Keresés

Ki mit néz most?

2011. szeptember 23., péntek 14:40
Nem hiszem.:)
Ugyanezt írtad "Az időgép" újabb változatánál is.Ott is kiderült, hogy sokaknak tetszik az a film.
0
2011. szeptember 23., péntek 14:35
Úgy tűnik, ez a film csak nekem jött be a fórumozók közül...
0
2011. szeptember 23., péntek 14:05
A dilemma:Idegen terepre tévedt a két komikus melák.Ráadásul 110percig kellett improvizálniuk egy komolyabb hangvételűnek szánt filmben.Ez túl hosszú idő a tőlük elvárt viccelődés nélkül.Csak Ronny és Zip külön jeleneteinél kezdtem el reménykedni, abban sokkal több poén lehetőség volt, mint az egész film alatt összesen.Itt most nem csak arról van szó, hogy elkönyveltem őket valamilyennek, és ezért nem tudom elfogadni a drámai vonalon tett kalandozásukat.Ha már ebbe vágtak bele, akkor elgondolkodtatóbb kérdéseket is felvethettek volna.Nincs tartalom, csak nyújtották ugyanazt az egy problémát.Ebbe szerintem beletört volna igazi színészek bicskája is.Így a főszereplőket nem tudom elítélni.
Szóval hiába törték fel a malacperselyt, hogy egy két mondatos alapötletből kihozzanak valamit.
Biztos vagyok benne, hogy a forgatás remek hangulatban zajlott.Én is bírnám, ha gyönyörű színésznők vennének körül, és valaki ezért még fizetne is nekem.Ilyen szempontból nézve világossá válik a szerepválasztás.Csak az a baj, hogy fel is kellett venni valamit, és sajnos a végeredmény nagyon gyengécske lett.
Igazából nem érte meg azt a pár száz forintos befektetést sem.:(
0
2011. szeptember 23., péntek 9:47
Én megmondtam... ;-)
0
2011. szeptember 23., péntek 3:14
Skyline

Sokkal, de sokkal jobb mint, vártam. És sokkal jobb, mint a Battle LA...

Tetszett. Kimondottan. Jó volt, hogy gyakorlatilag 8 szereplős film (a szülinapi partit leszámítva). Jó volt, hogy semmit nem tudunk a miértekről, s nem is akarnak semmit megmagyarázni. Jó volt a totális kilátástalanság megjelenítése. Nagyon jó volt a látvány, mégsem éreztem annyira túlzónak. Nincs tele lassítással, egy-kettő előfordul ugyan, de nincs agyatlan túlzás. Nincs összedöntve minden mindenáron, csak ami nagyon kell. A Ferrariért mondjuk kár volt... Az utolsó 10 percben meg több értelem és meglepetés volt, mint az egész Csata: LA-ben összesen. Külön öröm volt, hogy a 24-ből Milo volt a főszereplő, rég láttam vásznon. Igazi, vérbeli inváziós sci-fi, párhuzamokat meg hasonlóságokat persze lehet találni más filmekkel, de így is kiváló szórakozás másfél órára: csodát nem hoz, a műfajt nem újítja meg, de a leckét példásan felmondja.

Amihez egyébként a HD hang brutálisan hozzátesz. Iszonyat sokat dolgoznak a hátterek, s olyan mélyek vannak benn, hogy beleremeg az egész szoba.

Megtartom, mégha nincs is rajt magyar vonatkozás.
0
2011. szeptember 22., csütörtök 23:39
Nagyon szépen végigkövethető az elborulása.Először csak fenyegetőzik,majd tettleg bántalmaz és a végén öl.
Douglas legjobb filmje.
A legjobb rész a végén,mikor felismeri hogy Ő a rossz fiú és párbajozni akar.
0
2011. szeptember 22., csütörtök 23:19
Imádom az Összeomlást, egyik kedvenc szlogenem is innen származik.

"F*ck you very much! - B*szom alásan!"

:-)))
0
2011. szeptember 21., szerda 20:12
Összeomlás

Tegnap ígértem, most megírom. Megtekintettem a tegnap vételezett Összeomlás c. filmet. Gyulus, TM, brown és Jason Todd nem tévedtek. Tényleg nem bántam meg a vételt és nagyon jó filmet láttam az imént. Michael Douglas igazán érzékletesen, itt-ott még egy kis együttérzést is kiváltóan nagyot alakított. Pediglen nem lenne szabad, hogy az ilyen D-Fense-féle alakokkal szimpatizáljunk, de a kis ember megannyi problémáját, ami rászakadt, mi nézők is saját bőrünkön tapasztalhatjuk. Nem tudjuk, milyen az élet a tőzsdén, milyen egy jól megrendezett gazdagék felé játsztott "játsz/ma", de Douglas-nek köszönhetően ezeket is már átélhettük, de az Összeomlásban nyújtott alakítása közelebb áll az átlagember életéhez. Nagyszerű ellensúly Robert Duvall figurája, aki visszafogott, a felesége okán jó sok békát lenyelhetett már, de tartja magát hősiesen, emberségesen és odafigyel a munkájára. A film vágása, fényképezése (a nyitójelenet kiváló), a zenéje mind-mind dicséretet érdemel, a fogatókönyv is, még ha éppenséggel pont minden náció a legrosszabb arcát mutatja, de a legkiválóbb jelenetek egyike a katonai boltban játszódik. A fajgyűlölő, felsőbb rendűnek képzelt idiótát jól leosztja D-Fense, ő csak haza akar menni, nem akar foglalkozni a kultúrák közti különbséggel, nem is érdekli őt, ki miért gyűlöli a másikat, ő csak az útját akarja végigjárni, elgondolkodtató, tragikus nyomot maga után hagyva.

10/10
0
2011. szeptember 21., szerda 18:39
A Boszorkány-hegy 2009:Tegyük fel, hogy 100 Ft-od van arra, hogy a házilag barkácsolt filmedet feldobd néhány számítógéppel gyártott trükkel.Na már most, még a hülye is tudja, hogy nem érdemes egy 15mp-es jelenetre elcseszni 98Ft-ot.Itt nagyjából ez történt, és én szégyelltem magam a készítők helyett is.A kaland mentes kalandfilmekhez már hozzászoktam a Disneytől, az alap felállással sincs semmi bajom.A felnőtt szereplőket is bírtam, de úgy száguldott át rajtam ez a film, hogy nyoma nem maradt.Mondjuk Dwayne Johnson miatt néztem meg, benne nem is kellett csalódnom.Az egysoros beszólásai itt is működtek.
A dvd meg el tud bújni a polcon, azt hiszem nem foglalkozom vele többet...

A furcsa srác:Nem számítottam rá, hogy ennyire nyomasztó lesz ez a film.
Jonah Hill-en nem tudtam kiigazodni, szokatlan szerepben tűnik itt fel.Máskor is épített már az idegbeteg tekintetére, de itt tulajdonképpen vicces szövegek nélkül kellett megoldania a feladatát.Amit szerintem jól csinált, mert az elejétől kezdve ijesztőnek tartottam.
Egyébként nem túl érdekes ez a féltékenységre épülő balhézás, de ennek ellenére nem unatkoztam a rövid játékidő alatt.Egyre jobban elfogadom, hogy John C. Reilly nem egy bohóc, hanem egy szerethető figura.Magának emeli a tétet ezekkel a szerepekkel, mert színészként is többet várok tőle ezután.
A komorabb hangulat ellenére, azért néha kisütött a nap, amikor a két nagyra nőtt gyerek rávette Marisa Tomei-t egy kis mosolygásra.Akkor nekem is okoztak néhány kellemes percet, de nagyjából ennyi.Poénok tekintetében sajnos nem kaptam semmit a filmtől.Megvenni szerintem nem érdemes látatlanban, mondom ezt annak ellenére, hogy hozzám így került ez a kis filmecske.Egyáltalán nem bántam meg, mert hiába szomorkás a legtöbb jelenet, azért a végén mégis kellemes érzés járt át a látottaktól.

A gyerekek jól vannak:Hiába keverték a szálakat, nagyon kiszámítható maradt a film.Öt szereplőből egy sem engedett igazán közel magához.A fiatalokat csak néhány kérdéssel látták el, de nem kaptak megfelelő válaszokat.Inkább csak sodródtak, és a problémáik nem adtak hozzá a drámai vonalhoz.
Mark Ruffalo egy darabig nagyon nagy játékosnak mutatkozott, de férfi karakter itt csak a kukában végezheti.Próbáltak nagyon őszinte érzéseket a vászonra varázsolni, de elmaradt a hatás.Ez egy egyszerű film, bárminek is akart látszani.(Amíg családban vagy, addig neked csudijó, védve vagy és elkövethetsz baromságokat.)A felszínt karcolgatták, nem erre számítottam egy ilyen alapfelállásnál.5 percig kb. érdekes a két apád van, két anyád van kérdés.Sima, tiszta, jó film, de semmi extra.
0
2011. szeptember 21., szerda 5:58
0
2011. szeptember 20., kedd 2:40
Az egyetlen momentum, amire emlékeztem az Imposztorból éppen az utolsó pillantás volt.Így feleslegesnek tűnhet, hogy újból megnézzek, pláne megvegyek egy filmet.Pedig ez egyáltalán nincs így, bár azt el kell ismerni, hogy a "dvd" eléggé gyalázatosra sikerült.
(Most először volt szerencsém az eredeti hangsávhoz.)
Szóval a történet szempontjából a leglényegesebb kérdésre már tudtam a választ, de így sem okozott csalódást a film.Tetszik, hogy látványban nem vállalták túl magukat.Szerintem nem is tehették volna.:)Megmarad ez az egész ilyen közép kategóriás sci-fi tv-filmnek.Az épületek, az apró kiegészítők, az a pár effekt mégsem kelt annyira olcsó benyomás.
Vincent D Onofrio-t és főleg Madeleine Stowe-t is öröm nézni.Végig leköti az "embert" a menekülés és az alap kérdés boncolgatása.Próbáltam közben saját magamról összeszedni pár bizonyítékot, de nagyon nagy bajban lennék, ha gyanúsítottá válnék.
Na mindegy.Biztosan előszedem még, remélem egy év múlva is lesz valami a lemezen.:)

Tegnap beszereztem egy Sylvester Stallone filmet(ez a második a gyűjteményemben:).
Most ez következik...Tango és Cash
0
2011. szeptember 16., péntek 22:09
Sweatshop

Ultrabrutális, vérben tocsogó, szadista mészárszék. Ezek pozitíumok :)

0
2011. szeptember 13., kedd 2:33
Most folytatom a gyűjteményem ismeretlen részének felderítését.
Baklövészet, Cincin lovag, Csodálatos Júlia..stb.
0
2011. szeptember 13., kedd 2:16
Hajszál híján:Jó volt rácsodálkozni, hogy mennyire nem vesztett semmit a film az értékéből.Ugyanolyan pörgős és izgalmas, mint amikor először láttam.Szeretem, hogy nem tökölnek benne, már rögtön az elején görcsbe rándul a gyomrom tőle.Pedig tudom, hogy célba érnek, de mégis lehet aggódni értük.
Egyetlen vonatos jelenet volt teljesen súlytalan...Gene Hackman próbálja győzködni Anne Archer-t, hogy tanúskodjon...minden sablon szöveget bedob és nagyon erőltetett az egész előadása.Sokkal hatásosabbak azok a részek, ahol csak néhány szót tudnak elmondani a szereplők, mert éppen szorongatja őket valamelyik rosszarcú öltönyös melák.
Nem tökéletes film, de még mindig remek választás, ha az ember el akarja felejteni a MÁV-ot néhány órácskára...

Úttalan út:Kész csoda, hogy egy ilyen életvezetési tanácsokból álló massza, tulajdonképpen két igazi színész felhasználásával, ilyen szenzációs eredményt hozhat.Gyakorlatilag végig lehet vigyorogni a teljes utazást.Ráadásul még el is mélázhatunk egy-két kérdésen, miközben figyeljük, ahogy a mellékszereplők lubickolnak a próbatételek közben.
Tetszik az üzenete, és az is, hogy szórakoztató formában tálaltak komoly, mindenkit foglalkoztató dolgokat.Még rengetegszer elő fogom ásni ezt a dvd-t.
0
2011. szeptember 8., csütörtök 4:15
(csalódottan hagytam el)

A szeretet szimfóniája
Akiben van egy csipetnyi jóérzés és még a zenét is kedveli, az valószínűleg imádni fogja ezt a filmet.Én is leborulok a nagysága előtt, bár látom a hibáit.Meseszerűen alakulnak benne az események, mindent alárendelnek annak, hogy még egy általában elutasító a giccset kerülő férfiembernek is könnyeket csaljanak a szemébe.
(Idáig azért nem jutottam el, de láttam magam előtt, ahogy nagy rocker csávók törölgetik a szemeiket egy házimozizás alkalmával.)
Azon pörgettem az agyam közben, hogy miért nem lehet ezt hihetőbben, egyszerűbben megcsinálni...Aztán rájöttem, hogy valahol biztos kiveszne belőle a varázslat, ha a kisfiú nem jut el ilyen magasságokba, és nem éri el a célját ennek a csodálatos közvetítő eszköznek köszönhetően.
Az egyetlen szereplő, akivel nem tudok mit kezdeni, az Robin Williams.
Kilóg a sorból.A karaktere kell a történethez, de biztos nem őt kértem volna fel erre a feladatra.
Na mindegy, nagyszerű élmény volt.Párszor még nekifutok, ha rossz kedvem lesz.
0
2011. szeptember 7., szerda 22:32
Ufós marhahajcsárokat én is épp most néztem tegnap meg. Hát érdekes volt. Érdekes, hogy ilyeneket kitalálnak. Hogy megveszem, majd megtudom.

A majmos meg egész jó film már amennyit láttam belőle. Nem gondoltam, hogy ilyesmi lesz.
0
2011. szeptember 7., szerda 22:21
Őrült, dilis, szerelem:Remekül indulunk, a kiképzés is jól sikerült, de sajnos visszafogták benne Steve Carell-t.Itt is elmaradtak a poénok a végére, inkább ellágyul mindenki és tanító szándékú néhol már-már csöpögősnek mondható jelenetekkel operáltak a készítők.A nagy meglepetés kilométerekről látható.De mégis javaslom a megtekintést, mert férfi szemmel is meglepően jól szórakoztam rajta.Bírom a színészeket, mégha menthetetlenül a Sablon-hegy felé rohantak, akkor is.Jó volt látni a szereplőket, a karakterük vagy a köztük lévő kapcsolat csak egy picit érdekelt, az a fontos, hogy ilyen csapatot hoztak össze(Felőlem egy atomfizikus is kapcsolatban élhet egy boltos nénivel.Szóval itt most a körítés nem számít igazán.)
Nem annyira könnyed, de ízig-vérig nyári randizós film.Tuti dvd-s beszerzés.
u.i.:Biztosan sokan elkezdik majd gyakorolni az emeléseket...:)

Cowboyok és űrlények:Egészen a szalonnasütésig jól keverték a kártyákat, de onnantól borzasztóan esik a színvonal.Ásítoztam a nagy roham alatt, szerintem az íróknak fingjuk nem volt arról, hogy mit akarnak ebből kihozni.Szerelmes üzenetet küldtek az indiánoknak, papoltak egy kicsit a szeretetről meg bátorságról.Azt hitték, hogy egy percig is komolyan veszem ezt a filmet, ezért próbálták tartalommal is megtölteni(Túl ingadozó volt a minőség az akció és a drámázás között).
Pedig az utolsó 25 percet leszámítva (még a hibák ellenére is) jó volt nézni a vásznat.Engem is meglepett, hogy egyáltalán nem akadtam fenn ezen a katyvaszon.Daniel Craig arra született, hogy rendet rakjon öltönyben vagy vadnyugati felszerelésben, tulajdonképpen neki teljesen mindegy....Olivia Wilde a nézésével is lepattintja bárkiről a farokgyűrűt...
Harrison Ford-nál meg annak örülök, hogy még mindig ilyen formában van.
Az egyetlen csalódás, de ez megint az írók hibája, hogy nem használták ki megfelelően a "Doki" képességeit.Nem elég ennyi beszólást írni ennek a zseniális fickónak.Összességében kicsit csalódtam el a termet, de egy mozijegy árának megfelelő befektetést megért.Dvd-n nem hiszem, hogy beszerzem.

Gondolkoztam egy kicsit még "A majmok bolygója: Lázadás"-on is, de inkább a hódra meg a blue valentine-ra fizetek be ezen a héten.Úgy sem láttam végig egy majmos filmet sem...
0
2011. szeptember 6., kedd 19:50
Na ne! Ezt te sem gondolhatod komolyan... Háborút már sokkal kevesebb miatt is kiviteleztek, emiatt nem kellett volna 3000 emberre rárobbantani háromszáz emeletet. Ennyire aljasnak hinni a legaljasabb embert sem szabad.

Jut eszembe, ebben a témában is tudok érdekes triviát mondani, mivel feleségem unokatesója azonosította a föld alól előbányászott Szaddám Husszeint. Még mielőtt emiatt felírnák a nicknevemet az iszlám szélsőségesek, sietek leszögezni, hogy nem taartjuk a kapcsolatot, életemben egyszer láttuk egymást egy temetésen. Pedig a washingtoni esküvőre meghívhattak volna a nyavajások. :)
most posts by TM
0
2011. szeptember 6., kedd 19:32
A maximális kegyelet mellett nekem az első perctől bűzlik az egész. Sajnos nem hiszek sem az emberiségben, s különösen nem annak vezetőiben, úgyhogy simán el tudok képzelni ilyet.

Ez a film meg csak úgy jött, hozták pendrive-on, gondoltam megnézem. Ennyi. Ettől még nem leszek fanatikus hívője a témának... :-))
0
2011. szeptember 6., kedd 19:26
Számomra ebben a tragédiában már az ilyen irányú "gyanú" felvetése is abszurd és kegyeletsértő, ezért írtam a példát. Természetesen az alkotókra és szüleményükre reagáltam, mivel utóbbiakat tartom károsnak és nem téged. :)
most posts by TM
0
2011. szeptember 6., kedd 19:25
Szaniszló Ferenc a Világ-panoráma rengeteg adásában foglalkozott ezzel :)
0
2011. szeptember 6., kedd 19:15
Ejjj, de harapósnak tetszett lenni reggel... ;-))

Ilyenre én nem is gondoltam, a megtekintett film ötleteit meg persze nem kötelező el/befogadni.

Ennyi erővel egyébként a "fájdalmas, hogy ... ilyet is le lehet forgatni" sok egyéb filmre is igaz.
0
2011. szeptember 6., kedd 10:09
Fájdalmas, hogy szenzációhajhászásból ilyet is le lehet forgatni. A következő majd az lesz, hogy Auschwitzban a zsidók égették el egymást.
most posts by TM
0
2011. szeptember 6., kedd 2:11
Fájdalmas megtévestés ( Painful deceptions)

Szerény költségvetésű, erősen egyoldalú dokumentumfilm 09/11-ről. Rengeteg hibája ellenére érdekes és mindenekelőtt gondolatébresztő film, ami legnagyobb erénye talán pont az, hogy igazán válaszokat nem óhajt (nem mer) adni, inkább csak kérdéseket tesz fel...

A film kételyeiről már hallottam korábban is (Zeitgeist 1), de így, csokorba szedve újdonság volt. E film nélkül is el tudtam képzelni, hogy a Bush-éra simán feláldoz pár ezer állampolgárát, hogy kirobbantson egy háborút, de a film után talán még jobban elhiszem. Pedig tulajdonképpen semmi égbekiáltó új bizonyítékot nem mutatanak be. Semmi interjú, új videó, tényszerű megállapítás - inkább csak elültetik benned a gyanakvást. Sok szöveg - sok fénykép, kevés valódi doku anyag. Ezáltal persze simán le lehet hurrogni, hogy összeesküvés-elmélet, meg hiteltelen - tán jogosan is - de a gyanú akkor is ott marad.

A youtube-on elérhető.
0
2011. augusztus 30., kedd 2:09
0