Keresés

Ki mit néz most?

2011. augusztus 6., szombat 8:59
Nevetni fogsz. Mi az asszonnyal ennek a filmnek a hatására mentünk oda nyaralni pár éve és jártuk be a környéket kocsival és gyalog. Fantasztikus élmény volt.
0
2011. augusztus 6., szombat 5:53
A "Star spangled man" revütánca majdnem ütötte a Producerekben látható műsort... na, azt végigröhögtem, furcsa okból egyedüliként a teremben:).
0
2011. augusztus 6., szombat 4:09
Örömmel jelenthetem be, hogy az "Emlékezz rám" felkerült a sürgősen beszerzendő filmek listájára.
Érdekes módon nem a befejezés volt rám igazán hatással, hanem az oda vezető apró lépcsőfokok.Egyre jobban magával ragadott a történet.Most kivételesen az extrákban elhangzott sablon szöveget is elhiszem."Amikor olvastam a forgatókönyvet rögtön magával ragadott, és azt gondoltam, hogy ebből remek filmet lehetne készíteni."
Szerintem is érdekes karaktereket vonultatnak itt fel, annak ellenére, hogy az alaphelyzet akár a saját kis környezetemből is ismerős lehet.Nem vált senki sem sablonossá.A lázadások, dühkitörések nem feltétlenül valaki ellen irányultak, hanem valakiért.Elfogadhatóvá és érthetővé váltak számomra a fiatal főszereplők.Ezt ritkán tudják jól eltalálni a filmekben.Hasonló érzelmeket váltott ki belőlem, mint a korábban látott romantikus filmek és családi drámák, de mégsem ugyanazon az útvonalon jutottam el idáig.Néha improvizálásnak és kicsit esetlennek tűnnek a párbeszédek, de mégis élnek és működnek a jelenetek.Máskor meg szavak nélkül is meghatottak.
Az már csak hab a tortán, hogy a nem különösebben tehetséges főszereplőkből is sikerült valami extrát előcsalni.
A szokásosnál egy kicsit jobban belemásztak a fejembe, ami igazán üdítően hatott most rám.Ajánlom!
0
2011. augusztus 5., péntek 22:57
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló
Életemben nem röhögtem még ennyit egy képregényfilmen sem.
Az Austin Powers, a Hellboy és Star Wars univerzum szerelemgyereke ez, olyan figurákkal, akik folyamatosan szállítják a remek beszólásokat.Minden zavaró tényezőt előre fel lehetett mérni, mert ez egy igazi Johnny-film, lassításokkal, lobogóval és kőkemény pillantásokkal.Akinek ettől migrénje lesz, az messzire kerülje el a mozitermeket!Mindenki másnak remek szórakozásban lesz része.
A romantikus szál nagyon tetszett, bármennyire elcsépeltnek is hangzottak a mondatok, az angol istennőnek sikerült még az arcomba repülő nyálcseppekről is elterelni a figyelmemet.Az önálló folytatásnak is rendesen megágyaztak, és még a közös filmhez is kedvet csináltak.Most kivételesen nem csak a kisfilm miatt volt érdemes végig kitartani, hanem a zenei front felderítéséért is.Próbáltam bemagolni a felbukkanó neveket, pedig tudom, hogy itthon nyugodtabban ki tudom keresni őket.
Ebben tényleg kiemelkedik az átlagból ez a produkció, mindig mosolyt csaltak az arcomra a zenés(táncos) jelenetekkel.:)
Megérte a befektetést, alaposan feldobott így meló után.Irányamozibabe!
0
2011. augusztus 5., péntek 0:31
A filmet én is láttam, nekem mondjuk annyira nincs bajom Russellel, inkább ezt nézem tőle, mint a hőseposzait, viszont Provence-ügyben mindenképpen meg kell említeni Peter Mayle nevét, aki lehet, hogy csak ebben az egy témában képes írni, viszont minden regénye pazar tájleírást tartalmaz, az ember legszívesebben azonnal venné a cókmókját, hogy meg se álljon, míg erre a varázslatos szépségű helyre nem ér.
most posts by TM
0
2011. augusztus 4., csütörtök 23:41
-Mindannyiunk álmát nem Russell Crowe-nak kéne beteljesítenie.
Ezzel ki is fújt a nem is annyira végzetes hibák listája a Bor, mámor, Provence című filmmel kapcsolatban.Őt ki kellett zárnom, mert a hitelességet rombolta, de szerencsére ez könnyen ment.Maradt elég szín így is a vásznon...
Összefut a nyál a számban, annyira fincsi volt minden perce.Gyönyörű domborulatok és remek zenék repítettek ki egy kis időre a szánalmas életemből.
Jégkockának öltözöm, ha ez egyáltalán lehetséges, és "elvonatozom Ausztriába a kenguruk földjére".
0
2011. augusztus 4., csütörtök 2:54
Jenkins a legjobb! Farrelly-ék mindenkiből kihozzák az állatot. :)
most posts by TM
0
2011. augusztus 4., csütörtök 2:29
Elhajlási engedély(semmi eget rengető, de ez is kelleni fog dvd-n)
Két apróság zavart a filmmel kapcsolatban.
- Jenna Fischer több percet érdemelt volna.
- Miért kell tanácsokat adni két végtelenül olcsó és alpári poén között?
Ha mindenáron viccet akarnak csinálni a töketlen kertvárosi apukák szánalmas életéből, akkor nem kell feltétlenül undorító dolgokat tetetni velük.
Nem állt jól a színészeknek ez a stílus, ráadásul én is másra számítottam.
Másfelől viszont a két főszereplő beszélgetésein szinte végig mosolyogtam.Amíg nem próbálkoznak, hanem csak pofáznak róla, addig semmi gond a jelenetekkel.Nagyon jól érzik egymás rezdüléseit.Gúnyolódnak, odamondogatnak a világnak és egymásnak és próbálják tenni az agyukat.Piszok jó lett volna ez, ha nem a kiégett Farrelly tesókra és a divatra bízzák magukat.Bár ez hülyeség, mert végül is miattuk kezdett érdekelni ez a mozi:)Szerencsére nem is csalódtam bennük igazán.(A 2000-es évekig készítettek négy igazán remek vígjátékot, emiatt mindig érdeklődéssel várom a legközelebbi munkájukat.)Van a forgatókönyvben néhány remek ötlet, amik annyira tetszettek, hogy kitartottam a gyengébb időszakokban is.
Együttérzést váltottak ki belőlem a házaspárok, és nem bántam meg a ráfordított időt.
Mindenképpen látni akarom még egyszer.
(Richard Jenkins egy igazi vadállat....Sírtam, amikor felbukkant.:)
0
2011. augusztus 4., csütörtök 2:07
Azt hittem a Fanboys-t nézted meg. :) Számomra a Hat nap, hét éjszaka kapcsán az a legmulatságosabb, hogy amíg Heche Forddal bájolgott Hawai-on, addig a színésztőt a meleg családi otthonában Ellen DeGeneres színésznő, műsorvezetőnő várta haza. Tudom, ma már ez szinte erény, de talán ez volt az első ilyen általam ismert szitu, így a film érzelmi vonalába nem tudtam magam beleélni.
most posts by TM
0
2011. augusztus 4., csütörtök 1:52
Quinn és Robin közti vonzalom egyre kevésbé érdekes a számomra, ezért a befejezés most hidegen hagyott.Elhangzik egy igazán ütős mondat, de nagyjából ennyi.
Amíg tart a kaland és egymás idegeire mennek, addig piszkosul élvezem a filmet, de az összegabalyodásban már nem érzem a tüzet.Olyan felemás az egész ettől.
Szerencsére ott van a bombázó és a lökött férjjelölt, hogy pár másodpercre eltereljék a figyelmemet erről a hiányról.Haláli, ahogy David Schwimmer falja a gyümölcsöt.Nem tudom megunni azt a jelenetet.:)
Szóval még most is tetszik, de már kívülről tudom a poénokat, így egy kicsit minden alkalommal veszít a varázsából.
0
2011. augusztus 3., szerda 23:41
Szerintem annyira nem vészes...

Most ezt fogom megnézni mongolul.
0
2011. augusztus 3., szerda 7:59
Az elnök emberei 1-3. évad

Nem rég csak úgy eszembe jutott, most, hogy nyári pangás van az általam nézett sorozatok terén, ideje visszanyúlni egy korábbi kedvenchez. Mit korábbihoz... az örökös kedvencre. Sok sorozatot néztem/nézek, sok a kedvencem, de egy lesz, amely mindig a lista élén lesz, a The West Wing. Az ilyen szellemesen megírt, profi színészekkel előadott sorozatok hiányoznak igazán. Ezek a karakterek élnek, élcelődnek, rendkívül intelligensek de néha annyira hülyék :D A finom humort mesterien keverik el jó adag dráma közé. Amikor az ember ezt a sorozatot nézi, nem az jut eszébe: Martin Sheen milyen jól színészkedik, Allison Janney mennyire természetes, hanem az, hogy most mit tesz Jeb Bartlett elnök? CJ, hogy fogja ezt a helyzetet kezelni? Minden perce aranyat ér a sorozatnak. Nehéz lenne kiemelni eseményeket, szereplőket (mindenkit ki lehetne, még a mellékszereplőket is, mint Marlee Matley aki elbűvölő). A legutóbbi részben (3x08) mikor az elnök felhívja a pulyka-vonalat... na az aztán büntet :D Vagy a második évad vége, nálam az, és a harmadik évad szezonzárója az, ami felülmúlhatatlan. Vérprofi, zseniális, leírhatatlan katarzis. Csak a legnagyobb latívuszokban tudok írni a sorozatról. Akit érdekel a politika, vagy megcsömörlött a magyar politika fogyatékosságától, annak nagyon ajánlott a sorozat megtekintése, bár szerintem, akit érdekelt, már megnézte :) Kiemelt figyelemmel várom Aaron Sorkin következő munkáját, az HBO-nál dédelgetett More As Thus Story Develops címmel, és a sport híradók, a Fehér Ház és a 60-as stúdió világa után most egy éjszakai hírműsor kulisszái mögé tekinthetünk be. Nagyon izgalmas...
0
2011. augusztus 2., kedd 21:03
De mennyire jó film ez már!
Na ezt is kiadhatná valaki!
0
2011. augusztus 2., kedd 20:05
Mindenki annyira dicséri ezt a filmet. Annyira kíváncsi vagyok rá...
0
2011. augusztus 2., kedd 14:46
Cthulhu hívása: (The Call Of Cthulhu):

Kedvenc H.P. Lovecraft novellám végletekig hű és lebilincselően hangulatos zenés/némafilm adaptációja.Andrew Leman rendező Cthulhu mozija hűen adja vissza azt a hátborzongató hangulatot ,ami miatt szerettük Lovecraft írásaitAki nemcsak,hogy műfajt ,hanem egy külön univerzumot is teremtett a Cthulhu mondakörrel,mely talán még komplexebb,mint King külön kis Setét torony sorozata,mely szintén rengeteg regényen átívelt illetve utalások voltak benne.

A Cthulhu hívása a Dark Fantasy műfajának egyik legragyogóbb ékköve.Egy rémálmokkal teli utazás R lyeh ősi városába,ahol egy ősi szunnyadó gonosz ,a nagy Cthulhu várakozik arra,hogy mikor eljön az idő,újra rászabaduljon a világunkra,elhozva ezzel az Apokalipszist és végső pusztulást az emberiségre.

"Ph nglui mglw nafh Cthulhu R lyeh wgah nagl fhtagn."

10/10

u.i. A DVD kiadást nem is istenítem.Egyszerűen PAZAR. :) Még magyar feliratot is kapott,pedig ez az USA-ban nem gyakori.
0
2011. augusztus 2., kedd 3:32
Na, végre! Nem is tudod, milyen jól esik e soraidat olvasni! :)
most posts by TM
0
2011. augusztus 1., hétfő 23:04
csi-kód:Olyan, mint amikor Woody Allen fenyegetőzik a pisztollyal...az orvosok meg is ijednek tőle, de aztán kiugrik a Bang! feliratú zászló és még komikusabbá válik a helyzet.Ez egy nagy lufi.A következő részhez már nem is maradt kedvem.
A mítosz:A teletubbiesban lehetnek ilyen minőségű trükkök, ezért egy pillanatra nem tudtam komolyan venni.Ez a része gagyi, ellenben vígjátékként(főleg angol hanggal) teljesen korrekt.Visszahozott valamit a régi Jackie filmek hangulatából, amit nagyon tudok értékelni.
A nagy kaszálás:Minden rosszul sikerül, Cusack hozza a tőle elvárható szintet.Ez egy piszkosul unalmas film, nagyon kiszámítható.Egyszer érdemes megnézni, de inkább tv-bne kellett volna látnom.
A titkok kulcsa:Ez tetszett a legjobban a hétvégi maratonból...
Akkorát röhögtem a nagy öregek összekacsintásánál, hogy majdnem leestem az ágyról.Meglepődtem, hogy mennyire természetes Kate Hudson játéka.Eddig nem fedeztem fel benne semmilyen tehetséget, de most kiderült, hogy csak rossz(vagy limonádé) filmeket láttam tőle.
0
2011. augusztus 1., hétfő 22:50
Honnan tudod
Hallgatnom kellett volna a filmet kedvelők szavára.Mostanában szeretek biztosra menni, ezért nem tudtam kihagyni a kölcsönzéses lépcsőfokot.Ilyen élmény után ezt egy kicsit sem bánom, most tuti beszerzem holnap a dvd-t.
Tényleg nem vígjáték, de nem is vártam tőle ezt.Ellenben rég nem láttam ennyire szerethető karaktereket felvonultató kellemes romantikus történetet.Valamiért karácsonyi hangulatom lett tőle, bár nem szeretem ezt az ünnepet.
Olyasmi az egész, mint amikor egy hosszú út végén jól esik a megérkezés.Kedveled az embereket, akik éppen akkor körülvesznek, a problémáid ellenére elégedett vagy az aktuális helyzeteddel.Körbenézel és csak mosolyogni tudsz, melenget belülről valami.
A saját életemben nincsenek ilyen pillanatok, de tudom értékelni más látszólagos boldogságát is, ezért megérintenek az ilyen történetek.
Mint utólag kiderült, a szereposztással kapcsolatos félelmeim alaptalanok voltak.Könnyen megszerettem a szereplőket, nem jött elő a morgósabb énem a szövegekkel kapcsolatban sem.Jókor kapott el ez a film,de egyébként is lehet benne valami, ha nem akarom bántani...
0
2011. július 30., szombat 10:56
True Blood 4. évad
0
2011. július 30., szombat 10:16
Harry Potter 1-7/1ig...

Kicsit sok időm volt mostanában, úgyhogy gondoltam nekiesek rááldozom azt a 2-3 napot, még ha meglehetősen sok előítéletem is volt, ami sajnos nem oszlott el egyértelműen. Sajnos, ahogy vártam az első 4 rész egy percig nem kötött le. Nem érdekeltek Harry kalandjai, sem hogy hogyan fejlődik, igazából néhány dolgot leszámítva rizsának gondolnám az egészet. Valahogy a világ sem fogott meg ami teremtve lett, a varázslatok bugyuták, és bár nem vagyok filmesztéta (sőt!!!! :)) azért én is észrevettem innen-onnan nyúlásokat.... Na de lényeg a lényeg, a sztori az 5. résztől indul be igazán, ott már én is összefostam magam néha attól, hogy mik történnek. Az első 4 rész nyilván kell azért, hogy ha meghal 1-2 fontosabb szereplő, akkor legyen dráma, átérezzük, hogy kit vesztettünk meg blalbalba, de mivel a film fő mozgatórugója Voldemort (ha kimondani nem is merem, leírom :P) és Harry végső harca. Ezt pedig valóban az 5. résztől kezdi felvezetni a film (legalábbis számomra). Ezek után (a sok bugyutasága ellenére) valószínűleg moziban nézem az utolsót, csak megérdemli.
0
2011. július 30., szombat 2:02
A hétvégi program:
csi-kód, A mítosz, A nagy kaszálás, A titkok kulcsa, A tolmács, A United 93-as, Angel, Angyalok és démonok
0
2011. július 29., péntek 13:25
A saját furcsa világomban már elég régóta.
Neked nyilván más a véleményed...:)
0
2011. július 29., péntek 13:13
A Total Recall - Az emlékmás mióta "C-kategóriás" mozi?
0
2011. július 29., péntek 1:22
Világok harca:Azt a 4-5 giccses jelenetet már nem tudom hibaként elkönyvelni.Egy apróság ugyan még mindig zavar, de Tom Cruise sem lehet mindig jó formában...Ő nem az a fajta színész, aki ilyen nemtörődöm jómunkásemberként hiteles tud lenni.Sokszor éreztem azt, hogy nem koncentrál a megszokott intenzitással.Furcsa az egész hős karakter, amit meg kell formálnia, de nem hiszem, hogy ez okozza a gyengélkedését.A hangeffektek és a látvány elsőosztályú, az epres shaket is megkívántam közben.Más nem is kell szerintem egy kellemes délutáni mozimaratonhoz.(Mivel csak most vettem meg ezért a lemezszitázás is kellemes meglepetés volt.Percekig csak azt bambultam a kezdés előtt.:)
Total Recall:Jó érzés, hogy az első megtekintés óta nem változott sokat a véleményem erről a C-kategóriás gyöngyszemről.Maximum annyiban, hogy most még jobban félek Arnold mosolyától.Pörgős, izgalmas, azon külön meglepődtem, hogy mennyire nem tartom gagyinak a trükköket.A hármasikrek még mindig jók.
(A lemez viszont szar, a kép borzalmas...nem ér egy fillért sem az egész.)
Rémségek cirkusza(k.):Ha jobban belegondolok, akkor csak a Big Fish és a Carnivale iránt érzett mérhetetlen rajongásom miatt kell ezt a hebrencs színdarabot beszereznem.Már a kezdésnél röhögőgörcsöt kaptam, valahogy most bejött ez a poénkodás.Nem akarom meglátni a hibáit.Remekül szórakoztam.
A bakancslistát pedig csak azért említem meg, mert rég volt olyan film, amit félúton kikapcsoltam.5-10 percenként kizökkentettek abból a kellemes hangulatból,amit a két remek színésznek köszönhetően a film áraszt magából.Még biztosan neki ugrok párszor, mert nem akarom elhinni, hogy mit tettem egy Rob Reiner mozival...
0
2011. július 26., kedd 6:13
Moziban jobban működött. Ráadásul azt a Solomon-izét se láttam, ennyivel szerencsésebb voltam.
most posts by TM
0