Keresés

Ki mit néz most?

2011. augusztus 26., péntek 17:54

0
2011. augusztus 26., péntek 10:12
Ilyen szépet se írtál még nekem, pedig már hány éve próbálkozom elnyerni a kegyeidet. :)
most posts by TM
0
2011. augusztus 26., péntek 7:11
édes kis téglikém
0
2011. augusztus 26., péntek 3:11
Leálltam vele én is, olyan rétestésztának éreztem.
most posts by TM
0
2011. augusztus 26., péntek 3:01
"Még most is elég döcögősnek tartom" - sajnos döcögni is fog. Én még csak az első évadot láttam, de folyamatosan az az érzésem volt, hogy sokkal jobb is lehetne.

De majd meglátod s eldöntöd.. :-)
0
2011. augusztus 26., péntek 1:58
(Azt hiszem vape vagy Dömi írt korábban a 4400 című sorozatról.valami akcióban beszerezték, és elég jókat mondtak róla.felírtam magamnak, az újra megnézendők közé, de elég mélyre elástam ezt a listát.
tv-ben egyre későbbre tolták a kezdési időpontokat és egyébként is unalmasnak találtam, de most az a "szerencse" ért, hogy megkaptam ajándékba az első 3 évadot.
Még csak két részt néztem meg, de már most úgy érzem, hogy az első találkozáskor  túl hamar vetettem el ezt a sorozatot.Még most is elég döcögősnek tartom, de jobb így eredeti nyelven, és azt hiszem elég hamar a végére tudok érni a meglévő anyagnak.
Jó dolog, hogy időről-időre kivizsgálom mások hatására, a régebben kukába dobott filmeket és sorozatokat.)
0
2011. augusztus 23., kedd 20:18
He-Man A világ ura

Számomra a hazai dvd kiadás egy legeslegnagyobb hiányossága. Hogy ismeretlensége vagy más a mellőzöttség oka nem tudom, mindenesetre valószínűleg egy Barbár fivérek minőségű kiadásnál többet nem lenne képes kipréselni magából a felelős kiadó az biztos, mégis, ékkő lenne gyűjteményemben. Nyilvánvaló forrásból származó filmecském még nem volt alkalmam végignézni, viszont bele-bele pörgettem a gépen és hát mit mondhatnék, 10/10 az egész úgy ahogy van. Megelevenedik előttem az egész gyermekkorom, a rengeteg He-Man babám, űrhajó, miegymás. Drágalátos faterkám a rendszerváltás után meglehetős sűrűséggel látogatta Németországot, ennek köszönhetően kifejezetten méretes gyűjteményem volt a játékokból. Imádtam. A filmet mai szemmel nézve nem tudom objektíve megítélni, de nem is célom, egyszerűen mérföldkő az életemben. Ahogy néztem most pár jelentet, szinte olyan volt, mint ha tegnap láttam volna utoljára. Okozott is pár álmatlan éjszakát kivárni a végét a PRO7 meg SAT1-en, miközben egy mukkot nem értettem belőle :) :) (jártam így a Star Wars-al is :) ) De hát ez is a gyermekkor része volt akkor... Frank Langella egy vásznon Dolph Lundgrennel a mai napig nem mindennapi látvány, Courtney Cox-ot mikor megláttam, akkor viszont lefagytam :) Rá kajak nem emlékszem :)
Egy szó mint száz itt a főcím, ami zseniális de hisz nem is lehetne más ismerve az íróját (Bill Conti aki mindig meglep....:)

http://www.youtube.com/watch?v=ftRoYLzFMKo
0
2011. augusztus 23., kedd 0:37
Rossz tanár:Azt hittem ez lesz a gyenge pontja a mai délutánnak.Erről olvastam előzetesen a legtöbbet, és ebből kifolyólag nem is vártam tőle sokat.Talán ezért is tetszett annyira, meglepett, hogy mennyire élvezem ennek a felszínes nőszemélynek a bemutatását.Ez mégis egy három emberes meló szinte végig, nagyon élveztem Jason Segel feltűnését, pedig egyáltalán nem illett a képbe.Azt hiszem ez a második probléma, hogy a párosok teljesen életképtelenek, furcsán néztem rájuk, nem működnek.Külön teljesen rendben vannak, mindenkinek írtak elfogadható poénokat.
A többiek nem számítottak, de ettől nem lett felemás a film, simán megoldották így is a neurotikus Lucy Punch-al együtt, hogy végig jól érezzem magam.
Nem kérdés, hogy ez is polcra kerül.
0
2011. augusztus 23., kedd 0:21
Förtelmes főnökök:Tökéletesen kiválasztott szereplők és remekül kijátszott poénok.
Kicsit sokáig húztak egy-egy jelenetet, de annyira tetszett az összkép, hogy ezt nem is látom akkora hibának.Most még az sem zavart, hogy két 70 év körüli bácsika folyamatosan röhögött a terem másik végében.Már a bemutatásnál a könnyeimet törölgettem.Eszement barmokat láttam, akik percről-percre próbálják túlélni a napjaikat.Egyértelműen Aniston magánszámainál voltak a legnagyobb vihogások, de nekem igazán Spacey figurája jött be.Ő érdemelte meg leginkább a büntetést, erre a szálra voltam legjobban kíváncsi.Itt az előző filmhez képest az arányokat rontották el egy picit.De vaskos poénokkal fedték be a zavaró részeket, így a három barátra kiosztott szerepekkel sem lehetek elégedetlen.Mást vártam ilyen szempontból, azt hittem Charlie Day később válik csak unalmassá és hosszabb pórázra engedik Jason Bateman-t.Szóval szinte mindennel elégedett lehetek, ha az elejétől fogva elkapod a ritmusát, akkor nem lehet gond.Mondanom se kell, hogy azonnali beszerzés lesz dvd-n.
0
2011. augusztus 23., kedd 0:02
Frászkarika:Ez egy meglepetés film volt, mert nem tudtam róla semmit és nehezen bólintottam rá, hogy ezt nézzük meg ma délután.Nem is értem, hogy miért a 3D-s előadásra fizettünk be.(a parazsat kellett csak legyezgetnem magam előtt, nagyjából ennyivel volt érdekesebb egy sima mozizáshoz képest.)
Nagyon jól vegyítik benne a tini romantikát és a szörnyes akciót.Oda mondogatnak benne a mostani vámpíros filmeknek is.Magukat sem félnek kigúnyolni, ez különösen tetszett benne.Kicsit sok a trágár szöveg, de még így is szórakoztatóak a párbeszédek.Ahol egy kicsit komolyabbra vették a figurát, ott rögtön a következő jelenetben oldották is a feszültséget.Ez a kiegyensúlyozottság az egészre jellemző.A szereplők közül talán csak az anya súlytalan.A tinikkel nincs gond, szerethetőek, de a főszereplőt leszámítva elég sablon karakterek.Nem is mutatják be őket igazán.Ellenben a vámpírt és a "vámpírvadászt"megformáló színészek fenomenálisak.Itt működik az Colin Farrell-nél, ami az új világban nem jött be annyira.Nézéssel és mosolygással eladni egy jelenetet.
Akinek igazán ütős szövegei voltak, az egyértelműen David Tennant.Rengeteget röhögtem ezen a gyáva mocskon.Egy hamisítatlan piszok disznó, eddig még nem láttam ilyennek.Már az ő pár perces jelenlétéért megéri a pénzét ez a mű.
Összességében 6 szereplőt is lehet kedvelni, a zenéket jól választották ki, a poénok folyamatosan jöttek és be is találnak.
A slusszpoént nagyon hiányoltam, de ezen kívül nem tudok belekötni.Egy ilyen rohadt napfényes hétfőn, jól esett ez a kis bolondozás.
0
2011. augusztus 18., csütörtök 23:10
Következik...(nagyjából ennyi fér még bele ezen a héten a filmmaratonba)
Az éjszaka urai, Az elektromos ködben, Az elveszett fiúk, Az erdő kapitánya, Az évszázad gyermekei.
0
2011. augusztus 18., csütörtök 22:50
Én, a nő és plusz egy fő, Ünneprontók ünnepe:Egyre jobban mászik felfelé ez az ember nálam a ranglétrán.Már- már elhiszem róla, hogy nagyon utálni sem tudnám.Ezek a filmjei is csak elsőre működhetnek igazán, szerencsére nincs bennük túl sok bosszantó momentum.Nyári limonádé, éppen annyi mondanivalóval, amennyi nem készíti ki az ember idegeit.Akciósan megérte őket beszerezni.Ezek is a csordában nézhető filmek halmazát gazdagítják.
V mint vérbosszú:Megunhatatlan.Imádom!:)
Stigmata:A vallásokról is keveset tudok, nem hiszek semmilyen felsőbb hatalomban, de tetszik ez a gondolat, hogy a hithez nem kell közvetítő iroda.A film maga nem egy erős darab, kellően misztikus, a vége felé elég látványos is.(nagyon bírom a sikátoros jeleneteket, ablakcsapódásokkal, füsttel és egy kis szélgépes játékkal, elég hátborzongató hangulatot sikerült teremteniük)
Mindig egy kicsit meglepődöm azon, hogy a főszereplők között az ég világon semmilyen kapcsolatot nem tartok elképzelhetőnek(valahogy nagyon nem illenek össze.), de ennek ellenére teljesen át tudnak verni a játékidő alatt.
Sokszor láttam már, de folyton bedőlök egy picit már az első meghallgatás során a pillantásoknak.Tehetségesnek tartom őket.Azt hiszem még sokszor elő fogom szedni a dvd-t.
Atlantisz gyermekei:Csodálatosan indul a történet, minden kellék megvan hozzá, hogy egy remek filmet lássak, de valami mégsem klappol.Mintha csak elvágták volna a filmszalagot a végén.Nem értettem, hogy ez nekem miért legyen érdekes.Jó-jó a felnőtté válás és egy kis misztikum elég kell, hogy legyen, de csalódottságot éreztem a film után.Feszülten figyeltem, mert azt hittem, hogy az apróságoknak jelentőségük lesz, de semmi katarzis.Amíg tart, addig élveztem, de nincs utóhatás vagy valami amin rágódni lehetne.Ez nem egy kerek történet.Bemutattak egy időszakot, azt remélve, hogy magamra ismerek, és ez olyan érzelmeket vált ki belőlem, hogy teljesen feltöltődöm tőle.Kellemes élmény lenne ez, ha vezetne valahová a főszereplők által elkezdett út.
0
2011. augusztus 18., csütörtök 22:07
Álomháború:"A Serious Sam írójának legújabb drámája"(ennyit tudok a mondanivalóhoz és a fordulatokhoz hozzászólni).Nincs vele különösebben bajom, kell néha ilyen filmeket is nézni.A Xena kimaradt jeleneteit kutyulták össze visszataszítóan hatásvadász zenékkel.Nézeti magát ez a csipkeparádé, bár nem csöppentem el tőle, pedig biztosan ez az egyetlen célja a rendezőnek.Kelleni fog, de nem mostanában szerzem meg.
A függetlenség napja, Holnapután:Emmy Rossum-ot mentsétek meg, a többiek pusztuljanak!Ez volt a két mozi üzenete vagy valamit félreértelmeztem?
Az ilyen amerikai nyálverős filmek egyre kevésbé kötnek le, akár el is bóbiskolhatok a nézésük közben, nem maradok le túl sok mindenről.Kiemelkedőt csak látványban nyújtanak, még most is rácsodálkozom egy-két trükkre.Azt is észrevettem, hogy egyre viccesebbek a nagy beszédek és az ügyeletes hős egysorosai.Az izgalom és a kaland teljesen eltűnt belőlük számomra, de látványos komédiaként, egy délutáni szórakozásra még mindig alkalmasak.A megbízhatóságuk miatt érdemes beszerezni őket.Még az is felvetődött bennem, hogy a 2012-nek is adnom kéne még egy esélyt.
Éli könyve:Nem tudom miért kerültem el eddig ezt a filmet...Egyrészt két gyönyörű nő mellett akad benne egy kis mondanivaló is, ráadásul a közelharcok kifejezetten élvezetesre sikerültek.Annyi baj van csak a filmmel, hogy Gary Oldman kirohanásait eltúlozták, és sajnos a történet sem túl csavaros.Hamar kiderül, hogy ki marad biztosan életben, így az utolsó néhány perc nem annyira éles, mint amennyire lehetett volna.Moziban a testvérem miatt hagytam ki, most kapni fog egy cifra üzenetet emailben, mert ezt nagy vásznon kellett volna először látnom.Felkerült a dvd-s kívánságlistámra.Múltkor nézegettem is, hogy milyen szép papírtok jár hozzá.
Ca$h:Ha ennyi pénzhez jutnék biztosan nem lennék ennyire türelmes és rendes egy fenyegetőző paprikajancsival.Rengeteg idejük lett volna a végig jelenlevő félelem ellenére is,hogy félreállítsák az útból a színészállat Sean Bean-t.Sajnos tv film jellegű az egész, kissé akadozó is a történet, nagyon látszik rajta, hogy fillérekből készült.Rövid időszakot mesélnek el benne, de mégis hónapoknak tűnt az eltel idő.Annyira vártam, hogy végre észbe kapjon ez az egyébként tejesen szimpatikus pár.Nincs igazán erős oldala a filmnek, nem érdemes beszerezni vagy foglalkozni vele.Egynek jó volt, de ajánlani nem tudom.
Ilyen az élet:Teljesen hidegen hagyott a megjelenés idején, de most megláttam Greg Berlanti nevét, és rögtön az Everwood ugrott be róla.Ez jó ajánlólevélnek számít, ezért ezt is elhoztam a kölcsönzőből.Nagyon nem hatott meg, de egy kedves és aranyos filmet láttam.Kiszámítható, de azt hiszem szeretném majd újból látni.Szombat délutánra való kifejezetten lány ismerőssel megnézhető limonádé.Majd egy akcióban levadászom.
Két kopper:Amatőr megoldások és az idegesítő főszereplő ellenére érződik rajta az az odafigyelés és szeretet, ami Kevin Smith filmjeire jellemző.Nincsenek olyan jól megírva a szövegek, mint a korábban, de így is sikerült vigyorognom az ökörködéseken.Igazából nincs mit mondanom, felszínes karakterek, gyenge poénok jellemzik, de mégis összeáll belőle valami.Simán nézhető, de csalódást okozhat azoknak, akik nem olvasták el a figyelmeztető kritikákat az xpressen.
Terhes társaság:Ha nem érzem a két főszereplő között ezt a hihetetlen összhangot, akkor szerintem már a felénél kikapcsolom.Poén nem sok van benne, ami meglepőbb, hogy még a bakiparádéban sincs egy épkézláb jelenet sem.A feszültség tartotta életben a filmet, azt vártam, hogy mikor végzik ki egymást valamelyik hülye ötletet követően.Esnek kelnek a szereplők és ezt most szórakoztatónak találtam, másra nem is nagyon számíthattam mert a szöveg gyenge, a történet meg érdektelen.A színészek kedvelőinek is simán kihagyható, de megér egy próbát, csak az a lényeg, hogy ne várjunk sokat tőle.
Véres románc:Pont a legérdekesebb rész homályos, és a végét elrontották egy picit ezzel az átváltozásos szállal, de egyébként így is felkerült a film a beszerzési listámra.A főszereplőket remekül választották ki, nem csak a külsejük elváltoztatásával, a kosztümökkel érték el a hatást.Nincsenek eleresztve a sztárok, hogy oldják meg a megfelelő díszletben a feladatot.Erőlködést vagy izzadságszagú jelenetet talán csak a végén láttam.
Süt a képernyőről, hogy a főszereplők között van valami.Végig titokzatosak maradnak, érdekel a sorsuk, közel is kerültek hozzám.Már sokszor leírtam, hogy ez a csendes gyilkolás és a folyamatos feszültség a családomban az egyik specialitásnak számít.Vonz ez a téma, ezért kicsit elfogult vagyok még úgy is, hogy alig tudtam meg valamit a befejezésre az emberekről.Mindenképpen ajánlom, bár a magyar kiadás egy halom lócitrom.
London:bla bla bla.... Szerintem nem jutottak el sehová a végére, nincs fejlődés, azt érzem, hogy rögtön elvágják egymás torkát a szerelmesek.Mintha egyikük sem tanulna a saját hibájából, csak pár percre képesek összeszedni magukat, amíg elérik a céljukat.
Biztos, hogy kell ez az intenzitás egy kapcsolatba, de filmet erről nehéz készíteni.Lefárasztott ez az egész, pedig alapjában véve ez egy örök téma.El is hangzik pár megfogadható tanács és érdekes felvetés, de annyi süketelés jut egy értékes pillanatra, hogy el kell telnie egy kis időnek, hogy újra akarjam látni őket.
Tényleg izgalmas mai karakterek ők, ráadásul még kémia is van köztük, de fáradt voltam most hozzájuk.
Miss Március:Egy film, ahol a legromantikusabb pillanat is nyakon van öntve egy jó adag fekáliával.Szeretem a durva poénokat is, ha éppen olyan hangulatban vagyok, de az elmeháborodott viselkedésnek ez a szintje nekem is sok volt most.A szupersztár rapper magasan a legjobb karakter az egészben.Rajta sokat röhögtem, de az egészet még emészteni kell.Azt hiszem neki futok még egyszer, mert ehhez tényleg csak jó időpontban kell leülni a tv elé.  
(A betolakodó pedig kb. 25 percig bírta.Az összes lejátszón ugyanott fagyott le véglegesen a film.)
0
2011. augusztus 15., hétfő 21:57
De a Hulk sorozatban Bill Bixby is eléggé elmélyítette a karaktert.
0
2011. augusztus 15., hétfő 21:55
Watchmen,Surrogates,Blueberry,Hellboy,talán a Swamp-thing,de a Batman nevelő szándéka sem tagadható.V for vendetta,Erőszakos múlt,Kárhozat útja.De a Sin City-ben is van mélység.
0
2011. augusztus 15., hétfő 21:46
Azt hiszem ezért tetszik talán ez a figura(HJ) a legjobban, ha a film amit köré lapátoltak nem is lesz a kedvencem.
(Van olyan képregény figurá(k)ra épülő film, ami tetszett neked?
Amiben szerinted van mélység és mondanivaló?)
0
2011. augusztus 15., hétfő 21:37
A mostani világban igen.Most mindenki cool.A mondani való elsiklik,csak látvány legyen.De ez az összes filmre igaz.
De ha úgy jobban tetszik Tony Stark Extracool.
Hal Jordan,pedig a maszkja nélkül egy hétköznapi ember.Semmi cool nincs benne.
0
2011. augusztus 15., hétfő 21:18
Én eddig azt hittem, hogy jöjjön bármilyen karakter is a filmvászonra a képregények világából, a "cool"-ság alapfelszereltségnek számít...
0
2011. augusztus 15., hétfő 21:11
A két színészt próbáltam összevetni, mivel a képregényekről fogalmam sincsen.
Nem tudom milyennek kéne lennie egyik vagy másik karakternek(igazából).Abból indultam ki, hogy mindketten ilyen csajozós laza fickók.Folyamatosan viccelődnek, direkt keresik a veszélyt, viszonylag gondtalan az életük.Az világos, hogy nem indulnak teljesen hasonló helyzetből, de tévesen azt feltételeztem, hogy kapni fogok Ryan Reynoldstól valami partyzós vasemberes figurát.Ehelyett, ilyen 8-16 éves korig ajánlott mondanivalót kaptam, ami a felnőttek számára is érdekes lehet, de kicsit szájbarágósra sikerült a végeredmény.Az elvárásaimhoz képest túl kis teret engedtek a főszereplőnek.Fejlődött, de ilyen villámtempóban átugortunk fontos állomásokat.+Gyerekes maradt a körítés is.
Egyébként nekem is jobban bejön Hal Jordan karaktere.
0
2011. augusztus 15., hétfő 20:36
Az a baj,hogy mindenki a vasemberhez hasonlítja.De teljesen más a két karakter.A Vasember a Marvel cool karaktere,de a Lámpás a DC sötétebb komorabb világából jött.Voltak neki Green Arrow-al elég komoly sztorijai,nekem mindenesetre jobban bejön Hal Jordan karaktere,mint John Stewart-é,aki talán ismertebb nálunk a JL rajzfilmsorozatból.
0
2011. augusztus 15., hétfő 20:28
Sajnos nem változtam annyit az első próbálkozás óta, hogy nyitottabb legyek a film vizualitása felé.Apró ízekre szedném azt, aki ezt a borzalmat elkövette.
A tartalomban szerencsére már kevesebb hibát találok.A giccsen és az elhibázott képeken átüt egy valóságos helyzet, és ez megmenti a filmet.
Mutatnak két idős férfit, akik egy padon ülve diskurálnak az élet nagy dolgairól.Körülöttük minden hazugság.Felszínes, pillanatnyi örömöt hozó kaland.
Nem tudom mit hisznek igazából, kicselezhetnek valakit, ha nem merengenek el az előttük álló utolsó lépcsőfokon..
A tanulsággal még nem tudok komolyabban foglalkozni.Sok dolgot kell még átélnem addig, hogy értsem is azt, amit most két remek színész kalandja kapcsán érzek.
Megérintett, mosolyogtam tőle és picit el is gondolkodtatott.Ennél többet egy filmtől sem várhatok el...
(a felolvasás miatt is megérte megnézni:)
0
2011. augusztus 12., péntek 17:03
Zöld Lámpás
-Túlságosan könnyedén jutnak túl az akadályokon.
-Alig mutatnak benne részleteket a kiképzésből.
-Ryan Reynolds szinkronhangja meggyilkolja a jeleneteket.
-Mikor kijöttem a moziteremből nem éreztem semmit, és a vetítés közben is csak feszengtem a székben.
-Abban reménykedtem, hogy legalább lazaságban megközelítik a Vasembert, de sajnos ilyen téren is csalódnom kellett.
-Egy szép nő kevés egy ilyen filmbe.
-Amíg a zöld ruhában repked és harcol, addig elvoltam a teremben, de rögtön gagyinak tűnt minden, amint tanítani akartak vagy a romantikus szálat erőltették.

-Továbbra is érdeklődöm a figura iránt, mert őt tudom a legkönnyebben megközelíteni.Nagyon tetszik ez a fajta hőssé válási mód.
-Ha el tudok vonatkoztatni a borzalmas hangjától, akkor a főszereplőnek egyébként jó szövege van.
-A trükkök a homályos képnek köszönhetően elfogadhatóan néznek ki.
-Kevés benne az akció, de a rengeteg töltelék jelenet ellenére is pörgős marad a film.
-Nem fárasztottak le a hülyeségek.
-Van ennél sokkal rosszabb film is a gyűjteményemben a szuperhős kategóriából...

Átszáguldott rajtam ez a film, könnyedén el tudom majd felejteni.Az első félig-meddig csalódást okozó mozizásom idén.Dvd-n elég lett volna bezsákolni, mert tényleg fölidegesítettek ezzel a szinkronnal.
0
2011. augusztus 10., szerda 0:17
A spanom csaja
Általában minden mozi szóról-szóra követi az adott műfajnál bevált receptet, végigjárják ugyanazokat a pontokat, és attól lesz szórakoztató vagy bukta egy film, hogy mennyire találják el az arányokat.Legtöbbször túl sokáig húzzák és a vége előtt kifullad az egész, de itt jött a megmentő: Johnny Cash...
Vártam a nagy leállást, az érzelmes pillanatot, de hála az égnek nem igazán jött el.
Amikor a birkaherélő ember élezte a fogsorát már én is kezdtem feladni, hogy szegény Dane Cook csodás karakterének annyi, de volt a készítőkben kurázsi és nem dobták oda teljesen az emberüket.
Szóval végül is követték a receptet, de tettek bele egy kis pikáns szószt, amitől jobban ízlett a végeredmény.
Sok ilyet akarok még látni!
(A mostani akcióban érdemes megvenni.)
0
2011. augusztus 6., szombat 13:40

A mélység titka(The Abyss):

részben SPOILERES ;)

Cameron vízalatti akció thrillere kamaszkorom egyik legmeghatározóbb moziélménye volt és maradt is.A Terminátor és az Aliens után a világ ura újfent meg tudott lepni és egy igazán egyedi sci-fit tett le az asztalra.

A DVD kiadásra kiadott bővített változat még jobban árnyalja a sztorit és a karaktereket,a majd 3 órás játékidő szinte elröpül annyira magába szippant a film atmoszférája.A főszerepet alakító Ed Harris egy igazán szeretnivaló karakter,egy átlagember,aki akaratán kívül válik hőssé.Mary Elizabeth Mastrantonio-t már csak a Scarface és a Robin hodd miatt is imádom,remek ellentéte Brigmannek:nagyszájú akaratos,egy igazi perszóna típus. :) A showt azonban Michael Biehn (Coffey hadnagy) lopja el.Az előző két Cameron mozi (Terminator,Aliens) hős karakter imidzsétől elszakadva,itt most egy igazi arrogáns militaristát játszik,a nyomásszindróma hatására pedig dühöngő őrültté alakul át,így adva egy sötétebb hangulatot és pár remek akciójelenet is a mozihoz.

A trükkök még mai szemmel is szemet gyönyörködtetőek,az idegen lények és űrhajójuk fenomenálisan mutatnak,bár végre ráférne már erre a filmre egy tisztességes,remasterelt BD kiadás.A DVD változat képe fakó,elmosott és a 16:9-es képarány sajnos letterbox és nem anamorf képet kapott.A THX minősítést én le is venném a lemezről(igaz hangzásilag azért nagyon ott van),nem érdemli meg,bár örvendetes a 2 féle változat egy korongra pakolása és a rengeteg informatív extra (van rajta bőséggel) a 2. korongon.

Végszó:

Sokadszorra is lebilincselő.

10/10
0
2011. augusztus 6., szombat 9:08
Hehe :) Én pont Russell Crowe miatt vettem meg pár hónapja a filmet, nem is láttam azelőtt. Féltem tőle, mert minden más, korábbi filmem tőle nem éppen ez a műfaj, és nem tudtam, kedvenc színészem képes lesz-e ebben a szerepben feledtetni velem, hogy ő Maximus, Aubrey kapitány vagy Bud White. Pedig olyan, tőle szokatlan szerepekben már bizonyított, mint Az egy csodálatos elmében vagy a Bennfentesben. E film megtekintése után már csak azt nem értettem, miért is halogattam eddig? Egy nagyszerű film, tökéletes kikapcsolódást nyújtott, és valóban, Provence lélegzetelállító. Egyszer én is eljutnék oda Dömi! Felejthetetlen élmény lehetett.
0