Álomháború:"A Serious Sam írójának legújabb drámája"(ennyit tudok a mondanivalóhoz és a fordulatokhoz hozzászólni).Nincs vele különösebben bajom, kell néha ilyen filmeket is nézni.A Xena kimaradt jeleneteit kutyulták össze visszataszítóan hatásvadász zenékkel.Nézeti magát ez a csipkeparádé, bár nem csöppentem el tőle, pedig biztosan ez az egyetlen célja a rendezőnek.Kelleni fog, de nem mostanában szerzem meg.
A függetlenség napja, Holnapután:Emmy Rossum-ot mentsétek meg, a többiek pusztuljanak!Ez volt a két mozi üzenete vagy valamit félreértelmeztem?
Az ilyen amerikai nyálverős filmek egyre kevésbé kötnek le, akár el is bóbiskolhatok a nézésük közben, nem maradok le túl sok mindenről.Kiemelkedőt csak látványban nyújtanak, még most is rácsodálkozom egy-két trükkre.Azt is észrevettem, hogy egyre viccesebbek a nagy beszédek és az ügyeletes hős egysorosai.Az izgalom és a kaland teljesen eltűnt belőlük számomra, de látványos komédiaként, egy délutáni szórakozásra még mindig alkalmasak.A megbízhatóságuk miatt érdemes beszerezni őket.Még az is felvetődött bennem, hogy a 2012-nek is adnom kéne még egy esélyt.
Éli könyve:Nem tudom miért kerültem el eddig ezt a filmet...Egyrészt két gyönyörű nő mellett akad benne egy kis mondanivaló is, ráadásul a közelharcok kifejezetten élvezetesre sikerültek.Annyi baj van csak a filmmel, hogy Gary Oldman kirohanásait eltúlozták, és sajnos a történet sem túl csavaros.Hamar kiderül, hogy ki marad biztosan életben, így az utolsó néhány perc nem annyira éles, mint amennyire lehetett volna.Moziban a testvérem miatt hagytam ki, most kapni fog egy cifra üzenetet emailben, mert ezt nagy vásznon kellett volna először látnom.Felkerült a dvd-s kívánságlistámra.Múltkor nézegettem is, hogy milyen szép papírtok jár hozzá.
Ca$h:Ha ennyi pénzhez jutnék biztosan nem lennék ennyire türelmes és rendes egy fenyegetőző paprikajancsival.Rengeteg idejük lett volna a végig jelenlevő félelem ellenére is,hogy félreállítsák az útból a színészállat Sean Bean-t.Sajnos tv film jellegű az egész, kissé akadozó is a történet, nagyon látszik rajta, hogy fillérekből készült.Rövid időszakot mesélnek el benne, de mégis hónapoknak tűnt az eltel idő.Annyira vártam, hogy végre észbe kapjon ez az egyébként tejesen szimpatikus pár.Nincs igazán erős oldala a filmnek, nem érdemes beszerezni vagy foglalkozni vele.Egynek jó volt, de ajánlani nem tudom.
Ilyen az élet:Teljesen hidegen hagyott a megjelenés idején, de most megláttam Greg Berlanti nevét, és rögtön az Everwood ugrott be róla.Ez jó ajánlólevélnek számít, ezért ezt is elhoztam a kölcsönzőből.Nagyon nem hatott meg, de egy kedves és aranyos filmet láttam.Kiszámítható, de azt hiszem szeretném majd újból látni.Szombat délutánra való kifejezetten lány ismerőssel megnézhető limonádé.Majd egy akcióban levadászom.
Két kopper:Amatőr megoldások és az idegesítő főszereplő ellenére érződik rajta az az odafigyelés és szeretet, ami Kevin Smith filmjeire jellemző.Nincsenek olyan jól megírva a szövegek, mint a korábban, de így is sikerült vigyorognom az ökörködéseken.Igazából nincs mit mondanom, felszínes karakterek, gyenge poénok jellemzik, de mégis összeáll belőle valami.Simán nézhető, de csalódást okozhat azoknak, akik nem olvasták el a figyelmeztető kritikákat az xpressen.
Terhes társaság:Ha nem érzem a két főszereplő között ezt a hihetetlen összhangot, akkor szerintem már a felénél kikapcsolom.Poén nem sok van benne, ami meglepőbb, hogy még a bakiparádéban sincs egy épkézláb jelenet sem.A feszültség tartotta életben a filmet, azt vártam, hogy mikor végzik ki egymást valamelyik hülye ötletet követően.Esnek kelnek a szereplők és ezt most szórakoztatónak találtam, másra nem is nagyon számíthattam mert a szöveg gyenge, a történet meg érdektelen.A színészek kedvelőinek is simán kihagyható, de megér egy próbát, csak az a lényeg, hogy ne várjunk sokat tőle.
Véres románc:Pont a legérdekesebb rész homályos, és a végét elrontották egy picit ezzel az átváltozásos szállal, de egyébként így is felkerült a film a beszerzési listámra.A főszereplőket remekül választották ki, nem csak a külsejük elváltoztatásával, a kosztümökkel érték el a hatást.Nincsenek eleresztve a sztárok, hogy oldják meg a megfelelő díszletben a feladatot.Erőlködést vagy izzadságszagú jelenetet talán csak a végén láttam.
Süt a képernyőről, hogy a főszereplők között van valami.Végig titokzatosak maradnak, érdekel a sorsuk, közel is kerültek hozzám.Már sokszor leírtam, hogy ez a csendes gyilkolás és a folyamatos feszültség a családomban az egyik specialitásnak számít.Vonz ez a téma, ezért kicsit elfogult vagyok még úgy is, hogy alig tudtam meg valamit a befejezésre az emberekről.Mindenképpen ajánlom, bár a magyar kiadás egy halom lócitrom.
London:bla bla bla.... Szerintem nem jutottak el sehová a végére, nincs fejlődés, azt érzem, hogy rögtön elvágják egymás torkát a szerelmesek.Mintha egyikük sem tanulna a saját hibájából, csak pár percre képesek összeszedni magukat, amíg elérik a céljukat.
Biztos, hogy kell ez az intenzitás egy kapcsolatba, de filmet erről nehéz készíteni.Lefárasztott ez az egész, pedig alapjában véve ez egy örök téma.El is hangzik pár megfogadható tanács és érdekes felvetés, de annyi süketelés jut egy értékes pillanatra, hogy el kell telnie egy kis időnek, hogy újra akarjam látni őket.
Tényleg izgalmas mai karakterek ők, ráadásul még kémia is van köztük, de fáradt voltam most hozzájuk.
Miss Március:Egy film, ahol a legromantikusabb pillanat is nyakon van öntve egy jó adag fekáliával.Szeretem a durva poénokat is, ha éppen olyan hangulatban vagyok, de az elmeháborodott viselkedésnek ez a szintje nekem is sok volt most.A szupersztár rapper magasan a legjobb karakter az egészben.Rajta sokat röhögtem, de az egészet még emészteni kell.Azt hiszem neki futok még egyszer, mert ehhez tényleg csak jó időpontban kell leülni a tv elé.
(A betolakodó pedig kb. 25 percig bírta.Az összes lejátszón ugyanott fagyott le véglegesen a film.)