyágyúi tolmácsolásában. Tökéletesen felépített, zseniálisan megírt, sokkoló pillanatokkal és nagyszerű hangulattal teli kísértettörténet. A Paranormal Activity szégyenkezve elbújhat emögött a méltánytalanul elfeledett ( én pl. eddig nem is tudtam a létezéséről ) film mögött. Mindenkinek kötelező, aki szerette a Blair Witch-et, a Rec.-et, és a Paranormal Activityt. Higgyetek nekem, érdemes megnézni! Angliában most fog megjelenni a DVD, a Youtube-on 10 perces részekben megtekinthető.

0
2011. október 15., szombat 0:36
Ebből nekem is megvan mind, de egy kockát sem láttam még belőlük. Úgy emlékszem, egyszer Jamamura kereste az első rész kartontokosát, s emiatt vettem meg. Gondoltam, ha neki tetszik, annyira nem lehet rossz. :)
most posts by TM
0
2011. október 15., szombat 0:23
Ilyenkor az szokott történni, hogy elkezdek felelőtlenül rendelgetni.Nem tudom mi szükségem van az Underworld és a Underworld: Evolúció című filmekre, de majd meglátom...:)
0
2011. október 15., szombat 0:20
Nem tudom rá egyértelműen azt mondani, hogy tetszik, de mégis várom a megjelenést.
Most meg már kíváncsi is vagyok, hogy mit hoznak ki belőle a harmadik évadban.:)
(Néztem az imdb-t, de sajnos nem fog benne szerepelni Christina Hendricks vagy Scarlett Johansson.Ezek szerint a történeten csavarnak egy picit és nem vörös démon fronton erősítenek még jobban bele.:)
0
2011. október 14., péntek 23:32
A mestergyilkos:Szeretem, ha ilyen poénnal fejeznek be egy filmet.Egyébként is vigyorogva álltam volna fel a fotelból, (mert a várakozásomon felül teljesített a "kopasz",) de így meg aztán pláne.:)
Végig jó érzékkel választottak zenéket, csajokat és persze lőfegyvert.Van benne egy kis elterelő akció, ami nem tetszhet a kifinomultabb gyilkolás kedvelőinek, de ez is kellett hozzá.Nem hiszem, hogy a bérgyilkos léthez akartak kampányfilmet forgatni, de nálam ilyen hatást értek el vele.Túlságosan beszari lennék ehhez, viszont most még lelkes vagyok a látottaktól.:)(Kimegyek és eltaposok egy hangyát vagy valami...:)
Nem mondhatom rá, hogy életem legnagyobb élménye, de mindenképpen kellemes darab.A befektetett pénzt megérte.
0
2011. október 14., péntek 23:24
"Mondjuk hiba volt darálva nézni, mert most nincs kedvem semmihez"

Ez jó. Akkor nem csak én vagyok a sorozatokkal így..
0
2011. október 14., péntek 23:17
Vagy legalább maradt volna nyitva a kérdés - a végén az a szájbarágós befejezés nekem sem tetszett, ennek ellenére nem tudta elrontani az összképet, nálam 80%-os a film, és biztosan újranézős.
0
2011. október 14., péntek 23:15
A harmadik évad vége igazán ütős! De egyébként ezt tényleg nem érdemes darálni, mert eléggé epizodikus szerkezetű. Szinte csak az évadonként 2-3x előbukkanó Red John-szál jelent valami kis folytonosságot, na meg Van Pelt és Rigsby kapcsolatának esetleges alakulása. Ebben is hoz majd fordulatot a harmadik évad, amit várhatóan jövő február környékén hoznak ki.
most posts by TM
0
2011. október 14., péntek 22:35
A következő három nap:A rózsaszín köd rátelepszik az emberre és onnantól kezdve nincs menekvés.Együtt akarsz lenni valakivel és nem érdekelnek a mocskos részletek.Csak az számít, hogy te mit gondolsz.
Erről a témáról én még ennyire jól megírt filmet nem láttam.Úgy tud pörgős lenni, hogy közben emberléptékű marad az egész.Nem a szokásos hegyezzük ki egy jelenetre sémát követik, hanem végig magasan tartották a pulzusszámomat.Keverték benne a régimódi stílust a modern technikával, ami nagyon bejön nekem.(valamiért a a dolgok állása jutott egyből eszembe a film után)
Tetszett, hogy bénázik és alig sikerül neki valami.Jó volt látni Russell Crowe-t megint egy testhezálló szerepben.
Ami viszont kicsit félrement nálam az egy autós jelenet a vége felé.Nem értettem, hogy miért van szükség lassításra meg erre a teátrális jelenetre.Enélkül is világos volt, hogy nehéz döntéseket kell meghozniuk a szereplőknek.
A másik zavaró tényező számomra Elizabeth Banks helyzetével kapcsolatos.Elképzeltem, hogy mekkorát ütött volna egy teljesen ellentétes befejezés.
Annyira ezt akartam látni, hogy ez kicsit megingatta az eredeti lezárást.Tudom, hogy ez hülyeség, de ez van.
Mindenkinek javaslom a beszerzést és megnézést is, bármennyire is gagyi ez a hazai dvd.
0
2011. október 14., péntek 18:22
+Az a 30mp, amikor T. Lisbon és K. Cho reagál a főszereplő magánszámára, az tényleg megfizethetetlen élmény.Emiatt tudok haladni ezzel az egésszel.:)
0
2011. október 14., péntek 18:07
A mentalista - 1-2.évad:Csak a kisugárzás számít és a vörös hajú nők!
Az ügyek unalmasak, a központi szál nem hat meg, nagyon egysíkúak a megoldások.Mégis nézeti magát ez a kis sorozat.Közben rengetegszer eszembe jutott, hogy tekerni kéne, de valahogy mindig kibírom az aktuális rész végéig.
Mondjuk hiba volt darálva nézni, mert most nincs kedvem semmihez.
Régebben azt írtam róla, hogy ez nem az a fajta sorozat, ami csak úgy beránt magával és azonnal látni akarod a következő részt.Most bebizonyosodott, hogy nincs is következő rész, mert két Patrick Jane-es megingást(alaposan letörölték a vigyort a képéről) leszámítva mindegyik ugyanolyan.Azt érzem, mint a House-nál vagy a Castle-nál, hogy csak akkor tudok rá igazán odafigyelni, ha kilépnek az irodából, a megszokott díszletek közül.És mindegyikben súlytalanok számomra a segédek, barátok, kollégák.Nem is léteznek, a róluk szóló részletek törlődnek a memóriámból.
Kíváncsi vagyok a harmadik évadra, de csak módjával fogyasztom ezután az epizódokat.(most hallottam először angolul a sorozatot és azt kell mondanom, hogy a szinkron nem marad el sokkal tőle.ritkán fordul meg ilyesmi a fejemben, ha eredetiben nézek valamit...)
0
2011. október 13., csütörtök 23:36
Joshua

Hadd kezdjem ott, hogy a fenti képnek (ami egyben a DVD borítóképe), mennyire nincs köze a filmhez. A grafikus -kiélve legvéresebb frusztrációit- elérte azt, hogy a két főszereplő nevén kívül egyetlen olyan pixel ne legyen ott, ami akár ténylegesen, akár hangulatában fellelhető lenne ebben a százvalahány percben.
Helyette van egy fokozatosan épülő parát garantáló pszichothriller, két remek színésszel (Vera Farminga és Sam Rockwell is a kedvenceim közé tartozik) és egy remek színészpalántával. Furcsa gondolatokat és furcsa félelmeket hagy maga után a Joshua, hiszen amikor az ember éppen örülne a második gyermeke születésének, a legkevésbé azt szeretné, ha a 12 éves fia olyanokat mondana neki, hogy "Nem muszáj szeretned, ha nem akarsz, apa.". A film így elég kétértelmű, a befejezés nyitott, így kellemesen tudja oldani a feszültséget az ötletelés a miértről.

74%
0
2011. október 13., csütörtök 0:43

Egyszerűen nem bírok lekattanni róla, hihetetlenül színvonalas sorozat, remek színészekkel, príma történettel a 20-as évek Amerikájának alvilágáról. Sajnos még nagyon kevés rész van kész, így előre félek, mi lesz, ha elfogynak.... de most azt hiszem, sorozatokat fogok falni, bár ez nem nagyon volt jellemző rám... egyszerűen baromi jó sorozatok vannak, csak kellett egy kis segítség Dylan barátom jóvoltából, hogy felnyissa a szemem! :)
0
2011. október 9., vasárnap 4:00
Végszükség:Ez így nem ér! Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva, azt érzem, hogy nem mondhatok a filmről semmi rosszat.Ilyen nem szokott előfordulni velem.
Pontosan tudták, hogy egy ilyen kaliberű színésszel, a kisember harcát bemutatva csak nyerhetnek.Kimberly Elise-től a falat kapartam, de ez sem számít, nem ő a lényeg.Az a baj, hogy egy ilyen élmény után még nagyobb rohadéknak tartom magam.Hihetetlen, hogy milyen piszlicsáré apróságoknál tudok leragadni.Az életemben és a filmekkel kapcsolatban is.Jó, nyilván mindent felnagyítottak meg kiszíneztek a megfelelő hatás kedvéért.És azt is tudom, hogy ez csak 100 percig tud igazán érdekes lenni.Most a kényelmes kis fotelemben ülve, minden szép és jó, de a való életben nem tudnék így reagálni erre a helyzetre.Mozinak remek, minden benne volt, amit csak elvárhatok, de nem változtat semmin körülöttem vagy bennem hosszabb távon.Egyre rosszabbul érzem magam attól, hogy minden ilyen hirtelen elillan.
0
2011. október 8., szombat 15:49
Halott madarak:Erről igazán nincs mit mondanom.A családot bemutató kisfilmen és a susnyásban futkosáson kívül nem sok mindent tudnak felmutatni a készítők.A trükkök csak akkor működtek, ha homályosan mutattak meg valamit.Nem izgultam senkiért, történet meg nem igazán volt.Bedobták őket egy alapvetően félelmetes helyszínre és ennyi.Ezer és egy ilyet láttam már.Annyira nem vészes, hogy megbánjam a beszerzést, de előszedni sem érdemes még egyszer.

Hannibál ébredése:Pár utaláson kívül nem kapcsolódik szorosan az előző filmekhez, így a jól ismert néven kívül nem sok mindenbe tudtam kapaszkodni.Önálló bosszúfilmként nézve viszont elég tűrhető lett.A válogatott kínzások és gyilkosságok remekül kivitelezettek, a rajzok és visszaemlékezések mind-mind javítottak az összképen.
Az egészet csak arra építették, hogy találtak egy furcsa kinézetű főszereplőt.Akinek ugyan nincs olyan erős kisugárzása, de majd megoldja valahogyan, amit kell.De sajnos elég színpadiasra sikerült néhány jelenet, amiben szembe kerül a dögcédulásokkal.Nem mindig azt a hatást érték el, amit szerintem szerettek volna.(Anthony Hopkins-ot például eszembe sem jutott kinevetni.)Itt meg vártam, hogy mikor fakadnak dalra a hullák vagy a szereplők.Pedig a filmnek semmi köze sincs a Sweeney Todd-hoz.:)
Szerencsére akadt más is, ami elterelje a figyelmemet.Gong Li gyönyörű, mint mindig.A karaktere nem igazán érdekelt, csak a szívverésem lett gyorsabb, ha megjelent a képernyőn.Ezek az ázsiai nők...huhh, teljesen beleborzongtam a látványába.
Az igazi meglepetést a filmmel kapcsolatban egyértelműen Rhys Ifans végtelenül gonosz és perverz figurája hozta.Nem láttam eddig feltűnni őt hasonló szerepben, futkosott tőle a hideg a hátamon.
Szóval összességében tetszett, még akkor is, ha nem egészen erre számítottam.
0
2011. október 8., szombat 3:25
Sajnos bedöglött a film vagy a net, annyira akadozik, hogy nem tudom normálisan végignézni.:(
Így nekilátok a hétvégi programnak.Hachiko után következik az abc-rendben darálásban: Halott madarak, Hannibál ébredése, Houdini, a halál mágusa, Igazság helyett, Kalifornia - A halál nem utazik egyedül.
0
2011. október 8., szombat 1:41
ezt
0
2011. október 8., szombat 0:27
Meg kéne már vennem a Gladiator-t BD-n... :)
0
2011. október 7., péntek 23:43
Az akciós kínálatot próbáltam az utóbbi pár napban felderíteni, kikölcsönöztem néhány filmet.

Anyámon a tanárom:Egyetlen erőssége van csupán, a tökéletesen kiválasztott szereplőgárda.Maximálisan kihasználják Billy Bob Thornton suttyóságát, szerintem nem is kapott tanácsokat a rendezőtől, egyszerűen csak magát adta.A többiek is pontosan azt hozták, amit első ránézésre hozzájuk kapcsolnék.Susan Sarandon-nak csak dögösnek kell lennie, ebben nincs is hiba.(20-30 éves srácokat reggelizik ez nő, legalábbis így képzelem.:)Hiába ő a főnyeremény a filmben, szerintem indokolatlanul háttérbe szorítják.Ez nem tetszett annyira.Na meg az sem, hogy rengeteg jelenetet elnyújtottak benne.Fárasztó volt, de szerencsére mindvégig hiteles, és itt ez most fontosabbnak bizonyult minden másnál.Nem nevettem túl sokszor, de feldobódtam tőle, egyértelműen polcon a helye.

Mobil:A leírások alapján nem azt vártam, hogy egy poénos mesét fogok látni.
Túlságosan együttműködőek voltak a szereplők.Ilyet nem lehet megvalósítani.Az ember alapvetően nem ilyen, vagy csak én nem találkoztam még ezzel a csoporttal.
Azzal sem jutottam közelebb a megoldáshoz vagy a motiváció megértéséhez, hogy bemutatták pár percben a vonal két végén lévő embert.Nekem az nem kielégítő válasz, hogy egy megbízhatatlan alak így akar bizonyítani magának.Minden a helyes irányba tereli a fiatal hősünket, de ennyire elsodródni az alap tulajdonságaitól és főleg ilyen hirtelen...szokatlan volt ezt látni.Nem kételkedik magában vagy a helyzet súlyosságában, pár pillanat kell ahhoz, hogy 100%-on pörögjön.Ez a furcsaság az erénye is a filmnek.Bármekkora hülyeségek vannak benne, annyira energikusan és lendületesen van tálalva, hogy nem sokáig lehet kivonni magunkat a hatása alól.A srác záró mondatánál csak vigyorogsz és csodálkozol, hogy máris véget ért a hajsza.

Hacsi - A leghűségesebb barát:Sokáig halogattam a megnézését, mert a kutyás filmek szinte mindig kikészítenek.Itt azért elég jól tartottam magam a végéig, de az igaz történetről elejtett pár mondatnál a könnyeimet törölgettem.Csodálatos élmény!

Az utolsó gyémántrablás:Annyi helyről szedték össze a történetet és a karaktereket, hogy azt nehéz lenne felsorolni.Butaság is lenne, mert ez még így is működőképes.
Rengeteget nevettem a távirányítós részeknél, a csajoktól és magától a helyszíntől pedig leesett az állam.Mondjuk kicsit gyengébb lett ez a koktél, mint amit az ajánlók alapján vártam, de így is bőven elfér a kívánságlistámon a film.Szombat délutáni csordában nézhető limonádéból is érdemes felpakolni egy komolyabb gyűjteménynél...ugye?

(Terminátor - Megváltás:Rosszabbra voltam felkészülve, végül kaptam egy közepes gyilokot.Legalábbis azt hiszem:)
Csak egy napja láttam, de  már nem emlékszem, hogy mi történt benne.Ez a fő baj vele(m).

Ausztrália:Elég régen hagytam abba filmet, de ezt a 40. perc környékén kiszedtem a lejátszóból.Nem azért mert rossz vagy bármi ilyesmi, egyszerűen csak azt éreztem, hogy van ennél jobb dolgom is.Látszik az elköltött pénz, de rohadtul felesleges és semmitmondó az egész.(Mostanában, ha nincs ötletem az esti filmezésnél vagy ilyen hibás döntéseket hozok, akkor elő szoktam szedni az Egy rém rendes család-ot.Rögtön kisimítja a ráncaimat.:)Szóval ezzel kezeltem a csalódottságomat, ezt másoknak is tudom ajánlani.

A kabalapasi:Meglepően jól mulattam, amikor pár napja elkaptam a tv-ben ezt a nem is tudom micsodát.Dane Cook ezentúl garanciának számít valamiféle mocskos szórakozásra.Legutóbb a spanom csaját dobta fel kegyetlenül.Most meg itt mentette meg a helyzetet.
Azt nem döntöttem még el, hogy érdemes-e ezt dvd-n beszerezni.Ha másért nem, hogy megtudjam miről beszéltek valójában a szereplők.

Kiadatás, Végszükség:Ez a holnapi adag, ha minden jól megy...
0
2011. október 7., péntek 23:30
Ez egy nagyon jó film!!! :-) Mármint a Tucker & Dale vs Evil!
0